Kreativ

ŠTÍTEK: Matěj Ruppert

IGELIT A SPODNÍ PRÁDLO. Kromě hudebního zážitku nabízeli Monkey Business i vizuální potěšení v podobě střelených igelitových kostýmů, které během večera shodili, a hráli velmi spoře odění.

Report: Opičky zabalené do igelitu to roztočily v Eurocentru

Jablonec nad Nisou /REPORT, FOTOGALERIE/ - Monkey Business se po roce vrátili do Eurocentra. Loni tu hráli s PSH, letos fanoušky obdarovali novou deskou. Nezapomínali ani na známé hity. Koncert uzavřeli tím největším, Piece of My Life, který oblékli do nového kabátu. Na konci ho zremixovali.

Xavier Baumaxa.

Velikonoční svátky oslaví Břeclavští s Baumaxou

Břeclavsko /TIP NA VÍKEND/ - Pracovní týden končí, a tak se opět nabízí čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer trávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a rád by naplnil svůj program kulturním vyžitím, tomu je určena tato rubrika. Každý pátek v ní totiž najde tip na zajímavou kulturní akci, která se na Břeclavsku v započínajícím víkendu uskuteční.

Monkey Business.

Matěj Ruppert z Monkey Business: Nejsme úplně „dívčí" kapela

Litoměřice, Praha /ROZHOVOR/ - Pop funky kapela Monkey Business vydala u Supraphonu nové album „Happines of Postmodern Age". Má řadu skvělých hostů, Joan Baez, Ivana Mládka, Vojtu Dyka a další. S kapelou okolo Romana Holého a Matěje Rupperta, která zahraje ve čtvrtek 21. března v DK Litoměřice, jsme si povídali nejen o vzniku nahrávky, ale také o štěstí a postmoderní době…

Monkey Business.

Monkey Business přivezou Litoměřicím novinku

Litoměřice, Praha - Pop funky kapela Monkey Business vydala u Supraphonu nové album „Happines of Postmodern Age". Má řadu skvělých hostů, Joan Baez, Ivana Mládka, Vojtu Dyka a další.

Monkey Business přivezli do meuiříčského M-klubu pódiovou show s názvem Štěstí postmoderní doby.

Monkey Business roztančili meziříčský M-klub

Valašské Meziříčí – Nová deska kapely Monkey Business Happiness of Postmodern Age vyjde v pátek. Lidé, kteří přišli na koncert do valašskomeziříč­ského M-klubu, ji ale slyšeli už v sobotu.

Matěj Ruppert

Matěj Ruppert: Zeman by se musel omluvit za lži, abych ho mohl respektovat

Praha /ROZHOVOR/ – Mezi desítkami tisíců Pražanů, kteří si vsadili na vítěze prezidentských voleb, byl i zpěvák Matěj Ruppert. Dva a půl tisíce mohl znásobit na sto tisíc korun. Vsadil v době, kdy byl kurz na „knížete", tehdy až čtvrtého v pořadí favorizovaných, 1:40. Případnou výhru chtěl věnovat na konto Nadace Charty 77.

Ilustrační foto

Sázky na prezidenta trumfly i dosavadní rekordy SuperStar

Praha - Bookmakeři uspěli se svou prognózou Miloše Zemana jako vítěze prezidentských voleb. Díky stejnému tipu rozdali velké kanceláře sázkařům desítky milionů korun. Přímou volbu prezidenta všechny společnosti hodnotí jako nejsázenější společenskou událost roku, Tipsport dokonce celé své historie.

Ilustrační foto

Sázky na prezidenta trumfly i dosavadní rekordy SuperStar

Praha /ANKETA/ – Bookmakeři uspěli se svou prognózou Miloše Zemana jako vítěze prezidentských voleb. Díky stejnému tipu rozdali velké kanceláře sázkařům desítky milionů korun. První přímou volbu prezidenta všechny společnosti shodně hodnotí jako nejsázenější společenskou událost roku, Tipsport dokonce celé své historie.

Pražský výběr.

Comeback Pražského výběru: Straka v hrsti už je platinová

ČR, Praha, Děčín, Teplice /RECENZE, FOTOGALERIE, PROGRAM TURNÉ/  - Rok 2012 patří Pražskému výběru neboli „Pražákům", legendární české rockové skupině okolo hudebníků i autorů hitů Michaela Kocába (zpěv, klávesy) a Michala Pavlíčka (kytara). Kapela, pojmenovaná po laciném vínu, už zjara vydala v reedici legendární, zkraje 80. let zakázané album Straka v hrsti.

