Kreativ

ŠTÍTEK: kongresové centrum

Strojírenský veletrh na brněnském výstavišti.

Strojírenský veletrh po pauze opět v Brně: 2D řezání i nejmenší průmyslový robot

Nový stroj pro 2D laserové řezání uvidí vůbec poprvé v České republice návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná příští týden na brněnském výstavišti. Představí jej firma Prima Power, která je jedním z 1016 vystavovatelů z pětatřiceti zemí světa. „Nejvíce zahraničních firem je z Německa. Poprvé se evidujeme také účast z Indonésie," zmínil ředitel veletrhu Michalis Busios.

Festival Maker Faire zaplnil od 23. do 24. října prostor pavilonu A na brněnském výstavišti a nalákal přes šest tisíc lidí.

Robotický pes i ocelové kolo. Kutilové všech generací se bavili na Výstavišti

Festival Maker Faire zaplnil od 23. do 24. října prostor pavilonu A na brněnském Výstavišti a nalákal přes šest tisíc lidí. Druhý ročník festivalu v Brně se nesl v duchu kreativity, tvoření a přátelské atmosféry. Návštěvníky během uplynulého víkendu nalákal na více než devadesát expozic, workshopů a instalací. Děkujeme Barboře Olšanové za zprávu z festivalu a Kubovi Zemanovi za spoustu povedených fotografií.

Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno patří mezi nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě.

Brněnské výstaviště jako kemp, plné karavanů. Podívejte se na nejnovější modely

V kurzu je cestování po vlastní ose a ubytování na čtyřech kolech. Karavany a obytné vozy jdou na dračku. Je to fenomén, který láká čím dál více lidí. Vypovídá o tom obrovská návštěvnost mezinárodního veletrhu s názvem Caravaning Brno na brněnském výstavišti. Karavanoví turisté se na jižní Moravě brzy dočkají i nových parkovacích stání.

V pořadí již 17. ročník Czech Demolition Derby se uskutečnil v neděli 17. října na Výstavišti České Budějovice.

Demoliční derby na výstaviště přilákalo davy lidí

Českobudějovické výstaviště v neděli 17. října odpoledne obsadily stovky lidí. Konal se totiž v pořadí již 17. ročník Czech Demolition Derby. V rámci klání na parkovišti P1 se jely čtyři rozjížďky, baráž a celkové finále. Vítězem se stal teprve jednadvacetiletý Daniel Zíka.

V pořadí již 17. ročník Czech Demolition Derby se uskutečnil v neděli 17. října na Výstavišti České Budějovice.

VIDEO: Rány a ohýbání plechů. Demoliční derby přilákalo do Budějovic davy lidí

Hluk motorů, vůně benzínu, či nafty a napínavé souboje. Auta do sebe naráží, všude kolem se válí části karoserie, střepy skel a stříká motorový olej. Jezdci v helmách se toho nebojí, dokud to jede, nevzdávají se. Hlavním úkolem je zdemolovat soupeře a vyváznout jako jediný pojízdný vůz. Tak vypadá demoliční derby podle amerických pravidel i na jihu Čech. 

Téměř 130 králíků, kolem 200 kusů drůbeže a zhruba stejný počet holubů i exotické ptactvo. Taková byla nabídka 48. Podorlické výstavy  v areálu chovatelů v Krčíně.

Králicí, drůbež a holubi soutěžili o ocenění na Podorlické výstavě v Novém Městě

Téměř 130 králíků, kolem 200 kusů drůbeže a zhruba stejný počet holubů i exotické ptactvo. Taková byla nabídka 48. Podorlické výstavy a okresní soutěže drůbeže, králíků, holubů a okrasného ptactva, kterou o víkendu uspořádali ve svém výstavním areálu členové zájmové organizace Českého svazu chovatelů Nové Město nad Metují v Krčíně ve spolupráci s klubem chovatelů plymutek ČR.

Někteří Brňané v karanténě už hlasovali ve sněmovních volbách z auta na takzvaném drive-in stanovišti na brněnském výstavišti.

Volby v Brně začaly: lidé už odevzdali první hlasy na drive-in stanovištích

Dva volební stany, pro lidi z okresu Brno-město a Brno-venkov, vyrostly hned ráno na brněnském výstavišti. Slouží Brňanům v nařízené karanténě či nakaženým nemocí covid-19, aby mohli podpořit své kandidáty v letošních sněmovních volbách. Hlasují přímo z jejich automobilů na takzvaných drive-in stanovištích. V Jihomoravském kraji ve středu volilo z auta celkem 185 voličů.

