Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

Záměr využití originální biotechnologie představila společnost na červnové konferenci v Praze.

Světový unikát v Bohumíně: kosmetika z použitého fritovacího oleje

V Česku se již brzy začne vyrábět kosmetika a další přípravky z použitého fritovacího oleje. Novou továrnu na recyklaci odpadních olejů za zhruba 362 milionů korun postaví ve svém areálu bohumínská společnost Bochemie. Její provoz by mohl začít fungovat na podzim roku 2020.

Kosmetička Iva Tichá si přišla do Café Deníku povídat o líčení a péči o pleť v letních měsících.

Základem krásy je dobré odlíčení

České Budějovice/ROZHOVOR/ - Jak se v letních měsících starat o pleť, co můžeme udělat pro naše řasy i jak se správně nalíčit. To všechno poradila kosmetička Iva Tichá v Café Deník.

Laboratoř - Ilustrační foto

Kosmetika z fritovacího oleje. Bochemie postaví továrnu za 362 milionů

V Česku se začne vyrábět kosmetika a další chemické přípravky z použitého fritovacího oleje. Novou továrnu na recyklaci odpadního oleje postaví ve svém areálu za zhruba 14 milionů eur (cca 362 milionů korun) bohumínská společnost Bochemie. Firma plánuje, že továrna by mohla začít fungovat na podzim roku 2020.

Ilustrační foto

Rakovničané nejvíce utrácejí za bydlení a jídlo. Nejméně za kosmetiku a šperky

Rakovnicko – Podle nejnovějších průzkumů utrácejí Středočeši nejvíce peněz za jídlo a za bydlení. Naopak nejméně investují do vzdělávání alkoholu a tabáku. Středočeši utratí ročně zhruba pětadvacet tisíc za jídlo za osobu a o čtyři tisíce méně za bydlení. Naopak do vzdělávání ročně investují v průměru jen asi kolem jednoho tisíce korun. Pro čtenáře Rakovnického deníku jsme zjišťovali, za co nejvíce lidé utrácejí na Rakovnicku.

Včelí svět v Hulicích se otevřel návštěvníkům v noci.

OBRAZEM: Vůně medu přilákala do Včelího světa

Hulice - Medová noc se konala v sobotu 19. května v Hulicích v rámci tradiční akce Muzejní noc. V prostorech Včelího světa čekalo na návštěvníky míchání medových koktejlů, ochutnávky různých druhu medu včetně ochucených a možnost vyzkoušet si kosmetiku s včelími produkty.

Kavárna v Regionálním muzeu Mělník se změnila na celý den ve zkrášlující salón a patřila ženám.

Charitativní akce Make-up maraton odstartovala šestý ročník

Mělník /FOTOGALERIE/ - Kavárna v Regionálním muzeu Mělník se ve čtvrtek 17. května změnila na celý den ve zkrášlující salón a patřila ženám. Takový malý ženský svět. Uskutečnil se zde již 6. ročník Make-up Maratonu na podporu sdružení Mamma Help.

Adéla Dutková.

Adéla Dutková: Myslím, že na běhání jsem trochu závislá

Mělník /ROZHOVOR/ - Pochází z Mělníka a bydlela na Chloumku u lesa. Je studentkou, zaměstnankyní a svým způsobem i podnikatelkou. Je jí 20 let a trochu se vymyká svými zralými názory na život a svojí všestranností a úžasnou pílí dnešní mládeži.

Lupénka.

Život s lupénkou aneb Příběh obyčejné kosmetiky

Podle mnohých odborníků je lupénka nejstarším známým kožním onemocněním. Důkazy o přítomnosti této nemoci našli badatelé už na egyptských mumiích. Jisté je jedno. Ač jde o kůži, psoriáza byla odjakživa i chorobou duše. Dnes tomu není jinak.

Šedé kontejnery na sběr kovů stojí už mimo jiné v Ohrazenici.

Kladeňáci se seznamují se šedými kontejnery

Kladno - Kladeňáci mají po podzemních kontejnerech další možnost, jak lépe a pohodlněji třídit odpad. V březnu totiž byly v Kladně nově umístěny první šedivé kontejnery na kovový odpad. Ty obyvatelé města naleznou zatím na šesti místech, a to na Havlíčkově náměstí, náměstí Svobody, na křižovatkách ulic Hřebečská a V Bažantnici, Moskevská a náměstí Jana Masaryka a mezi Tylovou, Vrchlického a Otevřenou ulicí.

Ewa Farna 10: neznámá známá

Příběh Ewy Farne míří do Filmového OKA

Havlíčkův Brod – Středeční večer bude v havlíčkobrodském Klubu Oko patřit hudebnímu dokumentu, který sleduje profesní dráhu zpěvačky Evy Farne. Dokument s názvem Ewa Farna 10: Neznámá známá se bude promítat v rámci Filmového OKA . Autenticky natočený polsko-český film nadchne nejenom zpěvaččiny fanoušky.

Ilustrační snímek.

