Kreativ

ŠTÍTEK: kongresové centrum

Ilustrační foto

Domažlické obce se představily v Bratislavě

Domažlice – Prezentování nejenom domažlického okresu, ale i části západních Čech se přesunulo z brněnského výstaviště až ke slovenským sousedům na veletrh do Bratislavy.

Po podepření se pod most u metra Vltavská 1. listopadu vrátili chodci a částečně i tramvaje.

Provizorní podpírání mostu u Vltavské bude pokračovat, chystají se výluky

Začátkem února začnou práce na podepření mostu v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. Podpírat se budou kritická místa, aby se pod něj mohla vrátit tramvajová doprava v plném rozsahu a zároveň bylo zajištěno bezpečné používání, než se rozhodne o jeho další budoucnosti. Některé práce si ale během února vyžádají několik dopravních omezení.

Ilustrační foto

Na Alšově náměstí naboural auto a ujel

Písek - Do skupiny nehod s újezdem přibyla 16. ledna další. Mezi půl desátou dopolední a půl druhou odpolední kdosi poškodil na Alšově náměstí v Písku před budovou knihovny zaparkovaný osobní automobil značky VW Passat černé barvy a ujel.

Josef Hais a Ondřej Švarc z Domu dějin Holýšovska na brněnském veletrhu Regiontour 2019.

Domažlicko bylo opět na veletrhu v Brně

Domažlice – Na několikadenním veletrhu cestovního ruchu GO-Regiontour 2019, který se konal od 17. do 20. ledna, měly domažlický okres a Český les na brněnském výstavišti tradičně patřičné zastoupení a svůj vlastní stánek. Ten byl součástí výstavní expozice Plzeňského kraje.

Zástupci našich města a obcí na brněnském veletrhu

Rokycansko na Regiontouru

Do moravské metropole na veletrh cestovního ruchu Regiontour 2019 opět zamířila sehraná sestava zástupců zástupci měst a obcí Rokycanska.

Z jednoho z předchozích ročníků výstavy Stavitel.

Výstava Stavitel nabídne i zdravé trendy bydlení

Lysá nad Labem - Blíží se 25. ročník národní výstavy stavebních materiálů, technologií a úspor energií Stavitel. Je určena především těm, kteří staví nebo rekonstruují dům, byt či chalupu. Plánujete zateplení nebo výměnu oken? Zajímají vás ekologické doplňkové zdroje energie, nebo hospodaření s dešťovou vodou? Právě takovou inspiraci Stavitel nabídne. Včetně nejnovějších trendů ve stavebnictví. Výstava začíná 14. února na Výstavišti v Lysé nad Labem.

Cyklostezka. Ilustrační foto.

Turistická sezona na vodě, v sedle i ze vzduchu

Snaha ukázat Kroměříž jako destinaci plnou zážitků. To je jen jeden z mnoha způsobů, jak se chce město Kroměříž letos prezentovat. Propagaci na nadcházející turistickou sezonu odstartovalo město na veletrhu cestovního ruchu s názvem Regiontour, který hostí brněnské Výstaviště. Kroměříž se tu jako každoročně prezentuje ve společném stánku Zlínského kraje.

Královéhradecký kraj zval v Brně na aktivní dovolenou strávenou na kole.

Hořice lákají na aktivní dovolenou

Hořice - Město Hořice se i letos účastní prestižního mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour a veletrhu průmyslu cestovního ruchu Go, který se koná až do neděle ve Výstavišti v Brně.

Ilustrační fotografie.

Plesat budou rybáři, záchranáři i skauti

Hradecko - Milovníci tance a zábavy si na Hradecku v zimě stýskat nemohou. Plesového veselí je tady dostatek a vedle stěžejního hradeckého trojúhelníku Aldis - Adalbertinum - Střelnice se odehrává i na řadě dalších míst.

Veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour na brněnském výstavišti.

Veletrhy cestovního ruchu: prohlídka mongolské jurty, ochutnávka domácích dobrot

Brno - Objevovat krásy České republiky i okolních zemí, obdivovat výtvory řemeslníků, pochutnávat si na tradičních dobrotách z různých koutů země a přitom načerpat inspiraci na dovolenou či výlet. To vše mohou lidé od čtvrtka pod jednou střechou na brněnském výstavišti. Začaly tam totiž letošní veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour s řadou doprovodných akcí.

První čokoládový festival na Nymbursku se konal v prosinci 2017 v poděbradském Kongresovém centru na kolonádě.

Čokoládový festival potěší děti i dospělé

Lysá nad Labem – Poslední lednový víkend bude na lyském výstavišti opravdu sladký. Uskuteční se tu akce, která bude mít v těchto prostorách premiéru. A kromě dospělých na ni určitě rádi zavítají i děti. Konat se bude totiž Čokofestival.

Psi různých plemen zaplnili od soboty do neděle pavilon V brněnského výstaviště. Na Hanácké národní výstavě.

Česání, stříhání. Chovatelé psů soutěžili se svými miláčky

Brno /FOTO, VIDEO/ – Někteří nevydrží klidně stát, jiní se od svého pána ani nehnou. Roční Bianca z plemene italský spinone je druhý případ, i když ji její majitelka Eliška Navrátilová právě naposledy češe. „Je to lovecký ohař. Vyžaduje hodně komunikace se svým pánem a taky dost pohybu,“ podotýká Navrátilová.

Ilustrační foto.

Naboural auto ve Veselíčku a ujel

Písecko - Ve středu 9. ledna mezi osmnáctou až dvacátou hodinou projížděl obcí Veselíčko po silnici II/105 zatím nezjištěný řidič, který zde před domem s číslem popisným 48 poškodil pravou přední část zaparkovaného osobního automobilu značky Nissan X-Trail.

