Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

Užijte si nakupování v celé řadě e-shopů i kamenných prodejen díky slevovým kuponům v rámci Nákupního týdne Deníku.

Startuje týden plný výhodných nákupů. Využijte slev až 90 procent!

Móda, kosmetika, produkty pro zdraví, vybavení pro domácnost, ale třeba i zážitky. Nejen to můžete díky slevovým kuponům nakoupit o desítky procent levněji. Právě dnes totiž startuje Nákupní týden s Deníkem. Na webu nakupy.denik.cz najdete desítky slevových kuponů do e-shopů a kamenných obchodů po celém Česku. Redakce Deníku pro vás připravila tipy na nákupy s největší slevou.

Užijte si nakupování v celé řadě e-shopů i kamenných prodejen díky slevovým kuponům v rámci Nákupního týdne Deníku.

Jak ušetřit tisíce korun za zdraví a kosmetiku? Stačí si stáhnout kupony Deníku

Už 11. března si budete moct se slevovými kupony dopřát výhodné nákupy v celé řadě e-shopů i v mnoha kamenných obchodech. Na co se během Nákupního týdne s Deníkem můžete těšit v oblasti krásy a zdraví? Máme pro vás tipy na exkluzivní kosmetiku, potravinové doplňky, zdravou výživu i kosmetické procedury v salonech krásy.

Elizaveta Maximová

V Docentovi na ní mohli muži oči nechat. Elizaveta Maximová o sebe umí pečovat

Jednatřicetiletá herečka rusko-ukrajinského původu Elizaveta Maximová jde v poslední době z role do role. Mohli jsme ji vidět nejen v minisérii Docent, ale i ve snímcích Hranice lásky a Erhart. Nově se také objeví ve filmu Matka v trapu. Jak o sebe pečuje? A fandí estetickým zákrokům, nebo dává přednost přirozenosti?

V kuchyni se jednou za čas kokosový tuk hodí, třeba na kari, do polévky nebo na smažení palačinek.

Kokosový olej: Pomáhá, nebo škodí? Lidé vedou spory, odborníci mají jasno

Olej získávaný z dužniny kokosového ořechu má pověst léku na všemožné neduhy. Jestli opravdu umí takové zázraky, jak se leckde píše, jsme zjišťovali u odborníků. Ptali jsme se, jak je to s konzumací kokosového oleje pro zdraví? Je pravda, že kokosový olej prospívá srdci a je dobré ho každý den konzumovat? Určitě existují dvě místa v domácnosti, kde má kokosový olej své zasloužené uplatnění.

Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová značně omezila večírky. Užívá si života jiným způsobem

V minulosti bývala ozdobou mnoha společenských akcí, to se ale v posledních letech výrazně změnilo. Herečka Markéta Hrubešová, která je maminkou devatenáctileté dcery Christel, chodí do společnosti už jen zřídka. Tentokrát udělala výjimku, protože se stala tváří francouzské kosmetiky. Na její představení dorazila i se svou maminkou, se kterou si ráda dělá dámské jízdy. 

Pár si chtěl přilepšit domácí kosmetikou, obří zájem mu zlomil vaz.

Vrásky fuč! Pár si chtěl přilepšit domácí kosmetikou, obří zájem mu zlomil vaz

Podomácky vyráběnou kosmetikou si chtěl přilepšit finanční situaci manželský pár z Ústecka. Původně chytrý plán se ovšem zanedlouho stal důsledkem pořádného problému. S objednávkami se totiž roztrhl pytel a brzy došlo ke komplikacím, především s nedodáním objednávek a nevyřízením reklamací. O nepovedený byznys už se zajímá policie.  

Na sále smržovského Parkhotelu proběhl 10. ročník Charitativního zumba maratonu. FOTO: Martina Josífek Zelinková

Smržovský Zumba maraton vytančil více než 80 tisíc

V sobotu proběhl na sále Parkhotelu ve Smržovce jubilejní 10. ročník charitativního Zumba maratonu. Donátoři vybrali při akci přesně 82 244 korun. „Chtěla bych z celého srdce poděkovat všem, ať už se zapojili jakkoliv. Zvláštní poděkování patří všem instruktorům, všem dárcům, tanečníkům, návštěvníkům, rodině,“ poděkovala organizátorka maratonu Martina Josífek Zelinková.

