Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Ruppert

Jedenáctý ročník "Ochutnávky" v Dlouhé Vsi

FOTO: V Dlouhé Vsi hodnotila hvězdná porota

Dlouhá Ves - Se svými výrobky sladkými, slanými, kyselými i tekutými dorazilo v pondělí večer několik desítek soutěžících do jídelny základní a mateřské školy v Dlouhé Vsi.

Kapela The Tap Tap na svém pražském Koncertu proti strachu.

Do Neratovic míří The Tap Tap

Neratovice - Přesto v Praze kapela The Tap Tap za pár dní skoro vyprodala Státní Operu, vstupenky na neratovický koncert stále zbývají. Sváteční večer s kapelou The Tap Tap v neratovickém společenském domě je přitom stejně jako pražský koncert humanitární. Výtěžek bude rozdělen mezi postiženého Jakuba Navaru z Neratovic a místní domovu Rybka, který se věnuje klientům s mentálním i tělesným postižením.

Tonya Graves

Tonya Graves: Bude mi čtyřicet dva, konečně jsem žena!

Praha /ROZHOVOR/ – Vydání své sólové desky odsouvala zpěvačka Tonya Graves stranou několik let. Poprvé na ni pomýšlela už před jedenácti lety, kdy ukončila spolupráci s kapelou Liquid Harmony. „Ve stejný moment jsem ale dostala nabídku zpívat se skupinou Monkey Business a neodolala jsem jí,“ říká Tonya. Svůj záměr tak dokázala zrealizovat až teď. Posluchačům na svém debutu pojmenovaném I´m The Only Me (Jsem jaká jsem) nabízí jedenáct písní různých stylů a bonus v podobě tanečního remixu Chrise Sadlera. Všechny novinky (předznamenané singlem 39 Reasons) vznikly v autorském tandemu Tonya Graves (texty) a Hynek Toman (hudba) s výjimkou cover verze hitu Justina Timberlaka Cry Me A River. V Česku žijící americká zpěvačka Tonya Graves v rozhovoru vypráví ale nejen o své debutové novince I´m The Only Me…

Z koncertu - Dark Gamballe.

Skalky: festival ozdobí Dark Gamballe

Nový Jičín – Každoročně má festival novojičínských hudebních kapel Jičínfest jednoho vzácného hosta. Tentokrát se organizátoři dohodli na koncertním setu s crossoverovou formací Dark Gamballe z Vyškova. Těšit se můžeme na vybroušený zvuk a parádní vokál zpěváka s pseudonymem „10“.

KLESÁME SEDM METRŮ POD CHODNÍK. „Tady bude šatna,“ ukazuje mi provozovatel klubu Pavel Šmíd při procházce katakombami domu, kde se hrála hudba už v roce 1919. Navštívil jsem Chapeau v době velké rekonstrukce.

Třípatrový underground v centru Prahy

Praha - Seriál Deníku o pražských klubech pokračuje: Chapeau Rouge. Možná jediný tradiční podnik na Starém Městě, kam lze zajít na levné pivo a alternativu.

Zpěvák Matěj Ruppert z kapely Monkey Business

Matěj Ruppert: Lidé jsou vychováváni, že krást je normální

Praha /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ - Matěj Ruppert z kapely Monkey Business v rozhovoru pro Deník otevřeně hovořil o tom, jak ho trápí stahování hudby z internetu… Původně jsem si chtěl se zpěvákem Monkey Business povídat hlavně o připravované desce. K debatě došlo. Bylo na ni dost času. Náš rozhovor se totiž udál při cestě autem z tiskové konference k srpnovému Sázavafestu, na kterém Monkey Business tradičně jako jedni z domácích headlinerů nebudou chybět. Povídali jsme si střídavě na cestě a převážně v zácpě na D1. „Stejně jako neexistuje kolektivní vina, neexistuje ani v žádném případě kolektivní vlastnictví. Nemůžete přijít do hospody, objednat si pivo a nezaplatit za něj,“ říká Matěj a v našem rozhovoru popisuje, proč mu stahování hudby tolik vadí. Je podle něho naprosto běžné, že otec řekne svému dítěti, aby mu stáhl kompletní diskografii jeho oblíbené kapely. „Přitom by nikdy nepřenesl přes srdce, kdyby jeho syn ukradl v samoobsluze čtvrtku másla,“ vysvětluje zaníceně Ruppert. Přimlouvá se mimo jiné za to, aby vznikly hudební odbory, které by umělcům kompenzovaly škody, jež jim kvůli stahování vznikají. Došlo ale samozřejmě i na novou desku a další Ruppertovy projekty, které vedle Monkey Business čítají i kapely G-Point Hunters nebo Neruda.

Zpěvák kapely Monkey Business Matěj Ruppert.

Monkey Business: Rádia nás nehrají? Jejich problém...

Zlín /ROZHOVOR/ – Golem se tento pátek, 22. dubna, roztančí a bude veselý. Čeká jej koncert populární skupiny Monkey Business. Kapely, která se poslední dobou trochu vytratila z éteru a schovala se do klubů a koncertních hal. Deník přináší rozhovor s frontmanem Matějem Ruppertem. Nejen o Zlíně, nejen o kapele.

Toxic people ve Sport Pubu Irská.

POZNÁMKA Vladimíra Mayera: Převlékání Kabátů

„Máš to už za sebou“, nebo „Má jí motorovou“, jsme si pobrukovali se spolužáky v prvním ročníku gymnázia. Rockové pecky s výraznými texty od kapely Kabát v té době znali většinou jen lidé ze severu Čech.

