Kreativ

ŠTÍTEK: Lipno

Na Septembeer festu v Horní Plané se návštěvníci dobře bavili.

OBRAZEM: Septembeer fest přilákal do Plané stovky milovníků piva

Kolem patnácti set návštěvníků si nenechalo ujít letošní 7. ročník Septembeer Festu v Horní Plané. A festival na pláži se opravdu vydařil. Tradiční hornoplánské velké slavnosti malých pivovarů tentokrát přijelo podpořit pět pivovarů: Studánky, Schwarzbach, Kněžínek, Malt a Glokner, Hulvát.

Šumaman 2021.

Borci z řad policie z celé republiky změřili své síly na Lipně

Uplynulou sobotu se v Přední Výtoni konal tradiční Extrémní závod Zásahových jednotek Šumaman 2021, při kterém změřily své síly týmy nejen policistů, specialistů z celé republiky. Letošní ročník byl již čtyřiadvacátý. První místo již počtvrté obhájili policisté ze Zásahové jednotky z Hradce Králové.

Na startu závodu Lipenský vítr vpředu na nejstarší lodi typu Beluga Martin Trčka z Baníku Cheb s kosatnicí Hankou Tláškovou z Černe v Pošumaví.

Karel Lavický mistrem republiky

Po pátém místě na mistrovství světa v Rize se českobudějovický olympionik Karel Lavický (YC DIM Bezdrev) zúčastnil na nechranické přehradě i mezinárodního mistrovství ČR windsurferů a po dlouhých letech, strávených pilováním olympijské třídy RS:X, si rozpomenul na své působení ve třídě raceboard.

Volejbalisté Jihostroje si zahráli s olympijskou vítězkou  a vítězem paralympiády

Jihostroj zabudoval do týmu olympijskou vítězku. Je tu první příprava

První domácí přípravné utkání čeká volejbalisty Jihostroje v úterý od 16 hodin, kdy do českobudějovické Sportovní haly dorazí Kladno. "Všichni fanoušci jsou na utkání srdečně zváni," láká příznivce volejbalu tiskový mluvčí klubu Matěj Mayer. "Vstup bude zdarma, je však třeba splnit podmínky vstupu na utkání." Ty Deník shnruje pod tímto článkem.

Snídaně s Deníkem v českobudějovickém Budvaru.

OBRAZEM: Jihočeské firmy snídaly s Deníkem

Přátelská atmosféra panovala v úterý 25. srpna dopoledne v restauraci Budvarka v pivovaru Budějovický Budvar. Zástupci více než padesátky významných jihočeských firem, starostové měst a obcí, ředitelé nemocnic ti všichni přijali pozvání Deníku, aby společně posnídali.

Vlasta Slípková se vydala na výlet motorovou lodí

Hezký zážitek Vlasty Slípkové: Plavila se motorovou lodí

Vlasta Slípková je aktivní žena. Vyráží často na výlety, má spoustu zážitků a poznává ráda Lipensko. Nedávno se například plavila motorovou lodí. V létě se také několikrát projela po Lipně parníkem. Posádce lodi dokonce přivezla dort. Děkujeme Vlastě Slípkové za poskytnuté fotografie. 

Vlasta Slípková navštívila Lipno Sport Fest

Aktivity na Lipně. Sportovní festival navštívíte ještě do 29. srpna

Lipno Sport Festival se koná v Lipně nad Vltavou od 14. srpna. Navštívila ho také Vlasta Slípková z Loučovic, která si vybrala z programu čtvrtek 19. srpna. Návštěvníci mohli přihlížet parkourku, nebo si ho také zkusit. Veřejnost mohla veslovat s Václavem Chalupou na cvičných lodích. Lidé si užili také squash, paddleboard, inline brusle nebo běh. Sportovní festival v Lipně nad Vltavou navštívíte ještě do 29. srpna. Za poskytnuté fotky Vlastě Slípkové děkujeme. 

Na loučovických Čertových proudech můžete potkat naše olympioniky Jiřího Prskavce a Lukáše Rohana.

O víkendu se pod Lipnem pojede divoká voda. Přijede i zlatý Prskavec s Rohanem

Dva olympijští medailisté, zlatý Jiří Prskavec a stříbrný Lukáš Rohan, budou o posledním srpnovém víkendu závodit na loučovických Čertových proudech. S nimi se na Lipno chystají stovky vodáků, kteří se zúčastní unikátní akce, jenž se díky speciálním přírodním podmínkám koná jednou za rok. Vodáci ji říkají: „Teče Lipno".

Napište svým blízkým to, co jste jim vždy chtěli říci, ale nikdy jste to neudělali.

Dopis otci napsal Arnošt: Taťko!

Uteklo to jako voda, viď? No a vidíš, u vody jsem zůstal. Určitě si vzpomínáš ještě líp než já, jak jste s mamkou měli penzion na Lipně. Zase u toho byla voda. Vlastně díky tomu jsem se také dostal k bazénu. Voda mi dělala dobře už odmala. Vděčím tobě i mamce za hodně věcí a právě vám patří veliké poděkování. 

Ani studené počasí návštěvníky neodradilo užít si koncert Nezmarů na Stezce korunami stromů.

