Kreativ

ŠTÍTEK: kongresové centrum

Ve výstavním pavilonu Josefa Fouska v Lounech filmaři natáčeli scény maturitního plesu pro Rok vdovy. Hlavní role ztvárnily známé herečky Zuzana Kronerová a Pavla Beretová.

FOTO, VIDEO: Louny si zahrají ve filmu. Na výstavišti se natáčel Rok vdovy

Herci a herečky, stovka komparzistů, kameramani, zvukaři, lidé od produkce a další členové filmového štábu. Ti všichni zaplnili ve čtvrtek 30. listopadu večer pavilon lounského výstaviště. Dlouho do noci tam vznikaly záběry pro nový český snímek Rok vdovy. V hlavních rolích filmu hrají Zuzana Kronerová, Pavla Beretová, Julie Šoucová nebo lounský rodák Tomáš Bambušek.

Vzpomínkový koncert k šedesátému výročí založení kapely Poděbradka se uskutečnil v Kongresovém centru Lázní Poděbrady.

Podívejte se: Kapela Poděbradka oslavila kulaté výročí koncertem

/FOTOGALERIE/ Vzpomínkový koncert k šedesátému výročí založení kapely Poděbradka se uskutečnil v pátek 24. listopadu v Kongresovém centru Lázní Poděbrady. ilým překvapením programu bylo vystoupení Poděbradských mažoretek pod vedením Romany Husákové. 

Přehlídka středních škol Schola Pragensis.

Začal veletrh škol Schola Pragensis. Představí více než stovku středních škol

/VIDEO, FOTO/ S výběrem správné střední školy pomůže i letos žákům a rodičům tradiční veletrh středních škol Schola Pragensis. Akce se koná ode dneška v pražském Kongresovém centru, potrvá do soboty. Žákům se představí více než 100 středních škol různých zaměření. Vstup na veletrh je zdarma, informovali zástupci akce.

Svět kostek 2022 na olomouckém výstavišti Flora

Miliony dílků LEGO zaplní Floru. Co nabídne Svět kostek a za kolik

Svítící „ledové“ sochy plameňáků, zelená postavička „Slizounek“ z filmu Krotitelé duchů, obří ruské kolo, více než třímetrový jeřáb, inteligentní roboti a spousta modelů na dálkové ovládání. To vše z milionů barevných kostek stavebnice LEGO bude v sobotu a neděli 18. a 19. listopadu k vidění na výstavišti Flora. Po roce tam opět proběhne akce s názvem Svět kostek Olomouc.

Někteří nadšenci preferují stany na střechy aut.

Největší Caravaning v Brně s dobrodružnou novinkou. Prohlédněte si zajímavosti

/VIDEO/ Na luxusní dovolenou v obytném autobusu za miliony i dobrodružné přespávání na střeše terénního auta u břehů jezer láká návštěvníky výstava Caravaning v Brně. Na výstaviště se ve čtvrtek dopoledne přišly podívat stovky milovníků tohoto typu cestování. Novinkou je takzvaná Adventure hall, která nabízí k nahlédnutí minikaravany, střešní stany, kempingové vestavby či expediční vozidla v kempingové úpravě.

Caravaning Brno 2022 na brněnském výstavišti.

Veletrh Caravaning na výstavišti v Brně: letos v odvážnějším a akčním stylu

Vozidla pro dobrodružnější cestovatele budou k vidění na veletrhu Caravaning Brno v pavilonu G1 na brněnském výstavišti. Letos ve větším množství. „Chtěli bychom zaujmout i ty, které zajímá třeba něco víc akčního. Necílíme jenom na lidi, kteří chtějí pohodlný a moderní obytný vůz,“ řekl Jan Bordovský z Asociace kempování a karavaningu.

Exota Olomouc

Exota Olomouc se vrací. Ve velkém stylu

Ve velkém stylu se po pětileté přestávce vrací na výstaviště Flora mezinárodní přehlídka ptactva Exota Olomouc. Návštěvníci tam v polovině října uvidí na čtyři tisíce exotických a často také vzácných ptáků. Zájemci už si mohou koupit cenově zvýhodněné vstupenky.

