Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

Vánoční výstava ve Dzbelu

Vánoční výstava ve Dzbelu přilákala stovky lidí

Dzbel – Pršelo. Takřka lilo. Ale v obecní hospodě ve Dzbelu na Prostějovsku to v sobotu vypadalo, že venku hustě sněží a někde v dálce cinkají rolničky. Tradiční vánoční výstava s koledami tady navodila tu pravou předadventní atmosféru.

Regionální výrobky novopackého sdružení Život bez bariér.

Přibyly další regionální produkty značky Český ráj

Krkonoše, Podkrkonoší – V říjnu se opět sešli zástupci Sdružení Český ráj, Muzea Českého ráje v Turnově a nositelů značky Regionální produkt Český ráj k certifikaci dalších zajímavých výrobků pocházejících z našeho kraje.

Rakytník řešetlákový.

Rady do zahrady: Ovocné keře a stromy

Rakytníkový sirup – z bobulí nejprve vylisujeme šťávu, poté přecedíme přes jemné sítko. Získanou šťávu smícháme se stejným množstvím cukru (můžeme použít i polovinu medu a polovinu cukru).

ŠIMON ŠAFRÁNEK natočil dokument Země revivalů.

Revival vs. originál? Přirovnal bych je k eidamu a parmazánu

ČR - Češi si libují v náhražkách. V jídle. V módě i doplňcích. V kosmetice. A bohužel i v hudbě. V posledních letech se v programech festivalů a městských slavností rozmnožily revivaly a cover bandy. Po stopách rostoucí obliby tohoto druhu hudební zábavy se vydal režisér Šimon Šafránek ve svém dokumentu Země revivalů. Televizní premiéru má 13. listopadu na ČT art.

Ilustrační foto.

Zlínská hospodářská komora pomohla s podnikáním 180 ženám

Zlín - Krajská hospodářská komora Zlínského kraje pomohla za necelých deset let zahájit podnikání asi 180 ženám. Využily služeb Asistenčního centra pro podporu podnikání žen ve Zlíně. Některé z podnikatelek představí své výrobky na Dámském zámeckém jarmarku, který se uskuteční 24. listopadu ve zlínském zámku. Řada začínajících podnikatelek se nyní zaměřuje na ruční výrobky, například šperky, řekla Romana Keglerová pověřená řízením Okresního střediska Zlín.

Ilustrační foto.

Policisté dopadli zloděje hodinu po krádeži

Uherské Hradiště – Bleskovým zásahem policistů skončila loupež osmadvacetiletého muže v úterý prvního listopadu. Ten s nekalými úmysly navštívil prodejnu kosmetiky v Prostřední ulici v Uherském Hradišti. Z odneseného lupu se však dlouho neradoval. Zachvíli poté jej totiž policisté díky znalostem místních poměrů zadrželi a ve čtvrtek 3. listopadu už skončil ve vazební věznici.

V Horáckém muzeu se bude konat tradiční výstava nazvaná Vůně medu. Včelaři z regionu na ní bilancují uplynulou sezonu a nabízejí výrobky ze včelích produktů.

Včelaři lákají na výstavu medu

Nové Město na Moravě - V pátek ve tři hodiny odpoledne slavnostně zahájí v novoměstském Horáckém muzeu už sedmnáctý ročník výstavy Vůně medu. Akci organizuje místní organizace Českého svazu včelařů. Návštěvníkům bude otevřena až do příští soboty od 8 do 17 hodin s výjimkou posledního dne, kdy bude přístupná jenom do 14 hodin.

Tradiční podzimní výstava v Sebranicích

Sál zaplnily výrobky řezbářů, domácí bylinky či medové perníčky

Sebranice – Příroda oblékla nový kabát, listy stromů se barví do neuvěřitelně krásných odstínů a chladný vítr nás nutí obléci teplé svetry, šály a kabáty. Podzim je zpět a s ním i kulturní komisí pravidelně pořádaná Sebranická podzimní výstava s dlouholetou tradicí.

Zabavené kosmetické výrobky.

Kosmetika za statisíce dojela jen na překladiště

Praha /FOTOGALERIE/ – Kosmetické přípravky, jejichž obsah je ve skutečnosti mnohem hodnotnější, než se na první pohled zdálo, zajistili 24. října pražští celníci. O týden starém „záchytu" zásilky z Indie, provedeném na kontejnerovém překladišti v Uhříněvsi ve spolupráci s pracovníky České inspekce životního prostředí, informovala v pondělí Ivana Kurková z Celního úřadu pro hlavní město Prahu. „Přípravky obsahovaly části rostlin, jež jsou chráněny Úmluvou o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin – CITES," konstatovala.