Slevové kupony najdete i na webu nakupy.denik.cz

Nákupní týden Deníku je tu. Kosmetika a vše pro zdraví se slevou až 50 procent!

Nákupní týden s Deníkem je tady! A opět i na webu nakupy.denik.cz nabízí smršť slevových kuponů do e-shopů a desítek kamenných obchodů po celém Česku. A protože podzimní měsíce jsou ideálním obdobím pro regeneraci a posílení těla i mysli, máte nyní jedinečnou možnost výhodných nákupů exkluzivní kosmetiky, potravinových doplňků nebo zdravé výživy. A třeba se i nechat rozmazlovat v kosmetických salónech za poloviční ceny.

Jednoduchá mast jen ze dvou ingrediencí je ideálním lékem při rýmě a nachlazení.

Úleva od rýmy a kašle? Jedinečná mast ze dvou surovin zažene podzimní neduhy

Rýma, kašel, zahlenění. To jsou hlavní příznaky podzimního nachlazení, které v tomto období každoročně prožívá velká část populace. Léčbu těchto typických projevů si však můžete usnadnit i s pomocí domácích mastí, které zvládne vyrobit úplně každý. Ulevit od ucpaného nosu i bolavých průdušek pomůže mastička z ingrediencí, které dobře znáte, jen jste možná netušili, jakou sílu v sobě ukrývají.

Odstraňování chloupků nad horním rtem bývá častou součástí péče o obličej mnoha žen

Jak odstranit chloupky na obličeji? Zkuste tuto převratnou metodu, zabere

Chloupky a vousky v oblasti obličeje znepříjemňují život mnoha ženám. Ať už se trendy mění jakkoliv, případný knírek či tmavé chloupky v obličeji považují ženy stále za neestetické. A co hůř, jedná se o problém, který je vždy vidět na první pohled. Jak se ale chloupků nejlépe zbavit? Jak odstranit chloupky na obličeji? A jak odstranit knírek tak, aby nerostl hustší, tmavší a chloupky nebyly silnější?

Fotbalistky 1.SK Prostějov nafotily kalendář pro rok 2024

Fotbalistky z Hané nafotily kalendář, bez trenýrek a s make-upem

Dlouhodobý sen se konečně stal realitou. Dívky, dnes už mladé ženy, které propadly v útlém věku fotbalu, se nyní nechaly nafotit do kalendáře. Jak vypadají hráčky současného 1.SK Prostějov s make-upem a bez trenýrek? To můžete vidět v aktuálně vydaném kalendáři pro rok 2024.

Ilustrační foto. Se souhlasem společnosti Weleda.

Kosmetika pro miminka: Malé děti, velký byznys

Asi se nenajdou rodiče, kteří by pro své děti nechtěli jen to nejlepší. A lhostejno, zda se jedná o stravu, oblečení nebo třeba kosmetiku. Nabídka je široká, výrobci a prodejci se předhánějí a přesvědčují rodiče, že právě jejich produkt je ten nejkvalitnější, nejšetrnější, nejekologičtější. Nej se na rodiče malých dětí valí ze všech stran mnoho. Jak se ale v záplavě nabídek, podpořených reklamou, rozhodnout?

Nobilis Tilia - dětská kosmetika

Dětská kosmetika: Nezbytnost nebo jen reklamní masáž?

Dětská pokožka je extrémně citlivá a více náchylná k podráždění než pokožka dospělého člověka. Potřebuje svou specifickou péči a velmi kvalitní suroviny. Je tedy ideální používat výhradně dětskou kosmetiku.

I malé holčičky se chtějí líbit. To se často neobejde bez experimentů s dekorativní kosmetikou.

Dětská dekorativní kosmetika potěší srdce nejedné malé princezny

Malé holčičky se vždycky rády „fintily“ a před zrcadlem zkoušely napodobovat své maminky. Nejedna z nich si třeba tajně vyzkoušela, jaké je to mít na puse rtěnku. Rodiče nyní mají možnost pořídit pro radost svým potomkům dětskou dekorativní kosmetiku, která je svým složením určena právě pro menší děti.

Děti potřebují kosmetiku už od útlého věku.

