Kreativ

ŠTÍTEK: kongresové centrum

Areál přerovského výstaviště má protnout nová silnice, která propojí Lipnickou silnici s Kopaninami.

Silnice přes výstaviště v ohrožení? Bouřlivá debata a pak "stopka" zastupitelů

Na propojení Lipnické ulice s Kopaninami novou silnicí čekají nejen řidiči, kteří musejí denně snášet katastrofální dopravní situaci Přerova, ale i zaměstnanci firem v areálu výstaviště. Jenže záměr se na pondělním jednání městského zastupitelstva nečekaně zadrhl - opozice totiž upozornila na pro město nevýhodnou směnu pozemků. Materiál nakonec po bouřlivé diskusi drtivá většina zastupitelů odmítla - někteří byli proti, jiní se zdrželi hlasování.

Polní nemocnice v pražských Letňanech.

Likvidace polní nemocnice v Letňanech pokračuje. Pomalu mizí těžký materiál

/VIDEO/ Armáda odvezla z letňanské polní nemocnice 95 procent svého těžkého materiálu. Na místě jsou ještě například sanitární kontejnery, sklady či manipulační technika. Novinářům to dnes řekla mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Pronájem prostoru pro záložní nemocnici ministerstvo zdravotnictví ukončilo k 19. únoru.

Zástupci kraje si prohlédli pavilony na litoměřickém výstavišti. Mělo by tam vzniknout očkovací centrum

OBRAZEM: Na litoměřickém výstavišti by mělo vzniknout očkovací centrum

Vakcinační tým Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Janem Schillerem si ve čtvrtek 28. ledna odpoledne prohlédl prostory pavilonů G a H litoměřického výstaviště. Právě v areálu Zahrady Čech by podle rozhodnutí krajského krizového štábu mělo vzniknout jedno ze čtyř velkokapacitních vakcinačních center, kde by se zájemci z řad veřejnosti mohli nechat očkovat proti onemocnění covid -19.  

Brněnská primátorka Markéta Vaňková

Veletrhy Brno? Katastrofální ztráty, primátorka žádá premiéra o podporu

Skoro rok už je brněnské výstaviště bez tradičních veletrhů. Kvůli prodlužování nouzového stavu a přísné metodice systému PES navíc stále není jasné, kdy se začne veletržní průmysl vracet do normálu. „Nevidíme světlo na konci tunelu. Z některých prohlášení můžeme jen usuzovat, že normalizace situace nastane v polovině roku,“ podotkl mluvčí společnosti Veletrhy Brno Jaroslav Bílek.

Nová multifunkční Arena Brno z pohledu od Anthroposu.

Snadné a rychlé přestupy. Moderní uzel spojí arénu pro Kometu se zbytkem Brna

Nový přestupní uzel městské hromadné dopravy, kam cestující dovezou tramvaje, autobusy i lanovka. Víc než 1400 parkovacích stání. Tři nové okružní křižovatky nabízející dopravní napojení všemi směry. Pozměněné zázemí pro další fungování areálu Veletrhů Brno. Kvůli nové multifunkční areně na výstavišti se výrazně promění její okolí.

Očkování vakcínou proti koronaviru - ilustrační foto.

Pro injekci do Libně. V O2 universum vznikne velkokapacitní očkovací centrum

Jedno z velkokapacitních očkovacích center vznikne v O2 universum v pražské Libni. Na twitteru to dnes uvedl premiér Andrej Babiš (ANO), který se byl na místě podívat. Jeho poradce a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula dnes České televizi řekl, že centrum, v němž by se aplikovaly vakcíny proti covidu-19, by mělo být zprovozněno do konce ledna.

Nový hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Vzestupy a pády roku 2020 na jihu Moravy: nový hejtman, Zbrojovka a konec MotoGP

Ještě na začátku roku byl Jan Grolich starostou obce se zhruba osmi sty obyvateli. Na podzim se stal po úspěšných krajských volbách z prvního muže Velatic hejtman Jihomoravského kraje. Černým písmem se rok 2020 zapíše do historie brněnského výstaviště. Pandemie na Veletrhy Brno dopadla drtivě. Zbrojovka se opět vrátila do první ligy naopak špatné zprávy přinesl rok 2020 fanouškům rychlých motorek. MotoGP v Brně končí.

9.11.2020 - otevření provizorní nemocnice na brněnském výstavišti v pavilonu G2

130 tisíc týdně bez využití: v záložní nemocnici na výstavišti v Brně ani netopí

Lékaři se v ní v těchto dnech měli starat o množství pacientů nakažených koronavirem. Postavili tam pro ně 302 lůžek, které doplnili veškerým nutným vybavením a materiálem. Krizové scénáře se však prozatím nepotvrdily. Záložní nemocnice na brněnském výstavišti tak ani po víc než dvou týdnech od slavnostního otevření dosud nepřijala jediného pacienta s covidem vyžadujícího hospitalizaci bez potřeby napojení na plicní ventilaci či umístění na jednotku intenzivní péče.

