Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Rezidence Sodomov u Lhoty pod Džbánem v přírodním parku na pomezí Lounska a Rakovnicka.

Dvacet tisíc za noc. Rezidence a mlýn nabízejí kousek od Loun luxusní ubytování

/FOTO/ Na samotě obklopené tichem a zelení vzniklo místo, kde se spojuje toskánská atmosféra s anglickým venkovem. Rezidence Sodomov je snem o pomalých dnech, kde se vaří bez spěchu, pije víno do noci a čas plyne podle vlastního rytmu. Designový dům promyšlený do posledního detailu, stylové interiéry i velkorysá zahrada tvoří kulisu pro rodinné oslavy, firemní retreaty, svatby nebo víkendy s přáteli. Tak popisuje internetový portál Amazing places, který nabízí k rezervaci unikátní a stylová ubytování v několika zemích Evropy, dům ve Lhotě pod Džbánem na hranici Lounska a Rakovnicka.

Vizualizace projektu na celkovou rekonstrukci Střední odborné školy v Novém Městě na Moravě.

Za pět minut dvanáct. Novoměstská škola se dočká oprav po 40 letech

Střední odborná škola v Novém Městě na Moravě se nachází uprostřed velkým změn. Téměř celý měsíc vaří kuchařky v této škole ve zbrusu nové kuchyni. V příštích letech pak bude následovat rozsáhlá oprava areálu. Ten se tak dočká první velké rekonstrukce od svého postavení před více než pětačtyřiceti lety.

Šéf s provozovatelkou Martou, která tu vaří bez kuchařského vzdělání.

Já se bojím jako sviňa! Zdeněk Pohlreich pouštěl hrůzu v bruntálské nádražce

V dalším dílu pořadu Ano, šéfe! si Zdeněk Pohlreich jede posvítit na nádražní restauraci v Bruntále. K „nádražkám“ má ostatně vřelý vztah. „Můj tatínek byl hostinský na nádraží v Hostivaři. A myslím si, že otevřít si podobnou hospodu v Bruntále bude asi výzva,“ prohlašuje. Do provozování zmíněného podniku se pustila Marta Virágová, která tu také vaří. A když je vedoucí v kuchyni, je to podle šéfa vždy špatný signál. Bude mít i tentokrát pravdu?

Policie ČR. Ilustrační foto.

Drama v Pňovanech. Opilý cizinec s noži ohrožoval hosty kempu. Je ve vazbě

Opilý 45letý Polák řádil v noci z neděle na pondělí v kempu v Pňovanech na Plzeňsku. Vnikl do cizího bungalovu, kde se choval jako doma, a když byl přistižen, vyhrožoval dvěma ženám a ohrožoval je noži. Podřezáním pak vyhrožoval i dalším obyvatelům kempu. Policisté ho zadrželi a nyní již je ve věznici, neboť soud ho vzal do vazby. Hrozí mu až osmiletý nepodmíněný trest.

Státní zemědělská a potavinářská inspekce odhlila v pizzerii U Anity řadu nedostatků.

Myší trus, kuchyně bez vody: Inspekce přechodně zavřela pizzerii na Mělnicku

/FOTOGALERIE/ Státní zemědělská a potravinářská inspekce zavřela část Pizzerie U Anity v Neratovicích, kde odhalila zásadní nedostatky. Trus hlodavců, chabé zajištění proti škůdcům, provozovna bez tekoucí vody. Omezení platilo do doby nápravy. Podnik už má ze sebou velký úklid a rekonstrukci kuchyně. Od soboty je opět v provozu.

Na soukromých zahradách v Kaplici a Frymburku nyní rostou neobvyklé stavby. Zahradní kuchyně z masivního českého pískovce, které zaujaly i vědce.

Jako ze středověku. Na Krumlovsku rostou kuchyně, které zaujaly i vědce

Na soukromých zahradách v Kaplici a Frymburku nyní rostou neobvyklé stavby. Zahradní kuchyně z masivního českého pískovce, které zaujaly i vědce. Tvůrci těmto stavbám rádi přezdívají „kuchyně ze středověku“. Zmíněný pískovec pochází z lomu Vyhnánov a používal se například při obnově Pražského hradu nebo zámku Kuks.

Požár střechy rodinného domu ve Vídeňské ulici v Praze.

