Kreativ

ŠTÍTEK: Xaverov

ZMĚNA. Petr Víšek bude nadále působit v divizi C, pouze vyměnil dres Admiry Praha za ten zbuzanský.

Zvuční předchůdci? Snad navážu, věří nový brankář Zbuzan

Střední Čechy /ROZHOVOR/ – O Admiře už uvažoval jako o klubu, ve kterém by mohl „doklepat“ svou pestrou kariéru. Místo toho se jí už brzy postaví jako soupeř. Zkušený brankář Petr Víšek se po dvou letech v roli jedničky dozvěděl, že s ním už vedení divizního klubu z pražských Kobylis do zbytku sezony nepočítá. Bez angažmá ale bývalý gólman Xaverova, Vyšehradu, Kladna, Litoměřic či Jiren dlouho nezůstal. Seznam jeho působišť na jaře rozšíří Zbuzany. Pikantní na celém přestupu je, že celek z Prahy-západ měl být hned prvním jarním soupeřem Admiry.

Z přípravného utkání FK Kolín - Benátky nad Jizerou (2:3).

Kolín se trápil v zakončení

Kolín – Porážkou zakončili tvrdou zimní přípravu a sérii přípravných zápasů fotbalisté Kolína (divize). Na umělé trávě v Xaverově nestačili na Jirny (1:3).

Ilustrační foto

S juniorkou Slavie přišlo pro Vlašim rozčarování

Vlašim - V neděli (11. února) nastoupili Vlašimští fotbalisté na umělé trávě na Xaverově a uřízli si ostudu, když ač v přípravě, prohráli s juniorkou Slavie Praha 1:4. Druholigový celek nastoupil k utkání většinou s hráči, kteří nebyli v základu s Jihlavou (nastoupili jen Štochl a Mareček), a ti trenéra Petra Havlíčka, který zkoušel ze Sparty Praha brankáře Čtvrtečku a útočníka Dao, moc nepotěšili. 

Z přípravného utkání FK Kolín - Ostrá (1:1).

Kam o víkendu na fotbal

Kolín – Již páté přípravné utkání čeká v sobotu na fotbalisty Kolína (divize). Ti od 10 hodin hostí na svém hřišti Neratovice (divize).

Vyhlášení turnaje starých gard na Xaverově.

Jelínek ovládl turnaj starých gard

Praha - Fotbalistům týmu Jelínek se povedl v letošním ročníku starých gard v Xaverově husarský kousek, když svoji devátou účast na turnaji přetavili poprvé ve zlato. V konkurenci Kozlovny Ládi Vízka prošpikovanou bývalými hvězdami ligy a reprezentace, podobně na tom byl kádr Bohemians, pod dohledem Karola Dobiáše, Bobr týmu (Xaverov) v čele s Karlem Pitákem, Dolních Počernic, U Buldoka (Rajnoch, Mario Lička) a Domečku (Odolena Voda), ani jednou neprohráli.

FC Vysočina Jihlava.

Vysočina na úvod přípravy jen remizovala s Hradcem Králové

Praha - Jihlavští fotbalisté se v prvním přípravném utkání roku na vítěznou notu nenaladili. Na stadionu Xaverova v duelu Tipsport ligy jen remizovali s druholigovým Hradcem Králové 2:2 (2:0). Vzhledem k průběhu utkání je navíc konečný výsledek více úspěchem hráčů Vysočiny.

Hráči Bohemians.

Největším favoritem turnaje jsou Bohemians

/INFOGRAFIKA/ Největší zimní fotbalový turnaj zvedá oponu 21. ročníku, tradiční Tipsport liga se letos bude hrát opět na dvou místech v Praze. Na Vyšehradě, kde se uskuteční i závěrečné Final Four a nově rovněž na Xaverově v Horních Počernicích, kde dnes změří síly Jihlava s Hradcem Králové.

