Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

Slepé rameno

Budějovicko je na prodloužené víkendy ideální, láká na tradice i novinky

Letní sezóna je na Budějovicku ideálním místem pro návštěvníky, kteří si chtějí prodloužit víkend, být přímo v centru dění, zažít pravou jižanskou atmosféru, ale navíc mít všude blízko na okolní výlety. Díky zvyšující se nabídce v turistické oblasti Budějovicko došlo za poslední 3 roky k prodloužení pobytu u českých návštěvníků o 1 den – na 3,25 dne. Děkujeme Janě Píchové.   

Turistický, rodinný areál Lipno v nádherné části jižní Šumavy u lipenského jezera nabízí mnoho zážitků i během letní sezony. Lokalitu si oblíbily i známé osobnosti.

Celebrity si oblíbily Lipno, jezdí sem za odpočinkem, zábavou i jídlem

Rodinný a sportovní areál Lipno nepřitahuje jen obyčejné smrtelníky. Lokalita, která nabízí mnoho volnočasových aktivit, je oázou klidu, relaxace a žije kulturním a společenským životem, je vyhledávaná i známými tvářemi z různých oblastí. Ty láká i místní pestrá gastronomie.

Setkání vyznavačů vodního skautingu Navigamus 2022 u jezera Matylda v Mostě v pátek 3. června. Program končí v neděli 5. června.

U jezera v Mostě táboří 1500 skautů. Je to největší sraz na severu Čech

/FOTO/ Více než patnáct stovek vodních skautů a skautek se účastní několikadenního celostátního setkání Navigamus 2022 v areálu rekreačního jezera Matylda v Mostě. Akce, která je nejvýznamnějším setkáním vyznavačů vodního skautingu v ČR, se koná jednou za tři roky. Poslední byla v roce 2018 na Lipně, ale loni se musela o rok odložit kvůli covidu.

Okresní přebor nabídl v 23. kole souboj rezervních celků Českého Krumlova a Kaplice, v němž se z hladké výhry 4:0 radovali hráči Slavoje.

Souboj béček vyhrál Slavoj, Křemže útočí na čelo

Fotbalový okresní přebor mužů měl na programu 23. kolo a jednu dohrávku. Vedoucí kaplické béčko nedalo v souboji rezerv na krumlovské půdě ani gól a po jednoznačné porážce, o kterou se hlavní měrou přičinil hattrickem Jindřich Kordík, se jeho náskok na čele ztenčil na pouhý bod. Druhá Křemže totiž hladce přejela Holubov a navíc má utkání k dobru.

Stezka korunami stromů přichystala dvě novinky: lanovou síť ve výšce dvaceti metrů nad zemí, po které lze volně přejít, a fotografickou výstavu mapující výstavbu Stezky.

Stezka korunami stromů slaví kulatiny. Přibyla na ní adrenalinová síť ve výšce

Lipenská Stezka korunami stromů letos oslaví už desáté narozeniny a naděluje sobě i návštěvníkům. Ti si mohou vychutnat dvě žhavé novinky. První z nich je adrenalinová atrakce v podobě lanové sítě umístěné ve výšce dvaceti metrů nad zemí, po které lze s notnou dávkou odvahy volně přejít. Druhou je jedinečná fotografická výstava mapující výstavbu Stezky doplněná mnoha zajímavými technickými i jinými informacemi.

Jindřichohradecké posádky dračích lodí se ze závodů na Lipně vrátili s medailemi. Mix Vajgarská saň a ženy Vajgarské sirény berou bronz, junioři utvořili tým s Kadaní a pod názvem Krušnokachny celé klání vyhráli.

Dragony z Vajgaru vlny na Lipně nespláchly

/FOTOGALERIE/ Hojnou účastí se mohl pochlubit v pořadí již 15. ročník závodů dračích lodí Lipno Dragon Boat Race, který se o víkendu uskutečnil na lipenské přehradě se zázemím na pláži v kempu Modřín. Výborně se v něm prezentovaly i tři týmy jindřichohradeckého spolku Vajgarská saň, které se domů vracely s medailemi.

