Kreativ

ŠTÍTEK: kosmetika

Ilustrační foto

O Vánocích si Češi dopřávají nadstandard. Jídlo a pití pak často končí v koši

Vánoční svátky jsou čas, kdy si rádi dopřáváme lepší jídlo a pití než ve zbytku roku. Zároveň za něj neváháme zaplatit až tisíce navíc. Dva ze tří respondentů ale přiznávají, že si následně neumí poradit se spoustou nespotřebovaných zbytků. Na části z nich si pochutnají třeba slepice, množství jídla ale končí v koši. Jeho hodnota se v necelé polovině případů vyšplhá až nad 500 korun.

Ilustrační foto

I vlastnoručně vyrobený obal je malý dárek

Vánoce máme od dětství spojeny s nadělováním dárků, na které se děti těší celý den a štědrovečerní večeři nemohou už rozrušením ani dojíst. Jako dospělí se zase těšíme na radost a překvapení obdarovaných. Ale aby se mohlo se vzrušením rozbalovat, musí se nejprve zabalit…

Na patnáctém ročníku bystřického Medového dnu nechyběla ochutnávka medů, nabídka včelí kosmetiky, výrobků z vosku, ukázka úlu, ani biologie včely.

Medový den lákal na ochutnávky, kosmetiku i vánoční dekorace

VIDEO / Už tradiční Medový den uspořádala v sobotu Základní organizace Českého svazu včelařů Bystřice pod Hostýnem. Do vestibulu tamního Společenského domu Sušil se tak už od rána scházeli jak ostřílení a začínající včelaři, tak i milovníci medu. 

Ilustrační foto

Dárek ze školy v ulici Míru zamíří do Trnové

Rokycany – Předvánoční charitativní koncert ZŠ ulice Míru měl úspěch. Záměrem školy bylo získat prostředky na podporu Hnutí na vlastních nohou Stonožka a také pro kluky a děvčátka z Dětského domova Trnová.

Lupénka. Ilustrační snímek

Lupénka na vzestupu. Když přijde, komplikuje život

S lupénkou neboli psoriázou bojuje téměř čtvrt milionu Čechů. Počet pacientů přitom stále narůstá. Odhaduje se, že dokonce stejný počet lidí lékaře ani nevyhledá. Čtyři z pěti pacientů uvádějí negativní dopad nemoci na jejich život a zhruba polovina pak poukazuje na narušené sexuální vztahy. Projevy onemocnění mírní vhodná léčba, životospráva i klid.

Nechybí dekorativní věnce, polštářky, ani vůně koření či perníčků.

OBRAZEM: Vánoční výstavou ožila lánská galerie

Lány - Čtvrtá autorská prodejní výstava několika regionálních autorů a výrobců prezentujících své umělecké i užitkové výtvory z keramiky, malovaného skla, textilu, ale i originální šperky, doplňky, přírodní kosmetiku nebo perníky a další drobné dekorační předměty s vánoční tematikou i bez ní zaplnila Galerii Samson v Lánech. 

Děti. Právě o jejich bezpečí a pohodlí v Klokáncích jde. Ilustrační foto.

Přijde Ježíšek i Mikuláš. Dárci zpříjemní Vánoce dětem z Klokánku

Prusy-Boškůvky - Papíry, baterie, prostěradla, drogerii nebo vstupenky do kina. Tyto věci můžou lidé darovat dětem v brněnském Klokánku. Letos počtvrté se účetní Prus-Boškůvek Kateřina Burešová rozhodla uspořádat sbírku, která je součástí celorepublikové akce Vánoce patří dětem.

Kontejnery na tříděný odpad. Ilustrační foto.

Rozšiřují síť kontejnerů

Litomyšl – Zbavit se ekologicky kovových obalů od jídel a nápojů může být mnohdy problém. Recyklovatelný odpad ovšem nepatří do popelnic, ale do speciálních nádob. Ty však nejsou tak obvyklé jako běžné kontejnery na plasty, papíry nebo lahve.

