Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

Ilustrační foto

Se slevovými kupony hravě zvládnete jarní nákupní horečku

Už stříháte pomyslný metr do začátku Nákupního týdne s Deníkem? Stačí ještě chvíli vydržet a pak to v obchodech můžete roztočit naplno. Naše oblíbená akce vypukne už 13. března a o výhodné nákupy nebude nouze. Bohatou nabídku slevových kuponů najdete už brzy v Deníku i na našem webu. A věřte, že bude, kde utrácet.

Martina je schopná vyzdvihnout vnitřní krásu každé ženy.

Na proměnu u Martiny se stojí fronta. Z ženy vytvoří o dvacet let mladší bohyni

Určitě se vám už někdy stalo, že jste se ráno podívala do zrcadla a řekla si, že to chce změnu. Objednala jste se ke kadeřnici, ukázala jí, co chcete, a ona vám vyhověla, i když vám vybraný účes vůbec nesedl. Kadeřnice Martina z Postřelmova na Šumpersku je ale jiná. Stačí, aby vás poznala blíž, a hned vidí krásu, která je uvnitř vás a někdy i hluboko schovaná. Z jejích proměn vám spadne brada.

Martina je schopná vyzdvihnout vnitřní krásu každé ženy.

Na proměnu u Martiny se stojí fronta. Z ženy vytvoří o dvacet let mladší bohyni

Určitě se vám už někdy stalo, že jste se ráno podívala do zrcadla a řekla si, že to chce změnu. Objednala jste se ke kadeřnici, ukázala jí, co chcete, a ona vám vyhověla, i když vám vybraný účes vůbec nesedl. Kadeřnice Martina z Postřelmova na Šumpersku je ale jiná. Stačí, aby vás poznala blíž, a hned vidí krásu, která je uvnitř vás a někdy i hluboko schovaná. Z jejích proměn vám spadne brada.

Martina je schopná vyzdvihnout vnitřní krásu každé ženy.

Na proměnu u Martiny se stojí fronta. Z ženy vytvoří o dvacet let mladší bohyni

Určitě se vám už někdy stalo, že jste se ráno podívala do zrcadla a řekla si, že to chce změnu. Objednala jste se ke kadeřnici, ukázala jí, co chcete, a ona vám vyhověla, i když vám vybraný účes vůbec nesedl. Kadeřnice Martina je ale jiná. Stačí, aby vás poznala blíž, a hned vidí krásu, která je uvnitř vás a někdy i hluboko schovaná. Z jejích proměn vám spadne brada.

Herečka Tereza Bebarová očima fotografa Martina Divíška

Herečka Tereza Bebarová: Pečení je trendy profese

Po druhém porodu změnila herečka a moderátorka Tereza Bebarová svůj životní styl. Nám prozradila, díky čemu si udržuje tělo i psychiku v rovnováze, proč vytvořila vlastní pořad o pečení a jak začala vyvíjet kosmetiku.

Součástí veletrhu For Beauty byly různé soutěže i módní přehlídky.

Vše pro krásu. Veletrh představil trendy v kosmetice i zdravém životním stylu

Veletrh kosmetiky, kadeřnictví, nehtového designu a péče o nohy For Beauty podzim 2022 se konal na výstavišti PVA EXPO v Praze-Letňanech. Součástí doprovodného programu byly různé profesní soutěže, taneční a hudební vystoupení, rozhovory s osobnostmi, přednášky a workshopy. Děkujeme Zdeňku Bierhanzlovi za příspěvek a hezké fotografie.

Nobilis Tilia z ptačí perspektivy

VIDEO: Nobilis Tilia roste i díky evropským fondům

Věříme, že to nejlepší nám dává příroda sama. Krédo krásnolipské společnosti Nobilis Tilia vystihuje filozofii tohoto výrobce přírodní aromaterapeutické kosmetiky. Její rozvoj opakovaně podpořily fondy EU. Spolufinancovaly přestavbu nového sídla firmy a pomohly jí také s modernizací technologií.

Nákupy podpořené Deníkem naše čtenáře baví.

Parádní slevy až 90 procent. Užijte si od 7. listopadu Nákupní týden s Deníkem

Potřebujete se na zimu vybavit teplým oblečením? Chybí vám kvalitní kosmetika? Nebo už přemýšlíte, čím na Vánoce potěšíte své blízké? Nakupujte výhodně v rámci jedinečné akce Nákupní týden s Deníkem. Se slevovými kupóny na nejrůznější sortiment zboží a služeb ušetříte desítky procent původní ceny. Najdete je i dnes v příloze Deník Extra, která je součástí sobotního vydání Deníku. 

Nákupy podpořené Deníkem naše čtenáře baví.

Nákupní týden s Deníkem startuje už v pondělí. Využijte slev až 90 procent

Potřebujete se na zimu vybavit teplým oblečením? Chybí vám kvalitní kosmetika? Nebo už přemýšlíte, čím na Vánoce potěšíte své blízké? Nakupujte výhodně v rámci jedinečné akce Nákupní týden s Deníkem. Se slevovými kupóny na nejrůznější sortiment zboží a služeb ušetříte desítky procent původní ceny. Najdete je už dnes v Deníku. 

