Kreativ

ŠTÍTEK: Kosice

Oprava kanalizace. Ilustrační foto.

Oprava bude hlučná a prašná

Chrudim – Společnost Vodovody a kanalizace Chrudim (VaK Chrudim) vybrala zhotovitele své největší letošní investice, jíž bude rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě v chrudimských ulicích Palackého a Obce Ležáků. Zakázky, vysoutěžené za bezmála 49 milionů korun bez DPH, se zhostí Společnost Chrudim VK, tvořená společníky VCES a Stavoka Kosice.

Ilustrační foto.

Dopravní komplikace při průjezdu Sobotkou

Sobotka – Další nepříjemnosti čekají na řidiče od pondělí při průjezdu městem. Z důvodu výstavby kanalizace v ulici Na Celné je tento úsek až do 6. listopadu pro dopravu kompletně uzavřen.

Za čtyři měsíce bylo v Kobylicích vybudováno hřiště s umělým povrchem. Plocha má rozměry 100 x 60 metrů a jsou v ní vyznačena i čtyři hřiště pro malou kopanou o rozměrech 40 x 20 metrů.

Umělá tráva v Kobylicích je dokončena

Kobylice u N. Bydžova – Začátkem dubna 2016 byly v Kobylicích započaty práce na výstavbě hřiště s umělým trávníkem. Na výstavbě se podílely dvě firmy K+K Kosice a Juta a. s.

Požár pole. Ilustrační snímek.

Požár strniště zaměstnal deset jednotek hasičů

Hradecko - K rozsáhlému požáru strniště vyjíždělo ve čtvrtek vpodvečer celkem deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Hradecka. Hořet začalo strniště u hlavní silnice nedaleko Urbanic.

Ilustrační foto.

Nová kapitola v historii Popovic - nová výstavba

Popovice – Úterý 3. února 2015 se stalo dalším mezníkem v historii naší obce, když investor nové zástavby přibližně 45 rodinných domků, firma Stavoka Kosice provedla zaměření komunikací a stavebních parcel v prostoru polí mezi hřbitovem a lesem vlevo od silnice směrem na Tuř.

Mláďata kosa černého za okny jednoho z bytů v Sokolovské ulici v Plzni

Kosí bratři z Lochotína nečekali na březen

Plzeň – Tři malá kosata se vylíhla z vajíček před dvěma dny za okny jednoho z bytů v Sokolovské ulici v Plzni. V krmítku ze stébel slámy a větviček se ve čtvrtém patře paneláku vyhřívají na únorovém sluníčku a natahují hladové krčky.

Matěj Vosecký s rodiči Pavlem a Zdeňkou ve společnosti hostitele, autokrosaře Jaromíra Štětiny (vlevo), jenž závodí v královské kubatuře.

Za volantem nezná Matěj bratra

Kladno – Sportovním talentem Kladenského deníku za rok 2014 se stal v hlasování čtenářů mladičký autokrosař Matěj Vosecký z Miletic u Velvar.

NA SNÍMKU úspěšný autokrosový tým. Zleva mechanik Jakub Novák, jezdec Tomáš Havel, mechanici Jan Havel, Martin Huťa, Michal Novák.

Tomáš Havel dosáhl na titul

Jičín - Po úspěšném absolvování letošní autocrossové sezony 2014 dosáhl bývalý špičkový pilot divize 1400 Tomáš Havel z Podůlší na titul mistra České republiky ve třídě do 1600 ccm Kosice cupu (délka tratě v tomto závodě čítá zhruba 900 metrů, povrch je hlinitý)

Filip Kašpírek.

Zasloužené body z Humpolce

Cehnice - Autokrosový závodník Filip Kašpírek z Cehnic si v sobotu 19. července dojel v Humpolci pro další body do celkového hodnocení Mezinárodního mistrovství ČR Kosice Cup 2014.

Nejlepší stolní tenisté na turnaji v Pískové Lhotě

Pych nedal ostatním šanci

Písková Lhota – Sokol Písková Lhota uspořádal stolnětenisový turnaj – 11. ročník Memoriálu Zdeňka Fajmana.

Autokrosový závod ze seriálu Kosice cup na trati Rachvala v Dolním Bousově.

Autokrosové drama v Poříčí

Nemyčeves – Známá republiková trať Homolka v Poříčí nad Sázavou byla dějištěm dalšího autokrosového závodu seriálu Kosice cup.

Hradecký deník - tady nás najdete.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Autocross v Rožmitále.

AKTUALIZOVÁNO: Závodníci v Rožmitále zakončili zimní pohár

Rožmitál /FOTOGALERIE, VÝSLEDKY/ – Čmoud, prach a řev motorů. Když se tohle smíchá s vůní klobás a grilovaného masa, není pro nadšence do všeho, co má motor, příjemněji stráveného času. Ani na pátém a posledním sobotním autocrossovém zimním poháru v Rožmitále u bývalých kasáren to není jiné.

Recesistická pláž Járy Cimrmana.

Na led rybníka se letos vydali pouze dva odvážlivci

Skřivany – Je sobota po třinácté hodině. Teplota vzduchu se pohybuje kolem osmi stupňů, ale voda je o pěkných pár stupínků chladnější. U břehu zdejšího rybníka, protože ho zakrývají stromy, se ještě drží ledová asi pěticentimetrová krusta.

Ilustrační foto

Fotografie z dvorské zoo mají vítěze

Dvůr Králové nad Labem – V Galerii pravěk očima Zdeňka Buriana v ZOO Dvůr Králové se v sobotu sešli autoři nejlepších snímků, zaslaných do fotosoutěže zoo.

VÍTĚZŮ fotosoutěže bylo hned 19. Nejúspěšnější byl David Svoboda, který získal druhé místo své věkové kategorie za portrét lva a ještě třetí místo za fotografii zeber ze safari.

Fotosoutěž ze zoo zná své vítěze

Dvůr Králové - V Galerii pravěk očima Zdeňka Buriana se v sobotu sešli autoři nejlepších snímků, zaslaných do Fotosoutěže ZOO Dvůr Králové. Za krásné fotografie si odnesli věcné ceny.

Ilustrační foto.

Chcete si pořídit psa? Pečlivě to zvažte

Královéhradecko - Pokud si chcete domů pořídit psa nebo kočku, zvažte to. Nejde zdaleka ani o poplatky, péči veterináře nebo nákup granulí, ale především se zvířeti musíte věnovat. Navíc jsou zcela jiné už jen poplatky za psa ve městě či na vesnici.