Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

Karel Lavický z jachtařského klubu DIM Bezdrev byl jediným českým jachtařem na olympijských hrách v Tokiu.

Olympionik Karel Lavický v pátek na Lipně

Jak ve svém zpravodajském souhrnu uvedl jachtařský expert Deníku Petr Vitoň, je už dobrou tradicí, že Karel Lavický (DIM Bezdrev), olympionik v jachtařské třídě RS:X, se po své účasti na olympijských hrách setkává se svými příznivci k popovídání, prohlédnutí filmů a fotografií.

Surfař Karel Lavický obsadil na OH v Tokiu 22. příčku v třídě RS:X.

Karel Lavický závodil na olympiádě naposledy ve třídě RS:X

Jediný jihočeský olympionik, windsurfař Karel Lavický, už má svou misi pod pěti kruhy za sebou. Pětatřicetiletý českobudějovický rodák a člen YC DIM Bezdrev obsadil na prkně celkové 22. místo ve třídě RS:X, v níž stejně jako jeho soupeři závodil naposledy v životě. Na příštích olympijských hrách ji totiž vystřídá moderní létající iQFoil.

Sedmnáctá Přístavní slavnost přilákala do parku pod hradbami skvělé kapely i stovky fanoušků.

Přístavní slavnost pod hradbami roztančí koncert na vodě i Pokáč

Osm hudebních kapel a interpretů vytvoří ještě příjemnější letní atmosféru pod nymburskými hradbami. Letošní plnoletý osmnáctý jednodenní festival Přístavní slavnost nabídne hudbu pro všechny generace. Po zahájení nastartují festival na pódiu pop-rockoví On Fire svými upřímnými texty.

Velice oblíbené jsou mezi návštěvníky Třeboně plavby po rybníce Svět.

VIDEO: Petr Vok vyplouvá po Světě s místními i turisty. Vyjíždí vždy v celou

Jedinečný zážitek si z Třeboně odváží zejména turisté, kteří usedají na loď Petra Voka a kochají se při vyhlídkové plavbě kolem Světa. Loď pluje necelou hodinu po trase Třeboň – Odměny a zpět. První zájemce nabírá u hráze rybníka v devět hodin. Ve středu, pátek a sobotu doprovází poslední tři plavby i živá kapela. Ve středu a v sobotu hraje swingová hudba, v pátek country.

 Marek a Michaela Pavlišovi z lipenského Kovářova získali v Německu na jezeře Forgensse poblíž Fussenu titul mistrů Evropy v jachtingu třídy Tornádo.

Mistři Evropy jsou z lipenského Kovářova

Na sklonku minulého týdne se nedaleko německého Fussenu na jezeře Forgensse jelo mistrovství Evropy v jachtingu lodní třídy Tornádo - a titul mistrů Evropy putoval na Lipno do Kovářova!

Na Lipně byla pořádná tlačenice plavců!

Vytrvalci na Lipně: Zach opět mezi špičkou

České Budějovice - V závodech O pohár starostky Černé v Pošumaví v dálkovém plavání v Dolní Vltavici, součásti Českého poháru, o víkendu znovu potvrdili příslušnost k elitě plavci PlČB.

Nejlepší čeští dálkoví plavci se sjeli do Dolní Vltavice na Lipno.

Na Lipně soutěžili nejlepší čeští dálkoví plavci, včetně olympionika

O pohár starostky Černé v Pošumaví a pohár Lipenského vodního záchranáře a prezidenta Vodní záchranné služby Horního Rakouska se na Dolní Vltavici, na základně vodních záchranářů, utkali nejlepší čeští dálkoví plavci. Konal se tam 17. ročník Mezinárodního plaveckého závodu, který je součástí kola Českého poháru v dálkovém plavání.

Anna K. bavila diváky v korunách stromů.

Nám vzali nebe, zpívala Anna K. v korunách stromů na Lipně

Ačkoli od prvního letního dne uplynul už měsíc, počasí na Stezce korunami stromů nebylo ani zdaleka letní. O teplém letním večeru nemohla být řeč. Své o tom ví i samotná zpěvačka Anna K., která hned na úvod koncertu zmínila, že jí je zima.

Pavel Calta vystoupil na Stezce korunami stromů v Lipně nad Vltavou.

Pavel Callta okouzlený korunami stromů se nenechal zastavit ani nepřízní počasí

Kvůli nepříznivému počasí se ještě pár hodin před samotným koncertem na Stezce korunami stromů v Lipně nad Vltavou jednalo o jeho přeložení či přesunutí do jiných prostor. Naštěstí se počasí umoudřilo, a tak po krátkém dešti mohl koncert začít. I když byl koncert doprovázen místy nepříjemným větrem, nikomu to nebránilo, aby si koncert na Stezce korunami stromů užil.

Tomáš Klus koncertoval na Stezce korunami stromů a neobvyklá výška pódia ho nijak nerozhodila.

Tomáš Klus se prohnal Stezkou korunami stromů jako uragán

S provizorním pódiem o rozměrech jen pár metrů si musel vystačit Tomáš Klus s Jiřím Kučerovským na Stezce korunami stromů na Lipně. I se skromnými rozměry nevšedního pódia, kdy byl využit prostor u sjezdu z tobogánu, si hravě poradili.

K jachtingu se vrátil Standa Pazderník se synem Ondřejem ve třídě FD (Létající Holanďan).