Hráči Slavia Praha

Tradiční zimní turnaj bez Slavie. Letí do Číny

/INFOGRAFIKA/ Dvacet let má za sebou, v lednu zahájí třetí desetiletí své existence. Řeč je o fotbalovém turnaji Tipsport liga, který se vypracoval do pozice nejprestižnějšího a největšího zimního klání u nás. Obhájci prvenství ze začátku letošního roku, hráči Mladé Boleslavi, se obhajoby nezúčastní a chybět bude i pražská Slavia, jejíž návrat do Tipsport ligy zhatilo přehození termínu čínského soustředění.

Adam Fotr hned při svém prvním startu za Dobrovici rozhodl utkání ČFL.

Fotrova premiéra z říše snů. Jako střídající rozhodl zápas s obhájcem

Dobrovice – Jak se nejlépe uvést v novém týmu? Přijít na trávník jako střídající hráč a v čase, který vám dal trenér k dispozici, rozhodnout zápas se silným protivníkem. Své o tom od soboty ví Adam Fotr. Jeden z mladých hráčů Bohemians 1905, který během letních testů přesvědčil vedení Dobrovice, něco podobného prožil na vlastní kůži v duelu s Jirny. Právě on zůstal jediným střelcem krajského derby úvodního kola ČFL.

Trenér Stanislav Hejkal.

Hejkal zažil, co znamená fenomén Sparta

Kladno – Téměř tři sezony působil v roli asistenta fotbalové pražské Sparty bývalý hráč druholigových celků Kladna, Brandýsu nad Labem a Xaverova Stanislav Hejkal. S koučem Zdeňkem Ščasným zamířil na Letnou jen na výpomoc a nakonec zde působil mnohem déle, než by si kdy sám připustil. Angažmá trenéra, jenž coby asistent Miroslava Koubka pomohl Kladnu do nejvyšší soutěže, ukončil až nástup italského kouče Stramaccioniho.

Jana Havlatová kromě balneodance vede v Benešově kroužky baletu.

Tančit budou na pohankových slupkách

Benešov – Kombinaci tance, rytmiky a wellness zabalila Jana Havlatová do české terapie, která nemá ve světě obdobu. Balneodance. Nový relaxační styl vzniká v Xaverově, nedaleko města Sázava.

Karel Piták.

Na kluky neřvu. Na rodiče by to občas chtělo

Hradec Králové - Je z něj trenér na dvou židlích i opora klubu s druholigovými ambicemi. Karel Piták, mistr Evropy s kořeny v Hradci Králové, ctí troje fotbalové barvy: Olympii, Slavii a Xaverov.

LEGENDA. Ladislav Macho stále hájí barvy Tuchoraze

Brankář Macho vyřadil penaltou Spartu Praha

Tuchoraz – Je legendou. Chytal první ligu a mezi tyčemi stojí ještě dnes. Ve svých čtyřiapadesáti letech. Ladislav Macho chytá za Tuchoraz a v rozhovoru vszpomíná třeba na to, jak svou penaltou vyřadil z poháru Spartu Praha.

Ilustrační foto.

Fotbalisté Slavie jako první z ligy začali letní přípravu

Praha - Fotbalisté pražské Slavie vzhledem k účasti v 2. předkole Evropské ligy dnes jako první z ligových celků zahájili letní přípravu na novou sezonu. Na srazu na Xaverově v Horních Počernicích byl jen velmi omezený kádr 16 hráčů bez řady reprezentantů.

Jan Štohanzl ze Slavie (vlevo).

Uhrin ztratil trpělivost: Štohanzl dohraje sezonu v juniorce Slavie

Praha - Je to paradox. Slavia už nepočítá se záložníkem Janem Štohanzlem, který v Edenu hostuje z Mladé Boleslavi. Ačkoliv vršovický klub trápily zdravotní potíže řady hráčů, zkušený středopolař byl přeřazen do juniorky pražského klubu. Pátý celek ligové tabulky na jednatřicetiletého fotbalistu nevyužije opci a po sezoně se s ním rozloučí.