Velikonoční prodejní výstava

Kdyně – Letošní velikonoční prodejní výstava se uskuteční ve dnech 17. 3. (10.00 – 17.00 hod.) a 18. 3. (11.00 – 16.00 hod.) v prostorách evangelické fary ve Kdyni, Dělnická 359 (vedle autobusové zastávky Kdyně, sídliště).

David Beckham

Fotbalista David Beckham se vrhl na podnikání. Koupil podíl v gigantu L'Oréal

Bývalý fotbalista David Beckham, který byl v minulosti tváří mnoha luxusních značek, se rozhodl rozšířit seznam svých příjmů a odhodlal se k velkému kroku. Koupil totiž menšinový podíl v kosmetickém gigantu L'Oréal, kde se bude pod značkou House 99 podílet na vývoji kosmetiky pro muže. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Policie. Ilustrační foto.

Zloděj si políčil na kosmetiku

Možná si chtěla neznámá osoba zkrášlit svůj zevnějšek, možná prodala zboží někam dál. Jisté však je, že šlo o krádež.

V pražské Lucerně se Barboře Bobkové a Matyáši Felcmanovi dařilo, odvezli si velmi pěkné čtvrté místo.

Bobková: Prostě jsme tančili, jak nejlépe dovedeme

Beroun /ROZHOVOR/ – Barbora Bobková a Matyáš Felcman vybojovali na Mistrovství České republiky v latinsko-amerických tancích čtvrté místo v kategorii Junior 2 z celkového počtu šestatřiceti nominovaných párů. První místo získal pár Jonáš Tománek – Lucie Růžičková. Po skvělém výsledku na akci Českého svazu tanečního sportu poskytla Barbora Bobková Deníku rozhovor.

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G

Proč si nesundám brýle? Neudělala jsem si ráno make-up, vtipkovala Ledecká

/FOTOGALERIE/ Předstoupila před novináře na tiskové konferenci jako zlatá medailistka. To se trošku od Ester Ledecké čekalo. Ale ve snowboardu, ne v superobřím slalomu. Sama 22letá Češka z toho byla z šoku. Když dostala otázku, proč si nesundá sjezdařské brýle, usmála se a vtipně odpověděla: "Na rozdíl od ostatních holek jsem na tohle nebyla připravená, takže jsem si ráno neudělala make-up." Od novinářů sklidla velký potlesk.

Ewa Farna 10: neznámá známá

Deset let Ewy Farne v kině

Rychnov nad Kněžnou - Dokument Ewa Farna 10 mapuje 10 let zpěvaččiny kariéry a také přípravy na jubilejní koncert.

Ilustrační foto.

Týden manželství začne přednáškou známé psycholožky Marty Boučkové

Třebíč – Třebíč se připojuje k osvětové kampani Národní týden manželství. V rámci Zdravého města se skuteční série akcí. V pondělí 12. února přijede přednášet renomovaná psycholožka Marta Boučková, která v Praze provozuje partnerskou poradnu a často vystupuje i mediálně.

Na mezinárodní soutěži v kadeřnické a kosmetické tvorbě Kalibr Cup si studentky lanškrounské SOŠ a SOU vedly víc než dobře, získaly přední umístění ve všech kategoriích.

Kalibr cup slibuje divočinu

Lanškroun - Budoucí kadeřnice a kosmetičky z celé České republiky, ze Slovenska a z Polska se sjedou ve čtvrtek do Lanškrouna. Koná se tady již 18. ročník soutěže středních škol Kalibr cup.

ilustrační foto

Nejen tvrdá chemie umyje

My i naše životní prostředí jsme tvořeni miliony chemických sloučenin a každý den jsme s řadou z nich také konfrontováni. Některé jsou dílem přírody, jiné pochází z chemických laboratoří. Ty sice na první pohled umí neuvěřitelné divy, ovšem důsledky jejich používání mohou být mnohdy zlé. Pro člověka i přírodu.

z koncertu Depeche Mode v O2 Areně

RECENZE: Depeche Mode si v Praze vychovali tisícihlavý sbor

/GALERIE, VIDEO/ - Depeche Mode přijeli do Česka podruhé v rámci svého Global Spirit Tour. Vysočanskou O2 arenu se jim podařilo beznadějně vyprodat. Diváci seděli i ve slepém úhlu za pódiem. Frontman David Gahan se v noci stal dědečkem.

Ilustrační foto

Dress code. Víte, co na sebe?

Black tie, white tie, casual, formal… Přišla vám pozvánka na společenskou událost a v ní stál předpis dress code? Že nevíte, co na sebe? Formální událost rozhodně nesmíte podcenit!

Krémy na ruce značky Indulona

Slovenskou Indulonu koupili řečtí vlastníci českého Astridu

O známé československé kosmetické značky budou pečovat Řekové. Rodinná společnost Sarantis, která již vlastní pražského tradičního výrobce Astrid, totiž nyní získala také slovenskou značku Indulona. Řekové slíbili, že výrobu v Hlohovci zachovají.