Kreativ

ŠTÍTEK: Zhořelec

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje bude možná již v blízké budoucnosti zachraňovat také polské životy. Polské sanity by zase mohly vyjíždět na naše území.

Liberecká záchranka pomůže v Polsku

Liberec/ Sanitní vozy liberecké záchranné služby budou nově pomáhat zraněným lidem vPolsku. Záchranka chce pro tuto spolupráci získat čtyři nové sanitky. Podobný projekt, jehož cílem je vytvořit jednotný přeshraničný systém záchranné služby, chystá ipolská strana.

Na utkání dorazilo rekordních 10 460 diváků.

Na zápas přišlo rekordních 10 460 diváků!

Nymburk - Divoký zápas za sebou mají basketbalisté Nymburka. V prvním utkání 1. kola play off ULEB CUPu odehráli utkání, na jehož konci byla v basketbalu netradiční remíza. Jelikož se totiž hraje na dvě utkání, rozhodne o postupujícím celkové skóre. Utkání sledoval rekordní počet diváků!

Basketbalisté Nymburka sehráli další střetnutí nejvyšší soutěže na palubovce libereckých Kondorů

Rozhodnuto bylo po první čtvrtině

Liberec - Další výhru si do tabulky Mattoni NBL připsali košíkáři Nymburka, kteří v generálce před úterním zápasem ULEB Cupu s polským Zhořelcem porazili Kondory Liberec.

Basketbal Mattoni NBL BK Kondoři Liberec vs. BC Kolín

Lahůdka: Liberec přivítá Nymburk

Liberec/ Město pod Ještědem ožije basketbalem! Hned dvakrát během dvou týdnů se vLiberci představí nejlepší český basketbalový tým zNymburka.

Při vstupu do Schengenského prostoru navštívil pohraničí také minstr vnitra Ivan Langr.

V příhraničí je po vstupu do Schengenu klid

Pohraničí - Severní Čechy - Policie sází především na přeshraniční spolupráci Česka, Polska a Německa. Strážci pořádku v ulicích příhraničních obcí. To je pozitvní dopad zrušení pohraniční policie, související se vstupem České republiky do schengenského prostoru.

ULEB CUP

Nymburk hraje s polským Zhořelcem!

BARCELONA - A je dolosováno! Basketbalisté Nymburka už znají svého soupeře v další fázi ULEB Cupu. Zahrají si proti polskému Zhořelci.

Černá kronika

V příhraničí je po vstupu do Schengenu klid

Liberecko - Policie sází především na přeshraniční spolupráci Česka, Polska a Německa. Strážci pořádku v ulicích příhraničních obcí. To je pozitvní dopad zrušení pohraniční policie, související se vstupem České republiky do schengenského prostoru.

Basketbal

Zhořelec v Liberci vše vyhrál

Liberec - Pět zápasů – pět vítězství. Taková je skvostná bilance polského basketbalového mužstva PGE Turów Zhořelec v zápasech ULEB Cupu, druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže, v Tipsport areně v Liberci.

Frýdlantský státní hrad a zámek.

Pověst o pokladu v Krásném Lese....

Už je tomu hodně, hodně let, kdy pan Ferdinand Kűhlmann byl ještě docela malým chlapcem. Jeho rodiče vlastnili statek č.p. 15. v Krásném Lese. Na Kűhlmannův statek často přicházela stará paní Bayerová. Znala mnoho pohádek a pověstí.

Jiří Stivín

V Úsobí vystoupí Jiří Stivín

ÚSOBÍ - Čtrnácté Úsobské koncertní léto se blíží ke svému konci. Od začátku prázdnin měli zájemci už dvě příležitosti slyšet příjemnou hudbu v kostelících v Úsobí na Havlíčkobrodsku.

Jiří Stivín

V Úsobí vystoupí Jiří Stivín

ÚSOBÍ - Čtrnácté Úsobské koncertní léto se blíží ke svému konci. Od začátku prázdnin měli zájemci už dvě příležitosti slyšet příjemnou hudbu v kostelících v Úsobí na Havlíčkobrodsku.

Typicky s čepicí. Jiří Stivín zahraje prakticky na cokoli, do čeho se dá foukat.

V Úsobí vystoupí Jiří Stivín

ÚSOBÍ - Čtrnácté Úsobské koncertní léto se blíží ke svému konci. Od začátku prázdnin měli zájemci už dvě příležitosti slyšet příjemnou hudbu v kostelících v Úsobí. Třetí závěrečný koncert se uskuteční v sobotu od 19.30 hodin na nádvoří úsobského zámku.

Ilustrační foto.

Němci pumpují krev z Poláků

ZHOŘELEC/GÖRLITZ - V centru německého Zhořelce se vykupuje krev. Polovinu dárců tvoří Poláci z okolí. V Polsku je za darování krve možné dostat nejvýš šest tabulek čokolády. V Německu se na tom dá vydělat.

Görlitz má také svůj erb.

Horní Lužice - neprávem opomíjená

Historické území ve východní části německé spolkové země Sasko se správními městy Budyšín a Zhořelec leží tak trochu ve stínu zvučnějších saských jmen jako jsou Drážďany či Míšeň. Tento neprávem opomíjený kraj (Oberlausitz), který býval cílem expanze franských a saských feudálů, později českých panovníků, se pyšní vlastním písemnictvím, svébytnou kulturou a životem.

Veletrh zpestří hasiči

NOVÝ JIČÍN - Letošní VIII. Veletrh Novojičínska, který se uskuteční v sobotu 16. a neděli 17. června v zrekonstruovaných prostorách a přilehlých plochách novojičínského zimního stadionu, zcela poprvé zpestří okresní soutěž dobrovolných hasičů.