Špičková evropská vizážistka Michaela Bernatíková denně pracuje ve svém havířovském studiu, kde jsou k vidění i poháry z jejich dosavadních soutěžních úspěchů.

Vizážistka z havířovského paneláku okouzlila Evropu

Ve dveřích studia ukrytého v jednom z havířovských panelových domů se míjíme s dámou, která se chystá na špičkovou kulturistickou soutěž do Milána a vzápětí na mistrovství světa. Také kulturistky komunikují s porotou i obličejem a přijít si pro radu, jak se nalíčit k Michaele Bernatíkové, rovná se jít za mistryní Evropy.

Špičková evropská vizážistka Michaela Bernatíková denně pracuje ve svém havířovském studiu, kde jsou k vidění i poháry z jejich dosavadních soutěžních úspěchů.

Vizážistka z paneláku okouzlila Evropu

Ve dveřích studia ukrytého v jednom z havířovských panelových domů se míjíme s dámou, která se chystá na špičkovou kulturistickou soutěž do Milána a vzápětí na mistrovství světa. Také kulturistky komunikují s porotou i obličejem a přijít si pro radu, jak se nalíčit k Michaele Bernatíkové, rovná se jít za mistryní Evropy.

Kreativ Soběslav. Ilustrační foto.

Podzimní Kreativ nabídne přehlídku nápadů

Soběslav – Více než 60 vystavovatelů naplní v pátek a sobotu od 9 hodin sál kulturního domu, kde budou ke koupi i modely módních návrhářů, modní doplňky, přírodní kosmetika, mýdla i vánoční dekorace.

Medové dny v Hlinsku

Na co kam: Začínají Hlinecké medové dny

Pardubický kraj /POZVÁNKY/ - V hlineckém Multifunkčním centru ve čtvrtek začínají Hlinecké medové dny. Včelařská výstava o životě včel a jejich významu pro člověka nabízí možnost zakoupení různých druhů medů, medovin, svíček, kosmetiky, výrobu vlastních voskových svíček a perníčků či ukázku tradičních řemesel. Výstava skončí tuto neděli.

Ilustrační foto.

Kradli v obchodech, jeden bral sladkosti, druhý oblečení

Teplice - Až tříleté vězení hrozí 33letému recidivistovi, který v teplickém supermarketu odcizil sladkosti v hodnotě téměř 2800 korun. Schoval si je do batohu a bez zaplacení prošel pokladní zónou, kde ho chytila ostraha.

Peníze. Ilustrační foto.

Aukce podpoří sociální služby

Český Brod – V pátek se koná 6. ročník Benefice pro Leccos, který tentokrát podpoří aktivity neziskové organizace i malou aukcí. Benefice pro LECCOS se stala oblíbenou společenskou událostí v Českém Brodě, především pro místní obyvatele, příznivce organizace a filantropně založené podnikatele. Hlavním programem večera je tichá aukce, při které návštěvníci anonymně draží různé předměty, které organizátoři získali darem. 

Ilustrační fotografie.

Vamberk hostí módní show

Vamberk - Své modely představí v Sokolovně ve Vamberku v sobotu 18. listopadu od 19 hodin Půjčovna svatebních a společenských šatů - Eva Řičářová, dětská móda Kačenka, 4Mums těhotenská móda a Vegas Jeans manželů Martincových.

Zpěvák Marilyn Manson.

Marilyn Manson představí novou desku

Další napjatě očekávaný koncert se uskuteční v neděli 19. listopadu v pražské Tipsport areně. Přijede sem zmalovaný rocker Marilyn Manson. Ten své fanoušky nedávno vyděsil a nebylo jisté, zda vůbec v Praze vystoupí, protože se při koncertu v New Yorku zranil.

Medové odpoledne v Janovicích nad Úhlavou.

Městskou halu provoněly medové dobroty

Janovice nad Úhlavou – /FOTO/ Medovice, med, perníčky, svíčky a mnoho dalšího, co má spojitost s medem či včelařstvím bylo k vidění v sobotu na medovém odpoledni v Janovicích nad Úhlavou.