Výstava Floria Léto na Výstavišti v Kroměříži, 11. srpna 2023.

Podzimní Floria je za dveřmi, co nabídne? V hlavní roli budou letos bonsaje

Mílovými kroky se přiblížila tradiční zahrádkářská výstava Floria Podzim. Uskuteční se od čtvrtka 28. září do neděle 1. října na kroměřížském Výstavišti, přístupná bude denně od 9 do 16 hodin. O tom, co letos návštěvníkům nabídne, jaký bude doprovodný program a jakou květinovou expozici si tentokrát připravili aranžéři, hovořil v rozhovoru pro Deník ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný. Ohlédl se také za akcemi letos už uskutečněnými.

Tramvaj v ulicích Brna. Ilustrační snímek.

Výluky šalin v Brně: neprojedou Vídeňskou a Žabovřeskou, známe náhradní trasy

Cestující v Brně musí o víkendu počítat s komplikacemi v dopravě. Oprava tramvajové trati na mostě přes řeku Svratku totiž omezí městskou hromadnou dopravu ve Vídeňské ulici. „Od sobotní šesté hodiny ráno nepřetržitě do nedělních šesti odpoledne bude vyloučen provoz tramvají a omezen provoz autobusů v této ulici," sdělila mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Z jednoho z předchozích ročníků výstavy Kůň v Lysé nad Labem.

Výstava Kůň 2023 v Lysé chystá i velkolepou show ušlechtilých zvířat

/FOTO/ Milovníci koní mají v kalendáři na tento víkend jistě naplánován výlet na výstaviště do Lysé nad Labem. Jedna z největších mezinárodních přehlídek těchto ušlechtilých zvířat na našem území je až do neděle přichystána právě v areálu výstaviště. V rámci 30. výročí této výstavy zvou pořadatelé také velkou koňskou show, která se uskuteční v pátek a sobotu večer.

Fotbalový stadion za Lužánkami v Brně.

Lužánkám odzvonilo. Legendy Zbrojovky Kroupa, Hron či Jarůšek výstaviště berou

Kolikrát už fanoušci i hráči doufali, že se sliby politiků změní v realitu… Jenže moderní fotbalový stadion v Brně zatím stále zůstává jen na papíře, nebo spíš v počítačových vizualizacích. Po středečním vystoupení představitelů města se objevila nová naděje - fotbalový stadion vznikne na výstavišti místo současného cyklistického velodromu. Zároveň potvrdili, že obnova ikonického stadionu za Lužánkami je utopií.

Na budějovickém výstavišti se v pátek dopoledne pilně chystala Angus show, součást mezinárodního kongresu chovatelů tohoto oblíbeného plemene. Se zajištěním akce pomáhali také studenti Střední školy Trhové Sviny v rámci odborné praxe.

Chovatelé slavného plemene přijedou do Budějovic z celého světa

Stačilo třicet let, aby se čeští chovatelé plemene Aberdeen Angus stali respektovanými ve světě. Svědčí o tom pořádání mezinárodního kongresu, na který přijedou delegáti z 28 zemí. Čechům pořadatelství „přiklepli“ v roce 2019 na kongresu v Paraguayi.

Začátek modernizace železniční trati Praha-Bubny – Praha-Výstaviště.

Kupka: Železnice mezi Bubny a Výstavištěm bude v provozu v polovině roku 2025

Přestavba úseku železniční trati mezi pražskými Bubny a Výstavištěm by měla být uvedena do provozu v polovině roku 2025. Řekl to dnes ministr dopravy Martin Kupka (ODS) na setkání s novináři. Stavba je součástí projektu modernizace železniční trati mezi pražským Masarykovým nádražím a Kladnem s odbočkou na Letiště Václava Havla v Praze.

