Kreativ

ŠTÍTEK: Katolický dům

Ilustrační foto

Bučovice mají své sportovce roku

Bučovice - Sportovní komise složená ze zástupců sportovních klubů, působících v Bučovicích, vyhlásila nejlepší sportovce a sportovní kolektivy města za rok 2009. Pocty se v jednotlivých kategoriích dostalo třem sportovcům bez určení pořadí.

Vítěz ankety o nejlepšího zábřežského sportovce za rok 2009 Vít Nosálek

Sportovcem roku se stal autokrosař Vít Nosálek

Zábřeh /VIDEO, FOTOGALERIE/ – Nejlepším sportovcem Zábřehu za rok 2009 je autokrosař Vít Nosálek. Třiadvacetiletý mistr Evropy a český šampion se postavil na pomyslné stupně vítězů s druhou plachtařkou Pavlínou Horáčkovou a třetím Petrem Fochlerem, který se věnuje canicrossu.

Snímek z předloňského vyhlašování nejlepších zábřežských sportovců

Zábřeh na plese opět vyhlásí nejlepší sportovce

Zábřeh - Jak se stalo již tradicí, město Zábřeh opět vyhlásí své nejlepší sportovce za rok 2009, a to na 8. ročníku mezinárodního sportovního plesu, který pořádá občanské sdružení Burčáci Zábřeh v pátek 15. ledna v 19.30 hodin v Katolickém domě v Zábřeze.

Někteří imitátoři dokáží téměř bez chyby napodobit slavného rock and rollového velikána Elvise Presleyho.

Příbor pořádá další Vánoce s Elvisem

Příbor – Král rokenrolu Elvis Presley a Vánoce v Příboře, to patří už několik let k sobě. Také letos tuto tradici v tamním Katolickém domě naplní bezezbytku. I na letošního Štěpána se tam se svou vánoční show ukáže nejlepší český dvojník světového krále rokenrolu Vláďa Lichnovský se svým Elvis Presley revival bandem.

Ilustrační obrázek

Příbor bude mít vlastní kulturní dům

Příbor - Město Příbor bude mít vlastní kulturní dům. Po dlouhých měsících jednání a zvažování zastupitelé Příbora schválili kupní smlouvu na Katolický dům.

Schola Gregoriana Pragensis v Poličce.

Schola Gregoriana Pragensis bude v Kopřivnici

KOPŘIVNICE (mer) – Adventní čas a chrámový zpěv, to k sobě neodlučitelně patří. Jedním z nejznámějších chrámových souborů u nás je pražská Schola Gregoriana Pragensis, kterou už před dvaceti lety založil David Eben. V Kopřivnici vystoupí v úterý 15. prosince.

Skupina Fleret. Ilustrační foto.

Do Kopřivnice se vrací kapela Fleret

Kopřivnice – Vizovická legenda jménem Fleret se vrací na Novojičínsko. Svérázný folkrockový stroj na hity zahraje tuto středu v kopřivnickém Katolickém domě. Těšit se můžeme na šlágry jako Zafůkané, Čistá jak Vizovice nebo Však máte nalété.

Šachy - ilustrační foto.

Bučovice pobaví královská hra

Bučovice - Partie známých jmen černobílého sportu. Nesporná kvalita, zajímavá podívaná a pokračování úspěšné tradice.

Katolický dům v Příboře je kulturním centrem města. Jeho rekonstrukce je však nezbytná.

Koupí radnice Katolický dům? Zřejmě ANO

Příbor - Příborský kulturní stánek zřejmě změní po 17 letech svého majitele. Zájem o jeho koupi má místní radnice, která je ochotna dát za objekt deset milionů korun. Definitivní rozhodnutí padne tento měsíc.

Ilustrační fotografie.

Blanenský Orel láká na sportovní den

Blansko - Jednota Orel slaví letos významné jubileum. Od jejího založení uplynulo přesně sto let. K oslavám se v sobotu připojí i blanenská organizace Orlů, která chystá ve svém areálu na Starém Blansku Sportovní den pro všechny.

Ilustrační foto

Nová škola v Žebětíně se zpozdí. Kvůli protestům

Žebětín - K zápisu do první třídy základní školy v brněnské části Žebětín přišlo letos téměř čtyřicet dětí. Takové množství se ale do jedné třídy nevejde. Vedení žebětínské radnice tak začalo přestavovat zasedací místnost Katolického domu, aby se děti měly kde učit.

Ilustrační foto

Borovecké rybníky definitivně patří rybářům

Příbor - Příbor uzavřel po dvou letech kapitolu s názvem Prodej Boroveckých rybníků. Zastupitelé na své poslední schůzi rozhodli prodat nemovitost o výměře téměř deset hektarů místnímu rybářskému svazu.

Kandidátky na Miss Romantic měly casting v Bučovicích.

