Kreativ

ŠTÍTEK: Xaverov

Znak fotbalových Blšan

Kalivoda vyučoval Blšany

Horní Počernice - Chmelaři vyšli opět gólově na prázdno, ofenzivu vítězné Slavie B řídil hráč A týmu.

Jiří Kaciáň (v tmavém) se vrátil do sestavy Kladna, ale jen do B týmu. Kromě něj i Pavel Veleba, abi jeden si totiž zatím nenašel angažmá. .

Jánošova premiéra v Kladně: Čtyři góly!

Kladno - Neskutečně skončila premiéra dvacetiletého Dominika Jánoše v dresu fotbalistů SK Kladno B. Testovaný útočník Meteoru Praha, syn někdejšího skvělého brankáře Slavie a Jablonce Zdeňka Jánoše, jenž tragicky zahynul při autonehodě, dal čtyři góly a razantně přispěl k remíze s Teplicemi B 5:5 na turnaji pražského Vyšehradu. „Řekl si o místo v kádru, ale sledovalo to dost lidí, tak uvidíme, jestli na trénink dorazí a jestli se dohodneme s jeho manažerem Bohušem Vígerem. Ten mi Jánoše doporučil, známe se ještě z Xaverova,“ řekl kladenský kouč Stanislav Hejkal.

Basketbalistka Sparty Nicole Loudenová.

Kam v Praze za sportem?

PRAHA– Zmnoha přípravných zápasů si mohou dnes vybírat pražští fotbaloví příznivci. Přímo vakci mohou například shlédnout všechny tři zástupce metropole ve druhélize.

Jindřich Skácel

Gólman Skácel plánuje comeback

Olomouc - Byl to největší talent, který kdy v SK Sigma Olomouc na postu brankáře měli. Gólman Jindřich Skácel (*1979) začal chytat první ligu v sedmnácti. A udivoval nejen svými 204 centimetry výšky.

Radoslav Kováč

Do Prahy dnes přiletí fotbalisté Spartaku Moskva

PRAHA – Fotbalisté Spartaku Moskva s českými reprezentanty Radoslavem Kováčem a Martinem Jiránkem ve svém středu přiletí dnes hodinu a půl po poledni do Prahy, aby zde zítra večer odehráli zápas Poháru UEFA se Spartou. Kováč za Spartu dříve hrál a nalezl odsud cestu do reprezentace, o jeho kolegu projevil český mistr rovněž před časem zájem.

Ilustrační foto

Střípky z fotbalové metropole

VYŠEHRAD - Už před sezonou se nechal kouč Slavoje Vyšehrad Jiří Hruška slyšet: „Nechci, aby se opakovala minulost, kdy Vyšehrad hned po postupu zase spadl do divize.“ Jenomže… „Šemíci“ po zdařilém vstupu do sezony uhráli v posledních šesti zápasech jen dva body. Za nimi jsou jen poslední Blšany. Jinak nikdo.

Univerzál. Petr Víšek umí brankám jak zabraňovat, tak je i střílet. V pražském přeboru se trefil už potřetí.

Král pražských gólmanů Víšek střílí góly v přeboru

LIBUŠ/VYŠEHRAD – V minulé sezoně kraloval všem pražským fotbalovým brankářům v počtu vychytaných nul, nasbíral jich sedmnáct. Během letošní v této statistice zatím trochu zaostává. A tak se osmadvacetiletý gólman nováčka ČFL Slavoje Vyšehrad Petr Víšek „vytasil“ s jiným parádním číslem ze svého repertoáru.

PÍSKEJTE TO POŘÁDNĚ! Trenér Krče Juraj Šimurka v diskuzi s jedním z arbitrů.

Krč jede do Jihlavy pro body

KRČ - Kouč druholigových fotbalistů Sparty Krč Juraj Šimurka má před dnešním zápase v Jihlavě jasno: „Na Vysočinu jedeme bodovat!“ A proč být při zemi a nevěřit si, když máte před sebou druhý nejhorší tým tabulky co do výsledků z domácího prostředí?