Ukázka halloweenského líčení na ZŠ Jana Palacha

OBRAZEM: Žáci obdivovali tvorbu halloweenského make-upu

Kutná Hora - Budoucí kosmetičky,které se učí na SOŠ a SOU Řemesel v Kutné Hoře, předvedly žákům druhého stupně ZŠ Jana Palacha, jaká práce se skrývá za profesionálním ,,strašidelným" - halloweenským líčením.

Ilustrační foto

Češi letos utratí v e-shopech 96 miliard korun

Praha - Obrat českých internetových obchodů letos přesáhne 96 miliard Kč, meziročně tak bude o 19 procent vyšší. Nejrychleji roste on-line prodej oblečení, jídla, vybavení domu a zahrady či kosmetiky. Vyplývá to z analýzy srovnávače cen Heureka.cz a Asociace pro elektronickou komerci (APEK). Počet internetových obchodů v ČR druhý rok klesá, aktivních je jich 36.200.

Pavlína Škvorová bude odpovídat online

Nyní jsou v kurzu ležérnější účesy, říká kadeřnice Pavlína Škvorová

Kutná Hora - Hostem online rozhovoru byla v úterý 25. října od 9 hodin kadeřnice Pavlína Škvorová ze studia Backstage. Pavlína Škvorová zajišťuje kromě pánského, dámského a dětského střihu také služby vizážistické - svatební účesy, společenské účesy maturantek, plesové líčení či celkový make-up pro nevěsty.

Potomci Bernarda Blocha v Dubí.

Potomci Bernarda Blocha si prohlédli porcelánku v Dubí

Dubí - Dr. Eli Fischer, vědec a průmyslník, vnuk bývalého majitele porcelánky Bernarda Blocha, byl organizátorem cesty Blochových vnoučat a pravnoučat, žijících v Izraeli a ve Spojených státech do Čech po stopách předků.

Tradiční přehlídka škol v České Třebové.

Žákům nabídli možnosti studia, dospělým rekvalifikační kurzy

Česká Třebová – Osmatřicet zástupců středních škol regionu Ústí nad Orlicí představilo minulý týden své vzdělávací programy žákům 8. a 9. tříd na již tradiční přehlídce škol v prostorách Vyšší odborné školy a Střední školy technické v České Třebové. Jejím hlavním pořadatelem byl Úřad práce ČR.

Fler trh v Novém Městě na Moravě.

Chystají osmý ročník tradiční akce Fler trh

Nové Město na Moravě - Na sobotu od 9 do 17 hodin chystají v novoměstském kulturním domě v pořadí již osmý ročník Fler trhu. Na akci je přihlášeno zhruba šedesát prodejců. Každý rok počet návštěvníků stoupá. „Přicházejí nejen obyvatelé města, ale i lidé z blízkého a vzdálenějšího okolí," po-chlubila se jedna z organizátorek akce Markéta Veselá.

Heureka.cz

Nejvěrnější zákazníky mají e-shopy s knihami a filmy

Praha - Nejvěrnější zákazníky mají v Česku internetové obchody, které prodávají knihy, hry a filmy. Každý čtvrtý zákazník e-shopů nakupuje pravidelně ve svém oblíbeném. Vyplývá to ze studie srovnávače cen Heureka.cz pro dnešní konferenci E-Bussiness Forum. Akční nabídky v e-shopech využívají Češi především při nákupu nábytku, vybavení pro zahradu a byt nebo při nákupu kosmetiky a léků.

Padělky parfémů.

Kvanta falešných vůní se k zákazníkům nedostanou

Praha /FOTOGALERIE/ – Předvánoční trh bude ochuzen o velkou zásilku padělaných parfémů. Nebo možná hned několik zásilek. Nasvědčuje tomu alespoň informace Ivany Kurkové z Celního úřadu pro hlavní město Prahu, která ve čtvrtek připomněla zátah z počátku září. Tehdy celníci vyklidili sklad v areálu tržnice Sapa v Libuši, z něhož odvezli téměř 30 tisíc padělků rozmanitých flakonů s nejrůznějšími vůněmi.