Ilustrační foto.

Soutěž krásy hodnotí třeba i zuby. Tři tisíce zvířat se poperou o titul psí miss

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ - Více než tři tisíce psů bude tento víkend k vidění v pavilonu V brněnského výstaviště. Spolu se svými páníčky se tam zúčastní Hanácké národní výstavy, kterou už počtrnácté pořádá Moravskoslezský kynologický svaz. Výstava patří mezi největší události spojené s chovem psů v České republice.

Tříkráloví koledníci prošli s kasičkou Lysou nad Labem.

OBRAZEM: Průvod tříkrálových koledníků prošel Lysou

Lysá nad Labem – Tolik postaviček v kostýmech Tří králů se jen tak nevidí. Zhruba pětadvacet dětí se sešlo ve středu odpoledne před místním kostelem na náměstí Bedřicha Hrozného a za zpěvu známé koledy se skupinka vydala do města. Nechyběla pochopitelně ani kasička s logem Charity České republiky, která Tříkrálovou sbírku každoročně pořádá.

Výstava Řemesla v Lysé nad Labem.

Kolínské školy budou prezentovat své obory

Kolínsko - Chystá se velký veletrh učňovských a studijních oborů Řemesla 2019 a již teď je jisté, že tam bude mít své zastoupení i Kolínsko. Veletrh se uskuteční na výstavišti v Lysé nad Labem ve dnech 14. a 16. února a kromě škol z Kolínska představí i školy z okresů Nymburk, Mladá Boleslav a Mělník a také Prahy.

Slovanská epopej na brněnském výstavišti, ilustrační foto.

Slovanská epopej z Brna putovala do depozitáře

Brno - Desetitisíce návštěvníků přilákala výstava děl Alfonse Muchy na brněnské výstaviště. Plátna ze slavné Slovanské epopeje, která byly mezi nimi, jsou nyní v depozitáři. Jejich další osud je zatím nejistý.

Hasiči zasahovali při úniku oxidu uhelnatého na zimním stadionu v Holešovicích.

Na stadionu na Výstavišti unikl oxid uhelnatý, 11 lidí skončilo v nemocnicích

Kvůli nedělnímu úniku oxidu uhelnatého na zimním stadionu v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích skončilo v nemocnicích 11 lidí. Deset lidí zdravotnická záchranná služba odvezla z Výstaviště, dalšího člověka dodatečně poté, co ji kontaktoval z domova. Vyplývá to z informací mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové. Jedovatého plynu se nadýchalo zhruba 20 lidí, na stadionu měli v neděli pozdě večer trénink amatérští hokejisté. Plyn nejspíš pocházel ze špatného spalování motoru rolby.

Ze zahájení výstavy Slovanské epopeje malíře Alfonse Muchy 9. května 2012 v pražském Veletržním paláci.

Kam s ní? Radní Třeštíková hledá pro Slovanskou epopej jiné místo v Praze

Dílo slavného českého malíře Alfonse Muchy stále nemůže najít důstojné místo, soudní spory Muchova vnuka s Prahou o vlastnictví dvaceti pláten kvůli tomu pokračují. A nová radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě) nově zřídila pracovní komisi, aby zjistila, jak se Slovanskou epopejí naložit.

Novoroční výstup na haldu Emu.

Novoroční výstup na haldu Emu

Už 13. ročník tradičního Novoročního výstupu na haldu Ema - ostravský Mount Everest - nabídne nejen Ostravanům šanci protáhnout si svá těla hned první den nového roku.

Stavba roku 2011: Podnikatelský inkubátor, Kunovice

Na schodek 30 milionů si budou Kunovice půjčovat

Přestavba staré školy na Podnikatelský inkubátor či vybudování protipovodňových opatření na řece Olšavě. Obě největší investiční akce v příštím roce vyjdou Kunovice na desítky milionů korun.

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Rakovnicko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto.

Výstaviště slaví devadesátku. Dostane nový pavilon

Brno - Monumentální kopule funkcionalistického výstaviště v Brně obdivují lidé již devadesát let. Přečkaly druhou světovou válku, okupaci z roku 1968 i sametovou revoluci. Ačkoliv jsou zdi některých pavilonů již oprýskané časem, stále je to nejnavštěvovanější turistický cíl na jižní Moravě.  

Pavilon na brněnském výstavišti - ilustrační fotografie.

Výstaviště má 90. Dostane nový pavilon

Jižní Morava, Brno – Monumentální kopule funkcionalistického výstaviště v Brně obdivují lidé již devadesát let. Přečkaly druhou světovou válku, okupaci z roku 1968 i sametovou revoluci. Ačkoliv jsou zdi některých pavilonů již oprýskané časem, stále je to nejnavštěvovanější turistický cíl na jižní Moravě.

Česko zpívá koledy v parku Výstaviště v Mladé Boleslavi.

OBRAZEM: Česko zpívalo koledy - a boleslavské Výstaviště s ním

Mladá Boleslav - Zahřát se horkým svařákem, pojíst něco málo vánočních dobrot a především si zazpívat krásné tradiční koledy. Přesně s tím přišly ve středu vpodvečer desítky lidí na vánoční trhy do parku Výstaviště, kde se v rámci celorepublikového projektu regionálních Deníků zpívaly koledy.

Křižovatka ulic Dlouhá a Zarámí ve Zlíně.

Křižovatky mají nově hlídat policejní kamery

Desítky nehod ročně se ve Zlíně stanou na hlavních křižovatkách. Řidiči, kteří se na nich střetnou, často řeší, který z nich nehodu zavinil a policie pak žádá svědky, aby je pomohli objasnit. Samotné vyšetřování na místech nehody bývá zdlouhavé, ve městě tak často nastává dopravní kolaps.