Největší a také nejdražší místo pro ubytování v zoo připravuje Safari kemp ve Dvoře Králové nad Labem. Mezi korunami stromů a přímo nad výběhem zvířat dokončuje stavbu tří obrovských stanů v africkém stylu Glamping XXL. Vyrobila je holandská firma. Jmenovat se budou Keňa, Uganda, Rwanda, do každého z nich se vejde osm lidí.
Speciální myčky nádobí, konvektomaty, elektrické smažicí pánve nebo plynové kotle za 1,5 milionu korun pořídí radnice do kuchyní a jídelen hradeckých základních škol.
Když je školní laborka nedobytná, nezbývá, než laboratoř vykouzlit z kuchyně, pokojíku, dvorku či dokonce garáže. Přesně tak to udělali primáni Gymnázia Zikmunda Wintra v Rakovníku, kterým rozhodně pandemie vstup na gymnázium neulehčila. Maminky a tatínkové se proměnili v asistenty, sestřičky a bráškové v kameramany či fotografy, zasahovali i babičky a dědečkové. Všem jim patří dík za to, že byli našim mladým badatelům během distanční výuky nápomocni.
/FOTOGALERIE/ Velmi opatrný. Takový je přístup majitelů podniků na Boleslavsku k avizovanému pondělnímu otvírání zahrádek restaurací a hospod. Zdaleka ne každý se k tomuto kroku chystá. Důvodů uvádí provozovatelé více. A nejsou to pouze vládní nařízení, kdy je posezení na zahrádce restaurace podmíněno negativním covid testem a u stolů mohou být maximálně čtyři lidé z různých domácností.
Uměly a nebály se použít štíty, meče a válečné sekery. Ovládaly flotily drakkarů s hlavami oblud na přídích. Rozhodovaly o osudech vesnic, fjordů i ostrovů. Vikinské ženy nebyly jen pouhými ozdobami svých manželů.
Letos Sbor dobrovolných hasičů z Příložan oslaví pětaosmdesáté výročí od založení. První ustávající schůze sboru proběhla v kuchyni v hospodě U Sýkorů. Na oslavu polokulatin se připravují nejen místní hasiči ale i zbytek vesnice.
Absolventi základní umělecké školy vystavují v černé kuchyni strakonického hradu. Díky rozvolnění je výstava opět otevřena, a to úterý až neděle 9 až 11.30 a 12 až 16 hodin. Vstupné je 10/20 Kč.
Vaříme v kuchyni pro panenky. Tak v nadsázce okomentoval technický náměstek Nemocnice Jihlava Alexader Filip současnou situaci. Rekonstrukce kuchyňského provozu za téměř tři sta milionů se právě dostala do klíčové fáze.
Poslední dubnový den se konal vždy pestrý průvod v Zářečí v Horažďovicích. Hojný počet byl účastníků i diváků, kteří si ho nenechali ujít. Společně s námi můžete zavzpomínat na průvod z roku 2014.
/FOTOGALERIE/ Z bývalé kuchyně Novostrašeckého kulturního centra právě vzniká místnost pro stálou expozici Městské galerie Viktora Olivy. Práce byly zahájeny v únoru a rozšíření galerie vysoutěžil novostrašecký Petr Videmann za více než 2,8 milionu korun. Hotovo by mělo být na konci jara.
/FOTOGALERIE/ Mezi nejoblíbenější pokrmy zaměstnanců Škodovky patří řízek, který by si nejraději dali s bramborovou kaší. Tu ovšem z kapacitních důvodů místní kuchyně museli oželet. Teď se ale všechno změní. Kuchaři jim konečně k řízku nabídnou i kaši.
/FOTOGALERIE/ Mezi nejoblíbenější pokrmy zaměstnanců Škodovky patří řízek, který by si nejraději dali s bramborovou kaší. Tu ovšem z kapacitních důvodů místní kuchyně museli oželet. Teď se ale všechno změní. Kuchaři jim konečně k řízku nabídnou i kaši.
Středeční požár kuchyně v Šenově způsobil škodu za 400 tisíc korun. Jeden muž se nadýchal kouřem, zachráněn byl i pejsek, kterého hasiči vynesli z budovy.
Pasov – Ve sportovním klubu TV1868 Burghausen se rozhodli přinést obyvatelům a personálu Nemocnice Sv. Ducha s domovem seniorů právě v této těžké době korony velikonoční pozdrav ve formě květin, píše PNP.
Očkovací místo ve Vysokomýtské nemocnici je připraveno, vybudováno bylo v rekordním čase ze staré kuchyně. Fungovat začne v pondělí 29. března po dodání očkovací vakcíny.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Přestavba kostela, případně vymizení klientely z Německa a prázdné obchody. Propady příjmů. Ale i přístavby hasičské zbrojnice, či mateřské školky, možnost využít školní kuchyně pro zdejší seniory a obecní zaměstnance. S tím vším se dnes potýká petrovická starostka Andrea Kortanová, která funkci převzala uprostřed volebního období po zesnulém starostovi Zdeňku Kutinovi.
/FOTO/ Pohostinství ve Chbanech funguje na dohled od hraniční čáry mezi okresy Chomutov a Louny. Tradiční zákazníci, projíždějící ze Žatecka, ani lidé na výletech či chalupáři, tam teď nemohou.
