Kreativ

ŠTÍTEK: Yo Yo Band

Dračí lodě na Pilské nádrži.

Den Žďáru přinese i klání dračích lodí

Žďár nad Sázavou - Na závod dračích lodí se mohou v sobotu v rámci Dne Žďáru přijít lidé podívat k Pilské nádrži. Tam měly dračí lodě svoji premiéru před rokem. Závod Dračí Pilák se uskuteční jako součást seriálu závodů dračích lodí Vysočina. Tréninkové jízdy posádek začnou před půl desátou, zahájení závodu se odehraje v jednu hodinu odpoledne a první start o dvacet minut později. Akci pořádá Windsurfing Club Velké Dářko společně se žďárskou radnicí.

Ve Slaném rožnili uherského býka.

Z rožněného uherského býka udělali ve Slaném tisíc porcí

Slaný - V sobotu se na Masarykově náměstí ve Slaném uskutečnil další ročník oblíbených městských slavností. Součástí bylo páté kolo závodů v boulderingu – Rock Point 2015 a rožnění uherského býka. Pro děti byl tradičně připravený bohatý program a večer završil koncert kapely Yo Yo Band.

BENÁTSKÁ. Ve Vesci začal 23. ročník festivalu. Zahájily ho kapely z Hanspaulky.

Lidé si občas pletou Yo Yo band se Šum Svistu

Liberec /ROZHOVOR, GALERIE/ - Rozhovor s kapelníkem, zpěvákem a perkusistou Yo Yo Band Richardem Tesaříkem, který se svou kapelou zahrál na Hanspaulském večeru první den Benátské ve Vesci.

Anenská pouť v Plané

Planá zve na Anenskou pouť

Planá – Procesím ke Svaté Anně začala v pátek tradiční Anenská pouť v Plané. Pokračovala česko-německou mší v kostele a barokní poutí na Svaté Anně.

Dobrušské náměstí už po osmé ovládne pouťový rej

Dobrušské náměstí už po osmé ovládne pouťový rej

Dobruška - Osmý ročník Dobrušské pouti je na pořadu předposlední květnový víkend, tedy 22. 24. května. Už v polovině týdne vypukne na náměstí F.L.Věka čilý stavební ruch a jednotlivé atrakce budou růst jako houby po dešti, aby byly už ve čtvrtek v podvečer připraveny na první nedočkavce.

Ivan Hlas.

Ivan Hlas představí nové album

Krnov – Ivan Hlas právě vydal nové album. Jmenuje se Vítr ve vlasech a krnovským posluchačům hp představí v sobotu 8. listopadu v klubu Kofola. Ivan Hlas si dal s novým albem načas. Jeho příznivci si museli od toho posledního – Láska jako oliva – počkat plných šest let. Album vznikalo za účasti Hlasových letitých souputníků Norbiho Kovácse, který se zároveň ujal produkce, a Jaroslava Olina Nejezchleba.

Ivan Hlas.

Ivan Hlas představí nové album

Krnov – Ivan Hlas právě vydal nové album. Jmenuje se Vítr ve vlasech a krnovským posluchačům hp představí v sobotu 8. listopadu v klubu Kofola. Ivan Hlas si dal s novým albem načas. Jeho příznivci si museli od toho posledního – Láska jako oliva – počkat plných šest let. Album vznikalo za účasti Hlasových letitých souputníků Norbiho Kovácse, který se zároveň ujal produkce, a Jaroslava Olina Nejezchleba.

Ilustrační foto.

Pivaři mají další festival. Zahraje na něm Yo Yo Band

Praha - Po květnu, kdy se v Praze konalo hned několik pivních akcí mimo jiné Český pivní festival nebo Pivo na Náplavce se milovníci zlatavého moku mohou těšit na září. Konkrétně 21. září se totiž bude v Dejvicích na Vítězném náměstí konat třetí ročník multižánrového festivalu České Pivopění a Pivohraní.

Lidová řemesla v Kohoutově 2014

Lidová řemesla stále žijí. V Kohoutově určitě

Kohoutov /FOTO/ - Poslední z více než osmi tisícovek návštěvníků opustil v sobotu odpoledne dvacátý ročník Lidových řemesel, ze zdejší louky, sloužící jako parkoviště, odjela všechna vozidla.

Ivan Hlas

Ivan Hlas chystá nové album Vítr ve vlasech

Praha - Skladatel, zpěvák, hudebník a spisovatel Ivan Hlas nedávno dokončil turné s názvem Ivan slaví „60", které souviselo s jeho kulatinami připadajícími na 10. května. Nyní na něj naváže série koncertů propagujících jeho nové album Vítr ve vlasech, které vyjde 5. září.

Týden sportu 2013.

Další 'mejdan' je na obzoru

Česká Třebová – Zatímco městské slavnosti v Ústí nad Orlicí skončily, v sousední České Třebové jdou do finiše přípravy Týdne sportu, který se bude konat po šestnácté.

Poznejme se navzájem - festival sociálních služeb v Hradci Králové.

Návštěvníky festivalu v Hradci přivítali také mimové

Hradec Králové /FOTO/ - Černobílými mimy se to na festivalu sociálních služeb Poznejme se navzájem jen hemžilo. Co dalšího tu návštěvníky v pátek čekalo? Například sanitka R-R: „Testujeme ženy, které pracují v sexuálním byznyse. Na HIV a na pohlavně přenosné choroby," vysvětlovala Kateřina Dostálová k čemu vůz běžně slouží.

