Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Ruppert

Leoš Mareš

Mareš a Ruppert se potkají v Paláci

Pardubice – Na unikátní módní přehlídce, která se uskuteční dnes od 20 hodin v kongresovém centru Paláce Pardubice, se potkají známý televizní moderátor Leoš Mareš a populární zpěvák Matthew Ruppert.

Eva Pilarová.

Eva Pilarová oslaví 55 let na scéně koncerty v Praze a Brně

Praha - Zpěvačka Eva Pilarová oslaví 55 let na hudební scéně dvěma velkými koncerty 27. října v Mahenově divadle v Brně a 29. října v pražské Lucerně. Na obou vystoupeních ji doprovodí Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague. Speciálním hostem bude Karel Gott, vystoupí i řada mladších zpěvaččiných kolegů jako například Vojtěch Dyk nebo Matěj Ruppert.

Eva Pilarová.

Eva Pilarová oslaví 55 let na scéně koncerty v Praze a Brně

Praha – Zpěvačka Eva Pilarová oslaví 55 let na hudební scéně dvěma velkými koncerty 27. října v Mahenově divadle v Brně a 29. října v pražské Lucerně. Na obou vystoupeních ji doprovodí Petr Sovič a jeho Golden Big Band Prague. Speciálním hostem bude Karel Gott, vystoupí i řada mladších zpěvaččiných kolegů jako například Vojtěch Dyk nebo Matěj Ruppert. Za pořadatele o tom informovala Martina Reková.

Festival Dokořán v Karviné.

OBRAZEM: Dokořán přežil horko a žár

Podobně jako před třemi týdny na ostravských „kolorsech" bojovali i návštěvníci karvinský hudební Festivalu Dokořán s úmorným vedrem, které se zřejmě trochu podepsalo na návštěvnosti zejména v odpoledních hodinách. Ne že by bylo v hledištích prázdno, ale nabito rozhodně nebylo.

Natruc 2015

OBRAZEM: Festival Natruc oslavil plnoletost

Kolín – Dvacet devět kapel na třech scénách, téměř třináct hodin hudby, ideální festivalové počasí a zhruba více jak pět tisíc nadšených fanoušků, takový byl už osmnáctý ročník hudebního festivalu Natruc, který se v kulisách kolínského Kmochova ostrova uskutečnil první srpnový den.

Zpěvák Matěj Ruppert na předávání cen Anděl

Matěj Ruppert: Monkey Business pro mě vždycky budou kapela číslo jedna

Praha /ROZHOVOR/ - Zpěvák Matěj Ruppert se nedávno stal poprvé otcem. Jeho ženě Tereze se narodila dcera Anežka. Dítě člověku zpravidla změní život. A ani on zřejmě nebude výjimkou. „Vždycky jsem měl sklony k rozněžnělosti a patetičnosti a po narození dítěte je mám ještě větší," směje se.

Festival United Islands of Prague, Dětský ostrov.

Na 12. ročník festivalu United Islands dorazilo přes 60 tisíc lidí

Praha - Koncerty britského elektronického muzikanta Williama Doylea vystupujícího pod jménem East India Youth a nizozemských rockerů Birth of Joy v sobotu na hlavním pódiu v Kinského zahradě zakončily United Islands of Prague. Na 12. ročník festivalu podle pořadatelů dorazilo o něco více lidí než loni, kdy akci navštívilo 60 tisíc hudebních příznivců. Vstup na všechny festivalové akce byl zdarma.

Cirk-UFF 2015: Water on Mars

Cirk-UFF ošperkoval Trutnov

Trutnov /FOTO, VIDEO/ - Kožená bunda bomber, podepsaná hokejisty národního týmu, vynesla třicet tisíc korun. Vlastní ji Rudolf Kasper.

Ilustrační foto

Nenávist neplodí nic dobrého aneb Tlučhořovi na jevišti

Praha - Už dlouhá léta slaví úspěchy na rozhlasových vlnách. Teď se seriál o rodince Tlučhořových, jehož protagonisty jsou Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, objeví na divadelních prknech. Pro komorní operu o třech obrazech Rudá Marie zvolil její autor, mladý český skladatel a dirigent Jan Kučera, jako předlohu epizodu s názvem Staliňák. Premiéra se uskuteční 7. května na Nové scéně Národního divadla v Praze.

Ilustrační foto

Nenávist neplodí nic dobrého aneb Tlučhořovi na jevišti

Praha – Už dlouhá léta slaví úspěchy na rozhlasových vlnách. Teď se seriál o rodince Tlučhořových, jehož protagonisty jsou Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, objeví na divadelních prknech. Pro komorní operu o třech obrazech Rudá Marie zvolil její autor, mladý český skladatel a dirigent Jan Kučera, jako předlohu epizodu s názvem Staliňák. Premiéra se uskuteční 7. května na Nové scéně Národního divadla v Praze.