Desátý ročník akce Van & truck show si užili návštěvníci, kteří zavítali v sobotu na přerovské výstaviště. Kromě atraktivních ukázek a soutěží si mohli prohlédnout dodávky a kamiony, ale také zhlédnout zásahy hasičů a policie.

VIDEO: Likvidace vraku i spanilá jízda městem. Van and Truck Show oslnila Přerov

Sebastian Vráblík žije v Londýně a byl zřejmě nejvzdálenějším účastníkem desátého ročníku Van & Truck Show - každoročního setkání řidičů dodávek a kamionů, které se vůbec poprvé v historii konalo v Přerově. Spolu s ostatními řidiči se vydal v pátek večer na spanilou jízdu městem, která se stala zároveň pozvánkou na sobotní našlapaný program na výstavišti.

Desátý ročník akce Van & truck show si užili návštěvníci, kteří zavítali v sobotu na přerovské výstaviště. Kromě atraktivních ukázek a soutěží si mohli prohlédnout dodávky a kamiony, ale také zhlédnout zásahy hasičů a policie.

VIDEO: Likvidace vraku i spanilá jízda městem. Van & truck show hostila Přerov

Sebastian Vráblík žije v Londýně a byl zřejmě nejvzdálenějším účastníkem desátého ročníku Van & truck show - každoročního setkání řidičů dodávek a kamionů, které se vůbec poprvé v historii konalo v Přerově. Spolu s ostatními řidiči se vydal v pátek večer na spanilou jízdu městem, která se stala zároveň pozvánkou na sobotní našlapaný program na výstavišti.

Z veletrhu Květy na Výstavišti v Lysé nad Labem.

Obrazem: Vůně, barvy a nápadité aranže. Na výstavišti začal veletrh Květy

Dvacátý sedmý ročník veletrhu Květy začal na Výstavišti v Lysé nad Labem ve čtvrtek 13. července. Na 2000 čtverečních metrech výstavní plochy se návštěvníci mohou kochat rozmanitými květinami výhradně od českých pěstitelů. Nechybí ani venkovní promenáda s prodejní nabídkou kaktusů, masožravek, regionálního ovoce i doplňků pro zahradničení.

Člověk v přírodě. Výstava v Lounech.

Budou v Lounech dál oblíbené výstavy? Město dalo výpověď nájemci výstaviště

Legendární Člověk v přírodě nebo oblíbený Dům a zahrada. Budou i v příštích letech pokračovat v Lounech populární výstavy? To je aktuálně nejisté. Lounská radnice totiž dala výpověď dlouholetému nájemci výstaviště. Město chce za pronájem areálu získat více peněz, Louny by také rády lokalitu více oživily. Vyhlásí soutěž na nového nájemce. Diamant Expo, který na výstavišti působí od roku 1993, s postojem radnice nesouhlasí, aktuální stav je pro město podle společnosti naopak výhodný.

Přehlídka kreativity Maker Faire na Výstavišti Praha.

Vědě, technice a poznání patřily klíčové výstavní areály v Praze současně

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Velkoměstem poznání se o druhém červnovém víkendu stala Praha. V sobotu 10. června dokonce patřily vědě, technice a technologiím zároveň dva nejvýznamnější výstavní areály v metropoli. V areálu PVA Expo Praha v Letňanech končil třídenní Veletrh vědy, pořádaný Akademií věd ČR, na Výstavišti začala dvoudenní přehlídku kreativity Maker Faire. Obě akce provázela značná návštěvnická pozornost, a to nejen ze strany žáků a studentů. Ti mohli najít i inspiraci k budoucímu studijnímu či profesnímu zaměření.

Vizualizace národní sportovní haly v Českých Budějovicích.

Premiér Fiala v Budějovicích slíbil národní sportovní halu i rychlou dostavbu D3

První vizualizaci národní sportovní haly, jejíž náklady se odhadují na 1,3 miliardy korun a vzniknout má do roku 2028, představili v Budějovicích jihočeský hejtman Martin Kuba a premiér Petr Fiala. Premiér také zavítal na kontrolní den na stavbě dálnice D3, k návštěvě si zástupci vlády, kraje i ŘSD vybrali jediný jihočeský silniční tunel Pohůrka.

