Kreativ

ŠTÍTEK: Wels

Ilustrační snímek.

Nýrsko skončilo v Rakousku čtvrté

Nýrsko – Na fotbalovém turnaji, který se hrál v rakouském Welsu, reprezentovaly Českou republiku v kategorii U-13 dva týmy, Okula Nýrsko a divizní žákovský tým z Tábora. Čerstvý přeborník kraje v kategorii mladších žáků, tým Okuly Nýrsko, obsadil konečné 4. místo.

Ilustrační foto

Učební předmět: Pomáhání

Linec – Učební předmět „Pomáhání“ zavedou od příštího školního roku jako první v Rakousku na gymnáziu ve Welsu.

Eva Staňková ještě v dresu Meteoru České Budějovice. Část bývalých spoluhráček přivedla do rakouského HC Wels.

Duch Meteoru přežívá na rakouské adrese

České Budějovice – Nečekejte, že ve městě zaslechnete nějakou čerstvou zprávu o pozemním hokeji. Konec tohoto sportu v rožnovském Meteoru, to je smutný příběh.

 Pracovní den Václava Klátila začíná zatápěním v udírně. Klobásky zavoní obchodem navečer.

Tradice kvalitního masa v Pacově slaví dvacet let

Pacov /ROZHOVOR/ - Uznávané a velmi vyhledávané je řeznictví Václava Klátila v Pacově na Pelhřimovsku. Šestapadesátiletý Václav Klátil za své kvalitní a především poctivé české výrobky získal nespočet ocenění na Mezinárodním mistrovství řezníků a uzenářů v rakouském Welsu.

Ilustrační foto.

Stavba želenice ohrožena?

Linec - Zatím co v ČR pokračuje stavba severojižního železničního koridoru, z Lince znějí poplašné zprávy kolem budování navazující trati od české ke štýrské hranici.

Ilustrační foto.

Organizovaná žebrota v Linci?

Linec – Poznatky o tom, že v Linci působí celé řízené žebrácké skupiny, podpořil v deníku OÖN obchodník z Welsu.

Tajemné chodby v Rakousku.

Tajemné chodby v Rakousku

Linec – V hornorakouském Schardenbergu (okres Schärding) narazil zemědělec Robert Schano při bagrování jámy pro zřízení sklepa ve dvoumetrové hloubce na 800 až 900 let starý systém chodeb.

Kanonýři se scházejí v Kirchhamu.

Rakousko jde na prázdniny

Linec - Pro 204 754 žáků z 1019 škol v Horních Rakousích začaly prázdniny až v pátek 9. července. Škola jim zase začne 13. září.

Ilustrační foto

Fronius otevřel v Praze centrálu, nabídne práci 40 lidem

Praha - Česká pobočka společnosti Fronius, která dodává nabíjecí systémy a svařovací techniku, otevřela ve čtvrtek v Praze novou prodejní a servisní centrálu. Nová budova na 2200 metrech čtverečních zaměstná až 40 lidí. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Patálie s Venuší.

Vystaví nacistickou Venuši?

Linec – Linecký deník OÖN v neděli informoval o tom, že místostarosta Welsu Bernhard Wieser (61, Svobodní) chce nechat nově vystavit sochu „Venuše z Welsu“, jejíž zhotovení zadali v roce 1940 nacisté.

Z rakouských ulic.

Chtějí zakázat žebrotu

Linec – Městská rada hornorakouského Welsu má 1. července projednat „právní podklady k zabránění žebroty“.

HC 1972 Rakovník - HC Hostivař

Pozemní hokejistky HC 1972 mají do finále blízko

Rakovník - V prvním semifinále play off extraligy pozemních hokejistek porazil Rakovník na umělé trávě Městského stadionu v Rakovníku HC 1946 Praga 1:0 brankou Fojtíkové z prvního poločasu, a vytvořil si tak nadějnou pozici pro odvetu v Praze, která je na programu už tuto sobotu 29. května od 15 hodin.

Bobr je taková velká myš.

Devadesát bobrů v Linci

Linec – Na území Lince žije podle Herberta Rubensera z přírodovědné stanice odhadem 90 bobrů.

I rakouští policisté někdy zahřeší...

Kasíroval pokuty do kapsy

Linec - Rok podmíněně na tři léta za zneužití pravomoci úřední osoby dostal ve Welsu 45letý policista z hornorakouského Vöcklabrucku za to, že od června 2007 do dubna 2009 do vlastní kapsy stáhl 2513 eur ze 128 pokut, které uložil.

Ilustrační foto.

Problém - psi vůbec

Linec - Vídeňáci se v referendu většinově vyslovili pro zavedení povinného „řidičáku“ promajitele psů bojových plemen.

Ilustrační fotografie

U hranic je bezpečno

Linec - Nebezpečí stát se obětí trestného činu číhá v Horních Rakousích nejakutněji v centrech jako Linci, Welsu a Steyru. „Obzvlášť bezpečně žijí lidé v Mühlviertlu,“ napsal v sobotu linecký list OÖN.