Kapelu Neruda uslyší návštěvníci Stounu.

Neruda bude ve Stounu

Frýdek-Místek – Ve frýdecko-místeckém klubu stoun bude mít ve čtvrtek 14. dubna moravskou premiéru nový hardrockový projekt protagonistů Monkey Business – Romana Holého a Matěje Rupperta.

Monkey Business.

Kvartální pijáci z Monkey Business se vracejí

Krnov -Skupina Monkey Business pojmenovala své jarní turné Návrat kvartálních pijáků. Tak jako se kvartální pijáci vracejí ke své neřesti, vrací se kapela Monkey Business do svých oblíbených klubů.

Eva, Honza a Lord.

ROZHOVOR: Eva Pilarová a kočky, ale nejenom ty

Eva Pilarová je nejen známá a oblíbená zpěvačka, ale k velké radosti organizátorů bude letos už pošesté v čele VIP poroty na Miss kočka 2011. Doma má impozantního, již 14-letého, kocoura Lorda.

Lejla Abbasová

Den ve Zbrojnici: Toxique, Holý i Lejla Abbasová

Olomouc - Kapela Toxique, Mario Biháry či trio Tonya Graves, Matěj Ruppert a Roman Holý budou v úterý bavit publikum na nádvoří Tereziánské zbrojnice v Olomouci. Konají se tam Evropské rozvojové dny.

Dvojice Těžkej Pokondr a moderátor Václav Kosík (uprostřed) při vystoupení v Tachově.

Tachovany bavili Pokondři

Tachov – Necelých dvě stě lidí navštívilo v pondělí večer komponovaný pořad z cyklu Hvězdy, jak je neznáte s dvojicí hostů. Těmi byli Miloš Pokorný a Roman Ondráček, moderátoři a baviči, známí především jako duo Těžkej Pokondr.

Jubilejní 10. Ochutnávka v Dlouhé Vsi

FOTO: Jubilejní Ochutnávka měla hvězdnou porotu

Dlouhá Ves – V porotě se sešli režisér Václav Chaloupek, kytarový virtuoz Lubomír Brabec, Roman Holý a Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business, nechyběl ani dlouhoveský starosta Jiří Vichr.

Roman Holý

Roman Holý: Kapela Neruda vznikla z přetlaku

Ústecký kraj /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Znáte novou kapelu Romana Holého Neruda? Ne–li, seznamte se. Rozruch vzbudili už obalem CD, který je „na hraně“, pár vulgarismy na albu „Neruda“, ale hlavně hudbou. Je tak jiná než Monkey Business a spol.!

Vinobraní Litoměřice 2010 - Ostrovní festival - Xindl X.

Ostrovní festival: déšť, premiéry a teplé mraky

Litoměřice /FOTOGALERIE/ – Sobotní Ostrovní festival byl součástí litoměřického vinobraní, byť mimo. Dream Production na Střelecký ostrov pozvali hvězdy Monkey Business (MB´s), Nightwork, Anetu Langerovou či Rytmuse (SR).

Tomáš Klus spolu s Jiřím Kučerovským na festivalu Kamenčák

Tomáš Klus pobavil, Neruda šokoval tvrdou hudbou

Chomutov /EXKLUZIVNÍ REPORTÁŽ/ – Bude pršet? To byla otázka snad každého návštěvníka na 7. ročníku festivalu Kamenčák 2010, který se konal tento víkend v Chomutově. Ale fanoušci si nenechali své oblíbené muzikanty ujít a pár kapek, někdy i silnější déšť, je neodradilo od stání u pódia. Někdo měl deštník, jiný celý den pláštěnku, někteří byli schovaní pod přístřeškem areálu Banda, další si užívali festival přímo mezi kapkami deště…

Roman Holý

Neruda, kapela Romana Holého a Matěje Rupperta, nám dává na holou

Chomutov /EXKLUZIVNÍ RECENZE ALBA/ – Jsme super skupina. Ale nic pro puritány. To jako by říkala česká rocková kapela Neruda gesty, slovy i obalem své první eponymní desky Neruda, kterou letos na jaře vydalo EMI. Nový rockový kvintet vystoupí na 7. ročníku chomutovského festivalu Kamenčák v sobotu od 18.30 hodin. Poté pak už hrají „jen“ hvězdy Mňága a Žďorp a Macháčkův Mig 21:-)

Lenka Dusilová

KDE SE BAVIT O VÍKENDU

Chomutovsko - Program je dnes (v pátek) i o víkendu nabitý. Nenechte si ujít dobrou zábavu.

Kdo si hraje, zlobí míň

FOTO: Do Dlouhé Vsi se sjely hvězdy

Dlouhá Ves – První ročník dlouhoveského sportovně-zábavného dne „Kdo si hraje, zlobí míň“ se uskutečnil o víkendu v Dlouhé Vsi u Sušice.

Koktejl country, bluegrassu, rocku, folku i zábavy přivítá Pintovka potřinácté.

Táborsko hostí hudebně pestrý víkend

Táborsko – O víkendu na Táborsko zavítají skutečné hvězdy. V Táboře v jeden den vystoupí americká hiphopová špička Onyx, bluegrassová skupina COP i vynikající performer Petr Váša. V Želči pak skupina Monkey Bussiness.

Písničkář Xavier Baumaxa.

Baumaxa dnes zahraje v břeclavské Piksle

Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí a nabízí se čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer strávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a navíc se cítí kulturně nenasycený, tomu je určena tato rubrika.