Nákupy podpořené Deníkem naše čtenáře baví.

Už dnes v tištěném Deníku: Slevy až 90 procent pro nákupní týden od 7. listopadu

Potřebujete se na zimu vybavit teplým oblečením? Chybí vám kvalitní kosmetika? Nebo už přemýšlíte, čím na Vánoce potěšíte své blízké? Nakupujte výhodně v rámci jedinečné akce Nákupní týden s Deníkem. Se slevovými kupóny na nejrůznější sortiment zboží a služeb ušetříte desítky procent původní ceny. Už dnes 8 stran plných kupónů najdete v Deníku, konkrétně v příloze Bydlení.

Adéla Telekiová při slavnostním vyhlášení soutěže. Ocenění převzala společně s dalšími živnostníky.

Mýdla a šampony vaří po kilech. Teď za to Plzeňanka dostala ocenění

Přírodní kosmetiku Vitellaria šetrnou k životnímu prostředí ručně vyrábí Adéla Telekiová z Plzně už sedm let. K nápadu ji přivedlo narození dcery, pro kterou sháněla kvalitní přípravek na opalování. Za svou práci získala Plzeňanka minulý týden druhé místo v soutěži MONETA Živnostník roku 2022 Plzeňského kraje.

Potkaly se před jedenácti lety a od té doby jsou kamarádky. Kateřina Van Es (30 let) a Lenka Horváthová (43) toho ale mají společného víc

Milují přírodu a čistý životní styl. Svou lásku spojily kamarádky s kosmetikou

Potkaly se před jedenácti lety a od té doby jsou kamarádky. Kateřina Van Es a Lenka Horváthová toho ale mají společného víc. Obě milují přírodu a čistý životní styl, proto žijí na venkově na úpatí pohoří Český les na Tachovsku v jihozápadních Čechách. Obě mají za životní partnery Holanďany. Právě v Nizozemí se před sedmi lety potkaly s Catharine van Everdingen, zakladatelkou značky Botanical Beauty, která vyrábí bio organic pečující kosmetiku.

Náčiní pro domácí líčidla má každý doma. Pro výrobu se používá především tyčový mixér, nerezové kastrůlky a měchačka.

Chrání zdraví, přírodu i peněženku. Výroba domácích líčidel je zábava

Nejbližší moře mají Češi od hranic vzdušnou čarou 283 kilometrů, přesto mají jistotu, že na znečišťování světových oceánů plasty mají podíl také. Miniaturní částečky mikroplastů jsou v zubní pastě, peelingu i očních stínech. Někteří lidé se proto rozhodli přejít na certifikovanou přírodní kosmetiku, jiní zašli ještě dál – vyrábí si ji úplně sami, včetně líčidel.

Dominika Reslerová se věnuje nejen kadeřnické profesi, ale také školení kolegů

Jak vybrat fén a jak na lupy? Přečtěte si 15 odpovědí na téma vlasy

Cesta ke zdravé vlasové pokožce a krásným vlasům není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Stačí jen trocha trpělivosti a správné nastavení základní a pravidelné péče. Dominika Reslerová, zakladatelka vzdělávací vlasové akademie The Academy, poradila pro časopis Glanc, jak na to.

Oli Vacková je majitelkou pražského organického studia OliOla organic beauty.

Nechoďte spát s mokrou hlavou

Vlasy jsou korunou krásy, každá žena je chce mít co nejhezčí. S čím se dá něco dělat a co naopak neovlivníte, protože je to prostě genetika, prozrazuje majitelka kosmetického salonu Oli Vacková. A přidává tajný trik svého tatínka na růst vlasů.

Ke konci roku 2021 otevřela rodina Hoffmannova v Českých Budějovicích kosmetický salon

Biodynamická kosmetika rodinu nadchla. Otevřela si s ní první salon v Česku

Péče o tělo i duši je pro rodinu Hoffmannových důležitá. Už několik let tak provozují v českobudějovické ulici U Černé věže praxi čínské medicíny, na konci loňského roku otevřeli navíc v Hroznové ulici i první biodynamický kosmetický salon v České republice. Zákazníky tu rozmazlují produkty značky dieNikolai, která se pyšní nejvyšším stupněm certifikátu Demeter. Biodynamická kosmetika vzniká na základě stejnojmenného zemědělství.

Konopex 2022 v Trojhalí Karolina, 22. dubna 2022 v Ostravě.

Veletrh konopí v Ostravě lákal starší generaci i stavaře, přišel také šéf Pirátů

/FOTOGALERIE/ Nejen kouření, ale i kosmetika, jídlo, pivo či beton. Ostravské Trojhalí patřilo o víkendu konopí. Po dvou covidových letech se tam konal pátý ročník veletrhu Konopex Ostrava, kde celkem 74 firem z Česka i zahraničí nabízelo vše co s touto rostlinou souvisí. Od semínek, CBD, květů i klonů, kosmetiky, textilií a potravin, včetně konopného piva, až třeba po stavební materiál.