Jachtaři na Lipně bojovali v závodě o Krále Šumavy

Pouze týden po Evropském poháru třídy 29r se na Lipenském jezeře v Černé v Pošumaví jel pohárový závod pěti lodních tříd – 29r, FD, Fireball, Cadet a RS. Reportáž ze závodů do redakce poslal jachtařský expert Deníku jižní Čechy Petr Vitoň.

Takhle si užila výlet Vlasta Slípková

Pohodové pondělí čtenářky na Lipně. Stihla parník, koupání i pohár

Vlasta Slípková z Loučovic si užila minulý týden pohodové pondělí. „Byla jsem na takovém malém výletě,“ napsala. „Na fotce jsem já, koupala jsem se na Lipně, pak jsem šla na parník. Bylo to super,“ zhodnotila žena, která zakončila výlet sladkou tečkou na závěr, a to pohárem na Maríně. Na parníku měla zážitek. Viděla totiž, jak trénují vodní záchranáři.

Jan Čutka spolu se Zdeňkem Pavlíčkem získali na mistrrovství ČR jachtařů na Lipně ve třídě Létající Holanďan bronz.

Karel Lavický bude reprezentovat v Tokiu

Karel Lavický z Č. Budějovic, jediný český účastník tokijské olympiády v soutěži jachtařů, se po nafasování olympijského oblečení spolu se svým trenérem Patrikem Pollákem vydal z Vídně na cestu do dějiště her. Tuto informaci sdělil spolupracovník Deníku Petr Vitoň, jenž zaslal do redakce i další čerstvé zprávy z jachtingu.

Tomáš Klus koncertoval na Stezce korunami stromů a neobvyklá výška pódia ho nijak nerozhodila.

Tomáš Klus se prohnal Stezkou korunami stromů jako uragán

S provizorním pódiem o rozměrech jen pár metrů si musel vystačit Tomáš Klus s Jiřím Kučerovským na Stezce korunami stromů na Lipně. I se skromnými rozměry nevšedního pódia, kdy byl využit prostor u sjezdu z tobogánu, si hravě poradili. Dokonce i svou tradiční výzdobu neopomněli a tak už z dálky bylo možné spatřit tibetské vlajky. S vlajkami si pohrával teplý letní vítr, jenž značil, že počasí bude večeru přát. Ale ani v korunách stromů si zpěvák neodpustil vyrazit mezi lidi.

Fenomén Slezská Harta

Starosta jedné obce na břehu Slezské Harty si povzdechnul, že turistická infrastruktura už naráží své limity, takže o další davy návštěvníků jeho sousedé ani moc nestojí.

V lodní třídě Fireball závodilo na Lipně třicet posádek, nejrychlejší byla ta s neratovickým Romanem Ročkem a Martinem Kubovým z Jachtklubu Toušeň.

Dvakrát zlatý vítr. Neratovičtí jachtaři excelovali na Lipně

Dvě nejcennější umístění si vyjeli neratovičtí jachtaři na Lipně, kde se v jachtklubu Černá v Pošumaví konal tradiční závod Vítr a Slunce. Letos se jel jako závod Evropského poháru juniorské třídy 29er, pro kterou byl stejně jako pro Cadety a Létající Holanďany zároveň mistrovstvím republiky, a jako pohárový závod třídy Fireball.

Putovní výstava v Černé v Pošumaví je už potřetí, otevřeno je denně až do konce srpna.

Giganti doby ledové se přestěhovali na Lipno. Fotku mamuta chce každý

Unikátní výstava, která návštěvníka přesune do minulosti staré 10 tisíc let, dočasně hostuje na břehu lipenské přehrady. Giganti doby ledové se v Černé v Pošumaví zdrží až do konce prázdnin. Expozice, která je otevřená denně, čítá na 18 vyhynulých živočichů z celého světa a čtyři kostry v životní velikosti. Umělecká díla berou dech dospělým i dětem.

Na slavnostní otevření restaurace Stodola a naražení prvního tanku plzeňského přijel i Václav Berka, emeritní sládek Prazdroje.

Na Lipně zahajují letní sezónu, nachystali spoustu novinek

Se začátkem prázdnin se na Lipně otevírá nový rodinný hotel Element, restaurace Stodola a cukrárna Povidloň. Všechny novinky jsou na dosah od oblíbených lipenských cílů, jako je Stezka korunami stromů a Království lesa. Doplní tak ubytovací kapacity a rozšíří nabídku pro kongresovou a gastro turistiku.

Ve Frymburku se v bouři povedlo zachránit nezvladatelnou plachetnici i s posádkou.

Z bílé tmy při bouři na Lipně zachránili plachetnici i s posádkou

/VIDEO/ Když se v noci na středu hnala přes Lipno bouřka, frymburský převozník Antonín Labaj zůstal u vody a čekal na průšvih, jak říká. Ještě že tak, protože z ničeho nic v dálce na hladině zahlédl stěžeň. Ten ale zase hned v bílé tmě, která se na největší přehradu v zemi snesla, zmizel.

Most přes Vltavu nedaleko lipenské hráze.

Odklepnuto: Most přes Vltavu u Loučovic je prodán. Za pět tisíc korun

Zdá se to k nevíře, ale chátrající most přes Vltavu u lipenské elektrárny nedaleko Loučovic je prodán. Ačkoliv jeho prvotní vyvolávací cena činila bezmála tři miliony korun, most ve středu v elektronické aukci kdosi získal za 5001 korunu. Majitel Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových ho totiž v tomto kole aukce nabízel za korunu.