DOMINIK VEBER z Chebu se také zúčastní kampaně Movember.

Do charitativní kampaně se zapojí i 'knírači' z Chebska

Chebsko - Po roce je tu znovu charitativní kampaň 'Movember', která si dává za cíl zvýšit povědomí o rakovině prostaty tím, že si příznivci budou celý měsíc pěstovat knír a chovat se gentlemansky. Také na Chebsku bude za měsíc o několik 'kníračů' více.

Kapelu Neruda na pátečním programu vystřídala mezinárodní sestava CCTV All Star, která si na podium přizvala zpěváka Matěje Rupperta z Monkey Business.

Čtrnáctý Eurotrialog v Mikulově: Bouře a vzdor

Mikulov /FOTOGALERIE/ – Čtrnáctý ročník Eurotrialogu zahájil v pátek večer Honza Ponocný se svým jednočlenným orchestrem Cirkus Ponorka. V hudebním maratónu na mikulovském amfiteátru první den festivalu pokračovaly punkové Kolo kolo mlýnský, poetické Květy z Brna či legendární Jasná páka s Petrem Vášou, Michalem Ambrožem a Davidem Kollerem.

Festival Eurotrialog - ilustrační foto.

Čtrnáctý Eurotrialog věnují vězněným ruským punkerkám

Mikulov - Mikulov po roce opět přivítá příznivce alternativních hudebních žánrů. Čtrnáctý Eurotrialog již tradičně nabídne žánrový mišmaš domácích a zahraničních kapel. Během pátečního a sobotního programu se představí osvědčená jména i nadějné novinky nekomerční hudby. Festival lidem otevře brány mikulovského amfiteátru v pátek od šesti hodin večer.

Festival Eurotrialog - ilustrační foto.

Čtrnáctý Eurotrialog věnují vězněným ruským punkerkám

Mikulov - Pracovní týden končí a opět se nabízí čas na víkendový odpočinek. Komu se nechce páteční a sobotní večer trávit u televizní obrazovky, neholduje výhradně relaxaci sportem a rád by naplnil svůj program kulturním vyžitím, tomu je určena tato rubrika. Každý pátek v ní najdete tip na zajímavou kulturní akci, která se na Břeclavsku v započínajícím víkendu uskuteční.

Hrady CZ 2012 pod Kunětickou horou

Festival na „Kuňce“: počasí z extrému do extrému

Kunětická hora /FOTOGALERIE/ – Z extrému do extrému. To by mohlo být motto soboty, která po odpoledním tropickém vedru přinesla i večerní přívalový déšť. Ten dost komplikoval situaci na řadě míst východních Čech včetně hudebního festivalu Hrady CZ, který od pátku hostila Kunětická hora.

Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest.

Matěj Ruppert a Pavel Nový vařili pivo pro Pilsnerfest

Plzeň /FOTOGALERIE/ – Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest. Jak velí tradice, konec várky oznámili ve varně údery na zvon.

Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest.

Ruppert a Nový vařili pivo

Plzeň – Herec Pavel Nový a zpěvák Matěj Ruppert v úterý v Prazdroji dohlédli na správnost procesu při vaření várky piv Gambrinus a Pilsner Urquell pro Pilsnerfest.

Skupina Monkey Business to v pátek v Hradišti roztočila v rámci Slováckého léta.

OBRAZEM: Koncert Monkey Business počasí nepřekazilo

Uherské Hradiště – Ještě půl hodiny před koncert pršelo. Teplota byla sotva 15 stupňů. I přesto se na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti sešlo početné publikum, aby si vychutnalo vystoupení skupiny Monkey Business. Kapela v čele s Matějem Ruppertem a Tonyou Graves předvedla více než hodinovou show v rámci Slováckého léta. Seskupení zazpívalo své největší hity a přidalo také několik novinek.

Matěj Ruppert s cenou pro nejlepšího zpěváka.

