Kreativ

ŠTÍTEK: Lenovo

Herní notebook Lenovo Legion Y520.

Lenovo Y520: herní legionář s dominantní podsvícenou klávesnicí

Lenovo dává do hromady novou legii herních notebooků, se kterými chce vybojovat přízeň hráčů. První dva kousky už vyrazily do boje a my vám představíme cenově dostupnější model z této dvojice - Lenovo Legion Y520. O herních noteboocích se píše a určitě také bude psát hodně a často.

Herní notebook Lenovo IdeaPad Y700.

Čínskému Lenovu dochází dech

Hongkong (Čína) - Čistý zisk největšího světového výrobce osobních počítačů Lenovo Group ve třetím fiskální čtvrtletí klesl o 67 procent na 98 milionů USD (2,5 miliardy Kč). Za slabými výsledky stálo omezení dodávek součástek v odvětví a slabé makroekonomické prostředí.

Anketa Ceny hráčů 2016.

Anketa Ceny hráčů už potřetí vybírá ty nejlepší hry minulého roku

Také letos má herní komunita možnost vybrat ty nejlepší hry roku 2016 ve třetím ročníku prestižní ankety Ceny hráčů. Stále můžete hlasovat a podpořit své herní favority hned v několika kategoriích. Slavnostní vyhlášení proběhne koncem měsíce v prostorách pražského divadla Royal.

CES 2017

2017 bude rokem domácího robota, slibuje lasvegaský veletrh CES

Je libo robotického majordoma? Virtuálního pomocníka ukrytého v malé krabičce? Domácí spotřebiče, které myslí za vás? Novinky z probíhajícího počítačového veletrhu CES 2017 naznačují, že do našich domácností již brzy a ve velkém vstoupí společníci z jedniček a nul.   

Auto v Jihoslovanské ulici zloděj drze vykradl uprostřed dne

Vykradli mercedes. V centru Prostějova, za bílého dne

Prostějov – Kdo vykradl v pondělí za bílého dne auto zjišťují prostějovští policisté. Vozidlo Mercedes bylo zaparkované v Jihoslovanské ulici, zloděj se do něj vloupal mezi jedenáctou a tři čtvrtě na jednu. „

Ilustrační foto.

Batoh v autě přilákal zloděje

České Budějovice - Budějovičtí policisté pátrají po pachateli, který se v pondělí v době od 19.50 do 21 hodin vloupal na Sokolském ostrově do vozidla značky Hyundai.

Ilustrační foto.

Polabské derby: Kolín hostí silné Pardubice

Mají za sebou dva nepovedené zápasy proti favoritům. Zatímco v Prostějově padli až v prodloužení, v Nymburce to už byla jasná záležitost. Basketbalisté Kolína v novém ročníku nejvyšší soutěže zatím marně čekají na výhru. 
V sobotu hrají poprvé doma. Od 17.45 hodin hostí v hale Spojů silné Pardubice. Dočkají se konečně výhry?

Herní počítač Lenovo Ideacentre Y900.

Skvělé hry potřebují skvělý hardware. Třeba Lenovo Ideacentre Y900

Být hráčem je v současné době skvělé. Za posledních pár let udělaly hry obří pokrok. Na těch největších hrách pracují stovky lidí a vydavatelé za ně utrácí miliony dolarů. Pro hráče to pak znamená detailní, krásnou grafiku, skvělé animace, špičkový dabing a ozvučení.

Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Ze staveb zmizela kvanta nářadí

Praha – Statisícové škody způsobili prozatím neznámí zloději, kteří během víkendu řádili na stavbách na Praze-západ. Dokonce na více než půl milionu – přesně to dělá 506 tisíc korun – byla vyčíslena spoušť, kterou za sebou zanechal neznaný návštěvník staveniště budoucího nákupního centra v pražské ulici v Letech.

Dětský počítač. Ilustrační foto.

Víc než desetina rodičů koupila dětem PC v předškolním věku

Praha - Zhruba 12 procent českých rodičů pořídilo svým dětem vlastní notebook nebo tablet již v předškolním věku. Další třetina koupila dítěti toto zařízení na prvním stupni základní školy. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ipsos pro Microsoft, kterého se zúčastnilo 500 respondentů.

Dětský počítač. Ilustrační foto.

Víc než desetina rodičů koupila dětem PC v předškolním věku

Praha - Zhruba 12 procent českých rodičů pořídilo svým dětem vlastní notebook nebo tablet již v předškolním věku. Další třetina koupila dítěti toto zařízení na prvním stupni základní školy. Vyplývá to z průzkumu společnosti Ipsos pro Microsoft, kterého se zúčastnilo 500 respondentů.