Závody dračích lodí na Lipně v sobotu 21. května 2022 zahájily lipenskou letní sezónu.

OBRAZEM: Dračí lodě na Lipně odstartovaly letošní letní sezónu

Lipenský kemp Modřín o předposledním květnovém víkendu obsadily posádky dračích lodí. Utkaly se, už po patnácté, v Dračím mistrovství lipenské přehrady. Do vln hnaných poměrně čerstvým větrem se pustily týmy amatérské, sportovní i firemní, ze všech koutů republiky, složené z dětí, juniorů i dospělých.

Chovatelská přehlídka trofejí VLS Divize Horní Planá z lovecké sezóny 2021/22 se konala v pátek a sobotu v restauraci Michala na Olšině. Doplnily ji zvěřinové hody.

Trofejí ve vojenských honitbách Hornoplánska bylo méně. Kvůli cvičením a vlkům

Plán lovu na svých rozsáhlých honitbách splnili, přesto uplynulou loveckou sezonu roku hodnotí jako méně úspěšnou. Hornoplánská divize Vojenských lesů a statků vystavila na Olšině chovatelskou přehlídku trofejí ze sezony 2021/22. Na stojanech se skvěly trofeje především jelení, srnčí a černé zvěře. Avšak mezi hornoplánské úlovky se řadí třeba i bobři.

Kapličtí fotbalisté se po dvou venkovních porážkách představí doma, kde v neděli přivítají Novou Ves u ČB.

Kam na Českokrumlovsku na fotbal? Slavoj i Kaplice hrají doma

Fotbalové soutěže od krajského přeboru až okresní mají před sebou o víkendu 23. a 24. dubna další kolo. Kam se můžete vypravit povzbudit svůj oblíbený tým? Nabídka je pestrá. Přinášíme kompletní program zápasů mužů všech týmů z Českokrumlovska.

Vlasta Slípková se koupala v Lipně

Aprílové počasí? To koupání v Lipně nevadí

Koupačku v Lipně už stihla navzdory aprílovému počasí Vlasta Slípková. Jak by taky ne, vždyť se pravidelně otužuje, a tak jí chlad nezarazí. Děkujeme Vlastě Slípkové a fotografce Renatě Olivo za příspěvek. 

Pohled na lipenské jezro a Frymburk na jeho břehu.

Lipensko je na velikonoční návštěvníky připraveno. Ubytování se plní

Začínají školní prázdniny a dny velikonočního volna. Lipensko je na to připraveno. Třeba Velikonoce v Rodinném areálu na Lipně budou plné zábavy a odpočinku. Na stezky kolem jezera se můžete vydat nejen na kole, ale například i na koloběžce nebo inline bruslích, přičemž veškeré vybavení si můžete zapůjčit na místě. K dispozici je i příslušenství v podobě vozíku za kolo, dětské sedačky a další. Stezka v korunách stromů je od 1. dubna přístupná denně od 10 do 18 hodin. Otevřeny jsou i kempy.

Veřejné projednání posouzení vlivu stavby Modernizace Skiareálu Lipno nad Vltavou - SAL Loučovice na životní prostředí na Obecním úřadě v Loučovicích.

Stavba dvou lanovek je pro Loučovice prvním krokem k rozvoji. EIA je nezavrhla

O stavbu lanovky a sjezdovky směrem k Loučovicím, která bude navazovat na lipenský skiareál, usiluje obec Loučovice spolu se Skiareálem Lipno. Tento záměr je prvním krokem k cíli přivést do Loučovic turisty a pro místní pracovní příležitosti. Projekt ale má své odpůrce z řad veřejnosti. Řízením EIA však projekt prošel bez závažných připomínek.