Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

V úvodním kole přeboru starších přípravek vybojovala Kaplice (v bílém) těsné vítězství na půdě Horní Plané.

Mladí fotbalisté zahájili sezonu, střelci se činili

Mladí fotbalisté na Českokrumlovsku zahájili mistrovské boje 2. kolem (první hrané) Přinášíme přehled výsledků okresního přeboru starších žáků a starších přípravek. V obou soutěžích na sebe výrazně upozornili střelci.

Zuzana Kyselová - váš člověk v Deníku.

Rybí potěr Lipna

Tak jsem v polovině týdne hleděla v Černé v Pošumaví na Lipno a snažila si představit, kolik tam v té obšírné vodní ploše pluje malých rybích potvůrek. Dozvěděla jsem se totiž právě, že zatím co se vedou debaty, zda jsou candáti v lipenské nádrži ohroženi či ne, na jaře se jich tam z jiker vykulí mraky. Podobně i jiných druhů ryb.

Rybník, koupaliště. Ilustrační foto.

Na Orlíku u Podolska trvá zákaz koupání

V pondělí odebírali hygienici kontrolní vzorky koupacích povrchových vod v jihočeských lokalitách, kde v minulém týdnu nebyla jakost vody dobrá. Dnes obdržené výsledky kontrolních testů potvrzují, že koncem léta jakost vody dosti zhoršuje.

Jihlavská posádka zahájila sezonu v Praze velmi dobře.

Ježek team zvládl těžký program v Tróji parádně

Závody v pražské Troji otevřely podzimní část letošní raftařské sezony. Do metropole vyrazily bojovat o body do Českého poháru posádky jihlavského Ježek teamu i havlíčkobrodské Jiskry. A byla z toho čtyři umístění na bedně!

Jihlavská posádka zahájila sezonu v Praze velmi dobře.

Junioři havlíčkobrodské Jiskry byli dvakrát třetí

Závody v pražské Troji otevřely podzimní část letošní raftařské sezony. Do metropole vyrazily bojovat o body do Českého poháru posádky jihlavského Ježek teamu i havlíčkobrodské Jiskry. A byla z toho čtyři umístění na bedně!

Výlet na Lipno.

OBRAZEM: Výlet na Lipno

Vydali jsme se jako mnoho Čechů na dovolenou po koutech naší země. Jeden den jsme se vydali na Lipno, kde jsme nevynechali Stezku korunami stromů, která je velmi krásná a je z ní i krásný výhled.

Dominik Hašek a Jiří Ježek při charitativní jízdě na speciálním handbiku.

Setkání hvězd na Lipně vyneslo přes sto tisíc

Kateřina Neumannová, Dominik Hašek, Jiří Ježek, Arnošt Petráček, to je neúplný výčet sportovců, kteří se v rámci Lipno Sport Festu zapojili do charitativní akce Oranžové kolo Nadace ČEZ. Minutou své energie přispěli prachatickému Hospici sv. Jana Nepomuka Neumanna a organizaci Pro Arny, která se stará o přípravu na paralympiádu právě tohoto handicapovaného sportovce.

Výstava pravěkých obrů.

Na Šumavě je výstava historických obrů

Až do konce srpna mají návštěvníci u Hotelu Racek v Černé v Pošumaví možnost si prohlédnout největší a nejzajímavější obyvatele naší planety, kteří žili před 10 tisíci lety.

Hasičský TFA čtyřboj ve Frymburku.

Dobrovolní hasiči se utkali v tvrdém TFA čtyřboji

Celkem devět závodníků se dostavilo v sobotu ráno na školní hřiště ve Frymburku, aby se zúčastnili tzv. TFA čtyřboje. Název TFA je odvozen z anglické zkratky, která zcela vystihuje náročnost soutěže a to: Toughest Firefighter Alive - nejtvrdší hasič přežívá.

Lipenský půlmaraton.

OBRAZEM: Lipenský půlmaraton

Snímek z Lipenského půlmaratonu zaslala Vlasta Slípková. Závod je součástí devítidenního Lipno sport festivalu, v den závodu nabízí mnoho dalších sportovních vyžití zdarma, včetně organizovaného večerního výběhu na Stezku korunami stromů. Za zaslaný snímek děkujeme.

Ilustrační foto.

Zmizelo další kolo, znovu u Lipna

Českokrumlovští policisté šetří od nedělního rána odcizení jízdního kola značky CUBE s příslušenstvím, které zmizelo z verandy ubytovacího zařízení v Černé v Pošumaví.  

Kemp leží 15 kilometrů od Plzně u obce Lipno.

Na Hracholuskách je plno. Kemp Keramika uspěl i v soutěži

Patnáct kilometrů od Plzně, za obcí Lipno, se na břehu hracholuské přehrady nachází Kemp Keramika, který je oblíbený díky své poloze a rekreačnímu vyžití. Loni kemp získal čtvrté místo v celorepublikové soutěži Kemp roku.  

Sprejer. Ilustrační foto.

Už se ví, kdo posprejoval zeď čističky

Už vědí, kdo to byl. Policisté už zjistili, kdo má na svědomí poškození zdi čistírny odpadních vod v Lipně nad Vltavou v polovině února. Tehdy nějaký sprejer postříkal zeď červenou barvou ve spreji a napsal na ni nápis Terorist24.

Výlet na Lipno byl fajn.

Výlet na Lipno byl fajn

Minulý týden jsem se byla koupat na Lipně, byla tam hlava na hlavě. Voda byla fajn, i když bylo parno kolem 33 °C. Pochutnala jsem si i na dobrých lívanečcích s borůvkami.

Odběr vzorků vody. Ilustrační foto.

U Podolska na Orlíku hygienici zakázali koupání kvůli sinicím

Na základě aktuálních výsledků vyšetření jakosti koupacích vod ve čtvrtek Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje (KHS) vyhlásila dočasný zákaz používání povrchové vody ke koupání v lokalitě vodní nádrže Orlík u veřejného tábořiště Podolsko. Jde v této koupací sezóně o první zákaz koupání na jihu Čech.

Vítězové poháru.

Na Lipně soutěžili nejlepší čeští dálkoví plavci

Nejlepší čeští dálkoví plavci České republiky změřili své síly v 16. ročníku Mezinárodního plaveckého závodu v Dolní Vltavici. Sjeli se tam plavci napříč všemi kategoriemi od nejmladších žáků až po plavecké veterány, tzv. masters. Také zájemci z řad veřejnosti měli možnost prověřit své plavecké dovednosti.

Koupání, ilustrační foto

Kvalita vody ke koupání na Lipně je celkem dobrá

Kvalita vody ke koupání v sedmi sledovaných koupacích místech v Jihočeském kraji je až na dvě lokality relativně dobrá. Odběry prováděli hygienici v 20. července a ve středu byly výsledky vyhodnoceny.