Matěj Ruppert: Rád pokřtím desku kapely, co se mi líbí. A bude mejdan

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Speciálními hosty křtu EP ústecké funky kapely budou v pátek Matěj Ruppert a En.Dru… Matěj Ruppert, zpěvák slavných Monkey Business a také úspěšný český beatboxer En.Dru (Mako!Mako) zpestří křest nového CD EP mladé ústecké funky rockové skupiny No Discipline v pátek 1. června v Music Clubu Doma. Ruppert, jehož hitová show s Monkey Business byla nedávno vyvrcholením 2. ročníku letního hudebního festivalu Miladafest 2012, pohodovým No Discipline cédéčko 
i pokřtí. Nejspíš ale asi ne 
v šatech nevěsty, ve kterých zatím naposledy bavil Ústí. 
V bílém nevynechal ani šplhání na sloup jeviště včetně nahraného „uklouznutí" nad hlavami diváků. Na chystaný křest v Ústí i plány „Mankáčů"  jsme se jej zeptali.  

V benefici na podporu Drop In vystoupí i David Koller.

Česká televize v neděli odvysílá benefiční koncert DROP IN

Praha - Česká televize bude v neděli 15. dubna vysílat benefiční koncert s názvem NIKDY NENÍ POZDĚ! na podporu organizace Drop In. Na koncertu v pražském Lucerna Music Baru vystoupí populární osobnosti české hudební scény, např. David Koller, Tonya Graves, Matěj Ruppert, Abraxas, Mig 21, Prago Union, Jasná Páka a mnoho dalších. Benefiční koncert chce podpořit nadaci Drop In v její současné nelehké situaci, kdy od radnice pro Prahu 1 obdržela výpověď z pronajatých prostor svého sídla v centru Prahy. Česká televize bude hudební akci přenášet živě od 20.30 hodin na programu ČT2. Průvodcem večera bude Dan Bárta.

MONKEY BUSINESS a PENEŘI STRÝČKA HOMEBOYE vyrazili na společné tour, které odstartovali v Jablonci.

Peneři i Monkey Business nakonec dali i svoje největší pecky

Jablonec nad Nisou /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE, ANKETA, VIDEO/ - Spojení Penerů stýčka Homeboye a Monkey Business se opravdu povedlo. V sobotu večer odstartovali společné turné v Jablonci. Čtyřem stovkám fanoušků naservírovali své největší hity – Prahu i Piece of My Life. Napětí a očekávání se neslo sálem jabloneckého Eurocentra v sobotu večer. Dvě naprosto odlišná hudební tělesa se rozhodla vyrazit na společné turné, které odstartovalo právě v Jablonci nad Nisou, protože se bratislavský koncert nakonec odložil.

MONKEY BUSINESS a PENEŘI STRÝČKA HOMEBOYE vyrazili na společné tour, které odstartovali v Jablonci.

REPORT: PSH i Mankáči nakonec dali i svoje největší pecky

Jablonec nad Nisou /REPORT, ANKETA, FOTOGALERIE/ - Spojení Penerů a Monkey Business se opravdu povedlo. V sobotu večer odstartovali společné turné v Jablonci. Čtyřem stovkám fanoušků naservírovali své největší hity – Prahu i Piece of My Life.

Karolína Ruppert

Hlas na Nově podpoří Karel Gott, zazpívají i účastnice SuperStar

Praha – Další várka zpěváků a zpěvaček, kteří pokoušejí své štěstí v show Hlas Česko Slovenska, se divákům představí opět tuto neděli ve 20 hodin na TV Nova. Jednou z nich je třiatřicetiletá Karolína Ruppert z Prahy, bývalá manželka zpěváka Matěje Rupperta ze skupiny Monkey Business. Loni jí diagnostikovali rakovinu prsu. Musela podstoupit chemoterapii, přišla o vlasy, ale zdá se, že léčba byla úspěšná. Celý tento proces jí trochu změnil hlas.

Ilustrační foto.

Labe rozpumpuje Neruda

Hořovice – Hřmotné, podladěné, syrové rockové kytary, tepající basy, ostré texty v češtině a rytmus, který nedá vydechnout.

Tradiční vánoční bazar V mokré čtvrti.

OBRAZEM: Vánoční bazar V mokré čtvrti

Praha - Tradiční vánoční bazar V mokré čtvrti letos vynesl přes jeden milion korun. Organizátoři v čele s herečkami Aňou Geislerovou, Tatianou Vilhelmovou a slovenským režisérem Peterem Sergem Butkem výtěžek věnují na pomoc dětem v Africe či na realizaci divadelního představení bezdomovců.