Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

Na parníku Smetana zazpívaly hvězdy české hudební scény.

Noční vichřice uvěznila hvězdy naší populární hudby v hotelu u Lipna

Hvězdy naší populární hudby jako například  Heidi Janků, Yvetta Blanarovičová, Petr Vondráček, Martin France a Zbyněk Drda zůstaly ve středu uvězněni na party, která se konala v luxusním hotelovém Resortu Relax v Dolní Vltavici. Na vinně byla noční bouřka a přívalový liják, který lámal stromy jako třísky.

Pohádková představení zažily děti při jízdě na přívozu.

Na přívozu plula Karkulka a postavy z pohádky O dvanácti měsíčkách

Novinku mohly v sobotu zažít děti na převozní lodi ve Frymburku. Divadlo na přívozu. Děti v doprovodu rodičů zhlédli pohádkové představení O Karkulce a O 12 měsíčkách, které jim zahráli ochotníci ve Frymburku na přívozu. Představení, veselé pohádky v podání herců z Kulturního a okrašlovacího spolku Čkyně, bylo možné si užít ve 12, 13 a 14 hodin, kdy přívoz vyjíždí. Všichni z Frymburka měli mít vstup zdarma.

Lipno Sport fest bude nejdelší v historii

Lišák Fox se těší na olympioniky z Tokia. Lipno sport fest bude

Závěr letních prázdnin bude v rodinném areálu Lipno žít sportem, konkrétně ukázkami desítek sportovních odvětví, aby si každý mohl vyzkoušet, která z disciplín je mu nejbližší. Jubilejní 10. ročník Lipno sport festu potrvá 16 dní, a to od 14. do 29. srpna.

Slavnostní křest dračí lodě a první trénink Bestií se uskutečnil v neděli 6. června v 15 hodin.

BESTie pokřtily svou první dračí loď na Veselských pískovnách

V neděli 6. června se uskutečnilo na Veselských pískovnách nevšední setkání. Členky jihočeského závodního týmu říkající si BESTie tu přímo na pláži pokřtily svou první dračí loď. V tento den se poprvé dostala také na vodu a třetí poprvé to bylo i pro všechny pádlující, vody pískoven totiž společně pokořily také prvně.

Klára Šašková

Klára Šašková začínala s úklidem. Dnes má svůj realitní tým

Díky svým schopnostem a empatii se Klára Šašková z Hluboké nad Vltavou poměrně brzo dostala tam, kam chtěla a splnila si přání pracovat s lidmi i pro ně. Její pracovní zkušenost začala, když pomáhala tatínkovi s provozem penzionu na Třeboňsku. Práce v obchodu, provozu, rezervace nebo i úklid a vaření byly pro ni velkou a tvrdou životní zkušeností, která ji obohatila.

Festival s hudbou i stánky s pivem se konal na návsi v Kněžičkách.

VIDEO, FOTO: První postcovidový festival se konal na návsi v Kněžičkách

Stánky s pivem, uzeninami a dalšími dobrotami. Postavené pódium, na němž se střídaly kapely a příchozí bavili mistři ve slam poetry. Lidé, kteří se mohli volně potkat a užít si skoro zapomenutou festivalovou atmosféru. Tak to vypadalo v sobotu odpoledne a večer na návsi v Kněžičkách, kde slavil své výročí místní malý pivovar, po němž akce nese jméno: Záhora fest.

Oprava železničního přejezdu. Ilustrační foto.

Do Horní Plané se musí přes Boletice, opravují přejezd v Hůrce

Z Černé v Pošumaví do Horní Plané neprojedete, havarijní uzavírka železničního přejezdu v Hůrce zastavila v pondělí veškerý provoz v tomto úseku na hlavním tahu z Českého Krumlova na Šumavu na silnici I/39. Osobní auta musí přes Boletice a Polnou, náklaďáky přes Prachatice a Volary. Uzávěra by měla trvat nanejvýš tři dny.

Vodní záchranáři v Dolní Vltavici. Foto: Pavel Pechoušek

Vodní záchranáři jsou kvůli covidu ve ztrátě, ale fungovat budou jako vždy

Lipenští vodní záchranáři se v těchto dnech připravují na rušnou turistickou sezonu. Ta bude kvůli velkému množství návštěvníků výjimečná, stejně jako ta loňská. Záchranáři jsou aktuálně ve složité situaci. Kvůli opatřením souvisejícím s koronavirem poklesly letošní příjmy českokrumlovské vodní záchranné služby, která zasahuje na lipenské přehradě, o půl milionu korun.

Ilustrační foto

Ze sklepa domu ve Frymburku zmizelo kolo

Od středy se lipenští policisté zabývají případem ztráty jízdního kola. Poškozený majitel oznámil, že přišel o kolo, které měl ve sklepě domu, někdy v době od neděle do středy.

Království lesa na Lipně.

PODÍVEJTE SE: Na Lipně otvírají Království lesa, pojede i lanovka

Na Lipně se začíná rozjíždět letní sezóna, v sobotu se otevřou brány lesního světa se spoustou atrakcí pro děti, jako jsou desítky prolézaček, houpaček a her a také zvířecí obyvatelé Království. V provozu bude i lanová dráha Lipno Express a také Stezkabus, který mohou využít třeba vozíčkáři nebo rodiny s kočárky.

Výstava optických hříček a zrakolamů na plotě českobudějovické hvězdárny.

Závěr týdne přinesl další Jízdu svobody i zápas hokejové reprezentace

/SOUHRN/ Podívejte se na události, které se staly minulý týden. O víkendu vyjela z Českých Budějovic třetí protestní Jízda svobody, lidé si užívali slunečného počasí třeba u lipenské přehrady. Fotbalisté českobudějovického Dynama prohráli doma s Jabloncem, v Jindřichově Hradci se představila hokejová reprezentace.

Most přes Vltavu pod lipenskou elektrárnou.

Nevíte, co s miliony? Kupte si most přes Vltavu u Lipna

Netradiční nemovitost na jihu Čech nyní nabízí v aukci stát. Most přes Vltavu. Koupit ho může kdokoliv, kdo na to bude mít. Jeho koupí uděláte bohulibou věc, protože most potřebuje důkladnou opravu a kvůli havarijnímu stavu je uzavřený.

Vlasta Slípková se pravidelně otužuje. Nevynechala ani pondělí, kdy začalo sněžit.

Ráno se otužovala, odpoledne už sněžilo

Vlasta Slípková z Loučovic patří mezi otužilce a pravidelně se otužuje v řece ve Vyšším Brodě. Vykoupat se v Lipně stihla i v pondělí ještě, než začalo sněžit.