OBRAZEM: Nezmary na Stezce korunami stromů potrápilo chladno. I tak si ho užili

„Vypozorovala jsem, že každý týden si přidávám jednu teplejší vrstvu oblečení navíc, tak mě trošku mrzí, že zrovna dnes budeme mít přes uši klapky v podobě čepic. Přesto věřím, že až se do toho kapela pustí, odhodíte svršky a budete tančit a zpívat s nimi.“ právě těmito slovy, zahájila koncert českobudějovické kapely Nezmaři, jedna z organizátorek akce.

V Jiníně se o víkendu koná mistrovství světa v sajdkárkrosu.

Kam o víkendu na jihu Čech za sportem?

Přinášíme program sportovních akcí, které se o víkendu uskuteční na jihu Čech. Tahákem by mělo být především mistrovství světa v sajdkárkrosu v Jiníně.

V neděli 15. srpna se hladina nádrže Lipno hemžila dračími loděmi.

OBRAZEM: Dračí lodě se na Lipně utkaly pro dobrou věc

V neděli 15. srpna se hladina nádrže Lipno hemžila dračími loděmi. Ty se zde v rámci Lipno Sport Festu utkaly pro dobrou věc. Výtěžek charitativní akce v hodnotě převyšující půl milionu korun jde na podporu rodin vážně a dlouhodobě nemocných dětí.

Pod dohledem hlavního rozhodčího Jana Kotisy předává putovní pohár ředitelka regaty Šárka Klímová svému tchánovi Slávovi Klímovi.

Špás regata 2021 pro lipenského Čermáka

Tradiční jachtařský závod na pohodu se letos stal na Lipně kořistí domácího Čermáka. Ve své reportáži o novinkách z jachtařského sportu už tradičně informoval jachtařský expert Deníku Petr Vitoň.

Čtení v parku Václava Havla v Litoměřicích. Archivní foto

Čtení, koncerty i workshopy. Park Václava Havla na pět dní ožije

/PROGRAM/ V čítárnu pod širým nebem se od středy 18. srpna promění Park Václava Havla v Litoměřicích. V rámci projektu Města čtou se návštěvníci až do neděle 22. srpna vždy od 10 hodin mohou těšit na relaxační oázu klidu a pohody, sedací vaky, houpací síť, knihy a doprovodný program, který pro ně připravila Knihovna Karla Máchy v Litoměřicích.

Lipno Sport fest 2021 je v mnoha směrech výjimečný

Lipno Sport fest 2021 hlásí rekord

Lipno Sport fest 2021 je v mnoha směrech výjimečný. Probíhá desátý, tedy jubilejní ročník, trvat bude rekordní dobu, až do 29. srpna a zahajovala ho ministerská návštěva.

Lego výstava v Amenity resortu v Lipně nad Vltavou

Pět tun kostek. Z Lega na Lipně uvidíte školu kouzel i zámek Hluboká

Škola čar a kouzel v Bradavicích známá z Harryho Pottera sestavená ze zhruba milionu Lego kostek je největším tahákem výstavy, která se nachází v hotelovém resortu Amenity v Lipně nad Vltavou. Majitel expozice i celého komplexu Michal Šnobr chce nyní tento model díky světové unikátnosti zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. 

Jedna z nejpozoruhodnějších staveb v Nymburce je na prodej. Dům Na Cejpovně v Drahelické ulici.

Kultovní dům Cejpovna v Nymburce je na prodej. V ceně je i malý pivovar

/FOTOGALERIE/ Jedna z nejpozoruhodnějších nymburských staveb, dům Na Cejpovně v Drahelické ulici, kde sídlí kavárna Café Farms, je na prodej. „Včetně vinárny, společenského sálu i malého pivovaru,“ uvedl realitní makléř Radim Kovář. Nemovitost je k mání za čtrnáct a půl milionu korun.

Karel Lavický po návratu z olympiády besedoval s fanoušky na Lipně.

Olympionika Karla Lavického na Lipně vítali nejen surfeři

Nejen vyznavači oplachtěných prken, ale také další příznivci jachtingu a sportu vůbec uvítali v Černé v Pošumaví surfera Karla Lavického, jediného českého jachtaře, jenž reprezentoval Česko na olympijských hrách v Tokiu. Uvádí to ve své následující reportáži z Lipna jachtařský expert Deníku jižní Čechy Petr Vitoň.

Přístavní slavnost v parku pod hradbami v Nymburce.

OBRAZEM: Přístavní slavnost protančily stovky lidí, ukončila ji bouře

Už poosmnácté se konala největší prázdninová akce v Nymburce Přístavní slavnost. V parku pod hradbami u Labe se představila řada muzikantů a kapel. I díky slunečnému počasí dorazily stovky lidí, kteří si mohli užít například balkánskou dechovku skupiny Lipno, poprock kapely Vanua2, skvělý rock v podání The Atavist a nakonec před bouřkou stihl zazpívat i Pokáč.

Lipno sport fest 2021

Zlatá medaile z Tokia přiletí k Lipnu

Závěr letních prázdnin bude v rodinném areálu Lipno žít sportem, konkrétně ukázkami desítek sportovních odvětví, aby si každý mohl vyzkoušet, která z disciplín je mu nejbližší. Jubilejní 10. ročník Lipno Sport Festu potrvá 16 dní, a to od 14. do 29. srpna.