Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

V Dolních Bojanovicích skončila rekonstrukce zdravotního střediska. Dole jsou ordinace, v prvním patře byty s asistencí.

Bojanovičtí mají opravené zdravotní středisko. I se sedmi byty

Dolní Bojanovice /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Dole nové ordinace, masérka a kosmetička, v patře byty s asistencí. V Dolních Bojanovicích skončila přestavba zdravotního střediska, která si vyžádala čtrnáct milionů korun. V srpnu navíc nedaleko otevře úplně nová lékárna.

Ilustrační foto.

Senioři mohou získat slevovou kartičku

Domažlice – Na třech desítkách míst v Domažlicích a okolí mohou lidé nad 55 let využívat slevy, které jim poskytnou obchodníci, provozovatelé restaurací a služeb. Jed k tomu zapotřebí zažádat si o kartičku Senior Pas, kterou jim zdarma vystaví domažlická městská rada seniorů.

Francouzské zákaznice čtou údaje o složení kosmetických výrobků stále častěji a důkladněji

Pesticidy, dioxiny a další jedy v kosmetice. Francouzi zkontrolují tisíc výrobků

Že je luxusní kosmetika na nejdražších nákupních třídách Paříže zárukou špičkové kvality a nezávadnosti? To si francouzští spotřebitelé už nemyslí. Spotřebitelská organizace „60 milionů zákazníků" aktualizovala nedávno seznam kosmetických přípravků obsahujících nežádoucí látky. Jsou v nich výrobky z běžných supermarketů i luxusních obchodů. A kontroloři proto vyrazí do terénu zkontrolovat konkrétní produkty!

Ilustrační foto.

Přišla o kolo i brýle Gucci

O jízdní kolo přišla v noci z pátku na sobotu majitelka karavanu. O majetek ji připravil zatím neznámý zloděj v katastru Mostkovic.

Ilustrační foto.

Do boje s rakovinou vyrazily desetitisíce růžových triček

Praha - Zrůžovělo nejenom centrum metropole, ale i metro, jímž účastnice akce spojované právě s růžovou barvou v sobotu cestovaly. V poledne ze Staroměstského náměstí vyšlo podle údajů pořadatelů 22 tisíc účastníků pochodu lidí vyjadřujících solidaritu ženám bojujícím s onemocněním rakovinou prsu. Původní odhady přitom počítaly s překonáním loňského rekordu představujícího více než 28 tisíc hlav.

Jana Humlová.

Vítězkou Rozjezdů v Praze je Jana Humlová se svým projektem Nebaleno

Praha -  Hlavní město v letošním ročníku zastupovalo 112 projektů, o 12 více než loni. Mezi autory s 59 přihláškami převažovali muži. Během regionálního kola, které proběhlo 27. dubna v centrále T-Mobilu v pražských Roztylech, porotu nejvíce zaujala Jana Humlová s kamennou prodejnou bezobalové ekologické drogerie a kosmetiky.

Ilustrační foto.

"Šmejdi" opět útočí. Na internetu nabízejí neověřené přípravky

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) varuje před nákupy přípravků, které jsou na internetu uváděny jako léčivé, ale nemají ověřenou účinnost, složení a není znám jejich výrobce. Na webu SÚKL zveřejní stránky, které takové přípravky nabízejí. Jde například o preparáty slibující rychle vyléčit cukrovku či detoxikovat organismus, řekl dnes novinářům ředitel SÚKL Zdeněk Blahuta.

Ilustrační foto.

Český e-commerce trh roste, a i malé e-shopy mají na to konkurovat velkým hráčům

Praha - V loňské roce vzrostl objem prodeje v českých e-shopech na 98 miliard korun. Podle nedávného průzkumu agentury GfK pro společnost PayPal byl vloni největším motorem českého online obchodu prodej oblečení, spotřební elektroniky, hraček a dále šperků a kosmetiky. Jen objem prodeje oblečení na internetu vzrostl za uplynulý rok o třetinu. S takovými předpoklady pro místní trh s e-commerce, který má podle statistiky asociace APEK v letošním roce prolomit hranici 100 miliard korun, je prostor pro větší úspěch také u menších e-shopů.

Jednatel drogerie dm Gerhard Fischer

Drogerii dm se dařilo v Česku i ve světě

Drogerie dm představila výsledky svého hospodaření za obchodní čtvrtletí od října 2016 do konce března 2017. V Česku vykázala obrat 4 193 milionů korun, což je meziročně o 7,33 % více. Mateřská dm Rakousko se všemi svými 100% dceřinými společnostmi vykázala meziroční nárůst obratu o 8,7 %, celý koncern včetně dm Německo vykázal o 6,3 % více, v absolutních číslech je to 1 167 milionů euro.

Ilustrační foto

Recidivista, který kradl kosmetiku, skončil v cele

Jihlava – Devatnáctiletý recidivista z Jihlavy už krást zboží v obchodech nebude. Policisté ho dopadli a umístili do policejní cely. Na začátku května po něm totiž bylo totiž vyhlášeno celostátní pátrání. V květnu na něho vydal soud příkaz k zatčení.

Ilustrační foto.

Včelí svět v Hulicích otevře noční sladkou expozici

Hulice - Noční prohlídky expozice s atmosférou rozsvíceného úlu s obřími plástvemi si budou užívat návštěvníci Včelího světa v Hulicích. Medová noc, jak se akce jmenuje, se bude konat 20. května od 18 hodin.