Dan Trnka, jeden z předních odborníků na pánskou kosmetiku

Muž může mít mladší tvář i bez chemie a plastiky, říká kosmetický vizionář

Elixír mládí. Oční sérum. Šampon proti padání vlasů. Jako vážně? „O zázračných mastičkách psal posměšně už Jan Amos Komenský,“ říká Dan Trnka, jeden z předních odborníků na pánskou kosmetiku u nás. „Ale když víte, kam sáhnout, tak dnes existují produkty, které vám skutečně pomůžou v boji proti zubu času. To však není to podstatné. Nejdůležitější je, že vám pomůžou se cítit lépe,“ dodává.

Limitovaná kolekce panenek Barbie uvedená k letošnímu Mezinárodnímu dni žen. Mezi panenkami nechybí postava producentky Shondy Rhimesové či make-up artistky Pat McGrahamové.

Barbie oslaví Den žen novými panenkami s tvářemi úspěšných dam

Barbie s tváří oceňované producentky nebo úspěšné make-up artistky si lidé koupí u příležitosti letošního Mezinárodního dne žen. Společnost Mattel totiž k svátku uvede na trh limitovanou kolekci panenek. Ty mají inspirovat děti, zejména dívky, aby se nebály stanovovat si v životě velké cíle.

Jana Bernášková

Mám jen jednu závislost, přiznává herečka Jana Bernášková

Herečka a autorka dvou knih nemá problém s otevřeností jak v rozhovoru, tak na sociálních sítích nebo ve svých příbězích. Pro přední tuzemský lifestylový magazín Glanc také prozrazuje, jak řeší artrózu, co jí zabralo na vši a na jaké značce líčení ujíždí se svou dcerou.

Pokusy na zvířatech - Ilustrační foto

EU zvažuje rozvolnění pravidel testů na zvířatech. Češi to umí i bez krutosti

V Česku i v celé Evropě opět doutná spor o to, zda a jak moc testovat kosmetické přípravky na zvířatech. V EU je od roku 2004 zakázané testování kosmetických výrobků na zvířatech, o pět let později začal platit zákaz testování kosmetických přísad. Fakticky ale k pokusům nadále dochází, protože Evropská chemická agentura (ECHA) vyžaduje testování pro zaregistrování jednotlivých chemických látek.

Svetlana Benedíková na mistrovství České republiky v make-upu na fotografiích Jany Marie Knotové.

Sladěné líčení, účes i šaty. Kosmetička z Moravského Písku je mistryní make-upu

/FOTO/ Zavřete oči a představte si pulzující město, které nikdy nespí, záři světel a reflektorů aut. Živý organismus, který má svůj šarm a dynamiku. Tak zněla část zadání tématu na republikovém mistrovství v make-upu. V duchu City lights, světel města, se pustila do své tvůrčí práce i Svetlana Benedíková z Moravského Písku. A vyhrála.

Svetlana Benedíková na mistrovství České republiky v make-upu na fotografiích Jany Marie Knotové.

Sladěné líčení, účes i šaty. Kosmetička z Moravského Písku je mistryní make-upu

Zavřete oči a představte si pulzující město, které nikdy nespí, záři světel a reflektorů aut. Živý organismus, který má svůj šarm a dynamiku. Tak zněla část zadání tématu na republikovém mistrovství v make-upu. V duchu City lights, světel města, se pustila do své tvůrčí práce i Svetlana Benedíková z Moravského Písku na Hodonínsku. A vyhrála.

Alena Antalová.

Herečka Alena Antalová: Chtěla bych hezky zestárnout

Vystoupit občas z rodinného kolotoče a pak se vrátit plný energie a dobré nálady by měl podle Aleny Antalové každý. A co ji nejvíc nabíjí? Divadlo, cestování po Česku, parfémy i chvíle, kdy na ulici potká hezkého voňavého muže. Vše prozradila časopisu Glanc.

Kosmetika

Netrapte se neznámým složením. Kosmetiku si můžete vyrobit sami

O tom, že domácí jídlo je nejlepší, nikdo nepochybujeme. Proto nelitujeme času třeba na zadělávání těsta a pečení chleba nebo buchet. Víme, že chutnají úplně jinak než ty ze supermarketu a že je naše zažívání více ocení. Ze stejných důvodů můžeme zkusit „uklohnit“ také něco pro svoji pleť či vlasy. Text přinesl časopis Květy.

Ekologie

Na zelenou za krásou

Začalo to tříděním odpadů, pokračovalo rušením igelitek zadarmo, výměnou plastových brček za skleněná a otevřením prvních bezobalových obchodů. Teď ale přichází druhá velká eko vlna, na níž se vezou ještě odvážnější a propracovanější projekty vedoucí k čistější planetě. A bude to tentokrát o kráse.

Zdena Studenková

Každá žena chce být přitažlivá

Estetické zákroky jí v 21. století nepřipadají jako nic výjimečného, i proto nemá problém je přiznat. Kromě fyzické schránky ovšem pečuje i o duši, třeba poslechem vážné hudby.

Manufaktura

Manufaktura

Péče z přírody pro život ve městě z Manufaktury