Kreativ

ŠTÍTEK: kongresové centrum

Rallye Český Krumlov startuje v pátek 19. května.

Závodníci vyrazí z náměstí svornosti na proměněné erzety

Padesátý ročník Rallye Český Krumlov klepe na dveře a jeho program už je znám. Soutěž odstartuje v pátek 19. května 2023, premiérově přímo z náměstí Svornosti, které je samým středem historického centra úchvatného města, zvaného někdy také Perla na Vltavě.

Stavební práce od pondělka přinesou omezení v Bauerově ulici v Brně.

VIDEO: Velká dopravní změna v Brně, v Bauerově začala kvůli VMO nová omezení

Nová dopravní omezení začala v pondělí v Bauerově ulici v Brně: zákazy vjezdu i odbočení, zrušené parkování i přechody, přesunuté a zrušené zastávky, méně jízdních pruhů i omezení rychlosti. Změny se týkají úseku od velodromu po mimoúrovňovou křižovatku na Hlinkách a potrvají do necelé poloviny dubna.

Dva tisíce lidí dorazily v neděli 12. března 2023 ráno na Setkání chovatelů, které se konalo na přerovském výstavišti.

Setkání chovatelů přilákalo na výstaviště v Přerově tisíce lidí. Slepice táhly

Slepice, králíci, papoušci, andulky a korely, ale i krmivo a vše, co k chovatelství patří. Davy návštěvníků proudily v neděli ráno na přerovské výstaviště, kde se konalo Setkání chovatelů. O akci byl obrovský zájem - od otevření areálu v šest hodin ráno do půl desáté dopoledne prošlo branami dva tisíce návštěvníků. Chovatelů dorazily desítky - nejen z Moravy a Čech, ale i ze Slovenska.

Výstaviště Kroměříž ovládli pavouci a hadi. Chovatelská burza Aquatera, 11. března 2023

Výstaviště Kroměříž ovládli pavouci a hadi

To, že jsou Češi vášniví chovatelé čehokoli, se potvrdilo i tuto sobotu 11. března, kdy se v Kroměříži konala pravidelná akvaristická chovatelská burza pro širokou veřejnost Aquatera.

Ilustrační foto.

Stavba VMO v Brně a parkoviště omezí vjezd do Pisáreckého tunelu. Od pondělí

/MAPA, VIDEO/ S omezením a komplikacemi musí počítat řidiči v Brně od pondělí 20. března. Na pozoru budou i cestující, kteří po Brně přejíždí městskou hromadnou dopravou. Změny se dotknou rozložení zastávek ve směru od Pisárek i opačným směrem. Rekonstrukce velkého městského okruhu v úseku Bauerova, zahájení výstavby parkovacích ploch u plánované multifunkční haly u výstaviště a další práce v této lokalitě si vyžádají změny v organizaci dopravy. Lidé tak mohou být při návratu z jarních prázdnin nepříjemně překvapení.

Z výstavy motocyklů, čtyřkolek a příslušenství.

Objektivem čtenáře: Letňanským výstavištěm burácely silné motory!

/FOTOGALERIE/ První březnový víkend se konala 23. Výstava motocyklů, čtyřkolek a příslušenství. Součástí veletrhu byla i expozice custom staveb a přestaveb Bohemian Custom Motorcycles. Návštěvníci tak mohli vidět nejlepší stavitele těchto motocyklů nejen z ČR, ale i dalších evropských zemí. Pět hal letňanského výstaviště zaplnily motocykly, skútry, čtyřkolky, sportovní a závodní motocykly, přípojná vozidla k motocyklům, díly a příslušenství, doplňky. A také módní přehlídka stylového oblečení na motorky, tentokrát u značky Harley-Davidson. 

Výstava Motocykl Praha na výstavišti v Letňanech.

Na výstavišti v Letňanech začala výstava Motocykl Praha. Zahájil ji Petr Pavel

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek 2. března začala na výstavišti v pražských Letňanech výstava motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motocykl Praha. V pěti halách se představí 110 vystavovatelů, kteří přivezli dohromady několik set motorek. Veletrh zahájil zvolený prezident Petr Pavel, který se netají svou zálibou v motocyklech.

Galakoncert v Lucerně - oslava 10 let PSO.