Po krádeži-

Recidivista vykrádal vyšší patra

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Nepoučitelný recidivista, který se zřejmě napravit ani nehodlá – nicméně se mu musí přiznat, že je poměrně zdatný (a kdyby se věnoval něčemu užitečnějšímu, mohl by sklízet samé pochvaly). Tak lze pohlížet na počínání 32letého recidivisty specializujícího se na extrémní vloupačky. Během dvou měsíců, které po propuštění z vězení (kde si odpykával pětiletý trest za předchozí majetkovou trestnou činnost) strávil na svobodě, stačil podle kriminalistů II. obvodu pražské policie napáchat škody vyčíslené na téměř tři čtvrtě milionu korun. Nyní už je opět v cele; skončil ve vazbě.

V medové prodejně se návštěvníci setkávají s Kamilou Rubešovou (na snímku s historickou verzí dýmáku, uklidňujícího včely).

Kozomínská včelařka: Doma sladíme medem i kafe

Kozomín - Léto už se pomalu loučí. Včely mají letošní sezonu za sebou, nektar a pyl jim nabízejí už jen poslední slunečnice. Podle Kamily Rubešové z Kozomína, která včelaří společně se svým manželem Radomilem, už je nezbytné včely krmit.

V medové prodejně se návštěvníci setkávají s Kamilou Rubešovou (na snímku s historickou verzí dýmáku, uklidňujícího včely).

Kozomínská včelařka: Doma sladíme medem i kafe

Kozomín - Léto už se pomalu loučí. Včely mají letošní sezonu za sebou, nektar a pyl jim nabízejí už jen poslední slunečnice. Podle Kamily Rubešové z Kozomína, která včelaří společně se svým manželem Radomilem, už je nezbytné včely krmit.

Ilustrační foto.

Z vozu ukradl sportovní tašku

Prostějov – Ve čtvrtek v podvečer se u zadního vchodu do Městského hřbitova v Prostějově vloupal neznámý poberta do osobního automobilu.

Podezřelí z metra.

Pomohou objasnit loupež na ulici záběry z metra?

Praha /VIDEO/ – Lupiče, kteří v noci sebrali své oběti kabelku přímo před vchodem do domu, kde žena bydlí, hledají kriminalisté III. obvodu pražské policie. O zločinu, k němuž došlo 27. července půl hodiny po půlnoci ve Střelničné ulici v Kobylisích, informovala ve středu Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. Čin, za který by v případě odsouzení mohl být ve hře až desetiletý trest, mají podle jejích slov na svědomí dva prozatím neznámí muži.

Ilustrační foto.

V obci Veselá založili klub maminek

Veselá – Setkávat se, vyměňovat si zkušenosti, poznatky a hlavně upevňovat přátelství nejen maminek, ale i dětí. To je hlavní myšlenka založení klubu maminek ve Veselé u Zlína.

Ilustrační fotografie.

Pořádně zpackaná krádež. Zloděj nechal na místě zboží i své doklady

Brno – Propouštěcí list z vězení, osobní dokumenty a batoh s ukradenou kosmetikou a potravinami nechal v obchodě v brněnské Slatině čtyřicetiletý muž. Předtím se pokusil pronést bez zaplacení zboží ze supermarketu, ale ochranka pohotově zareagovala. Chytila ho za batoh. „Když se podezřelý vysmekl a dal se na útěk, batoh pracovnici ochranky zůstal v ruce i s ukradenými věcmi," popsal středeční událost mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Uvnitř navíc žena našla i dokumenty s jménem majitele a nedávno vydaný propouštěcí list z vězení.

databáze nebezpečných výrobků

Databáze nebezpečných výrobků je přístupná díky bezplatné aplikaci

Chcete si být jisti, že kupujete kvalitní výrobek, který nebude mít negativní vliv na vaše zdraví? Spotřebitelská organizace dTest provozuje největší on-line databázi nebezpečných výrobků. V současné době obsahuje přes 14 000 položek a měsíčně je zařazováno několik stovek dalších.

Ilustrační foto.

Český klub vousáčů svolává fanoušky do Ostravy

Plnovousy jsou stále populárnější ozdobou tváří dnešních mužů. Výsada, kterou se dříve pyšnili jen námořníci, dřevorubci a motorkáři, je dnes zcela běžná a pomalu vymírající pánská holičství a salony zažívají v posledních letech znovuzrození a těší se velké oblibě.