Přes dvě stě obědů denně připravují kuchařky pro školčata i školáky v kuchyni mateřské školy v Moravském Žižkově. Protože její kapacita i stav zázemí přestává dostačovat, rozhodlo se vedení obce přistavět zcela novou kuchyni s moderním zázemím v těsném sousedství tamní základní školy. A to namísto budovy, která ještě donedávna sloužila jako obecní úřad.
Milan Korityák z Otovic právě před rokem, těsně před začátkem lockdownu, rozjížděl restauraci Střelnice v Broumově. „Pokud mám být upřímný, tak by bylo lepší, kdybych to zavřel,“ říká nyní na rovinu. Současné vaření na čtvrt plynu a do krabiček bere hlavně jako službu pro lidi, kteří mají jeho kuchyni rádi.
Deník jezdí po obcích a městech našeho regionu. Tentokrát jsme navštívili první městský obvod. Články z obvodu najdete v novinách a na webu po celý týden.
/FOTOGALERIE/ Ani to, že vláda zakázala od pondělí lidem vstup a konzumaci jídel v závodních jídelnách a od úterý své rozhodnutí změnila, nevyřadilo z provozu některé z kuchyní. Bezezbytku to platí pro nemocnici, ale také například pro školní zařízení.
Architektka Klára Kuncová vlastně díky téhle rekonstrukci vstoupila znovu do stejné řeky. V portfoliu studia Mooza Architecture, které před osmi lety založila s Petrou Kocourkovou, se najde podkrovních projektů celá řada. Vršovické podkroví však přímo navazuje na proměnu bytu v jiné pražské čtvrti, která proběhla před sedmi lety. „Jednou z našich prvních realizací byla rekonstrukce mezonetu v Holešovicích, v němž jsem žila se svým přítelem,“ vzpomíná Klára Kuncová.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Tlukot 500kilového bronzového srdce se nedal přeslechnout. Čistý tón A1 vycházející z věže kostelu sv. Vavřince se „rozléval“ po Hradišti, linul se ale také zasněženou krajinou do Lhenic, Mošnova i Bukovic. Z druhé strany pak polední signál zněl na Lysec, Lbín a Pytlíkov. Pro necelou tisícovku obyvatel jasné znamení, že nastal čas oběda. Vítejte na Bžansku, kde čas lidem hlídá zachráněný zvon a lišky tu dávají dobrou noc.
/ROZHOVOR/ Od pondělí se na plno otevřel milotický obecní úřad, skončilo základní omezení z nouzového stavu. „Pro nás to ale neznamenalo velkou změnu, na úřadě stejně všichni pracovali. Když to zjednoduším, tak jsme mohli otevřít bez cedulky Omezený provoz,“ říká Josef Levek s rukou v sádře. Ten je starostou Milotic již třetí funkční období. Původním povoláním je grafik.
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. To ostré má zahřívací schopnost a může být tělu nápomocné při posilování imunity. Ideálními druhy a pomocníky pro naše tělo jsou kajenský a černý pepř nebo zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako skořice, kardamom nebo kurkuma. Připomeňte si šest druhů koření, které určitě pozvěte do své kuchyně i lékárničky.
Nechcete házet vaše kompostovatelné zbytky z kuchyně do popelnice na komunální odpad? Nabízíme možnost odkládat je do sdílené popelnice na naší komunitní zahradě.
Muzeum středního Pootaví připravuje na 3. března v černé kuchyni hradu zahájení výstavy Symboly Velikonoc. Ale stále v plánech hrají roli současná epidemiologická opatření.
Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Ale jak to udělat, když je času málo? Přečtěte si tipy, které vám ušetří čas při vaření, a vyzkoušejte recepty, které můžete připravit i s dětmi, a strávit tak společný čas trochu jinak.
Při požáru kuchyně se zranila důchodkyně v neděli kolem poledne v brněnských Žabovřeskách. „Poskytli jsme jí na místě první pomoc kyslíkovou terapií a předali do péče záchranné služby," sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.
Předbíhání ve frontě na nedostatkové vakcíny proti Covidu 19 je skutečný etický problém. Pokud něco podkopává důvěru lidí ve stát a jeho skoro drastická opatření, která nás provázejí v posledním roce, je to protekcionismus a papalášství.
Pardubické Centrum Kosatec, které se zaměřuje na zaměstnávání osob se zdravotním postižením, má díky Nadaci Čez novou kuchyni. Kromě stavebních úpravprostor ve Sladkovského ulici mohlo centrum pořídit také nové stroje a vybavení.
Mezi vánočními svátky se dostalo Centrum sociální pomoci ve Vodňanech do nezáviděníhodné situace. Téměř celý tým kuchyně onemocněl, a tak na přípravu celodenní stravy zůstaly pouze tři pracovnice.
Otevřením zrekonstruované kuchyně pro odsouzené byla ukončena investiční akce, která ve Věznici Všehrdy započala 7. ledna letošního roku. Cílem této rekonstrukce bylo obnovení již zastaralého kuchyňského zařízení, včetně dosažení energetických úspor, zvýšení hygienických standardů a zejména zlepšení podmínek stravování vězněných osob. V průběhu realizace nás doprovázel nouzový stav a ani při uvedení do provozu tomu není jinak.