Jan Kraus

Kdo vyhrál vstupenky na Jana Krause

Ústí nad Orlicí – Na středu 15. dubna připravuje ústecké Klubcentrum do Roškotova divadla pořad s názvem „Hvězdy, jak je neznáte". Hlavním protagonistou zábavného večera, který začne v 19.30 hodin, bude český herec, publicista, dramatik, režisér a především známý moderátor Jan Kraus, jako hosté vystoupí zpěvák Matěj Ruppert a DJ Václav D. Kosík.

Jan Kraus

Soutěž: Večer s Janem Krausem a jeho hosty

Ústí n. O. – Na středu 15. dubna připravuje ústecké Klubcentrum do Roškotova divadla pořad s názvem „Hvězdy, jak je neznáte". Hlavním protagonistou zábavného večera, který začne v 19.30 hodin, bude český herec, publicista, dramatik, režisér a především známý moderátor Jan Kraus.

Zpěvačka Bára Basiková v královéhradecké Filharmonii.

Bára Basiková se obnaží v komorním recitálu

Praha /ROZHOVOR/ - Na zpěv Báry Basikové pouze s doprovodem klavíru se mohou těšit návštěvníci koncertu, který se odehraje 3. března v pražském Divadle Kalich. Repertoár bude složený z komorních skladeb, intimních písní, skladeb ze známých filmů nebo divadelních představení, zazní také něco z klasiky.

Zpěvačka Bára Basiková v královéhradecké Filharmonii.

Bára Basiková se obnaží v komorním recitálu

Praha /ROZHOVOR/ – Na zpěv Báry Basikové pouze s doprovodem klavíru se mohou těšit návštěvníci koncertu, který se odehraje 3. března v pražském Divadle Kalich. Repertoár bude složený z komorních skladeb, intimních písní, skladeb ze známých filmů nebo divadelních představení, zazní také něco z klasiky. „Vedle zpívání si s diváky popovídám, mohou se ptát na cokoli prostřednictvím dotazů napsaných na lístečky ve foyer. Je to velice příjemné a sympatické," říká Basiková.

Z vystoupení kapely Chinaski.

Má 'Rokáč' konkurenci? Další hudební festival míří do Hradce

Hradec Králové - Půjde o úplně první ročník, už teď ale organizátoři věří, že se vydaří a ve východočeské metropoli ho budou pořádat pravidelně. Řeč je o jednodenním multižánrovém hudebním festivalu Play Fair se čtyřmi hudebními, jedním divadelním a jedním filmovým pódiem, který v sobotu 12. září ovládne hradecký Festivalpark. Podle odhadů by na něj mohlo zavítat až deset tisíc lidí.

Ilustrační foto.

Češi odpad třídí. Na baterie ovšem zapomínají

Praha /INFOGRAFIKA, ANKETA/– Češi si již zvykli, že není odpad jako odpad a ne všechen se hází do jednoho pytle. Ve velkém dnes třídíme plasty, sklo, papír, nápojové kartony a další. Mnoho lidí však stále zapomíná na malé baterie, které nezřídka končí v obyčejných odpadkových koších, a tedy v komunálním odpadu.

Jan Šimek, odborný pracovník Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského v Praze.

První aktovka? Děti si vystačily s drátěným nosičem na knihy

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR, ANKETA/ - Mnoho školních pomůcek si učitelé až do poloviny 20. století vyráběli sami. Nejvíc se to týká přírodopisu. V rozhovoru pro regionální Deník to říká Jan Šimek, odborný pracovník Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského v Praze.

Eva Pilarová

Eva Pilarová své "tři čtvrtě století" nezatlouká, ale ignoruje

Praha – Zpěvačka Eva Pilarová se podle svých slov snažila „taktně přejít" už své sedmdesátiny a slavit na pódiu nebo v soukromí se nechystá ani své 75. narozeniny, které připadnou na 9. srpna. Nepřipravuje hostinu, přestože je proslulou kuchařkou a autorkou knih o vaření, „Narozeninové menu jsem už připravila ve formě boďáku pro kapelu, v den narozenin totiž zpívám na Mezinárodních jazzových dnech v Dubé – Nedamově," řekla brněnská rodačka, která se v roce 1960 stala členkou divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné s dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr.

Skupina Monkey Business. Ilustrační foto

Opel Handy Maraton završí koncertem na Ladronce

Praha 6 - Skupina Monkey Business bude v neděli hlavní hvězdou speciálního programu, který začíná ve čtyři hodiny odpoledne. „Smrtícími rytmy a břitkou melodií vás rozkrájíme na malý kousíčky. Třetího srpna doražte všichni na Ladronku, protože podpoříme všichni skvělou věc," láká Matěj Ruppert, lídr kapely. 

Dan Bárta při předávání hudebních cen Anděl.

Dan Bárta: Anděl? Normálně ješitně mě potěšil

Praha /ROZHOVOR/ - Je majitelem deseti Andělů za zpěváka roku prvního získal v roce 1994, toho zatím posledního si Dan Bárta odnesl v polovině letošního května z pražského Hudebního divadla Karlín. „Deset Andělů v průběhu dvaceti let připadám si malinko jako Schumacher českých Grammy," vtipkuje Bárta.