Jan Štohanzl ze Slavie (vlevo).

Uhrin ztratil trpělivost: Štohanzl dohraje sezonu v juniorce Slavie

Praha - Je to paradox. Slavia už nepočítá se záložníkem Janem Štohanzlem, který v Edenu hostuje z Mladé Boleslavi. Ačkoliv vršovický klub trápily zdravotní potíže řady hráčů, zkušený středopolař byl přeřazen do juniorky pražského klubu. Pátý celek ligové tabulky na jednatřicetiletého fotbalistu nevyužije opci a po sezoně se s ním rozloučí.

Ilustrační foto.

Tým Čechie Vykáň skolil divizní Úvaly

Praha – Nejpovedenější utkání zimní přípravy sehráli fotbalisté Čechie Vykáň na umělé trávě na Xaverově, kde změřili své síly s celkem Úval, který je účastníkem divize. Mužstvo krajského přeboru vyhrálo nejtěsnějším rozdílem díky brance zkušeného Dlouhého z pokutového kopu.

Bohemians - Baník: Radost domácího týmu

Nový ředitel. Bohemians povede někdejší slávista Držmíšek

Praha - Novým sportovním ředitelem fotbalových Bohemians Praha 1905 se stal Miroslav Držmíšek. Dvaapadesátiletý funkcionář, který naposledy působil v konkurenčním vršovickém klubu Slavii, nahradí Tomáše Požára. Ten už před sezonou odešel do pražské Sparty a jeho funkci dočasně vykonávala komise sestavená ze členů akcionářů a managementu.

Plameny v kancelářích spolykaly statisíce

OBRAZEM: Plameny v kancelářích spolykaly statisíce

Praha - Osmisettisícovou škodu napáchal podle předběžných odhadů požár, který pražští hasiči v pátek likvidovali v administrativní budově v bývalém závodě Xaverov. K ohni ohlášenému šest minut po šesté ranní se do ulice Ve Žlíbku sjely vozy hasičů ze stanic v Satalicích, Strašnicích, Krči i na Chodově.

Volby v Hvězdonicích 26. září 2015.

V Hvězdonicích zvolili napotřetí své zastupitele

Hvězdonice – Dvě kandidátky, namísto předešlých třech sestavili potenciální komunální politici v Hvězdonicích pro už druhé nové volby. I s řádnými volbami, které se konaly loni na podzim tak přišli hlasující k volebním urnám za posledních dvanáct měsíců už potřetí. V sobotu 26. září přišlo do volební místnosti na úřadě obce vhodit svůj hlas z 255 zapsaných voličů 129.

Jiří Novák (v červeném) a kapitán Vít Turntenwald.

Český tým na Euru: tichý zabiják nebo brněnští Brazilci

Vrsar (Od zvláštního zpravodaje Deníku)– Dohromady patnáct hráčů reprezentuje Českou republiku na mistrovství Evropy v malém fotbalu, které hostí chorvatský Vrsar. Deník Rovnost přináší exkluzivní pohled na kádr očima hráčů. „Trenéři dobře poskládali lidi, kteří tvoří partu a jsou vhodně rozložení věkově. My staří umíme houknout a mladí drží pusu a krok," podotýká brankář Petr Víšek.

Petr Víšek.

Malý fotbal nás vtáhne víc do hry, shodují se reprezentační gólmani

Vrsar – Jejich hlavní pracovní nástroj sice představují ruce, přesto brankáři v malém fotbalu musejí vynikat také ve hře nohou. „V tom je největší specifikum v porovnání s velkým fotbalem. Nestačí jen umět něco chytit, ale taky pomáhat mančaftu nohama," líčí český reprezentační gólman Petr Víšek, který na mistrovství Evropy v chorvatském Vrsaru vytvořil dvojici s Markem Gruberem.

Úspěšná vimperská přípravka.