Kosmetika pro děti vyžaduje pečlivý výběr

V péči o nejmenší se samozřejmě používá dětská kosmetika. Při jejím výběru je dobré postupovat s rozmyslem. Pokožka dětí a miminek je velmi tenká a mimořádně citlivá. Na to je třeba pamatovat pří výběru a nákupu kosmetických přípravků. Také je nutno dbát na to, že kosmetika pro mimina, kosmetika pro děti nebo kosmetika pro mládež můžou být velmi rozdílné věci.

PharmDr. Renata Semeráková z Nemocnice na Homolce radí, jak vybrat dětskou kosmetiku.

Jakou zvolit kosmetiku pro děti? Radí vedoucí lékárny Nemocnice Na Homolce

Kůže dětí se od kůže dospělých stavebně i funkčně liší. Je daleko citlivější nejen k vnějším vlivům, ale i k nejrůznějším chemikáliím. Proto vyžaduje speciální péči. Jakou kosmetiku snese jemná dětská pokožka? A jak při nákupu poznat, která je nejvhodnější? S vedoucí lékárnicí Nemocnice Na Homolce PharmDr. Renatou Semerákovou jsme si povídali o dětské pokožce a jejích potřebách i o tom, jak se o ni správně starat.

Přírodní kosmetika pro novorozence představuje rostoucí trend.

Kosmetika pro novorozence: Jak poznat, že je přípravek opravdu přírodní?

Přírodní kosmetika pro novorozence představuje rostoucí trend. Definice „přírodního přípravku“ je ale nejednoznačná. Výrobci kosmetiky mohou za přírodní označit prakticky jakýkoliv výrobek. Jak tedy poznat, že je výrobek opravdu přírodní? A jaké nebezpečí s sebou nesou plastové a mikroplastové částice?

Dětskou kosmetiku s vůní mandlového oleje milují miminka i maminky

Kosmetiku s vůní mandlového oleje zbožňují miminka i maminky

Vůně hrají ve vývoji miminka zásadní úlohu. Souvisejí s vývojem smyslu pro chuť, ale jsou spojeny také s emocemi a utvářením vztahů. Novorozenec sice maminku ještě dobře nevidí, ale pozná ji bezpečně podle vůně. Věděli jste, že pokud budete vy a vaše miminko vonět stejně, vytvoříte si pevnější společné pouto? Jde to úplně jednoduše například tím, že děťátku i sobě pořídíte stejnou kosmetiku. Ideálně takovou, která voní jemně, a zároveň je pro citlivou dětskou pokožku maximálně šetrná. Výborné účinky a miminku libou vůni má například mandlový olej. Kosmetiku s přírodním mandlovým olejem již řadu let vyrábí značka HiPP, kterou si oblíbily maminky i většina českých porodnic.

Co lépe funguje, antiperspirant nebo deodorant?

Antiperspirant, nebo deodorant: Co je lepší a zdravější proti nadměrnému pocení

Pocení je problém číslo jedna během každého léta. Jestli něco řešíme ještě častěji než ochranu před slunečním zářením, tak je to ochrana před pocením a jeho následky. Jak zabránit nadměrnému pocení a co je na něj lepší, jestli deodoranty nebo antiperspiranty? Leckdy jdeme ještě víc do hloubky a chceme, aby přípravky, které zabrání pocení a omezí zápach, neobsahovaly hliník, o němž se říká, že může způsobovat rakovinu. Po jakém deodorantu či antiperspirantu tedy nejlépe sáhnout? A jak mít nadměrné pocení pod kontrolou?

Maminky se v dětské kosmetice často nevyznají, mají pocit, že je jí až příliš velký výběr.

Nepřeberné množství dětské kosmetiky. Maminky často použijí jen základ

Možná se to nezdá, ale také svět dětské kosmetiky podléhá moderním trendům. Výrobků je spousta a zdaleka ne se všemi jsou maminky spokojené. Některým dokonce připadá, že je výběr až příliš velký, a že přípravky, jež mnohdy označují za drahé, nebývají vždy tak účinné jak by si představovaly. Nějaký základ však používají, alespoň z námi oslovených maminek, všechny.

Kosmetiku je důležité vybírat s rozvahou. Dětská kůže je velmi citlivá.

Cesta do světa dětské kosmetiky. Každé dítě je jedinečné, jako jeho pokožka.

