Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Nájem nebo hypotéka: Spočítejte si, kdy je co výhodnější

Praha - Česká republika patří k zemím, kde je obliba vlastního bydlení velmi vysoká. A bydlení „ve svém" je zde také většinou dostupnější než v řadě jiných zemí. Přesto se při pořízení nemovitosti bez hypotéky obvykle neobejdete. Je však tento speciální úvěr vhodný pro každého? A za jakých okolností?

Weber: pro cyklisty kuchařský mistr hotelového pokoje

Minsk (Od zvláštního zpravodaje) – Pro českou reprezentaci dráhových cyklistů je i na světovém šampionátu v běloruském Minsku nepostradatelný. Muž mnoha funkcí. Aleš Weber. Masér, fyzioterapeut a zároveň kuchař.

Weber: pro cyklisty kuchařský mistr hotelového pokoje

Minsk (Od zvláštního zpravodaje) – Pro českou reprezentaci dráhových cyklistů je i na světovém šampionátu v běloruském Minsku nepostradatelný. Muž mnoha funkcí. Aleš Weber. Masér, fyzioterapeut a zároveň kuchař. Zavřený pořád na hotelu, závody sleduje v televizi. „To mě trochu mrzí a čtyři stěny už mi lezou na mozek, ale jsem tady od toho, abych udělal službu. Pro závodníky chceme co největší servis," bere svůj úděl s nadhledem.

Objektivem: masopustní veselí ve Vendolí

Vendolí – Koňský povoz s muzikanty, ženich s nevěstou, kominík, cikánka, Nastěnka, odvážné školačky, medvěd a další veselé postavy prošly v sobotu vesnicí nedaleko Svitav. Tak vypadal letošní masopust ve Vendolí.

Odborník: Po makrobiotickém jídle se neusíná a neleniví

Příbram /ROZHOVOR/ - V novém roce si spousta lidí dala předsevzetí, typu: letos už skutečně budu žít zdravě. A o zdravé stravě a alternativách ve výživě jsme hovořili s makrobiotikem Václavem Ksandrem, jenž provozuje „zdravou jídelnu" v centru Příbrami.

„Masožrouti“ tady šanci nemají, je tu Vegetfest

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ – V pondělí 25. února začíná další gurmánský festival. Je ve znamení vegetariánských jídel a potrvá do 17. března. Do Vegetfestu se zapojilo osm restaurací, až na jednu výjimku, všechny pražské. Tou výjimkou je berounský Sosta Restaurant.

„Masožrouti“ tady šanci nemají, je tu Vegetfest

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ – V pondělí 25. února začíná další gurmánský festival. Je ve znamení vegetariánských jídel a potrvá do 17. března. Do Vegetfestu se zapojilo osm restaurací, až na jednu výjimku, všechny pražské. Tou výjimkou je berounský Sosta Restaurant.

Odborník: Po makrobiotickém jídle se neusíná a neleniví

V novém roce si spousta lidí dala předsevzetí, typu: letos už skutečně budu  žít zdravě. A o zdravé stravě a alternativách ve výživě jsme hovořili s makrobiotikem Václavem Ksandrem, jenž provozuje „zdravou jídelnu" v centru Příbrami.

Klientky mají v novém pavilonu větší soukromí, říká ředitel Domova

Skalička – Jsou to přesně čtyři měsíce od doby, kdy se čtyřicet soběstačnějších klientek Domova Větrný mlýn Skalička nastěhovalo ze staršího zámečku do zbrusu nového vedlejšího pavilonu. Po první třetině roku si o nových dojmech chovanek promluvilo i vedení organizace. Ředitel zařízení ve Skaličce Antonín Němec tvrdí, že reakce klientek jsou zatím veskrze pozitivní.

Šéfkuchař pivovaru Antoš: Kromě piva chceme i posilovat gastronomickou kulturu

Tradiční i netradiční piva, používání místních a hlavně kvalitních surovin a doporučení vhodných kombinací jídel a nápojů. Přesně to najde host slánského Pivovaru Antoš, jehož šéfkuchař připravil pro hosty unikátní službu, a to kombinaci pití a jídla „na míru". Takže to je náš dnešní tip na výlet…

Institut v Napajedlech znovu nabídne kurzy vaření

Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.

Redakce testovala slovenskou kuchyni. Zvítězil Metropol

České Budějovice - Celý uplynulý týden hodnotili redaktoři Českobudějovického deníku slovenskou kuchyni, kterou nabízelo pět českobudějovických restaurací v rámci Dnů slovenské kultury. V závěrečném hodnocení trochu překvapivě vyhrála restaurace Metropol, především díky skvostnému dezertu, bramborovým taštičkám s povidly.