Herní notebook Lenovo IdeaPad Y700.

Herní bestie, která nedá lagům žádnou šanci

Kvalitní hraní si můžete dopřát také na cestách. Stáčí sáhnout po vhodném herním notebooku, u kterého místo velké hmotnosti ucítíte špičkový výkon. Navíc se díky modernímu a výraznému designu snadno stane středem pozornosti. Vyzkoušeli jsme za vás a pro vás 15palcové herní dělo Lenovo IdeaPad Y700-15ISK.

Hodinky Apple Watch. Ilustrační foto

Trh s chytrými hodinkami poprvé klesl, dolů ho stáhly Apple Watch

Framingham – Celosvětový trh s chytrými hodinkami ve druhém čtvrtletí zaznamenal první pokles v historii. Dodávky se meziročně snížily o 32 procent na 3,5 milionu přístrojů, a to zejména kvůli propadu u hodinek Apple Watch. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnila výzkumná společnost IDC. Dodávky hodinek Apple Watch se podle IDC snížily o 55 procent na 1,6 milionu přístrojů.

Herní počítač Lenovo IdeaCentre Y900.

Lenovo posiluje svoji herní nabídku o výkonnou řadu Y900

Gaming řada od počítačového giganta Lenovo se opět rozrůstá. Stroje spadající pod označení Y900 míří na hráče, kteří požadují maximální výkon, a příliš je netrápí vysoká cena. Zatím se prodává stolní počítač IdeaCentre Y900 ve dvou konfiguracích.

Rock for People

Jak se vybavit na Rock for People?

Letní hudební festivaly, jako je Rock for People, oplývají specifickou atmosférou, kterou si chce každý fanoušek vychutnat naplno. Řadu zážitků je možné různými způsoby zachytit a mít tak možnost si festival připomenout i dlouho poté, co dohrála poslední kapela.

Ilustrační foto.

Odbyt počítačů v prvním čtvrtletí klesl o desetinu

Stamford (USA) - Celosvětový odbyt osobních počítačů se v letošním prvním čtvrtletí meziročně snížil o 9,6 procenta na 64,8 milionu přístrojů. Znamená to pokles už šesté čtvrtletí za sebou a poprvé od roku 2007 odbyt činil méně než 65 milionů přístrojů. Vyplývá to z údajů výzkumné společnosti Gartner.

Herní notebook Lenovo IdeaPad Y700.

Lenovo IdeaPad Y700: ponořte se do světa her

Zhruba od začátku letošního roku Lenovo prodává v České republice svoji novinku IdeaPad Y700. Notebook určený pro hraní her nabízí kromě dobrých hardwarových parametrů také revoluční Intel RealSense kameru, dotykový displej či JBL reproduktory. Notebook se prodává v nejoblíbenější 15,6" velikosti, která nabízí ideální poměr velikosti, hmotnosti a výkonu.

Ilustrační foto.

S notebookem pod bundou odešel, aniž by zaplatil

Žamberk – Nepříjemnou směnu zažila obsluha jedné ze žamberských prodejen elektroniky v pátek 22. ledna. Krátce po třetí hodině totiž prodejnu navštívili dva muži a neodešli s prázdnýma rukama. Ale bez placení!

Zásah proti opilému útočníkovi.

Opilec chodil s mečem, vyhrožoval lidem

Hradec Králové /LINKA 112/ - S pětadvaceticentimetrovou katanou chodil po krajské metropoli opilý muž a šermoval kolem sebe. Nejdříve seděl na zemi, po chvíli se však zvedl a vratkou chůzí došel až k zaparkovanému vozidlu. Přivolaná hlídka městské policie ho nalezla sedět za volantem.

Počítač Lenovo Y900 Razer Edition.

Lenovo a Razer spojují síly, některé herní produkty uvedou společně

Gigantické Lenovo, chlubící se titulem největšího výrobce počítačů na světě, a značka Razer, která patří mezi hráči k těm nejznámějším, budou herní trh dobývat společně. Firmy oznámily partnerství začínající tento rok, jako první přijdou speciální edice herní výbavy od Lenova.

Ilustrační foto.

Zloděj vykradl prodejnu v Příbrami

Příbram - Neznámý pachatel se ve čtvrtek 28. ledna vloupal do prodejny v Příbrami VII na náměstí 17. listopadu. Odnesl odtud dvě elektronické pokladny, peníze, uzeniny, alkohol, dvě dvacetilitrové balení oleje, fritovací nádobu, notebook značky Lenovo a tablet značky Samsung. Způsobená škoda přesahuje 80 tisíc korun.