Ve třetí etapě modernizace pisárecké vozovny postaví vratnou tramvajovou smyčku.

Modernizace pisárecké vozovny: z nového přestupního uzlu k aréně i na lanovku

/VIZUALIZACE/ Přijedou trolejbusem, tramvají nebo autobusem na zastávku Lipová. Z přestupního uzlu pak Brňané využijí nový hlavní pěší přístup. Přes něj se po chvíli dostanou k připravované multifunkční aréně. Úpravy prostoru u brněnského výstaviště se stanou součástí třetí etapy modernizace pisárecké vozovny. V ní vznikne vratná tramvajová smyčka pro soupravy, které se tak v budoucnu nemusí otáčet až na Mendlově náměstí.

Předávání auta pro svaz tělesně postižených doprovodil na výstavišti v Lounech zábavný program pro celé rodiny.

Na lounském výstavišti bylo v sobotu živo. Předávalo se auto, pomůže mnoha lidem

/FOTO,VIDEO/ Na výstavišti v Lounech bylo v sobotu 2. října živo. Předávalo se tam nové auto pro lounský Svaz tělesně postižených. Nová toyota začne brzy sloužit nejen lidem s pohybovými problémy ale i jako senior taxi. Za zvýhodněné jízdné ho budou moci využívat třeba k cestám k lékaři starší lidé. Auto za zhruba půl miliónu korun se pořídilo z finančních prostředků Ústeckého kraje, města Louny, okolních obcí a darů řady firem.

Muzeum Na Kočičáku představilo novou publikaci Obrana Loun v roce 1938.

FOTO: Muzeum Na Kočičáku představilo Obranu Loun v roce 1938

Novou publikaci s názvem Obrana Loun v roce 1938 představilo Muzeum čs. opevnění z let 1936 – 1938 Na Kočičáku. Stalo se tak v příhodném prostředí Výstaviště v Lounech, kde byla k vidění nejen malá výstavka výstroje a výzbroje v dobovém táboře vojáků prvorepublikové čs. armády, ale i nově zrekonstruovaný řopík, tedy objekt lehkého opevnění C-12/59/A-220Z, který se nachází přímo v areálu výstaviště. Podívejte se ve fotogalerii na atmosféru, která na výstavišti panovala.

Z výstavy Kůň na výstavišti v Lysé nad Labem.

OBRAZEM: Milovníci koní si přijdou na své na výstavišti v Lysé nad Labem

Již 28. ročník nejstarší středoevropské výstavy koní určené všem příznivcům jezdeckého sportu, vozatajství, drezury, ale i samotného chovu koní začal na výstavišti v Lysé nad Labem v pátek 24. září. Bohatý program čeká návštěvníky až do neděle 26. září. Začátek akce jsme v pátek navštívili s redakčním objektivem.

Z výstavy Kůň v Lysé nad Labem.

Lyské výstaviště o víkendu obsadí více než 120 koní, k vidění bude i galashow

Na lyském výstavišti se od pátku 24. do neděle 26. září uskuteční veletrh koní a všeho, co k nim patří - Kůň 2021. Návštěvníkům se představí jednotlivá plemena koní, kterých bude na výstavě ustájeno více než 120. Zastoupena budou teplokrevná, plnokrevná, chladnokrevná, sportovní, historická i malá plemena, poníci a miniaturní koně.

Výstava zemědělských zvířat. Ilustrační foto.

Výstaviště zaplní zvířata: lidé uvidí legendární krávu Bertu i Orphée des Blins

Podle ní vznikla i knížka pro děti. Legendární kráva přijede jako čerstvá matka na brněnské výstaviště. Bude jedním z téměř tisícovky živých zvířat, které tam lidé uvidí. Od neděle do středy se koná veletrh Animal Tech a Národní výstava hospodářských zvířat. „Je to první velká veletržní akce konaná po téměř roce a půl na brněnském výstavišti," řekl ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Ukáží nejmodernější techniku.

Sousedé chystají zemědělskou výstavu

"Konečně můžeme po osmnácti měsících dělat to, co děláme nejraději - připravovat výstavu," říká v OÖN ředitel výstaviště v Riedu Helmut Slezak.

