Kreativ

ŠTÍTEK: Lučina

TACHOVŠTÍ vodáci symbolicky uzamkli řeku Mži v Tachově. Úsek od přehrady do vodácké základny sjelo přibližně osmdesát vodáků.

Vodáci uzamkli v Tachově Mži

Tachov - Už šest let zamykají každým rokem tachovští vodáci řeku Mži. Stejně tak postupovali i letos, řeka je od poslední zářijové soboty symbolicky uzamčena.

Ilustrační foto.

Voda se zdražovat nebude

Tachovsko – Vodohospodářské sdružení obcí západních Čech, jehož členy je naprostá většina obcí a měst tachovského okresu, zveřejnilo ceny vodného a stočného na příští rok.

Loděnice na soutoku Ostravice a Lučiny měla být dostavěna do konce letošního roku...

Loděnice bude nejdříve na konci dubna 2015

/FOTOGALERIE/ Dvoupodlažní budova loděnice u soutoku Ostravice s Lučinou je stále v zoufalém stavu. I přesto, že je už téměř rok v rukou města, které ji odkoupilo od vodáckého spolku Campanula.

Lučina se favorita nezalekla a vyřadila jej z okresního poháru.

Lučina si poradila s favoritem a postoupila do finále okresního poháru

/FOTOGALERIE/ Semifinálový duel okresního poháru mezi domácí Lučinou (I. B třída) a hosty z Frýdlantu nad Ostravicí (krajský přebor) přinesl šest branek a penaltové vyvrcholení. Z postupu do finále se nakonec radovala Lučina, která si zahraje proti Tošanovicím, které si v semifinále vyšláply na Smilovice.

Fotbalisté Brušperku potvrdili, že na domácím trávníku jsou v letošní sezoně stoprocentní. Tentokráte zdolali 2:1 celek Raškovic.

Ohlédnutí za fotbalovým víkendem regionálních týmů

/3 x FOTOGALERIE/ Čeladná po třech prohrách v řadě konečně zabrala. Fotbalisté Bystřice podruhé v krátkém sledu inkasovala pět branek. Tentokráte nestačila na celek Vratimova. Lučina se po domácí výhře probojovala do čela. Derby mezi Fryčovicemi a Staříčem mělo nakonec jasný průběh, kdy domácí vyhráli rozdílem třídy.

Dvanáctý ročník festivalu Na vodě. Umělci z domácí i zahraniční hudební scény zahráli na podiu umístěném přímo na hladině přehrady Lučina.

Valaši z Fleretu dostali "Na vodě" chuť na oskeruše

Tvarožná Lhota /FOTOGALERIE/ – Dva dny patřilo umělcům z domácí i zahraniční hudební scény poněkud netradiční pódium. Už podvanácté vyrostlo přímo na vodní hladině přehrady Lučina u Tvarožné Lhoty.

Ilustrační foto.

Začátek sezony není v palírnách nejlepší

Frýdecko-Místecko - Některé palírny v regionu už zahájily sezonu. Podle zástupců pálenic situace zatím nevypadá nejlépe, podle nich je ale brzy na hodnocení. Někteří si stěžují na chladné a deštivé počasí.  

Nástup vojáků k zahájení cvičení Strong Campaigner 2014

Vojenské újezdy v civilu? To počká...

Karlovarský kraj - Starostové obcí a měst, které sdílejí hranice s vojenským prostorem Doupov, netrpělivě čekají na změnu zákona. Ta má území vojenských újezdů zúžit o patnáct procent, a část lokalit by se tak měla otevřít veřejnosti.

Rájmaraton Českým rájem.

Maraton Českým rájem již klepe na dveře

Jičín – V pořadí čtvrtý ročník Maratonu Českým rájem (Rájmaraton) se uskuteční dne 10. srpna. Maraton vede oblastí, kde se na utváření krajiny kromě přírody v minulosti podílel i člověk uváženými zásahy.

Blanenská přehrada Palava - ilustrační foto.

Kvalita vody v nádržích je vhodná ke koupání. Brněnská přehrada se zlepšila

Brno - Kvalita vody v jihomoravských přírodních koupalištích je stále dobrá. Většinou se její teplota pohybuje mírně nad 25 stupni Celsia. Vyplývá to z měření Krajské hygienické stanice v Brně, která v regionu monitoruje dvacet nádrží a rybníků využívaných veřejností ke koupání. I když teplé počasí přeje růstu sinic a řas, zatím s nimi problémy nejsou.

Memoriál Josefa Voráčka v Křenicích.

OBRAZEM: Křenický Sokol slavil padesátku

Křenice – Tradiční fotbalový Memoriál Josefa Voráčka v Křenicích, kterého se zúčastnilo pět týmů, se letos nesl v duchu 50. výročí založení tamního Sokola, u kterého byl právě dlouholetý předseda klubu Josef Voráček.

Labuť pozvala rodáky

Labuť pozvala rodáky

Labuť - Tohle Labuť ještě nezažila. Do malé obce příslušící ke Starému Sedlišti se sjeli rodáci z celé republiky, aby se podívali na vísku, zavzpomínali na dětství a mládí a povyprávěli si příběhy, mnohdy až z poválečné doby.

Ilustrační foto

Rozepře dvou mladíků při koupání skončila rvačkou

Tvarožná Lhota – Až tři roky za mřížemi mohou strávit dva mladíci, kteří minulý víkend napadli muže u vodní nádrže v rekreační oblasti Lučina. Ke sporu dvou skupin došlo ve vodě, po slovní rozepři pak mladíci začali na jednoho z členů skupiny útočit.