Loretánské slavnosti

Bor nabídl program věřícím i všem ostatním

Bor – Říkali nám, že tady v Boru skvěle zpíváte a je to pravda, zářil nadšením zpěvák skupiny Špejbls Helprs (AC/DC Revival) při koncertu, který uzavřel sobotní program letošního ročníku Loretánských slavností v Boru.

NÁDVOŘÍ borské Lorety řemeslníci nově vydláždili žulovými kostkami a deskami.

Světelný průvod půjde opět do borské Lorety

Bor – Po roce se město Bor opět chystá na Loretánské slavnosti, které se uskuteční o víkendu od 6. do 8. září. Program, který má opět církevní a světskou část, již organizátoři zveřejnili.

Staroměstské slavnosti.

Všichni se shodli: Bylo to super

Staré Město pod Landštejnem – Jubilejní desátý ročník Staroměstských slavností je minulostí. Vzpomínat na něj ale mnozí budou ještě hodně dlouho. Zábavy bylo pro každého dost a  na své si přišli jak rockeři, tak děti i jejich prarodiče.

Magická Kost.

Čarodějnický kongres na hradě Kost slaví deset let

Kost – Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. – 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.

Magická Kost.

Čarodějnický kongres na hradě Kost slaví deset let

Kost – Čarování na hradě Kost, nejoblíbenější akce tohoto typu na českých hradech a zámcích, oslaví letos 10 let své existence. Díky tomu na vás v termínu 26. – 28. července čekají nikoliv obvyklé dva, ale rovnou celé tři dny plné bohatého programu pro celou rodinu.

Ilustrační foto

Pivovar láká na kapely. Začíná Léto v Prazdroji

Plzeň – Další ročník oblíbené akce Léto v Prazdroji vypukne už dnes na nádvoří v Plzeňském Prazdroji od 19 hodin. Hlavní hvězdou večera bude formace Palice, která odstartuje další tradiční koncerty. Ty budou následovat každý čtvrtek až do 29. srpna. Prologem každé akce bude vždy kvalifikační vystoupení dvou kapel, které bojují v rámci soutěže Prazdroj talentů.

Zahájení sezony 2012 v Karlových Varech. Svěcení pramenů.

Zahájení lázeňské sezony? Města už připravují program

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj má na svém území hned několik vyhlášených lázeňských míst, která každoročně navštěvují tisíce turistů. Tato místa si svou atraktivitu musí udržet nejen nabídkou lázeňských procedur, ale také pestrým programem, který sem každoročně přiláká návštěvníky zpět.

Masaryčka žije. Třída T.G. Masaryka v Karlových Varech žije Velikonočními trhy. Po nich se představí regionální potravináři a na své si přijdou i milovníci piva a muziky.

Třída TGM v Karlových Varech opět ožije tematickými akcemi

Karlovy Vary - I v letošním roce se mohou lidé těšit na oblíbené akce u hlavní pošty na třídě TGM v Karlových Varech. „Už tento víkend začnou Velikonoční trhy. Ty potrvají až do 2. dubna a oživí je řada vystoupení dětí z karlovarských mateřských a základních škol," uvedla Helena Kyselá, mluvčí magistrátu.

Vrchní sládek pivovaru Velké Březno Petr Hauskrecht

Pivovar otevře své dveře, čeká na novou tvář

Velké Březno - Atraktivní hudební program a vyhlášení soutěže o novou tvář limitované edice piva Březňák čeká návštěvníky na dni otevřených dveří, který se v sobotu od 13.00 hodin uskuteční v pivovaru ve Velkém Březně.

Ilustrační foto

Po kaskádovém schodišti na Kuksu teklo víno jako za hraběte Šporka

Kuks /FOTOGALERIE/ – Tisíce litrů vína, dobré jídlo a skvělá zábava. Tak to vypadalo v sobotu na Hospitalu Kuks, kde se konal 6. ročník Vinobraní. Akce se zúčastnilo 5 tisíc návštěvníků z celé republiky a nikomu nevadilo, že v Kuksu probíhá momentálně rekonstrukce.

Ilustrační foto

Po kaskádovém schodišti teklo víno jako za hraběte Šporka

Kuks – Tisíce litrů vína, dobré jídlo a skvělá zábava. Tak to vypadalo v sobotu na Hospitalu Kuks, kde se konal 6. ročník Vinobraní. Akce se zúčastnilo 5 tisíc návštěvníků z celé republiky a nikomu nevadilo, že v Kuksu probíhá momentálně rekonstrukce.

Skupina Mandrage

Festival Štěrkovna Open Music je tady

Hlučín /VIDEO, PROGRAM/ - Jedna z největších hudebních akcí na Opavsku odstartovala už v pátek odpoledne. Na programu totiž není nic jiného než osmý ročník tradičního festivalu Štěrkovna Open Music. Stejně jako každý rok je i tentokrát line up pořádně nabitý.

Skupina Mandrage

Štěrkovna Open Music je tady

Hlučín /POZVÁNKA/ - Jedna z největších hudebních akcí na Opavsku startuje už dnes odpoledne. Na programu totiž není nic jiného než osmý ročník tradičního festivalu Štěrkovna Open Music. Stejně jako každý rok je i tentokrát line up pořádně nabitý.

Casanovské slavnosti 2011

V Duchcově začaly Casanovské slavnosti

Duchcov - Představením hudební komedie Casanova a spodní prádlo začaly dnes v Duchcově na Teplicku tradiční Casanovské slavnosti. Jsou zasvěcené vyhlášenému milovníkovi, který v 18. století na sklonku svého života na místním zámku žil. Slavnosti se letos konají bez ohledu na rekonstrukci, kterou bývalé sídlo rodu Valdštejnů prochází.