Police Symphony Orchestra: Hudebníci chtějí vyprodat Kongresové centrum v Praze

Jsou mladí, trochu drzí a radost z hudby přenáší na tisíce diváků. Kdo by nejen u nás v kraji neznal Police Symphony Orchestra (PSO)? Minulý rok si střihli Velké finále Smetanovy Litomyšle s francouzskou zpěvačkou ZAZ i tři vyprodané koncerty v šapitó na broumovském letišti. Velké sny je ale čekají i letos – ten první hned 25. března v Praze.

Vánoční Arena 2022 Továrny na Hvězdičky.

Zářivé úsměvy a úžasná vystoupení. To byla Vánoční arena Továrny na Hvězdičky

Jako obvykle se i letos v adventním období konaly nejrůznější akce na celém Nymbursku. Jednou z takových slavností byly Polabské vánoční trhy, které se tradičně každý rok v tento sváteční čas konají na výstavišti v Lysé nad Labem. Vzdělávací a kreativní centrum Továrna na Hvězdičky společnosti NR Meyer Company, s.r.o. (Nymburk) každý rok předvádí svůj vánoční program na těchto trzích.

Technikův pavilon není v dobrém stavu.

Technikův pavilon se dočká opravy. Liberecké výstaviště čeká postupná proměna

/FOTO/ Postavili ho v roce 1946 a stojí dodnes. Zatím. Technikův pavilon, který vznikl podle plánů významného architekta Svatopluka Technika u příležitosti výstavy nazvané Budujeme osvobozené kraje, byl vstupem do areálu Libereckých výstavních trhů. Dřevostavba však už roky volá po záchraně. Nyní to vypadá, že se jí konečně dočká.

Sauna. Ilustrační foto.

Na lounské výstaviště dorazí v sobotu sauna. Postavila ji parta dobrovolníků

Parta dobrovolníků z Loun a okolí postavila mobilní saunu. Umístěná je na vozíku, převážet se dá za autem na různá místa. Topí se v ní dřevem. V sobotu 12. listopadu ji umístí na louku na lounském výstavišti mezi koupalištěm a skautskou loděnicí, blízko lávky přes Ohři. Přijít a vyzkoušet saunu může každý.

Chovatelské trhy na Výstavišti Kroměříž. 15. května 2022.

Vysoké ceny energií? Výstaviště akce nezruší, ve hře je ale dražší vstupné

Oblíbené zahrádkářské výstavy Floria, chovatelské trhy či třeba Svatováclavské slavnosti. To jsou jen některé z dlouhého výčtu akcí, které tradičně pořádá kroměřížské výstaviště. Podle slov ředitele Ondřeje Kuropaty se však lidé nemusí obávat – zrušení oblíbených akcí vzhledem k vysokým cenám energií nehrozí.

Kávafest 2022 v Kongresovém centru ve Zlíně

Milovníci kávy v rauši. Kávafest zaplnil Kongresové centrum ve Zlíně

Milovníci dobré kávy a sladkých zákusků se tuto sobotu tetelili blahem. V Kongresovém centru se konala oslava černého zlata - Kávafest. Do Zlína přijeli vařit kávu pražiči lokálních i regionálních pražíren. Nechyběly kávové přednášky, diskuse s kávovými profesionály, workshopy a degustace káv. Návštěvníci akce mohli vyzkoušet tradiční italské kávy, ale i ty různé ovocné příchutě.

Francouzský vysokorychlostní vlak TGV je největším lákadlem na na veletrhu Rail Business Days na brněnském výstavišti.

Konec unikátní vlečky na výstaviště v Brně: vadí rozšíření silnice i výstavbě

V České republice normálně nejezdí, ale na začátku června letošního roku měly hloučky Brňanů štěstí a viděly francouzský vysokorychlostní vlak TGV projíždět ulicemi města. Po vlečce přes ulici Poříčí zamířil až na brněnské výstaviště a o pár dní později zpátky. S největší pravděpodobností to byl poslední převoz vlaku po této trase. Drážní úřad totiž rozhodl na základě žádosti vlastníka, společnosti Veletrhy Brno, o zrušení vlečky k 1. listopadu.

Výstava Floria Dušičky 2022 na kroměřížském výstavišti. 7.10.2022

OBRAZEM: Floria Dušičky začala na kroměřížském výstavišti

Nejen zahradníkům a domácím kutilům je určena tradiční podzimní výstava Floria Dušičky, která v pátek 7. října odstartovala v areálu kroměřížského výstaviště. Součástí dušičkové výstavy je také expozice „Umění se rozloučit a vzpomínat“, která návštěvníkům představuje výzdobu a služby spojené se smutečním obřadem.