Obrazem: Oheň v kuchyni i na střeše. Hasiči měli v noci v Praze napilno

Dvě téměř současné události zaměstnaly pražské hasiče v noci na pondělí 6. října. Nejprve kolem půl třetí vyjeli k požáru kuchyně v Heranově ulici. Na místo dorazilo pět jednotek, které po průzkumu zjistily, že hoří digestoř a okolní vybavení. Plameny se podařilo rychle zkrotit vodou z místního zdroje, následně byly prostory odvětrány přetlakovou ventilací. Dvě osoby byly předány do péče záchranářů.

"Bude mluvit jako já, myslet jako já, vařit jako já," prozradil k vývoji svého AI alter ega Zdeněk Pohlreich.

Zdeněk Pohlreich: Z kuchyně jsem se vzdálil jako loď, která opouští přístav

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrátil na obrazovky, aby opět pomáhal hospodám zlepšit jejich služby. V rozhovoru pro Deník odhaluje, proč se rozhodl tuto výzvu přijmout a co mu pomáhá neusnout na vavřínech. Přibližuje, proč se v gastronomii tak těžko shání personál, jak je možné, že v luxusních restauracích jsou drogy na denním pořádku a co ho jako čerstvého youtubera a podcastera přimělo vydat se také do světa umělé inteligence.

Dechberoucí hory v okolí Innsbrucku.

Hlavní město Alp: Tašky tam mají ze zlata, z můstku se kochají velikány

Innsbruck je hlavní město rakouské spolkové země Tyrolsko. Bývá označován také jako Hlavní město Alp. Leží v údolí řeky Inn a je obklopen majestátnými alpskými štíty, což celému regionu dává jedinečnou atmosféru a horský ráz. Kromě toho je přímo ve městě opravdu spousta příležitostí k vyžití.

Brrr! Tak tahle čína Zděnku Pohlreichovi nejede.

S koncepcí od soudruhů má Pohlreich problém. Ano, šéfe! otestuje českou čínu

Další restaurace, která potřebuje pomoc, se nachází v Mladé Boleslavi. Zdeněk Pohlreich vyráží do podniku, který v pořadu Ano, šéfe! ještě nebyl. Retro restaurace Asie nabízí takzvanou českou čínu. Dříve lokální hit a luxus, dnes kuriozita a skomírající živnost. Na trhu je jednapadesát let. Není na čase něco změnit?

Lukáš Drbohlav se se svým týmem zabývá zakázkovou výrobou nábytku do interiéru

Jeho sen se stal skutečností. Truhlář z Budějc dobývá trh s nábytkem

Svou vášeň pro výrobu nábytku proměnil v úspěšný podnik. Od prvních pokusů v garáži se firma vypracovala na špičkovou úroveň v zakázkové výrobě interiérového nábytku. Dnes nabízí Lukáš Drbohlav, zakladatel společnosti Truhlář z Budějc, kuchyňské linky, vestavěné skříně a další nábytek na míru.

My jsme si dali holandský řízek s bramborovou kaší.

Motorest Býšť láká na domácí kuchyni, řidiči zapomínají na bagety z benzinek

/GASTROTOULKY/ Motorest Býšť, který se nachází na staré silnici I/35, je oázou poctivé české kuchyně, která láká nejen místní, ale i projíždějící řidiče. Bez polotovarů a s důrazem na čerstvé suroviny nabízí tradiční jídla, domácí vývary či omáčky. Velice oblíbený je zdejší bramborový salát. A když člověk bude mít štěstí, možná zde potká i jednoho z hráčů NHL.

Součástí rekonstrukce byla přístavba rampy, protože doposud bylo zásobování dodáváno přes vnitřní prostory.

Modernizace školní jídelny v Hustopečích: Nová rampa i vybavení

Hustopeče nad Bečvou dokončily významnou investici. Jedná se o rozsáhlou rekonstrukci školní kuchyně, která přišla zhruba na 26 milionů korun. V pátek si místní obyvatele i přespolní mohli zrekonstruované prostory prohlédnout v rámci Dne otevřených dveří.

Na soukromé zahradě v Poděbradech vyrostla loni neobvyklá stavba – zahradní kuchyně z masivního českého pískovce.