Radek Aleš (vlevo) patřil k tahounům družstva Prachatic.

Starší žáci tatranu jsou třetí v republice

Prachatice - Pětice nejlepších družstev republiky judistů v kategorii starších žáků se sjela o víkendu do Prachatic, kde se ve sportovní hale uskutečnilo mistrovství republiky této kategorie. Ve startovním poli nechyběli ani judisté Tatranu Prachatice.

Pavel Staněk.

Basketbal: Staněk odmítl NBL. Přednost má BK Chomutov

Chomutov - Před odchodem do rakouského Welsu hrál za USK Praha a Opavu. Po čtyřech sezonách se do ligy vrátil v dresu Prostějova a třebaže tam měl kontrakt ještě na jednu sezonu a další nabídky z NBL i první ligy, upřednostnil ambiciózní BK Chomutov.

Karolína Šimková je velkou nadějí Slovanu.

Šimková doplavala pro zlato

Jindřichův Hradec - Plavkyně jindřichohradeckého Slovanu Karolína Šimková vybojovala na přeboru Čech desetiletého žactva v Litoměřicích zlatou medaili v závodě na 50 metrů prsa.

Ilustrační foto

Vražda prostitutky: Další rakouská stopa

Rakousko - Jak v pátek napsal linecký deník OÖ–Nachrichten, „rakouský spis“ k vraždě prostitutky G. Š. (42) nalezené 16. srpna 2007 v Lipně se přesouvá ze Salcburku do Welsu.

Přípravný zápas se Slávií

FOTOGALERIE: Pozemkářky ladily pohárovou formu

Rakovník - Deštivý víkend patřil na umělé trávě Městského stadionu v Rakovníku přípravným zápasům rakovnických pozemních hokejistek, které si na domácí hřiště pozvaly mistrovskou Slavii Praha a přední rakouský celek HC Wels.

David Lafata. V obleku a s kravatou není vidět často. Na hřišti v dresu je ale nepřehlédnutelný.

Davida Lafatu povolali do reprezentace

Jablonec n. N. - Jablonecký útočník David Lafata doplní kádr českého národního týmu, který ve středu sehraje kvalifikační utkání na MS se Slovenskem. Důvodem povolání jabloneckého forvarda je svalolvé zranění útočníka Svěrkoše.

Central European Women League

Final Four CEWL v Karlových Varech

Karlovy Vary — Výborné výsledky a dvakrát po sobě postup do Final Four nezůstal bez odezvy u činovníků CEWL (Central European Women League – Středoevropské ligy). Finálový turnaj čtyř nejlepších pořádá o víkendu BK Lokomotiva Karlovy Vary.

Pacovský řezník Václav Klátil si z Rakouska přivezl zlatou medaili za klobásů. Certifikát na který je právem pyšný, už zdobí zeď v jeho obchodě.

Pacovská Matoušova klobása v Rakousku chutnala nejvíc

Pacov - Medailemi z mistrovství světa se nepyšní pouze vrcholoví sportovci. Z rakouského Welsu si jednu přivezl i pacovský řezník, a to rovnou zlatou. Tentokrát však byly nejsilnějšími zbraněmi chuťové buňky. Václav Klátil získal zlato za nejlepší klobásu.

Ilustrační foto.

Orli porazili před Prostějov Open Ostravu

Prostějov - Slovenský, polský a rakouský basketbal okusí Orli na Prostějov Open 2008. V pátek od 18 hodin odehrají svěřenci Ivici Mavrinského zápas s Kraftwerk Wels, ve kterém ještě loni působil prostějovský Pavel Staněk.

Ilustrační foto

Basketbalisté Nymburka hrají turnaj na pražské Folimance

Praha -Dneszačíná v Praze na Folimance turnaj košíkářů Memoriál Nikolaje Ordnunga. Po týdenní basketbalové přípravě prověří nymburští basketbalisté svoje dovednosti proti pořádajícímu USK Praha, slovenskému Pezinku a rakouskému Welsu.

Ilustrační foto.

Staněk se Orlům ještě neupsal

Prostějov - Jako o posilách hovořil předseda BK Prostějov Milan Matzenauer v minulém týdnu, když hrdě vyřkl tři příjmení: Staněk, Vrubl, Leško.

Ilustrační foto

Mezi nejlepšími trojice z Rakovníka

Praha/ Rakovník/ Již tradičně byla v lednu vyhlášena CHANCE anketa o nejlepšího pozemního hokejistu a nejlepší pozemní hokejistku za uplynulý rok.

Ilustrační foto.

Pod Urpín pro sebevědomí

KARLOVY VARY - Po výbuchu v Trocal ŽBL, na USK 106:45, čeká ve středu basketbalistky Lokomotivy Karlovy Vary další utkání CEWL (Central European Women League - Středoevropské ligy), kde se jim neobyčejně daří. V 8. kole skupiny E CEWL hrají na palubovce slovenského zástupce BK Slávia UMB Banská Bystrica.