Institut znovu nabídne kurzy vaření

Napajedla - Odhalte taje moravské kuchyně. A ochutnejte zdejší regionální kulinářské skvosty, tak jak je připravovaly naše babičky. S tímto mottem přichází Moravský kulinářský institut (MOKUL), jenž je součástí zámeckého komplexu v Napajedlech.

Na houby můžeme vyrazit klidně i v zimě

Naše čtenářka, Eva Sedláková z Litvínova, nám poslala zajímavé foto hub, které při jednom ze svých výletů objevila. Jde o penízovku sametonohou a Jidášovo ucho. A protože na tyto houby můžete narazit v tomto období i vy, přinášíme některé informace a rady, které se vám mohou hodit.

Korejec poznává život. V Pardubicích hokej

Pardubice – Třiadvacetiletý  Bokki z jihokorejského Gwangju je v polovině svého osmdesátidenního „tripu" po Evropě. Kromě světových metropolí včetně Prahy navštívil také Pardubice.

Korejec poznává život. V Pardubicích hokej

Pardubice – Třiadvacetiletý  Bokki z jihokorejského Gwangju je v polovině svého osmdesátidenního „tripu" po Evropě. Kromě světových metropolí včetně Prahy navštívil také Pardubice.

Nesoutěžní příběh: Babička, já a prasata

Čtu si příběhy poslané do soutěže a nedá mi to, abych neposlala vyprávění o své babičce. Prarodiče z otcovy strany jsem vůbec nepoznala, byli už mrtví, na dědečka z matčiny strany si pamatuji velice matně i ten odešel, když mi byly čtyři roky. Zato babička! To jsou vzpomínky k nezaplacení…

Kávová osvěta: zapomeňte na turka

Praha /INFOGRAFIKA/ - Není káva jako káva. Doma pijeme rozpustnou kávu nebo turka, zatímco v kavárnách si pochutnáváme na espressu nebo cappuccinu. Myslíte si, že v kuchyni bez drahého espresovače nikdy nepřipravíte kvalitní a chutnou kávu? Omyl, existuje několik typů alternativních příprav káv, které vám zaberou jen pár minut. Navíc nejsou vůbec drahé!

Plzeňští strážníci nalezli ženu v kaluži krve

Plzeň - Z obavy o život a zdraví své sousedky se v pátek kolem deváté hodiny večer obrátily na tísňovou linku městské policie dvě ženy bydlící v Zámečnické ulici v Plzni. Čtyřiaosmdesátiletou seniorku pak zachraňovali strážníci v jejím bytě. Nalezli ji v kaluži krve. 

Michelinská hvězda pro valašskou restauraci? Možná ve vzdálené budoucnosti

Velké Karlovice /ROZHOVOR/ – Je mrazivé sobotní ráno. Venku vládne pohádková zima. Zasněžené kopce i údolí jsou jako vystřižené z katalogů cestovních kanceláří. Hotelová jídelna se pozvolna plní lidmi. Většina z nich po vydatné snídani zamíří na sjezdovky, nebo začne polykat své kilometry na běžkách.

Na svou družku vzal kuchyňský nůž

Letohradsko – Orlickoústečtí specialisté na odhalování násilné trestné činnosti obvinili sedmatřicetiletého muže z Letohradska pro podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování. Místo aby své družce v předvečer sv. Valentýna vyznával lásku, vyhrožoval jí nožem.

Seriál NaturHouse: Udržet si váhu? 
Není problém!

Děčínsko – „Nemám problém si svoji novou váhu udržet díky novým stravovacím návykům," říká paní Jiřina Veselá, která za půl roku pod odborným dohledem výživové poradkyně NATURHOUSE v děčínském obchodním centru Korál zhubla více než 20 kg.

„Maradona“ Šindelář rozdával radost

Neveklov – Futsalisté Arsenalu Benešov, jedenáctí v tabulce, se přiblížili k záchraně ve druholigové soutěži, když v neveklovské hale jednoznačně smetli desátý Goll Běloves, ke kterému se přiblížili na bod.

Prostřeno aneb Švédská kuchyně v Hradci před kamerou

Hradec Králové – Prostřeno, oblíbená televizní soutěž, ve které mezi sebou soupeří kuchaři amatéři, se natáčela v Hradci Králové. Jak to vypadá pod pokličkou natáčení? V podstatě stejně, jako na televizních obrazovkách. Soutěžící popisuje, jaké jídlo připravuje, jaký zvolil postup a celkově svoje vaření komentuje.

Můj milý dení(č)ku...
 aneb Cesta na start a pak i k cíli /2.

Můj milý dení(č)ku, ty dva běhy, na které jsem se přihlásil, se zase o pár dnů přiblížily. Raději na to nemyslím. Říkám si, jestli jsem si nevzal velkou porci. Jenže chlapská výzva je jako slovo gentlemana. Poruší ho jen srab. A já srab nejsem, můj dení(č)ku!