Kuchyně jako ze středověku. V Poděbradech vyrostla unikátní stavba

/FOTOGALERIE/ Na soukromé zahradě v Poděbradech vyrostla loni neobvyklá stavba – zahradní kuchyně z masivního českého pískovce. Tvůrci ji rádi přezdívají „kuchyní ze středověku“. Tento kámen pochází z lomu Vyhnánov a používal se například při obnově Pražského hradu nebo zámku Kuks.

My jsme si dali vepřový steak s volským okem a americkými brambory za 199 korun.

Smažák i svíčková tam jedou. Motorest u Jeníkova však trpí kvůli objížďce

Motorest Na Písku, který leží u hlavního tahu I/38 nedaleko Golčova Jeníkova, zaznamenává nižší návštěvnost kvůli uzavírce mostu u Habrů. Tento tradiční podnik, proslulý poctivou českou kuchyní a pohodlným ubytováním, se snaží přilákat hosty i přes objížďky. Jak jsme zjistili během našich pravidelných gastrotoulek, rozhodně stojí za zastávku – nejen díky vynikající kuchyni, ale i milé a ochotné obsluze.

Luděk Hloušek v Pekelné kuchyni s Janem Punčochářem.

Pekelná kuchyně vystřelila libereckého kuchaře ke hvězdám. Oheň mu změnil život

Svět gastronomie vtáhl Liberečana Luďka Hlouška, který za rok oslaví padesátiny, hned po vystudování střední školy. Kuchařské zkušenosti získával v řadě známých restaurací v Libereckém kraji. Prošel castingovými koly a objevil se v druhé řadě kulinářské soutěže Hell’s Kitchen Česko, s Janem Punčochářem v roli šéfkuchaře. Červenou zástěru sice musel nakonec odevzdat a jeho portrét sežehl plamen, ale rozhodně ničeho nelituje a těší se na příležitosti, které mu účast v soutěži přinese.

Zdeněk Pohlreich s pomocnou kuchařkou Eviťou a kuchařem Davidem.

Jak dopadla Pohlreichova mise v Drahotuších: Zkažený biftek a stěhování hospody

Druhý díl nové série pořadu Ano, šéfe! zavedl Zdeňka Pohlreicha do restaurace U Jelena v Drahotuších v Hranicích na Přerovsku. Když se do ní po čase vrátil, zjistil značný posun v kuchyni i úpravě interiéru. Dojem šéfovi nezkazil ani málo propečený biftek a majitelům udělil jednu hvězdu. A jak to bylo s hospodou dál? Deník přibližuje, co se dělo po natáčení.

Jedna osoba se nadýchala kouře a byla převezena do nemocnice.

Do Kročehlav najelo 13 hasičských aut. V činžovním domě hořela kuchyň

/VIDEO, FOTO/ Celkem 13 hasičských aut vyrazilo ve čtvrtek po půl páté odpoledne k likvidaci požáru v pětipatrové bytovce ve Finské ulici v kladenských Kročehlavech. Jak zjistil Kladenský deník, hořet začalo v kuchyni patrně od fritézy. Všichni obyvatelé činžáku museli opustit své domovy a na místo byl vyslán i slánský evakuační autobus. Jeden člověk skončil v péči lékařů a byl sanitkou převezen do nemocnice. 

Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe! navštíví restauraci U Jelena. Ta momentálně sídlí blízko Valašska.

Pohlreich v Ano, šéfe! ohodnotí restauraci na Hranicku

Kuchařská show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem pokračuje už tento čtvrtek. Tentokrát zamíří do restaurace U Jelena, kterou mohou znát i lidé z Valašska. Podnik se v létě totiž přestěhoval z Drahotuší, místní části Hranic do Hustopečí nad Bečvou na Hranicku.

Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe! navštíví restauraci U Jelena. Ta momentálně sídlí nedaleko hranic Valašska.

Pohlreich dnes na obrazovkách. Ohodnotí restauraci blízko Valašska

Dnes, ve čtvrtek 4. září, odvysílá televize Prima nový díl kuchařské show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Tentokrát zamíří do restaurace U Jelena, kterou mohou znát i lidé z Valašska – podnik se totiž v létě přestěhoval do Hustopečí nad Bečvou, jen pár kilometrů od Valašského Meziříčí.