Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

Fotbalisté Křemže se po vysokém vítězství nad Dvořištěm vyšvihli do čela tabulky okresního přeboru.

Křemže jde do čela přeboru, Lipno nastřílelo devět gólů

Fotbalisté na Českokrumlovsku zahájili 14. kolem druhou polovinu okresního přeboru. Výborně do jarních odvet vstoupila Křemže, která doma společnému týmu obou Dvořišť nastřílela sedm gólů a vyhoupla se do čela přeboru, neboť kaplické béčko, podzimní lídr, mělo vzhledem k lichému počtu účastníků volný los.

Konec zimní sezóny 2021/22 ve Skiareálu Lipno. Konec zimní sezóny 2021/22 ve Skiareálu Lipno. Anička Strouhalová, Ela Vítovcová a Anička Šedivá a Iveta a Dan Vítovcovi si lyžovačku pod azurovou oblohou pochvalovali.

OBRAZEM: Azuro, teplo a k tomu sníh. Lipno na sjezdovky láká poslední lyžaře

Na Lipně zavládlo v sobotu jaro, jak má být, stejně krásně slibuje i neděle. Teploty se blížily k 15 stupňům a slunečné počasí si tam vyrazila užít spousta lidí. Živo bylo nejen na cyklostezce, na bobové dráze nebo na zahrádkách restaurací, ale i na svazích. Poslední lyžovačku této zimní sezóny si tam totiž užívalo pěkných pár desítek malých i velkých lyžařů.

Současný areál hotelu Racek v Černé v Pošumaví.

Hotel Racek má pomalu odslouženo. Nahradit by ho měl Lake Resort Lipno

Hotel Racek v Černé v Pošumaví a jeho okolí by se v budoucnu měly změnit v příjemný areál, citlivě pojatý tak, aby co nejvíce zapadl do prostředí lipenského jezera. Pokud se jeho majitelům podaří záměr uskutečnit, esteticky se zkulturní plocha u jezera. Jednatelé společnosti, která má projekt nazvaný Lake Resort Lipno zrealizovat, představili záměr zastupitelům obce.

Wellness hotel Frymburk

Spacáky, peníze, ubytování, ale i festival a ukrajinské menu - Lipensko pomáhá

"Lipensko nabídlo pomoc válkou postižené Ukrajině v několika podobách. V této těžké době pomáhají obce i soukromé firmy. Ukrajinci mají na Lipensku zajištěné ubytování, děti mohou chodit do školy, do družiny. V Horní Plané chystají kulturní festival, v hotelovém resortu Relax v Dolní Vltavici zase ukrajinské menu, které pomůže na Ukrajině," informoval Pavel Pechoušek. Děkujeme za příspěvek. 

Jihočeští policisté v Lipně nad Vltavou při akci Bezpečně na sjezdovce.

Policisté na Lipně informativně měřili rychlost lyžařů

Dopravní policisté z jihu Čech se ve středu účastnili akce Bezpečně na sjezdovce v Lipně nad Vltavou. "Dopravní policisté informativně měřili rychlost lyžařů, připomínali takzvané lyžařské desatero a zapojovali malé lyžaře do preventivních soutěží," popsal mluvčí policistů Jiří Matzner.

Frymburská lékárna během rekonstrukce.

Frymburští se dočkali. Po dvou letech je tamní lékárna znovu v provozu

S lékárnou měli plno starostí a práce Frymburští. Jednak ji legislativně měnili z výdejny léčiv na plnohodnotnou lékárnu, současně lékárnu rekonstruovali, ale největší oříšek byl sehnat do provozu lékárníka. Před týdnem Frymburským spadl kámen ze srdce. Lékárna je k radosti místních opět otevřena.

Kamila Sušanková.

Jen co získala penzion, pustila se podnikatelka v Pasečné do úpravy stop

Na popularitě rychle získává nový běžkařský areál na Lipensku. Jeho srdcem se stal bývalý objekt pohraniční roty Pasečná, dnes penzion Dobík. Do podnikání se tu před rokem pustila Kamila Sušanková se svým partnerem, oba vystudovaní ekonomové. Přírodu a krajinu na Pasečné si totiž zamilovali.

Nová cyklostezka má už na sezonu 2022 sloužit v Budějovicích. Na snímku trasa od Terna k firmě Bosch.

Kraj zadá první dva projekty na dokončení Vltavské cyklostezky

Jakmile za pár týdnů sluníčko vyzve cyklisty, aby i ti rekreační šlápli do pedálů, zaplní se stezky kolem Lipna nebo ta z Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou pestrobarevným průvodem. Budou v něm příznivci projížděk na čerstvém vzduchu všech generací. Dokončení pásu cyklostezek podle Vltavy od Lipna až k soutoku s Lužnicí má vyjít zhruba na miliardu korun.

Lipenské jezero opět hostilo ledový maraton.