Kapitán Bohemians David Zoubek odvrací hlavou míč před vlastní brankou v utkání Poháru ČMFS s Viktorií Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň vypadli z poháru ČMFS

PLZEŇ - Fotbalisté Viktorie Plzeň si na jaře čtvrtfinále Poháru ČMFS nezahrají. Ve středu podlehli v Xaverově čtvrtému celku druhé ligy Bohemians Praha 0:2. Obě branky vítězů vstřelil nejlepší střelec druhé nejvyšší soutěže Šisler.

Útočník Martin Psohlavec (vlevo) pomohl béčku Viktorie Plzeň  dvěma góly v utkání proti rezervě Slavie na hřišti Xaverova k remíze 2:2

Kanonýr si spravil chuť

PLZEŇ - Dvakrát během tří dnů se vypravil fotbalista Viktorie Plzeň Martin Psohlavec do Prahy, aby se postavil proti Slavii Praha.

Stanislav Rožboud (vlevo) se v sobotním zápase S. Ústí s béčkem Příbrami raduje ze svého gólu, kterým rozhodl o vítězství svého týmu.Prvním gratulantem byl Kočí.

Juniorka Dynama v sobotu s Letohradem

SEZIMOVO ÚSTÍ, ČESKÉ BUDĚJOVICE - Zatímco juniorka Dynama v ČFL po uplnulém víkendu z vedoucí příčky spadla o dva stupínky níž, novic ze S. Ústí se naopak vyšvihl z dolní do horní části tabulky.

Ilustrační foto

Juniorka Dynama zítra s Letohradem

SEZIMOVO ÚSTÍ, ČESKÉ BUDĚJOVICE - Třetiligový nováček ze Sezimova Ústí hraje v neděli na Slavii. „Cílem je neprohrát,“ říká trenér Dejmal.

Brazilský fotbalový útočník Evandro Adauto da Silva hrající za Slaviii.

Adauto už obdržel licenci, může hrát

STRAHOV - Seděl jen na tribuně mezi diváky. Jeho přestup do druholigové Krče byl na spadnutí. Chybička se ale vloudila. Brazilec Evandro Adauto da Silva opomenul sdělit, že je stále hráčem uruguayského klubu. Krč začala opět jednat. Do pátku to ale nestihla.

Dvě velké šance měl v sobotu Michal Mašát (bojuje s náchodským Moníkem), poprvé ale dal břevno, poté neproměnil penaltu.

Obvyklá herní pohoda chyběla

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ve středečním vloženém kole III. ligy juniorka Dynama na Slavii po sedmi zápasech bez porážky poprvé v sezoně poznala hořkost porážky a vedoucí příčku tak přenechala rezervě Sparty.

Za výkon v K. Varech trenér Musil chválil jak Leštinu (vpředu), tak Švehlu (za ním), své si odehrál i Kaňák (vzadu).

Jak na Slavii?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ani v Karlových Varech neskončila pro fotbalovou juniorku Dynama její spanilá jízda, po sedmém kole nadále vévodí bez porážky třetiligovému pelotonu.

Pavel Bartoš (vlevo) by se mohl do Kladna vrátit, je v SK na zkoušce.

Bartoš na zkoušce v Kladně

Kladno - Odchovance kladenské Sparty Pavla Baroše zkouší prvoligoví fotbalisté SK Kladno. Právě odtud hráč před lety zamířil spolu s trenérem Miroslavem Koubkem a Tomášem Markem do Plzně, kde se však neprosadil a odešel do Xaverova.

Ilustrační foto

Metropole se pere o fotbalové stadiony

PRAHA - Pražský fotbalový fanoušek zažije v nadcházející sezoně hotové žně. Po pěti letech se v první lize představí zase čtyři pražské kluby, o jednoho zástupce méně pak bude mít druhá nejvyšší soutěž! Infografika uvnitř článku!

Vlajka klubu FC Hradec Králové

Votroci prvoligovému nováčkovi nasázeli pět gólů!

PRAHA - V pořadí třetí přípravný zápas absolvovali druholigoví fotbalisté FC Hradec Králové, na hřišti v Xaverově byl jejich soupeřem prvoligový nováček ze Žižkova. Tamtéž se představil i třetiligový Letohrad, který změřil síly s rezervou pražské Slavie.