Krásné dívky se chtějí stát Miss Romantic

Bučovice /VIDEO, FOTOGALERIE/ -Stát se Miss. To je snem leckteré dívky. A i malá městská soutěž se může stát odrazovým můstkem do výšin top modelek. Alespoň tak nějak zřejmě přemítaly dívky, které se v sobotu v sále bučovického Katolického domu zúčastnily výběrového kola do druhého ročníku soutěže Miss Romantic.

Katolický dům v Příboře možná ještě v letošním roce odkoupí město.

Zastupitelé Příbora jednali o koupi Katolického domu

Příbor - Katolický dům je kromě kulturního střediska města také místem, kde zasedají na svých schůzích příborští zastupitelé. Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek. Starosta Příbora Milan Strakoš připomněl, že o případném odkoupení Katolického domu jednalo město se zástupci Družstva Katolický spolkový dům loni v červnu. „Ta jednání skončila nabídkou družstva na odprodej objektu městu Příbor za tehdy navrhovanou cenu dvanáct milionů korun,“ vzpomněl Strakoš.

Ilustrační foto

Bučovičtí poznají sportovce roku

Bučovice - Po Vyškově a Slavkově se také Bučovice ve čtvrtek dozví jméno svého sportovce za uplynulý rok. V slavnostním duchu ho vyhlásí a ceny výhercům předá místostarosta Oldřich Holásek v sále Katolického domu.

Ilustrační foto

Okres v sobotu ovládly bály

Vyškovsko - Obyvatelé Vyškovska milující tanec a dobrou zábavu si v sobotu mohli vybrat ze široké nabídky plesů, které pořádalo několik obcí okresu.

Ilustrační foto

Výtěžek plesu pomůže nemocným

Zábřeh - Na speciální nafukovací matrace, které u pacientů trvale upoutaných na lůžko zabraňují proleženinám, použije Charita Zábřeh výtěžek svého devátého plesu. Ten se bude konat v pátek 13. února v Katolickém domě.

Zprava Hana Wiedermannová, Dana Wiedermannová a maminka druhé v pořadí jezdkyně Kateřiny Kyselé

Sportovcům v Zábřehu stále velí kuželkářky

Zábřeh -Doba kuželkářská v Zábřehu nekončí. I takhle lakonicky lze uchopit další ročník ankety o nejlepší sportovce Zábřehu, tentokrát za rok 2008. Vítězkou ankety se stala Dana Wiedermannová, elitní česká kuželkářka. Její mladší sestra Hana obsadila třetí místo.

Plesová sezona. Ilustrační snímek.

Plesový servis

Novojičínsko – Začátek roku je tradičně spojen splesovou sezonou, proto vám přinášíme přehled plesů vokrese, které se budou konat tento víkend.

Nejlepší český dvojník světového krále rokenrolu Vláďa Lichnovský.

V Příboře oslaví Štěpána s Elvisem

Příbor – Další vánoční tradici naplní v Příboře. Také na letošního Štěpána se vtamním Katolickém domě se svou vánoční show ukáže svým rodákům nejlepší český dvojník světového krále rokenrolu Vláďa Lichnovský se svým Elvis Presley revival bandem.

Katolický dům v Bučovicích.

Boj o Katolický dům

Bučovice - Kdyby teď bučovická radnice chtěla prodat budovu Katolického domu, zcela určitě se jí to nepodaří. Ačkoliv soud už před několika měsíci rozhodl, že objekt patří městu a ne Společnosti Katolického domu, sdružení je stále zapsané jako jeho majitel.

Zábřeh. Ilustrační foto.

Zábřeh zveřejnil kandidáty na sportovce roku

Zábřeh - Město Zábřeh opět vyhlásí své nejlepší sportovce za rok 2008 na 7. ročníku mezinárodního sportovního plesu, který pořádá občanské sdružení Burčáci Zábřeh v pátek 16. ledna 2009 v 19.30 hodin v Katolickém domě v Zábřeze.

Jedním ze zábřežských zvonů je i zvon Salvator z kostela svatého Bartoloměje.

Kniha mapuje historii zvonů v Zábřehu

Zábřeh - Historii i současnost zvonů ze všech zábřežských kostelů, ale také historii hodinových cimbálů na radniční a zámecké věži a na budově gymnázia představuje nová publikace, kterou vydalo Farní muzeum Zábřeh. Text je výsledkem více než desetileté práce autorské trojice František John, Petr Krňávek a Aleš Pátek.

Čert a Mikuláš. Ilustrační snímek.

Kopřivnice zažije mikulášský pátek

Kopřivnice - Už v pátek čeká všechny děti zhodnocení jejich celoročního chování. Jestli byly hodné nebo ne prozradí Mikuláši. Ten však zavítá do Kopřivnice i z jiného důvodu.