Vimperské přípravky opět zaválely

Kosmonosy – Uplynulý pátek se fotbalová mladší přípravka vimperského Šumavanu zúčastnila velice kvalitně obsazeného turnaje v Kosmonosích u Mladé Boleslavi.

LIBEREC S HRADCEM. Uprostřed je hráč Hradce Králové.

Slovan Liberec U8 hrál turnaj na Slavii a fotbal s Hradcem

Liberec - Po dlouhé zimní přípravě se sešly týmy ze všech koutů republiky k prvnímu turnaji série Slavia Tour v roce 2015. Turnaj kategorie U8 se hrál na umělce v Areálu SC Xaverov Horní Počernice. Vyhrála Sparta Praha, Slovan Liberec obsadil 7. místo ze šestnácti

Opakované volby v Tuřanech

V Tuřanech, Dřínově i Kmetiněvsi už znají výsledky voleb

Slánsko - Po neúspěšných loňských podzimních komunálních volbách, kdy se v některých obcích na Kladensku nedokázali mezi sebou zvolení kandidáti vůbec domluvit, koho posadí do čela obce a zastupitelstvo nemají dodnes tudíž usnášeníschopné, si o víkendu řada voličů zopakovala volební rituál znovu. Nové volby se v sobotu konalyv Tuřanech, Dřínově a Kmetiněvsi. Kladenský deník zavítal do všech tří obcí, kde zjišťoval nejen zájem lidí o opakované volby, ale také to, jaká je v obcích momentální nálada. 

Ilustrační foto.

Produktivita Čelákovic nesla kýžené ovoce

Praha – V pražském Xaverově se střetly dva regionální celky v dalším přípravném utkání. Čelákovický Union změřil své síly s celkem Slovanu Lysá nad Labem. Z vysokého vítězství se radoval celek hrající krajskou fotbalovou I.A třídu, Lysá dostala šest banánů.

Ilustrační foto.

Dvě branky Unionu na výhru stačily

Xaverov – Dvě branky stačily fotbalistům Unionu Čelákovice (I.A třída) k vítězství nad celkem Xaverova ve druhém přípravném střetnutí před jarní částí sezony.

Ilustrační foto

Kam na fotbal

Nymbursko – Další porci přípravných nebo turnajových zápasů mají před sebou okresní fotbalové týmy hrající vyšší soutěže.

Fotbalová akademie Benešov skončila pod vedením Romana Filipa staršího (vlevo) a mladšího a Martina Bubeníka na 16. místě.

V Benešově bylo nejlepší Brno

Benešov – Na fotbalovém hřišti v Benešově se uskutečnil jeden z turnajů přípravek Ondrášovka cup, který je v projektu „Ondrášovka a FAČR hledají nové reprezentanty", pro kategorie U8, U9, U10 a U11, jehož se účastní nejlepší celky v republice, doplněné zahraničními týmy. V loňském roce se projekt rozjel pilotním programem kategorie U9 v Poříčí nad Sázavou.

Ilustrační foto.

V Pečkách se sejde silná konkurence

Pečky – Fotbalový klub AFK Pečky pořádá v sobotu 31. května od 9 hodin třetí ročník fotbalového turnaje přípravek, dětí ročníku 2005.

STOPER Tibor Fülöp (vpředu) už toho má za sebou ve fotbale dost. Nyní chce ale ještě s Vykání okusit vyšší soutěž.

Nabídku přítele zakopat si za Čechii jsem nemohl odmítnout, tvrdí Fülöp

Vykáň – Má herní nadhled, protože ten čerpá z bohatých zkušeností. Tibor Fülöp (1976) totiž oblékal dres mimo jiné  Českého Brodu, Mladé Boleslavi, Bohemians, Admiry Praha, druholigového Xaverova. „Na Xaverov velmi rád vzpomínám. Už proto, že jsme měli super mančaft a bojovali jsme dokonce o postup do první ligy. Tuhle štaci považuji za pozitivní čas své fotbalové kariéry," uvedl zkušený Tibo Fülöp.