Ředitelka projektu Styl a Kabo Gabriela Císařová, generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš a ředitelka České obuvnické a kožedělné asociace Vlasta Mayerová.

Brněnské výstaviště po pauze opět ožívá: první veletrh je módní Styl a Kabo

Po více jak roční odmlce se na výstaviště vrací veletrhy. Navštívit jej budou moci lidé, kteří s daným oborem pracují nebo mají klubovou kartu. První veletrh je tento víkend Styl a Kabo. „Předpokládáme, že budou akce menší. Musíme prostory upravit dispozičně tak, aby návštěvníci mohli dodržovat předepsané rozestupy,“ sdělil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Ředitelka projektu Styl a Kabo Gabriela Císařová, generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš a ředitelka České obuvnické a kožedělné asociace Vlasta Mayerová.

Brněnské výstaviště po pauze opět ožívá: první veletrh bude módní Styl a Kabo

Po více jak roční odmlce se na výstaviště vrací veletrhy. Navštívit jej budou moci lidé, kteří s daným oborem pracují nebo mají klubovou kartu. První veletrh bude Styl a Kabo tento víkend. „Předpokládáme, že budou akce menší. Musíme prostory upravit dispozičně tak, aby návštěvníci mohli dodržovat předepsané rozestupy,“ sdělil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Země živitelka se bude v roce 2021 konat za podmínek ovlivněných koronavirem. Nabízí ale rozlehlý venkovní areál s velkou kapacitou návštěvnosti. Program agrosalonu představili zástupci Výstaviště České Budějovice nebo i Jindřich Fialka, náměstek ministra

Země živitelka bude návštěvníky počítat u vstupů do hal

Neobvyklou atmosféru letos bude mít mezinárodní agrosalon v Českých Budějovicích Země živitelka. Kvůli hygienickým opatřením bude nutné počítat návštěvníky, aby se v halách nepřesáhlo 75 % kapacity. Představí se více než 400 vystavovatelů.

Letní etapa výstavy Flora Olomouc. Ilustrační foto

Letní Flora je tady. Využijte MHD, vzkazují strážníci

Ve čtvrtek začne v Olomouci letní etapa výstavy Flora Olomouc. Policie očekává zvýšený počet projíždějících aut v okolí výstaviště a přilehlých ulicích. Apeluje proto na řidiče, aby respektovali dopravní značení, pokyny strážníků a pořadatelů.

Výstavba nové multifunkční haly na brněnském výstavišti je o krok blíž. Město už má projekt a první dělníci se na staveništi mohou objevit příští rok.

Miliarda jistá: Brno shání peníze na stavbu multifunkční haly na výstavišti

Více než tři milardy korun jsou předpokládané náklady na výstavbu nové multifunkční haly na brněnském výstavišti. Primátorka Markéta Vaňková ve středu oznámila, že město získalo na tuto stavbu miliardový úvěr od Českomoravské záruční a rozvojové banky. „Banka nám v úterý schválila závazný úvěrový příslib na pětadvacet let," sdělila Vaňková.

Podnikatel Jan Kočka

Soud poslal Kočku do vazby. Obává se možného ovlivňování svědků

Obvodní soud pro Prahu 4 poslal do vazby pražského podnikatele Jana Kočku a dalšího ze tří lidí, kteří čelí obvinění z vydírání. Důvodem je obava z možného ovlivnění svědků. Novinářům to dnes po jednání soudu řekl státní zástupce Tomáš Saňa. Trojice podle policie napadla sedmapadesátiletého muže a nutila ho k převodu firmy. Podle Kočkova advokáta Vlastimila Rampuly je důvodem vazby fakt, že policie nedokončila výslech svědka, který je zároveň poškozeným. Vazba by tak podle něj mohla trvat jen pár dní.

Úplná uzavírka ulice Křížkovského kvůli probíhající rekonstrukci kanalizace a vodovodu byla avizována na pondělí, nakonec je odložena na čtvrtek.

Zmatky kolem oprav kanalizace u výstaviště v Brně: úplná uzavírka až ve čtvrtek

Zmatky provází rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulici Křížkovského u brněnského výstaviště. Úplné uzavření zhruba půlkilometrového úseku bylo původně v plánu už od pondělka, nakonec ale došlo k odložení termínu. „Podle odboru dopravy by uzavírka měla začít ve čtvrtek,“ vzkázala Radka Loukotová z tiskového střediska Magistrátu města Brna.