Samsung Galaxy S6 Edge.

Dodávky smartphonů loni stouply o desetinu na nový rekord

Framingham (USA) - Celosvětové dodávky chytrých telefonů se v loňském roce zvýšily o deset procent na rekordních 1,433 miliardy přístrojů. Vyplývá to z předběžných údajů, které na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná společnost International Data Corporation (IDC).

Poznáte muže na snímku z jičínského plaveckého bazénu?

VIDEO: Poznáte muže z bazénu na snímku a videu?

Jičín - Ve čtvrtek 14. ledna odpoledne vnikl neznámý pachatel do šatny krytého bazénu v Jičíně, kde se vloupal do dvou šatních skříněk, ze kterých odcizil mobilní telefony Samsung Galaxy Young a Lenovo. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na téměř 9 tisíc korun.

Ilustrační foto

Dodávky osobních počítačů loni čtvrtý rok za sebou klesly

San Francisco – Celosvětové dodávky osobních počítačů se loni snížily o osm procent na 288,7 milionu přístrojů. Zaznamenaly tak již čtvrtý celoroční pokles za sebou, a to navzdory příchodu nových modelů a nové verze operačního systému Windows. Vyplývá to podle agentury AP z údajů výzkumné společnosti Gartner.

Značkou Moto bude Lenovo označovat produkty luxusního segmentu své nabídky. Zůstane jim i známé logo – písmeno M připomínající netopýří křídla.

Lenovo přestane u telefonů používat značku Motorola

Las Vegas – Čínská technologická společnost Lenovo přestane u svých mobilních telefonů a dalších přístrojů používat značku Motorola, kterou získala po převzetí stejnojmenné americké firmy v roce 2014. Své telefony bude prodávat pod značkami Moto a Vibe, název Motorola ale zůstane označením firemní divize pro mobilní telefony. Uvedl to na veletrhu elektroniky v Las Vegas provozní šéf Motoroly Rick Osterloh.

Ilustrační foto.

Zlatý víkend překonal minulou sobotu a neděli i loňský rok

Praha - Tržby obchodníků během poslední soboty a neděle před Vánoci překonaly předchozí stříbrný adventní víkend. Proti běžným víkendům byly prodeje vyšší o desítky procent. Prodejci elektroniky zároveň zaznamenali meziroční nárůst až o třetinu. Vyplývá to z informací obchodníků.

iPhone 6s (vpravo) a iPhone 6s Plus.

Operátoři se ve vánočních nabídkách zaměří na LTE

Praha – Mobilní operátoři se ve svých vánočních nabídkách zaměřili na LTE, tedy technologie pro vysokorychlostní internet. Nabídnou slevy na LTE telefony nebo při jejich koupi bonus k měsíčnímu tarifu. Vánoční nabídky startují od 1. listopadu. Vyplývá to z informací firem.

Ilustrační foto.

Čínské firmy otevírají výrobní závody v Indii

Čennaí (Indie) - Všude kolem jsou hromady jasně červených plyšových postaviček Elma, jednoho z hrdinů oblíbeného dětského televizního pořadu Sezamová ulice. Některé se šijí, u jiných se testují baterie, některé se balí do krabiček. Nikoho nepřekvapí, že hračky vyrábí čínská firma a vyváží je do USA. Neobvyklé však je, že tento závod není v Číně, ale ve státě Ándhrapradéš v jižní Indii, píše server BBC News.

Ilustrační foto.

Čínský výrobce mobilů Coolpad zamířil do Evropy přes trh v ČR

Praha - Čínský výrobce mobilních telefonů Coolpad si pro svůj vstup na evropský trh vybral Česko. Telefony bude v tuzemsku i dalších evropských zemích prodávat prostřednictvím společnosti TCCM, která má sídlo v Praze. V rozhovoru s ČTK to uvedl viceprezident Coolpad Group Luo Čungšeng.

Ilustrační foto.

Hewlett-Packard propustí až 30.000 lidí

San Francisco (USA) - Americký výrobce počítačů Hewlett-Packard kvůli plánované restrukturalizaci a úsporám zruší 25.000 až 30.000 pracovních míst. Společnost to oznámila v úterním tiskovém prohlášení.

Ilustrační foto

Průměrná cena mobilů do března stoupla o 12 procent na 4600 korun

Praha – Průměrná cena mobilních telefonů v Česku se v prvním čtvrtletí zvýšila o 12 procent na téměř 4600 Kč v nedotovaných cenách. Na růstu se výrazně podílely chytré telefony, které jsou obecně dražší než obyčejné mobily bez operačního systému. Vyplývá to z údajů analytické firmy GfK Czech.