Kreativ

ŠTÍTEK: Yo Yo Band

Jihlavský havířský průvod

Havíření je tady. Lidé si užijí spoustu zábavy

Jihlava - Jihlava si svoji někdejší stříbrnou slávu připomene ve velkém stylu. Od pátku od neděle se odehraje slavnost, během které město ožije koncerty, divadly a pouličními happeningy. Jihlava navíc letos hostí 23. setkání hornických měst a obcí, takže tradiční Jihlavský havířský průvod tento rok obohatí hosté z celé republiky i ze zahraničí.

Xindl X

TIP DENÍKU: Město Opava opět přivítá léto

Akce s názvem Město vítá léto, která všechny přítomné naladí na blížící se Opavské léto zábavy se uskuteční v Opavě v parku za Slezankou v pátek 21. a sobotu 22. června. 

Jihlavský havířský průvod

Jihlavští havíři se letos předvedou ve velkém stylu

Jihlava – Zapojit se chtěla už jako malá, ale na splnění tohoto přání si musela počkat několik let. Řeč je o třináctileté Anetě Pokorné z Jihlavy, která letos poprvé půjde v Jihlavském havířském průvodu a na tuto událost se už pilně chystá.

Ilustrační foto.

Opava otestuje zálohový systém vratných kelímků

Opava – Velký nepořádek v podobě odpadkových košů přeplněných plastovými kelímky, obaly pohozené všude po zemi. To bývá stinnou stránkou velkých venkovních kulturních akcí. Někteří pořadatelé se už proto vydali směrem zavádění systému vratných kelímků.

Populární bavič Zdeněk Izer zavítal do Městského společenského domu v Kolíně.

Zdeněk Izer bavil sám zaplněný sál společenského domu

Kolín /FOTOGALERIE/ - Až na několik prázdných židlí zcela zaplněný sál kolínského Městského společenského domu bavil předposlední únorový čtvrtek populární Zdeněk Izer. Po vystřídání několika pódiových partnerů bavič už léta spoléhá sám na sebe a na pódiu komunikuje s přednatočeným dějem na promítacím plátně, kde se v závěru z excentrického dědečka hýbajícího dějem celého večera stane opět samotný Zdeněk Izer.

Loňský premiérový ročník Krkonošského pivního bálu ve Vrchlabí patřil Olze Lounové.

Krkonošský pivní bál roztančí Střelnici

Vrchlabí - Pořadatelé letních Krkonošských pivních slavností ve Vrchlabí připravili na sobotu druhý ročník Krkonošského pivního bálu. Uskuteční se v prostorách vrchlabského Kulturního domu Střelnice, kde Miloš Forman natáčel kultovní film Hoří, má panenko.

Ilustrační foto

Městské slavnosti v Tachově

Tachov - Tachovské městské slavnosti se budou konat od pátečního večera do nedělního odpoledne v Tachově. Zahájí je v pátek večer na náměstí koncert skupiny Katapult.

Sklářské sympozium v Domažlicích.

FOTO: Skláři tvořili na sympoziu v Domažlicích

Domažlice - Ruční výroba skla foukáním i zušlechťování skla (rytí, broušení, malování, výroba vitráží, vinutých perlí, foukaná zvířata, tažené figurky z barevného skla a jiné kuriózní sklářské technologie) pod vedením odborného poradce Petra Šámala byly k vidění při čtyřdenním sklářském sympoziu Tusta Vitrea v Domažlicích, které v uplynulých dnech proběhlo na prostranství před Chodským hradem.

Ilustrační foto

Chrudimí prošel Loutkářský štrúdl

Chrudim – O víkendu pokračoval program 67. ročníku festivalu Loutkářská Chrudim. Po prvních pátečních představeních a po koncertu kapely Yo Yo Band došlo v sobotu na tradiční průvod zvaný „Loutkářský štrúdl“.

Zámek Šluknov.

Holomráz udeří na zámek ve Šluknově

Šluknov – První prázdninový víkend od 29. do 30. června bude ve Šluknově patřit Zámeckým slavnostem. Jejich letošní největší hvězdou bude populární skupina Slza.

Ilustrační foto

Ulice Chrudimi budou od pátku patřit loutkovým divadlům

Chrudim – Již sedmašedesátý ročník festivalu Loutkářská Chrudim začíná v pátek a pro návštěvníky je nachystán program plný představení v podání loutkových souborů z celé České republiky, ale i zahraničí. Účinkovat budou soubory například z Francie nebo Finska.

Na pivních slavnostech mohli návštěvníci ochutnat několik desítek značek piva.

