Hrad Bezděz zve na historickou stelnici, na zámku Lemberk zase ožije černá kuchyně. Mimoň slaví 650 let od předání celních práv městu králem Karlem IV., v sobotu tu zahrají Atmo Music nebo Sto zvířat.
Je libo svíčkovou se šesti, vepřovou pečeni nebo pomazánku z tofu? Pacienti v nemocnicích si budou moci s ohledem na svou dietu vybrat, co budou jíst. Ministerstvo zdravotnictví vydává nové pokyny pro stravování v nemocnicích stanovené na základě poznatků získaných ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (VFN).
Ponořte se do napínavých a dobrodružných příběhů, které napsali studenti prvního ročníku prostějovské obchodky. Nechte se strhnout a začtěte se s chutí do "Příběhů z pera studentů" každou středu dopoledne
Upéct kus vepřového na sádle. Cibule, česnek, sůl, pepř. Semlít s vepřovými játry, šup do skleniček a zavařit. Pečený vepř. Výtečná domácí paštika Martina Müllera se jen rozplývá na jazyku. A co teprve paštika Pečené kuře, další se sušenými rajčaty nebo se slaninou a cibulí. Je libo vepřové ve vlastní šťávě či francouzskou masovou pomazánku rillettes? Výrobky dvaačtyřicetiletého muže z blanenské Dolní Lhoty mohou lidé ochutnat paradoxně kvůli koronavirové epidemii.
Zakládají si na tom, že vaří a připravují jídla z poctivých surovin. Mnoho zákazníků si zde objednává jídlo den předem, aby se nestalo, že mu ho prostě vyprodají. Je o ně totiž zájem.
Ve zvláštním režimu funguje v červnu Mateřská škola Prokopa Velikého v Tachově. Výuka a stravování bylo nutné přizpůsobit stavebním pracím, které začaly v souvislosti s havarijním stavem kuchyně a jídelny, kam vzlínala vlhkost. Práce budou trvat do září, školka proto bude po celé léto zcela uzavřena.
Na nejchutnější cestu letošního roku se mohou v sobotu 12.června od 12 do 19 hodin vydat návštěvníci gastrofestivalu Cesta kolem světa v Areálu jízdy králů v Kunovicích. Už třetí ročník akce zavede návštěvníky prostřednictvím skvělého jídla a pití do všech koutů naší planety. A pozor, na akci je tentokrát vstup zdarma!
Na novou mateřskou školu se mohou těšit děti v Přibyslavi. Město se rozhodlo přestavět nejstarší pavilon mateřské školy v ulici Tyršova, kde je dneska kuchyně a dvě třídy. Přestavba začne od července, potrvá do do půlky září a bude stát asi 20 milionů korun.
Černá kuchyně strakonického hradu opět změnila svou nabídku. Po výstavě výtvarných prací žáků ZUŠ Strakonice zde můžete nyní vidět výstavu fotografií Zastavení ve starém čase, která zachycuje historii strakonického hradu a muzea.
Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pátek 4. června odpoledne při požáru několika kanceláří a kuchyně s nástěnným serverem v Ostravě-Vítkovicích.
Že nejlépe chutná rajče čerstvě utržené z keříku nebo mrkev právě vytažená ze záhonku, víme všichni. Jenže na to si ještě chvilku počkáme. Čerstvé vitaminy a potěšení ze sklizně si ale můžeme užít kdykoliv. Hurá do klíčení semen!
V kuchyni hořelo ve středu kolem čtvrté hodiny ranní v Kájově v ulici U Kostela. Krumlovští profesionální a místní dobrovolní hasiči likvidovali požár v kuchyni závodní jídelny.
Sportovci tentokrát pomohli Základní škole a Praktické škole ve Dvoře Králové nad Labem. Pomocí aplikace EPP Nadace ČEZ škola vybavila cvičnou kuchyň pro své žáky. Na nákup zařízení přispěla nadace částkou 80 tisíc korun.
Ať už jste příznivci minimalisticky jednoduchého, nebo třeba romanticky rustikálního designu, stále platí, že vaše kuchyně je především pracovní prostor. A v něm byste měli mít vždy vše potřebné po ruce. Při zařizování proto hraje podstatnou roli rozmístění pracovních zón. Přinejmenším stejně důležitou jako vzhled kuchyňské sestavy.
Největší a také nejdražší místo pro ubytování v zoo připravuje Safari kemp ve Dvoře Králové nad Labem. Mezi korunami stromů a přímo nad výběhem zvířat dokončuje stavbu tří obrovských stanů v africkém stylu Glamping XXL. Vyrobila je holandská firma. Jmenovat se budou Keňa, Uganda, Rwanda, do každého z nich se vejde osm lidí.
Speciální myčky nádobí, konvektomaty, elektrické smažicí pánve nebo plynové kotle za 1,5 milionu korun pořídí radnice do kuchyní a jídelen hradeckých základních škol.
Když je školní laborka nedobytná, nezbývá, než laboratoř vykouzlit z kuchyně, pokojíku, dvorku či dokonce garáže. Přesně tak to udělali primáni Gymnázia Zikmunda Wintra v Rakovníku, kterým rozhodně pandemie vstup na gymnázium neulehčila. Maminky a tatínkové se proměnili v asistenty, sestřičky a bráškové v kameramany či fotografy, zasahovali i babičky a dědečkové. Všem jim patří dík za to, že byli našim mladým badatelům během distanční výuky nápomocni.
/FOTOGALERIE/ Velmi opatrný. Takový je přístup majitelů podniků na Boleslavsku k avizovanému pondělnímu otvírání zahrádek restaurací a hospod. Zdaleka ne každý se k tomuto kroku chystá. Důvodů uvádí provozovatelé více. A nejsou to pouze vládní nařízení, kdy je posezení na zahrádce restaurace podmíněno negativním covid testem a u stolů mohou být maximálně čtyři lidé z různých domácností.