9.11.2020 - otevření provizorní nemocnice na brněnském výstavišti v pavilonu G2

Záložní nemocnice v Brně: třetí týden bez využití. Cena za pronájem naskakuje

Lékaři se v ní v těchto dnech měli starat o množství pacientů nakažených koronavirem. Postavili tam pro ně 302 lůžek, které doplnili veškerým nutným vybavením a materiálem. Krizové scénáře se však prozatím nepotvrdily. Záložní nemocnice na brněnském výstavišti tak ani po víc než dvou týdnech od slavnostního otevření dosud nepřijala jediného pacienta s covidem vyžadujícího hospitalizaci bez potřeby napojení na plicní ventilaci či umístění na jednotku intenzivní péče.

Novináři si mohli 22. října 2020 prohlédnout výstavbu polní nemocnice v pražských Letňanech.

Nemocnice v Letňanech funguje i bez pacientů dál. Šmucler: Lidi vyděsila k smrti

Polní záložní zdravotnické zařízení P3Z, jak zní oficiální název, je kvůli situaci s koronavirovou nákazou připravena v Letňanech už skoro měsíc. Zatím však provizorní nemocnice nepřijala žádného pacienta. Prostory využívá armáda ve spolupráci s Českým červeným křížem ke školení vojenského personálu. Ministerstvo zdravotnictví pod vedením Jana Blatného (za ANO) přesto rozhodlo o prodloužení pronájmu areálu výstaviště na okraji Prahy až do konce února 2021.

Testovací centrum na Výstavišti nově nabízí antigenové rychlotesty na covid.

Za pár minut hotovo. První místo s rychlotesty na covid v Brně je na výstavišti

Zdravotník odebere vzorek a během pár minut člověk míří domů i s výsledky. Nově mohou Brňané na výstavišti podstoupit speciální antigenový rychlotest. Za pět set korun zjistí, jestli jsou nakažliví a můžou tak ohrozit své blízké. „Testování antigenů zatím využívaly jen domovy důchodců a další zařízení sociálních služeb. Jsem ráda, že tento typ rychlého testování je nyní k dispozici i veřejnosti,“ komentovala primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Setkávač. Na výstavišti bude sloužit hlavně pro uzdravující se pacienty, aby se mohli bezpečně vidět se svými příbuznými.

Postele i setkávač. Do provizorního špitálu na výstavišti je dovezou v pátek

Postele pro více než tři sta nemocných i takzvaný setkávač v pátek a v sobotu navezou zásobovači do provizorní nemocnice na brněnském výstavišti. Postele dodá soukromá firma. Nemocnice by měla začít fungovat v pondělí. Od pondělka bude na výstavíšti také další místo, kam se lidé mohou přijít otestovat na covid-19.

Péče o pacienta s koronavirem

Nejvíce pacientů s koronavirem bude kolem 10. listopadu, očekává Prymula

Polní nemocnice na výstavišti v pražských Letňanech bude zřejmě podle vyjádření ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) využita hlavně kolem 10. listopadu, kdy se v Česku předpokládá největší počet pacientů s koronavirem. Celkem pro ně bude k dispozici 15 500 lůžek, uvedl dnes ministr v rámci interpelací.

Pavilon na brněnském výstavišti - ilustrační fotografie.

Nemocnice pro nakažené na výstavišti v Brně: plán opět ve hře, chybí zdravotníci

V případě nedostaku míst pro pacienty s koronavirem v nemocnicích vznikne v areálu brněnského výstaviště polní nemocnice. Podobný plán, který mělo vedení Brna již na jaře, je nyní opět na stole. Brněnská primátorka Markéta Vaňková návrh přednesla na středečním jednání krajského krizového štábu. Informaci přinesl Český rozhlas.

Na lounském výstavišti mohou během středy 30,. září do 15 hodin volit do krajských a senátních voleb lidé, kteří jsou kvůli onemocnění covid 19 v izolaci nebo karanténě.

Na výstavišti v Lounech volili lidé v karanténě. Drive-in využilo jen deset

Na lounském výstavišti mohli během středy 30. září do 15 hodin volit do krajských a senátních voleb lidé, kteří jsou kvůli onemocnění covid 19 v izolaci nebo karanténě. Místo je určené pro všechny obyvatele okresu Louny, volilo se přímo z auta, s provozem místa pomáhala armáda, volební komisi zajistil krajský úřad.