Úvodní slavnostní galavečer na Zlín Film Festivalu; čtvrtek 1. června 2023

Sobota na Zlín Film Festivalu přinese řadu koncertů na náměstí Míru

Třetí den na filmovém festivalu ve Zlíně slaví Český rozhlas 100. výročí vysílání pestrým programem na náměstí Míru i v parku Komenského. Koncertovat budou Lucie Vondráčková a Lake Malawi. Do Zlína poprvé zavítá pikantní podcast Hodina dějepichu, v talk show Život je takovej promluví o životních karambolech Tereza Pergnerová.

Z motoristické slavnosti LEGENDY.

Desítky tisíc motoristických nadšenců na Výstavišti obdivovaly Legendy

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Desítky tisíc natěšených motoristických fandů navštívily během víkendu na pražském holešovickém Výstavišti další pokračování slavnosti zvané Legendy. Při něm jim přes 750 soukromých majitelů nabídlo k prohlídce přes tisícovku v našich končinách někdy i raritních automobilů nebo motocyklů.

Ve středu začne na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky Idet. Snímky z roku 2019.

VIDEO: Zbraně na výstavišti. V Brně lidé uvidí obrněné vozy Pandur i radar Madr

Vyprošťovací a odsunové vozidlo Treva-30, obrněné vozy Patriot nebo Pandur či lehký komplet protivzdušné obrany si prohlédnou návštěvníci mezinárodního veletrhu Idet v pavilonu P na brněnském výstavišti. Konkrétně ve velké společné expozici firem Czechoslovak Group a Tatra Trucks. Veletrh se koná od středy do pátku a v letošním roce si připomíná třicet let od svého prvního ročníku. Zúčastní se ho rekordní počet vystavovatelů.

Ve středu začne na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky Idet. Snímky z roku 2019.

VIDEO: Zbraně na výstavišti. V Brně lidé uvidí obrněné vozy Pandur i radar Madr

Vyprošťovací a odsunové vozidlo Treva-30, obrněné vozy Patriot nebo Pandur či lehký komplet protivzdušné obrany si prohlédnou návštěvníci mezinárodního veletrhu Idet v pavilonu P na brněnském výstavišti. Konkrétně ve velké společné expozici firem Czechoslovak Group a Tatra Trucks. Veletrh se koná od středy do pátku a v letošním roce si připomíná třicet let od svého prvního ročníku. Zúčastní se ho rekordní počet vystavovatelů.

Brněnské veletrhy slaví pětadevadesát let od svého vzniku. Chybět u toho nebude ani atraktivní model Heliosféry.

VIDEO: Nabité oslavy na výstavišti v Brně. Vesmír doplní pivo či veterány

/PROGRAM/ Koncerty, ukázky, prohlídky a další akce pro všechny generace. Téměř všechny pavilony výstaviště v Brně se otevřou lidem poslední květnovou sobotu a neděli. Konají se tam oslavy 95. výročí založení. „Chceme ukázat, že výstaviště není jen o byznysové sféře, ale i o té zážitkové, festivalové," sdělil obchodní ředitel Veletrhů Brno Lukáš Helan.

Program výročí brněnských veletrhů bude rozmanitý. Mimo jiné nabídne obří model heliosféru.

VIDEO: Brno je náš vesmír. Výročí výstaviště přinese show s veterány i burgery

/PROGRAM/ Koncerty, ukázky, prohlídky a další akce pro všechny generace. Téměř všechny pavilony výstaviště v Brně se otevřou lidem poslední květnovou sobotu a neděli. Konají se tam oslavy 95. výročí založení. „Chceme ukázat, že výstaviště není jen o byznysové sféře, ale i o té zážitkové, festivalové," sdělil obchodní ředitel Veletrhů Brno Lukáš Helan.