Běžci brázdili zimní krajinu v rámci Lipno Ice Marathonu

Ve znamení dvojek se nesl sedmý ročník extrémního závodu Lipno Ice Marathonu v Černé v Pošumaví. Specifika celého závodu spočívají v extrémních běžeckých podmínkách, kterým je nejen náročný a různorodý terén, ale třeba i běh po zamrzlém jezeře.

Rolba PistenBully 400, jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí má na Lipně celoevropskou premiéru.

Nová moderní rolba dorazila na Lipno. Na svahy areálu tam vyjede poprvé v Evropě

Novou moderní rolbu od středy zkoušejí na zasněžených svazích pracovníci lipenského skiareálu. Jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí tak má na Lipně celoevropskou premiéru, neboť ještě jinde v Evropě na svahy nevyjel. Rakouskou rolbu PistenBully 400 na Lipno zapůjčila společnost Topkarmoto, výhradní dovozce pro ČR.

Medailista z paralympijských her Arnošt Petráček

Arnošt Petráček se vydal na svah. Kam? Na Lipno

Lyžaři s handicapem vyrazili na Lipno. Mají tam ideální podmínky. Jejich jízdy v roli ředitelky realizovala Ilona Pavlová. Nechyběl ani jeden z nejlepších handicapovaných plavců na světě Arnošt Petráček.

Tým ČVUT při přípravě výstavy.

Vltavská krajina, jak už neexistuje. Výstava přibližuje proměnu řeky a okolí

/FOTOGALERIE/ Rozsáhlá výstava Vltava – proměny historické krajiny na Fakultě stavební ČVUT nabízí pohled na původní údolí Vltavy před vznikem kaskády přehrad. Návštěvníci v expozici najdou staré mapy, plány, videa, historické údolí Vltavy ve virtuální realitě nebo staré pohlednice a fotografie porovnávající historický stav se současností.

Rolba PistenBully 400, jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí má na Lipně celoevropskou premiéru.

Nová moderní rolba dorazila na Lipno. Na svahy areálu tam vyjede poprvé v Evropě

Novou moderní rolbu od středy zkoušejí na zasněžených svazích pracovníci lipenského skiareálu. Jeden z nejmodernějších strojů pro úpravu sjezdových tratí tak má na Lipně celoevropskou premiéru, neboť ještě jinde v Evropě na svahy nevyjel. Rakouskou rolbu PistenBully 400 na Lipno zapůjčila společnost Topkarmoto, výhradní dovozce pro ČR.

SK Hřebeč - FK Bohemia Poděbrady 4:2 (2:1), KP 13. 11. 2021. Tomáš Jablonský je jednou z ligových posil Hřebče, přibyde do klubu další?

Hřebeč pracuje na další prvoligové posile, odtajní ji zítra?

Umět získat kvalitní fotbalisty, třeba i prvoligové? Hřebeč to umí dokonale. Po Tomáši Jablonském a Jakubu Podaném bude ve vesnici na okraji Kladna hrát podle informací Deníku další borec, který ještě na podzim bojoval v nejvyšší soutěži. Jméno ale Hřebečáci zatím úzkostlivě tají.

Masopustní spolek v Dolním Dvořišti.

Masopustní spolek už chystá kostýmy a rekvizity. Před lety vyrazil i na Lipno

Masopust dal dohromady lidi v příhraniční obci Dolní Dvořiště. Masopustní růžičková koleda je tady novodobou tradicí od roku 2004. Tak vznikl Masopustní spolek Dolní Dvořiště. Jeho hlavním zájmem je příprava a provedení masopustní koledy, ale členové spolku přikládají ruku k dílu i při jiných událostech.

Ve čtvrtek 3. února začala v litoměřickém krytém bazénu akce Přeplav si svůj La Manche.

FOTO: Senioři z Litoměřic hupsli do bazénu. Budou zdolávat La Manche

Po roční nucené pauze způsobené proticovidovými opatřeními se senioři z Litoměřic mohou opět zapojit do akce Přeplav si svůj La Manche. Spolek LiPen, Zdravé Město Litoměřice a litoměřický plavecký bazén pro ně na únor připravily aktivitu v podobě volných vstupů do plaveckého bazénu. První společné plavání se konalo ve čtvrtek 3. února.

Pavla Setničková a Karel Pecl, zástupci spolku Lipensko pro život, na hornoplánském zastupitelstvu.

Spolky společně bojují za Lipensko. Vyzvaly obce, aby zastavily obří zástavbu

Zastavte chystanou výstavbu rekreačních komplexů kolem Lipna, žádají zastupitele obcí na Lipensku členové spolku Lipensko pro život. Zaslali starostům otevřený dopis a vyzývají k diskuzi. Jako první se zástupci spolku obrátili osobně na zastupitele Horní Plané, v jejímž katastru investor chystá zástavbu lokality Karlovy Dvory, kde má na téměř 28 hektarech vzniknout areál se 136 rodinnými a rekreačními domy.