Kreativ

ŠTÍTEK: Kosice

Ilustrační foto

Malé obce dostaly dalších 12 milionů na vodovody a kanalizace

Královéhradecko - V Nevraticích budou moci postavit vodovod, Říčky v Orlických horách zase zmodernizují čistírnu odpadních vod. Obě vesnice patří mezi pět malých obcí, kterým Královéhradecký kraj poskytl dotaci v celkové výši 12 milionů korun. (

Ilustrační foto

"HOBÍCI" na pátém Kosice cupu

Nová Paka- Týden po Mistrovství Evropypřijeli do Štikovské rokle účastníci republikového hobyautokrosu, který se jezdí jako Kosice Cup, byl to už pátý díl.

Budování kanalizace v ulici T.G. Masaryka.

Libáň zaplatí část domovních přípojek kanalizace

Libáň -Podle harmonogramu probíhá odkanalizování a výstavba čistírny odpadních vod v Libáni v rámci projektu Cidlina. Akce je financována VOS Jičín a dále z evropských fondů. Zastupitelstvo města nyní schválilo finanční spoluúčast při budování veřejných částí domovních kanalizačních přípojek v rámci akce Cidlina.

Jaroslav Šádek (vlevo) a vítěz Martin Babák.

Kráčí ve stopách svého otce

Dolní Bousov - Pěkného výsledku dosáhli dva autokrosaři „hobíci“ našeho okresu na závodišti Rachvala, kde se jel další díl seriálu mistrovství republiky Kosice cup.

Operní pěvkyně Eva Urbanová

Hvězdný tým představí Foerstrovy dny 2008

Libáň - Jak nám potvrdil Zdeněk Vokurka, umělecký ředitel festivalu, věnovaného hudebnímu skladateli Josefu Bohuslavu Foerstrovi, letošní ročník Foerstrových dnů je připraven.

 Plameny zachvátily stodolu v Kozelkově ulici. Požár se ovšem záhy rozšířil i na sousední dům

Lidé na poslední chvíli utekli z hořícího domu

Chlumec nad Cidlinou /FOTOGALERIE/ - S rozsáhlým požárem zápolilo ve středu 26. března okolo třetí hodiny ranní šest hasičských sborů. Plameny zachvátily stodolu v Kozelkově ulici. Požár se ovšem záhy rozšířil i na sousední dům, kde spali jeho nic netušící obyvatelé.

 Plameny zachvátily stodolu v Kozelkově ulici. Požár se ovšem záhy rozšířil i na sousední dům

Lidé utekli z hořícího domu

Chlumec nad Cidlinou - S rozsáhlým požárem zápolilo ve středu 26. března okolo třetí hodiny ranní šest hasičských sborů. Plameny zachvátily stodolu v Kozelkově ulici. Požár se ovšem záhy rozšířil i na sousední dům, kde spali jeho nic netušící obyvatelé.

Ilustrační foto

Odkanalizování Bělohradu je zahájeno

Lázně Bělohrad - Součástí projektu Vodohospodářské a obchodní společnosti Jičín, nazvaného Cidlina a částečně hrazeného z evropských fondů, je i odkanalizování města.

Ilustrační foto

Odkanalizování Bělohradu je zahájeno

Lázně Bělohrad - Součástí projektu Vodohospodářské a obchodní společnosti Jičín, nazvaného Cidlina a částečně hrazeného z evropských fondů, je i odkanalizování města.

Ilustrační foto.

Při mariáši neznají karbaníci bratra

Kosice - Adrenalin a trochu už i droga. Tím je mariáš pro Josefa Škvrnu z Kosic, který s touto karetní hrou začínal už jako mladý kluk, když se ji tajně učil hrát s kamarády. Teď se pro něj mariáš stal nepostradatelným kořením života, a i když jeho tradice stále více upadá, zahraje si ho alespoň jednou do roka na mariášovém turnaji v Kosicích.

Mistroství republiky 2007  v novopacký Štikovský rokli

Ve Štikovské rokli bude letos opět rušno

Liberec/ Také v letošní sezóně se chystají v „Mecce“ autokrosu, novopacké Štikovské rokli, zajímavá klání. V loňské sezóně patřilo hodnocení pozorovatelů zejména závodu Mistrovství Evropy k nejlepším na starém kontinentě. Nesmazatelným faktem je i stále sílící ohlasy domácích i zahraničních jezdců na velice atraktivní a náročnou trať v porovnání s ostatními závody.

Starosta obce Brada - Rybníček Jiří Ticháček (vlevo) s náměstkem prováděcí firmy Radkem Orendášem při slavnostním předání nového  vodovodu.

Na Bradech teče voda z nového vodovodu

Brada - Za účasti jičínského starosty ing. Martina Puše a mnoha dalších hostů převzal starosta obce Brada–Rybníček ing. Jiří Ticháček nový vodovod. Ten postavila na základě výběrového řízení již osvědčená firma Stavoka Kosice a.s.

Ilustrační foto

Opustili nás

HRADEC KRÁLOVÉ - Poslední rozloučení od čtvrtka 6.9. do pondělí 10.9.

Ilustrační foto

Rozloučení

HRADEC KRÁLOVÉ - Smuteční obřady od 6. do 9. září.

ilustrační foto

Stolní tenis: Primát béčka Sokola Stěžery

HRADEC KRÁLOVÉ - K cílové pásce se přiblížily okresní přebory družstev za stoly. Prvenství v nejvyšší I. třídě vybojovali stolní tenisté Sokola Stěžery o jediný bod před Sokolem Hradec.