Ilustrační foto

Vícemiličtí se po letech dočkali zebry

Bučovice-Vícemilice - Zatímco ještě před několika málo měsíci obyvatelům bučovické místní části Vícemilice nezbývalo nic jiného než hazardovat se životem při přebíhání frekventované mezinárodní silnice E 50, dnes už můžou z jedné strany na druhou v klidu přejít. Ředitelství silnic a dálnic tam totiž na žádost bučovické radnice nechalo vyznačit přechod pro chodce, po němž místní tak dlouho volali.

Noc na Karlštejně

Ochotnická tradice v Bučovicích je vzkřísená a pokračuje

V sále Katolického domu v Bučovicích se v druhé polovině října uskutečnila unikátní přehlídka ochotnických divadelních souborů. Díky podpoře místních sponzorů, radnice a také propagaci v regionálním tisku i webu. Všem patří velký dík za pomoc při obnově bučovické ochotnické tradice. Osm večerů vyplnila představení sedmi neprofesionálních a jednoho profesionálního divadelního souboru. Mezi osobnosti festivalu se zařadili Josef Zíma, Jarek Šimek a Jan Révai.

Diváky bučovického festivalu vloni pobavilo vystoupení tamního souboru Výtečníci.

Bučovice budou od neděle žít divadlem

Bučovice - Skupina nadšenců se v minulém roce ve spolupráci s městským úřadem pokusila obnovit kdysi bohatou a dlouhou tradici ochotnického divadla v Bučovicích. Jsou na nejlepší cestě, aby se to podařilo. Zatímco vloni festival obnášel čtyři představení, jež se vměstnala do dvou víkendových podvečerů, letos se bude hrát přes týden. Organizátorům se podařilo přilákat do města nad Litavou i několik zvučných jmen.

Výstava fotografií Jitky Václavíkové začíná ve čtvrtek v šumperském muzeu v Galerii mladých.

Fotografka objevuje krásu drobných památek

Šumperk - Když Jitka Václavíková jmenuje prostor šumperského muzea, v němž ve čtvrtek začíná její výstava, pobaveně se usmívá. Před dvěma lety totiž oslavila sedmdesátku, fotografie přitom vystavuje v Galerii mladých. Vitální činorodá dáma sem ale patří právem; je živým důkazem toho, že člověk je tak mladý, jak myslí a jak se cítí.

Výstava v Katolickém domě v Zábřehu.

Podzimní výstava je pastvou pro oči

Zábřeh - Až do pátku si mohou návštěvníci Katolického domu v Zábřehu prohlédnout tradiční Podzimní výstavu. Se zajímavými výpěstky zeleniny, ovoce, ale i květin se pochlubilo asi patnáct lidí z města a okolí.

O svých cestách po Zambii a zkušenostech s charitativními projekty budou Matěnovi mluvit na setkání spojeném s promítání.

Mají adoptivní dceru v Zambii

Blansko - Patricii Chanda je jedenáct let a letos půjde do čtvrté třídy. Žije v Solwezi, což je hlavní středisko provincie North Western v Zambii. Už přes dva roky ji na dálku podporují manželé Matěnovi z Blanska, kteří ji letos v srpnu dokonce navštívili.

ČERNOŠI

Večer s Afrikou v Blansku

Blansko - Fotografie z Afriky, které pořídili manželé Matěnovi z Blanska, budou v pátek 26. září k vidění v Katolickém domě v Blansku. Začátek promítání je ve tři čtvrtě na sedm večer. Manželé Matěnovi sponzorují prostřednictvím projektu Arcidiecézní charity Praha Adopce na dálku® dítě v Zambii, které se rozhodli na vlastní náklady navštívit. Budou mluvit o zážitcích na své cestě do Zambie, kde též vedli seminář pro tamní učitele. (px)

Svatohubertské slavnosti v Zábřehu

Svatohubertské slavnosti doprovázeli trubači

Zábřeh - Za zvuku fanfár v sobotu v Zábřehu začal již třetí ročník Svatohubertských slavností. Program odstartovalo o půl deváté troubení na náměstí, na které navazovala slavnostní bohoslužba v kostele svatého Bartoloměje, jíž se účastnili vysocí představitelé řádu svatého Huberta.

Dětský cumlík. Ilustrační foto.

Skauti budou prodávat dudlíky

Kopřivnice – Na pomoc týraným dětem zcelé České republiky pořádá i letos skautské středisko Kopřivnice charitativně-zábavnou akci nazvanou Dudlík.

Ilustrační foto

Do Příbora přijede japonská klavíristka

Příbor – Japonská klavíristka Yukiko Sawa už se před dvěma lety vnašem regionu přestavila vrámci projektu Jablůčko a sakura. Se Sdružením hudebníků Příbor pod vedením pana Pukovce tentokrát vystoupí tuto neděli v prostorách velkého sálu Katolického domu v Příboře.

Autodráha

Závodníci svištěli Katolickým domem

Blansko - Celou sobotu bzučely Katolickým domem v Blansku motory miniaturních závodniček. Nejmladší jezdci si dali sraz aby soutěžili o nejrychlejší projetí obří autodráhy.