Vyšetření znamének v Nemocnici Šumperk. Foto: Nemocnice Šumperk

V šumperské nemocnici vyšetří znaménka

Lékaři Nemocnice Šumperk letos opět nabídnou bezplatné vyšetření znamének. Ta jsou sice běžnou záležitostí na lidské kůži, rozdílný je však jejich počet a struktura.

Mělnické Regionální muzeum otevřelo dveře všem zájemkyním o profesionální nalíčení a všechny zkrášlovací služby. Takzvaný Make-up maraton se tu letos konal už popáté.

Ženy se nalíčily a podpořily nemocné

Mělník - Mělnické Regionální muzeum otevřelo dveře všem zájemkyním o profesionální nalíčení a všechny zkrášlovací služby. Takzvaný Make-up maraton se tu letos konal už popáté.

Hrnčířské trhy v Berouně

Jubilejní hrnčířské trhy uzavřou Husovo náměstí

Beroun – Jubilejní 15. ročník hrnčířských a řemeslných trhů je tu. V sobotu 6. května zaplní Husovo náměstí v Berouně kolem tří set řemeslníků. Tradičně největší zastoupení mají vždy hrnčíři.

Ilustrační foto.

Youtube jako styl života. Videa chtějí tisíce lidí

Břeclavsko – Byla to náhoda. Břeclavanka Kateřina Buzovská při prohlížení webových stránek narazila na video, na němž vystupuje dívka říkající si PetraLovelyHair. Zaujala ji. Tehdy se Buzovská poprvé setkala s fenoménem takzvaných youtuberů – lidí natáčejících videa, na kterých komentují nejrůznější témata či předvádí mnohdy odvážné kousky.

Grébovka.

Grébovku zaplní láskyplný den

Praha - V pražském parku Grébovka to bude první květnový den pořádně vřít. Den zasvěcený hýčkání, kráse a lásce nese název Dermacol Love Day a za jeho organizací stojí televizní kanál Prima Love. Partnerem celodenního programu je i časopis Glanc.

Iveta Toušlová v nové příloze Deníku ŽENY

Iveta Toušlová v nové příloze Deníku ŽENY

Ve čtvrtek 27. dubna vyjde nová příloha Deník ŽENY. Má 32 stran, bude vycházet jednou měsíčně vždy poslední čtvrtek v měsíci a cena vydání Deníku s přílohou zůstává nezměněna.

První máj. Ilustrační foto.

Zamilujte se v okouzlující Grébovce

Praha - Matěj Ruppert, či kapela G-Point Hunters. Vystoupením těchto oblíbených hudebníků vyvrcholí bohatý program, věnovaný dni lásky v parku Grébovka. Oslavu prvního máje s názvem Dermacol Love Day připravil kanál Prima LOVE ve spolupráci s časopisem GLANC. Akcí návštěvníky provedou moderátoři Miroslav Šimůnek a Eva Perkausová.

Bylinky. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Farmářský trh doprovodí slavnosti jarních bylinek

Praha – Slavnosti jarních bylinek bude v sobotu hostit tradiční farmářský trh na náplavce Rašínova nábřeží. Od osmé do šestnácté hodiny si pod částí zvanou Výtoň přijdou na své zájemci o bylinky použitelné v kuchyni stejně jako o květiny k vysazení na zahradě i na balkoně, léčivky i exotiku – a také o ryze přírodní kosmetiku. Pozornost jistě přilákají šperky inspirované přírodou nebo kokedamy – levitující rostlinky.

Pštrosí farma v Doubravici nad Svitavou funguje už přes dvacet let.

Pštrosi lákají už přes dvacet let. Turisty udivuje, že nestrká hlavu do písku

Doubravice nad Svitavou – To krčisko. A ty nožiska. To je pštros, ne? Jedna z hlášek ze známého filmu Dědictví s Bolkem Polívkou v hlavní roli už dávno zlidověla. Řadě turistů určitě naskočí v hlavě při návštěvě rozsáhlého zahradnictví v Doubravici nad Svitavou na Blanensku. Jeho součástí je totiž už přes dvacet let pštrosí farma.

Ilustrační foto.

Sběr víček pomůže malému Matyáškovi

Příbramsko - Matyáškovi příchod na svět sudičky příliš neulehčily a připravily mu do kolébky těžkou životní zkoušku. Není mu ještě půl roku a trpí zdravotními problémy. Jeho teta z Nečína říká, že Matyášek má dětskou mozkovou obrnu. „

Ilustrační foto

Kanalizaci ucpaly tuky, ubrousky, vložky. 527 tun

Kanalizační trubky, které v regionu spravuje Moravská vodárenská, byly vloni ucpané 527 tuny tuhého odpadu. Nejčastěji to byly použité tuky a oleje, vlhčené ubrousky, dámské tampony nebo vložky.

obchod s potravinami

Únorové tržby v maloobchodě potvrdily rostoucí trend

Praha - Maloobchodní tržby bez aut v únoru zpomalily meziroční růst na 0,6 procenta z lednových 5,6 procenta. Tržby za pohonné hmoty klesly o 2,2 procenta a za potraviny o 1,1 procenta. Obchodníci naopak utržili o 2,7 procenta více za nepotravinářské zboží.

Ilustrační foto

Žena neunesla rozchod a týdny škodila sokyni. Spláchla její věci do záchodu

Brněnsko – Lovit zlaté náušnice ze záchodu musela čtyřiatřicetiletá žena v obci u Šlapanic na Brněnsku. Vzteky jí je tam totiž spolu s kosmetikou naházela bývalá manželka jejího přítele, která se do domu vloupala. „Chování omlouvala tím, že nezvládla rozchod," vysvětlil v úterý policejní mluvčí Bohumil Malášek.