Je sobota ráno, vy a vaše dítě jste se právě probudili. Venku mrholí a vy jste rozhodnuti strávit tento den doma. Vaše dítě je plné energie a vy přemýšlíte, jak jej usměrnit. A pak to přijde - nápad! Co kdybychom si dnes udělali domácí wellness den? A tak začíná vaše cesta do světa dětské kosmetiky. Ta je v České republice k dostání v rozmanitých variantách a nabízí širokou škálu produktů pro různé věkové kategorie a potřeby. Každé dítě je jedinečné, a tak je tomu i s jeho pokožkou. A právě proto existuje druhů dětské kosmetiky nepřeberné množství.

Blogerkou se můžete stát v jakémkoli věku.

Blogerem v jakémkoli věku. Čím běžnější téma zvolíte, tím větší zájem vyvoláte

Označení bloger si nejspíš spojujete s mladými lidmi a říkáte si, že to není nic pro vás. Naopak! Psaní blogu může i lidem v produktivním věku či seniorům rozsvítit a obohatit život. Pocítíte radost z tvoření, předáte své životní zkušenosti a možná přitom i poznáte zajímavé lidi. Jak si začít psát blog a co do blogu psát? Poradíme vám.

Tomáš Arsov

Kadeřník celebrit Tomáš Arsov: Práci musíte dělat proto, že vás to baví

Z vesnického kluka kadeřníkem celebrit. Tomáš Arsov vystupuje v televizních pořadech, češe celebrity, má vlastní značku kosmetiky. Dětství prožil v obci Vrdy nedaleko Čáslavi. S Deníkem si povídal o tom, jaká byla cesta na pomyslný kadeřnický vrchol. „Sen byl dostat se do Prahy, ale nikdy by mě nenapadlo, že budu jednou dávat rozhovory,“ řekl.

Nejjednodušší je prostě nakrájet okurku na tenké látky a rozložit ji po obličeji.

Poradíme vám, jak vyrobit okurkovou masku. A víte, kdy okurka na pleť nepatří?

Udělejte radost vaší pleti, aniž byste utratili spoustu peněz. Zlepšit její zdraví a vzhled můžete levnými a snadno dostupnými domácími recepty. Třeba plátky okurky položené na unavené oči i na celý obličej náleží k osvědčeným babským receptům. Jde jen o chladivé osvěžení, nebo okurkové a jiné domácí masky působí opravdu jako přírodní kosmetický zázrak?

Ilustrační snímek.

Bratři násilníci z Jihlavy: jeden připravil o sluch hokejistu, druhý se rval

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Toto lidové rčení se hodí na bratry Dreveňákovy z Jihlavy. Oba už sedí ve vězení a nějakou dobu si tam ještě pobudou. Dnes sedmadvacetiletý Roman Dreveňák dostal před třemi lety sedmiletý trest za surové napadení hokejisty Marka Melenovského na jihlavském Masarykově náměstí a ve vězení nyní skončil i Dreveňákův bratr, teprve osmnáctiletý Dominik.

Věra Komárová, spolumajitelka firmy Dermacol, byla hostem pořadu Byznys kafe, který moderuje šéfredaktor centrální redakce Deníku Jan Klička

Bez rtěnky bych se cítila jako nahá, říká šéfka největší kosmetické firmy u nás

Když se řekne make-up, mnohým se hned vybaví značka Dermacol. Tradiční česká firma s dlouholetou tradicí úspěšně prodává svou kosmetiku nejen u nás, ale i v desítkách dalších zemí po celém světě. Už více než dvě dekády stojí v jejím čele Věra Komárová, která byla hostem pořadu Byznys kafe. Prozradila například to, jaké jsou nyní kosmetické trendy, na co české ženy nedají dopustit a že i levnější krém může splnit všechna očekávaní.

Kdykoli herečka Jana Kolesárová, známá z televizního seriálu Polda, zavítá do hlavního města, navštíví svůj oblíbený kadeřnický salon Franck Provost

Jana Kolesárová: Estetické zákroky mě zatím nelákají. Lichotky přijímat umím

Před více než dvaceti lety vyslyšela sympatická herečka Jana Kolesárová hlas svého srdce a odstěhovala se za partnerem do Kalifornie. Rychle si zvykla na vůni oceánu a zapustila za ním kořeny. Na rodné Slovensko a do Čech se vrací především za prací. Jaký je život za oceánem, kde bydlí, když přijede do Prahy a co dělá pro to, aby vypadala stále svěže a odpočatě, prozradila v časopisu Story.