Kreativ

ŠTÍTEK: Yo Yo Band

David Koller

Fixa, Spirit, Koller či Harlej. Těmito dnes začíná Mostecká slavnost

Je tu akce roku Mostecká slavnost 2023. Dvoudenní maratón hudebních vystoupení a doprovodného programu včetně stánků a kolotočů. Máme k tomu v článku pár organizačních věcí, které se vám budou při návštěvě akce hodit. Vše se odehraje 8. – 9. září 2023, v areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě.

Krajské dožínky v Peruci na Lounsku přilákaly v sobotu 10. září tisíce lidí.

Na krajské dožínky v Peruci dorazily tisíce lidí. Lákaly je stánky i vystoupení

/OBRAZEM/ Mnoho stánků s jídlem, pitím a jiným zbožím, hudební, historická a další vystoupení, výstavy zemědělské techniky či domácích zvířat, ukázky řemesel, techniky hasičů, pouťové atrakce, a v neposlední řadě pěkné počasí. Kombinace toho přilákala v sobotu 10. září do Peruce na Lounsku tisíce lidí. Proběhly tam 14. Krajské dožínky Ústeckého kraje a na návštěvníky čekal bohatý program. Své hity zahrála a zazpívala například známá skupina Yo Yo Band, zvláště starší generace tleskala při písničkách kapely Lounská 13.

Krnovské slavnosti.

Krnovské slavnosti: Rottrová, Olympic, Mňága, Plavci i bubeník Deep Purple

Krnovské hudební slavnosti v roce 2022 přinesou neuvěřitelnou pestrost. Zahájí je francouzský šanson Chantal Poullain a zakončí Marie Rottrová. Pamětníky potěší Olympic, Yo Yo Band nebo Plavci. Mládí se vydovádí s kladenským rapperem Viktorem Sheenem z Kazachstánu nebo s bratislavským rapperem Kalim ze Slovenska.

Harrachovský hudební festival Keltská noc.

Keltská noc v Harrachově se blíží. Festival odstartuje večírek pro nedočkavé

Již ve čtvrtek 4. srpna začne festival Keltská noc a to večírkem pro nedočkavé. Tradiční krkonošský hudební festival v Harrachově, který díky místu konání v areálu velkých skokanských můstků získal punc nejvýše pořádaného českého festivalu s nejhezčím výhledem, pak pokračuje hlavním programem v pátek a sobotu.

Komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus pobavili diváky při vystoupení na Štěrbově vile u Přehrady Les Království.

VIDEO: Kaiser a Lábus bavili diváky na Štěrbově vile. Podívejte se, co vyváděli

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Dvojice komiků Oldřich Kaiser a Jiří Lábus pobavila diváky při sobotním vystoupení na Štěrbově vile na přehradě Les Království u Dvora Králové nad Labem. Hned po nich koncertoval na letní scéně písničkář a herec Jiří Schmitzer. Kulturní léto na Štěrbově vile pokračuje v červnu dalšími představeními.

Historické fotografie z Vlachova Březí a okolí.

RETRO: Historické fotky Vlachova Březí. Nahlédněte do uliček i na staré náměstí

Že jsou od Vlachova Březí nejhezčí holky, to už víme z písničky kapely Yo Yo Band. Ale jaká je historie tohoto města, jehož soukeníci svého času dobývali svými výrobky trhy v německém Pasově i rakouském Linci, to se mužete dočíst právě v tomto článku. V galerii můžete nahlédnout i do historických uliček a zákoutí města.

Historické fotografie z Vlachova Březí a okolí.

RETRO: Historické fotky Vlachova Březí. Nahlédněte do uliček i na staré náměstí

Že jsou od Vlachova Březí nejhezčí holky, to už víme z písničky kapely Yo Yo Band. Ale jaká je historie tohoto města, jehož soukeníci svého času dobývali svými výrobky trhy v německém Pasově i rakouském Linci, to se mužete dočíst právě v tomto článku. V galerii můžete nahlédnout i do historických uliček a zákoutí města.

Zpěvák Ondřej Hejma

Ondřej Hejma: Blues je věčné a pořád se objevují silní hráči

Nedávno mu bylo sedmdesát. A tohle ne úplně bezvýznamné jubileum se lídr kapely Žlutý pes Ondřej Hejma rozhodl oslavit po muzikantsku: sólovým albem Dáreček. Muž, který hrál svá první blues spolu s Ivanem Hlasem v kapele Žízeň a před 45 lety stál i u zrodu skupiny Yo Yo Band, sbíral písničky na novou desku asi pět let.  

Richard Tesařík: O muzice i výročí Yo Yo Bandu. Poutání na magazín Víkend

Richard Tesařík: Soulovou muziku pro mě objevil Karel Gott

Před pětačtyřiceti lety založil zpěvák Richard Tesařík se svým bratrem Vladimírem a s Ondřejem Hejmou v pražských Dejvicích kapelu Yo Yo Band. Ta se pak zejména v porevoluční době proslavila dlouhou šňůrou hitů v rytmu reggae, soulu a rhythm’n’blues. Kladno, Lehkou chůzí, Jó, já jsem srab, Karviná, Jedem do Afriky, Rybitví…

Ilustrační foto

Burčák nebude. Velkopavlovické vinobraní však pandemie nezastavila

Víno, ženy, zpěv. Ale bez Burčáku. Koronavirus pohřbil řadu letošních tradičních akcí. Například Burčákové slavnosti v Hustopečích na Břeclavsku. Ve Velkých Pavlovicích se naopak rozhodli tamní vinobraní uspořádat. Organizátoři slibují desítky druhů vín, živou hudbu i divadlo.  

Harlej na Chodrockfestu 2019.

Tip na víkend: Do Pekla na Harleje či do Lomečku na Tesaříka

Nevíte, co o prodlouženém víkendu? Jednou z top akcí, která se koná už v pátek 3. července, je koncert skupiny Harlej. Právě ta totiž odstartuje Pekelné léto v Holýšově, tedy sérií koncertů od července do srpna, které nahrazují letošní ročník festivalu Pekelný ostrov.  

Petar Introvič

Zemřel Petar Introvič, král harmonikářů z bluesové Hanspaulky

Vzpomínáte si na scénu z filmu Učitel tance, v níž se Martin Dejdar pohupuje do rytmu foukací harmoniky, na kterou hraje ztepilý vousáč s vizáží pistolníka z Divokého západu? Tak ten štíhlý bluesman v pozadí, to byl Petar Introvič. Symbol dejvické hudební scény, která se koncentrovala kolem mytického města nad městem – pražské vilové čtvrti Hanspaulka.