Uměly a nebály se použít štíty, meče a válečné sekery. Ovládaly flotily drakkarů s hlavami oblud na přídích. Rozhodovaly o osudech vesnic, fjordů i ostrovů. Vikinské ženy nebyly jen pouhými ozdobami svých manželů.
Letos Sbor dobrovolných hasičů z Příložan oslaví pětaosmdesáté výročí od založení. První ustávající schůze sboru proběhla v kuchyni v hospodě U Sýkorů. Na oslavu polokulatin se připravují nejen místní hasiči ale i zbytek vesnice.
Absolventi základní umělecké školy vystavují v černé kuchyni strakonického hradu. Díky rozvolnění je výstava opět otevřena, a to úterý až neděle 9 až 11.30 a 12 až 16 hodin. Vstupné je 10/20 Kč.
Vaříme v kuchyni pro panenky. Tak v nadsázce okomentoval technický náměstek Nemocnice Jihlava Alexader Filip současnou situaci. Rekonstrukce kuchyňského provozu za téměř tři sta milionů se právě dostala do klíčové fáze.
Poslední dubnový den se konal vždy pestrý průvod v Zářečí v Horažďovicích. Hojný počet byl účastníků i diváků, kteří si ho nenechali ujít. Společně s námi můžete zavzpomínat na průvod z roku 2014.
/FOTOGALERIE/ Z bývalé kuchyně Novostrašeckého kulturního centra právě vzniká místnost pro stálou expozici Městské galerie Viktora Olivy. Práce byly zahájeny v únoru a rozšíření galerie vysoutěžil novostrašecký Petr Videmann za více než 2,8 milionu korun. Hotovo by mělo být na konci jara.
/FOTOGALERIE/ Mezi nejoblíbenější pokrmy zaměstnanců Škodovky patří řízek, který by si nejraději dali s bramborovou kaší. Tu ovšem z kapacitních důvodů místní kuchyně museli oželet. Teď se ale všechno změní. Kuchaři jim konečně k řízku nabídnou i kaši.
/FOTOGALERIE/ Mezi nejoblíbenější pokrmy zaměstnanců Škodovky patří řízek, který by si nejraději dali s bramborovou kaší. Tu ovšem z kapacitních důvodů místní kuchyně museli oželet. Teď se ale všechno změní. Kuchaři jim konečně k řízku nabídnou i kaši.
Středeční požár kuchyně v Šenově způsobil škodu za 400 tisíc korun. Jeden muž se nadýchal kouřem, zachráněn byl i pejsek, kterého hasiči vynesli z budovy.
Pasov – Ve sportovním klubu TV1868 Burghausen se rozhodli přinést obyvatelům a personálu Nemocnice Sv. Ducha s domovem seniorů právě v této těžké době korony velikonoční pozdrav ve formě květin, píše PNP.
Očkovací místo ve Vysokomýtské nemocnici je připraveno, vybudováno bylo v rekordním čase ze staré kuchyně. Fungovat začne v pondělí 29. března po dodání očkovací vakcíny.
/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Přestavba kostela, případně vymizení klientely z Německa a prázdné obchody. Propady příjmů. Ale i přístavby hasičské zbrojnice, či mateřské školky, možnost využít školní kuchyně pro zdejší seniory a obecní zaměstnance. S tím vším se dnes potýká petrovická starostka Andrea Kortanová, která funkci převzala uprostřed volebního období po zesnulém starostovi Zdeňku Kutinovi.
/FOTO/ Pohostinství ve Chbanech funguje na dohled od hraniční čáry mezi okresy Chomutov a Louny. Tradiční zákazníci, projíždějící ze Žatecka, ani lidé na výletech či chalupáři, tam teď nemohou.
Přes dvě stě obědů denně připravují kuchařky pro školčata i školáky v kuchyni mateřské školy v Moravském Žižkově. Protože její kapacita i stav zázemí přestává dostačovat, rozhodlo se vedení obce přistavět zcela novou kuchyni s moderním zázemím v těsném sousedství tamní základní školy. A to namísto budovy, která ještě donedávna sloužila jako obecní úřad.
Milan Korityák z Otovic právě před rokem, těsně před začátkem lockdownu, rozjížděl restauraci Střelnice v Broumově. „Pokud mám být upřímný, tak by bylo lepší, kdybych to zavřel,“ říká nyní na rovinu. Současné vaření na čtvrt plynu a do krabiček bere hlavně jako službu pro lidi, kteří mají jeho kuchyni rádi.
Deník jezdí po obcích a městech našeho regionu. Tentokrát jsme navštívili první městský obvod. Články z obvodu najdete v novinách a na webu po celý týden.
/FOTOGALERIE/ Ani to, že vláda zakázala od pondělí lidem vstup a konzumaci jídel v závodních jídelnách a od úterý své rozhodnutí změnila, nevyřadilo z provozu některé z kuchyní. Bezezbytku to platí pro nemocnici, ale také například pro školní zařízení.
Architektka Klára Kuncová vlastně díky téhle rekonstrukci vstoupila znovu do stejné řeky. V portfoliu studia Mooza Architecture, které před osmi lety založila s Petrou Kocourkovou, se najde podkrovních projektů celá řada. Vršovické podkroví však přímo navazuje na proměnu bytu v jiné pražské čtvrti, která proběhla před sedmi lety. „Jednou z našich prvních realizací byla rekonstrukce mezonetu v Holešovicích, v němž jsem žila se svým přítelem,“ vzpomíná Klára Kuncová.