Ilustrační foto

Rozepře dvou mladíků při koupání skončila rvačkou

Tvarožná Lhota – Až tři roky za mřížemi mohou strávit dva mladíci, kteří minulý víkend napadli muže u vodní nádrže v rekreační oblasti Lučina. Ke sporu dvou skupin došlo ve vodě, po slovní rozepři pak mladíci začali na jednoho z členů skupiny útočit.

Ilustrační foto.

Kam jít o víkendu za fotbalem

Klatovsko – O víkendu se fanoušci fotbalu a malé kopané mohou opět těšit na turnaje a memoriály. Hrát se bude v Křenicích, v Nalžovských Horách, v Jetenovicích a v Milencích.

Tradiční Oskorušobraní v přírodním areálu salaš Travičná u Tvarožné Lhoty.

Strážnicko chce podpořit místní i zvýšit možnost najít práci

Strážnicko – Přes Tvarožnou Lhotu projede ročně na salaš a rozhlednu Travičnou, rekreační oblast Lučinu nebo do místního muzea oskoruší, čtyři tisíce turistů. V obci se ale nemají kde najíst. Za obědem tak musí pokračovat buď na Lučinu, nebo se vrátit do Strážnice. Ve Tvarožné Lhotě o tomto podstatném turistickém mínusu vědí. A chtějí ho řešit. Proto jej s podnikateli probírali při setkání Místní akční skupiny Strážnicko k rozvoji obcí.

Ilustrační foto.

Letní sezona v kempech na Frýdecko-Místecku začíná

Frýdecko-Místecko – S nadějí vyhlížejí provozovatelé kempů blížící se první červencový víkend. Doufají, že slunečné a teplé počasí přiláká do areálů více návštěvníků než doposud. Zásadní změny ve vybavení kempů však hosté čekat nemůžou.  

Ilustrační foto.

Letní sezona v kempech na Frýdecko-Místecku začíná

Frýdecko-Místecko – S nadějí vyhlížejí provozovatelé kempů blížící se první červencový víkend. Doufají, že slunečné a teplé počasí přiláká do areálů více návštěvníků než doposud. Zásadní změny ve vybavení kempů však hosté čekat nemůžou.  

Jedni znečišťují, druzí po nich čistí. Tak tomu bylo i v sobotu dopoledne, kdy se úklidu koryta řeky Lučiny a jejího okolí ujala havířovská pobočka české neziskové organizace Arnika pod taktovkou jejího předsedy Jana Nezhyby.

OBRAZEM: Řeka Lučina je čistější

Havířov – Jedni znečišťují, druzí po nich čistí. Tak tomu bylo i v sobotu dopoledne, kdy se úklidu koryta řeky Lučiny a jejího okolí ujala havířovská pobočka české neziskové organizace Arnika pod taktovkou jejího předsedy Jana Nezhyby.

Fotbalisté Lučiny porazili v derby celek Starého Města 4:1.

Petr Němec: Jsem spokojen, do sezony jsme šli s cílem zachránit se

Nabídku k trénování mužského celku dostal Petr Němec teprve před zahájením letošní sezony. Doposud tak dvaačtyřicetiletý kouč Starého Města působil u mládežnických týmů. Premiéra je vydařená, jeho svěřenci se drží v popředí tabulky I. B třídy, skupiny C.

Hořící auto uhasili hasiči.

Odtahovka složila hořící auto do pole

Havířov - Policisté od pondělního večera zjišťují, jak to bylo s hořícím automobilem, který nejdříve hořel v Dolní Suché a o několik hodin v Bludovicích.

Karel Burda

Karel Burda: Snažíme se návštěvníky hradu vždy něčím překvapit

/ROZHOVOR/ V čele Ostravských výstav, které převzaly správu nad Slezskoostravským hradem před jedenácti lety, je od roku 1998. Díky čtyřiasedmdesátiletému Karlu Burdovi prošla tato ostravská dominanta mnohými rekonstrukcemi a každoročně ve svých prostorách pořádá řadu zajímavých akcí. Desáté výročí znovuotevření Slezskoostravského hradu si jeho návštěvníci připomímají už v průběhu tohoto víkendu na Hradních slavnostech.

Karel Burda

Karel Burda: Snažíme se návštěvníky hradu vždy něčím překvapit

/ROZHOVOR/ V čele Ostravských výstav, které převzaly správu nad Slezskoostravským hradem před jedenácti lety, je od roku 1998. Díky čtyřiasedmdesátiletému Karlu Burdovi (na snímku) prošla tato ostravská dominanta mnohými rekonstrukcemi a každoročně ve svých prostorách pořádá řadu zajímavých akcí. Desáté výročí znovuotevření Slezskoostravského hradu si jeho návštěvníci připomenou už v průběhu dneška a zítřka na Hradních slavnostech.

Tyto ženy se přihlásily do zajímavého a motivačního projektu s tím, že chtějí změnit svůj vzhled a dosavadní styl života.

Proměna žen II, část druhá

Tyto ženy se přihlásily do zajímavého a motivačního projektu s tím, že chtějí změnit svůj vzhled a dosavadní styl života.

Čištění řeky Lučiny v Havířově.

Řeka Lučina je opět čistější

Havířov – Jedna pneumatika, nejrůznější haraburdí, plastové obaly, igelity, spousta PET lahví, ale i od piva. Takový byl výsledek středečního čištění koryta řeky Lučiny a jejího okolí v délce kolem pětiset metrů v Havířově, které se konalo v rámci svátku Dne Země.