NEJLEPŠÍ. Brankář Vyšehradu Víšek udržel sedmnáctkrát čisté konto.

Nuly, postup a k tomu ještě promoce

VYŠEHRAD - Nejúspěšnější tuzemský fotbalový brankář je z Prahy! Není to však Jaromír Blažek, který pomohl Spartě k mistrovskému titulu, když 15x vychytal čisté konto. Ani David Čižinský z Kolína, jenž si v ČFL připsal o jeden zářez víc.

Josef Knespl (vpravo) moderoval odpoledne ve Slaném perfektně. Tady zpovídá bývalého výtečného borce SK Renera.

Slaňáci slavili sté narozeniny

Slaný - Sto let od založení klubu oslavili v sobotu na svém hřišti fotbalité SK Slaný. V poslední době se klub přece jen vzepjal a postupem áčka do I. A třídy částečně navázal na někdejší úspěchy týmu.

SK Slaný slaví sto let založení postupem do I. A třídy. K němu přispěl také předstoper Kuba.

Slánští oslaví sto let fotbalu

Slaný - Dalším ze slavných klubů našeho okresu, který oslaví sto let založení, bude SK Slaný. Zítřejší slavnostní program by mohl přilákat řadu návštěvníků.

Kaplička v Xaverově.

Od přejmenování obce uplynulo 255 let

XAVEROV - Nejmladší vesnice na Benešovsku (funguje samostatně od roku 1990), a co do počtu obyvatel (59) i jedna z nejmenších, oslaví příští měsíc 255 let od přejmenování obce.

Vítězem druhého ročníku YPER ligy nejmenších přípravek (roč. 1999) se letos stal Tatran Sedlčany.

YPER ligu vyhrály Sedlčany

PŘÍBRAM -Závěrečný turnaj YPER ligy malých nadějí, v níž se od dubna hrálo pět týmů přípravek roč. nar. 1999 a mladších, jen potvrdil suverenitu Tatranu Sedlčany.

Ilustrační foto

Houštecký: Kdyby byla penalta, přiznal bych to

KOLÍN - Do hry o konečné druhé místo ve třetí fotbalové lize se o víkendu důrazně vrátil Kolín. Přispěla k tomu výhra 2:1 nad Krčí. „Já však věřím, že na druhé příčce zůstaneme my,“ řekl zkušený krčský útočník Zdeněk Houštecký.

WINTER BYL KRÁTKÝ. Na střelu kolínského fotbalisty Miloše Čápa brankář Bohemians Praha Václav Winternedosáhl a už jistý vítěz ČFL prohrál doma 0:1.

Xaverov ve druhé lize? Ne!

HORNÍ POČERNICE -Do ztracena vyzněly spekulace ohledně manipulace s názvem nováčka příštího ročníku II. fotbalové ligy. „My jsme Bohemians Praha, a tak se také přihlašujeme do druhé ligy,“ zopakoval včera šéf klubu Karel Kapr.

Ilustrační foto

Xaverov? Spíš ne, říká Kapr

HORNÍ POČERNICE - V Horních Počernicích se sice dočkají po dvou letech druhé ligy, ale ne tak, jak by si jeden z velkých fanoušků zdejšího fotbalu přál. Jde o Ivana Lišku, starostu městské části Praha 20. Raději by viděl v soutěži opět Xaverov, ne Bohemians Praha.

U míče je jablonecký Ondřej Novotný.

Starší dorost na Viktorce otočil zápas a vyhrál

PRAHA - Jablonecký dorost zvítězil na hřišti Xaverova nad posledním týmem soutěže Viktorií Žižkov 3:1, kdy po prohraném prvním poločase skóre zápasu zlepšenou hrou v poločase druhém dokonale otočil.

Ilustrační foto

Už by museli jen vyhrávat

TEPLICE - Ještě patnáct bodů je ve hře v České fotbalové lize i pro juniorku FK Teplice. Ovšem tu už zřejmě v soutěži neudrží ani osvědčený trenér záchranář Cerman.