OBRAZEM: Letiště ožilo pivními slavnostmi

Velká Dobrá – V sobotu se na letišti ve Velké Dobré uskuteční již 7. ročník Středočeských pivních slavností. Návštěvníci tu mohli ochutnat několik druhů piv a poslechnout si vystoupení populárních skupin.

Rock and Rollový ples aneb Woodmani v Karibiku, 17. března 2018 v Ostravě.

Plesání v duchu Karibiku v Ostravě

/FOTOGALERIE/ Pestré košile, šortky, sandály… V tom se tančilo v sobotu večer v Martinově na osmadvacátém ročníku Rock And Rollového plesu pořádaného tradičně ostravským hudebním tělesem Rock & Roll Band Marcela Woodmana.

Miroslav Ropek.

Zemřel nymburský pábitel a divadelník Miroslav Ropek

Nymburk – Divadelník, osvětlovač, malíř, vytrvalý chodec po Nymburce, nespoutaný vypravěč. To vše se dá říci o Bohumíru Miroslavu Ropkovi, který 28. prosince zemřel ve věku 75 let. Na Hálkově divadle zavlál černý prapor a v duši jeho přátel a příbuzných se rozhostil smutek.

První městská slavnost Větřní v areálu venkovního bazénu.

OBRAZEM: Větřínští v nové obří pergole oslavili 670 let existence města

Větřní - První městskou slavnost uspořádali Větřínští v nově zrekonstruovaném areálu venkovního bazénu. V sobotu při ní oslavili ustanovení obce městem, 670 let od první zmínky o obci Větřní v historických pramenech, otevření sportovně kulturního areálu s bazénem a také 150 let historie výroby papíru ve Větřní.

Ivan Hlas

Ivan Hlas: Co teď zažívám s triem, je pro mě splněný sen

/ROZHOVOR/ Ivan Hlas Trio vystoupí na United Islands of Prague v pátek 23. června v 15.45 na Karlín stage. V rozhovoru vzpomínal na starý Karlín, Hanspaulku, kde se narodil, a prozradil, co je pro něj v životě největší dar. Tak se také jmenuje jeho kompilace méně proslavených hitů, které podle jeho slov zapadly.

Doma prohráli na penalty 12:13, na Kladně vyhráli 4:3.

Kladno, to je to město! Chomutov si odvezl výhru za tři body

Kladno – Chodbami stadionu Františka Kloze duněl na plné pecky hit kapely Jojo band o tom, že Kladno to je to město. Nezněl ale z kabiny divizního domácího celku, nýbrž z kabiny fotbalistů Chomutova, který si pochvalovali pohostinnost soupeře. Z Kladna si totiž odvezli výhru 4:3.

Kladno - Chomutov 3:4.

Ani závěrečná nevylepšila bídné jaro

Kladno - Chodbami stadionu Františka Kloze duněl na plné pecky hit kapely Jojo band o tom, že Kladno to je to město. Nezněl ale z kabiny divizního domácího celku, nýbrž z kabiny fotbalistů Chomutova, který si pochvalovali pohostinnost soupeře. Z Kladna si totiž odvezli výhru 4:3.

Role královny Elišky Přemyslovny se při letošním znojemském vinobraní ujme Michaela Filipová.

Znojemské vinobraní: nová scéna i královna

Znojmo – Třináctou scénu a několik dalších novinek nabídne letos Znojemské historické vinobraní. Třídenní slavností vína a burčáku s historickým programem letos Znojmo ožije od patnáctého do sedmnáctého září.

OTVÍRAČKA. V Česku si milovníci retra mohou pořídit nástroje ve Vintage Boutique.

V Česku seženete nástroje i aparaturu z dob Beatles a Hendrixe

Stejně jako u automobilů – veteránů u nich platí podobná lhůta na prohlášení za veterána, ale oproti vozům u nich sběratele často nerozladí šrámy či opotřebení. Řeč je o u starých hudebních nástrojích a aparatuře, které v posledních letech lákají investory stejně jako drahé kovy, výtvarná díla nebo kvalitní pití.

Fan Zone Czech Team OC Quadrio

Atmosféru olympiády zažije i Praha

Praha /FOTOALERIE, INFOGRAFIKA/ - Smíchovská náplavka a OC Quadrio na Národní třídě se otevírají fanouškům českého olympijského týmu. Kromě přenosů z her v Riu si zájemci zkusí i různé sporty. Před dvěma lety během konání zimních olympijských her v Soči vyrostl na Letné obrovský olympijský park, kde tisíce Pražanů a návštěvníků metropole sledovaly sportovní klání a zároveň si některé sporty mohly vyzkoušet.