Kreativ

ŠTÍTEK: Xaverov

Poraněnému káněti zafixovala veterinářka veterinářka Martina Vondráčková zlomené křídlo kostním drátem.

Zlomené křídlo káněti veterinářka zafixovala kostním drátem

Xaverov - Na okraji pole u Xaverova na Benešovsku bylo nalezená zraněná káně. „Lidé, kteří ji našli, zcela správně zavolali na náš pohotovostní telefon, podle instrukcí káni odchytili a dopravili až k nám do stanice," informovala Lucie Bohatá z vlašimské záchranné stanice pro živočichy.

Poraněnému káněti zafixovala veterinářka veterinářka Martina Vondráčková zlomené křídlo kostním drátem.

Zlomené křídlo káněti zafixovala veterinářka kostním drátem

Xaverov – Na okraji pole u Xaverova bylo nalezená zraněná káně.  „ Lidé, kteří ji našli, zcela správně zavolali na náš pohotovostní telefon, podle instrukcí káni odchytili a dopravili až k nám do stanice," informovala Lucie Bohatá ze Záchranná stanice pro živočichy ZO ČSOP Vlašim.

Vietnamská tržnice Sapa v pražské Libuši se rozkládá na území o velikosti 35 hektarů, žije v ní kolem 5000 obyvatel.

Tržnice Sapa by se mohla přestavit, vyrůst mají nové haly

Praha – Majitelé tržnice Sapa v pražské Libuši plánují její přestavbu a rekolaudaci na sklady a obchod. V areálu by mohlo vyrůst několik nových hal, které by nahradily současné plechové přístavby nebo provizorní kontejnerové objekty. Nových staveb by ale mělo být méně, než s kolika počítal původní několik let starý záměr. Vyplývá to dokumentace zveřejněné na internetových stránkách EIA.

Vietnamská tržnice Sapa v pražské Libuši se rozkládá na území o velikosti 35 hektarů, žije v ní kolem 5000 obyvatel.

Tržnice Sapa by se mohla přestavit, vyrůst mají nové haly

Praha – Majitelé tržnice Sapa v pražské Libuši plánují její přestavbu a rekolaudaci na sklady a obchod. V areálu by mohlo vyrůst několik nových hal, které by nahradily současné plechové přístavby nebo provizorní kontejnerové objekty. Nových staveb by ale mělo být méně, než s kolika počítal původní několik let starý záměr. ČTK to zjistila z dokumentace zveřejněné na internetových stránkách EIA.

Fotbalový okresní přebor: Kobylice - Stěžery.

Průcha: 'Řekli jsme si, že už nechceme být věčně druzí'

Kobylice /ROZHOVOR/ – V rozhodujícím utkání o první místo Hradecký Votrok okresního přeboru Kobylice vs. Smiřice (1:0) byl Petr Průcha strůjcem nejtěsnější výhry a výrazným způsobem táhl kobylické mužstvo za postupem do I. B třídy. Okresní fotbalový svaz Hradec ho zvolil borcem kola.

Ilustrační foto.

Jedna porážka je odsunula na páté místo

Pečky – Na městském stadionu AFK Pečky se konal druhý ročník mládežnického turnaje startujícím pod názvem Manver Cup, pro děti ročníku 2005 a mladší. Turnaje se zúčastnilo 16 týmů. Po odehrání základních skupin musel být pro nepříznivé počasí změněn systém turnaje pro jeho další průběh.

Juniorka Baumitu porazila Slavii 2:0. Na snímku radost Jablonce po brance Davida Ledeckého (druhý zprava).

Juniorka se výhrou nad Slavií vyhoupla na bronzový stupínek

Praha - V předehrávce 29. kola Juniorské ligy se v sobotu na Xaverově utkala druhá Slavia s tehdy ještě pátým Jabloncem. V utkání byl však úspěšnější severočeský celek, který potvrdil svou formu vítězstvím nad Slavií 2:0. Díky tomu se svěřenci trenérů Romana Skuhravého a Pavla Drska minimálně do pondělí posunuli na třetí místo tabulky. Naopak Slavia v boji o titul ztratila.

KRUTÝ DEBAKL. Slavia v přípravě přejela Varnsdorf 5:0. Na snímku s míčem obránce Slavie Marek Čepelák a varnsdorfský útočník Milan Červeňák.

Slavia Praha dávala lekci z efektivity

Praha – Slávistům se v přípravě daří. Červenobílí fotbalisté včera ve svém tréninkovém areálu na Xaverově v Horních Počernicích přivítali druholigový Varnsdorf a rozstříleli jej 5:0. Výsledek ale neodpovídá tak úplně průběhu hry, což potvrdil i nový kouč Slavie Petr Rada.

Slavia v přípravě přejela Varnsdorf 5:0. Na snímku s míčem obránce Marek Čepelák.

Hattrick Juhara. Slavia rozstřílela Varnsdorf 5:0!

Praha – Slávistům se v přípravě daří. Červenobílí fotbalisté včera ve svém tréninkovém areálu na Xaverově v Horních Počernicích přivítali druholigový Varnsdorf a rozstříleli jej 5:0. Výsledek ale neodpovídá tak úplně průběhu hry, což potvrdil i nový kouč Slavie Petr Rada.

Fotbalista Martin Juhar.

Exsparťan Juhar se ve Slavii uvedl stylově - vstřelil hattrick

Praha - Slávistům se v přípravě daří. Červenobílí fotbalisté včera ve svém tréninkovém areálu na Xaverově v Horních Počernicích přivítali druholigový Varnsdorf a rozstříleli jej 5:0. Výsledek ale neodpovídá tak úplně průběhu hry, což potvrdil i nový kouč Slavie Petr Rada.

Ilustrační foto.

Sloup černého dýmu ukázal: hoří Xaverov

Praha – Požár lepenkové střechy skladového objektu, který vypukl asi dvě hodiny před sobotním polednem, likvidovali pražští hasiči v Horních Počernicích. Z prozatím neznámého důvodu začalo hořet v bývalém areálu někdejších drůbežářských závodů Xaverov; konkrétně hořel sklad zaplněný čtyřmetrovými regály se zdravotnickým materiálem.

Z vyhlášení vítězů soutěže fotbalových kanonýrů "O nejlepšího střelce východních Čech".

Myšák chce pomoci svému týmu k postupu do divize

Hradec Králové – Má za sebou prvoligové štace v Blšanech, v Jablonci a v Českých Budějovicích. Přestože mu zanedlouho bude třiatřicet, pořád střílí góly na počkání. Forvard Lubomír Myšák nyní hraje krajský přebor v České Třebové a letošní sezona mu vyšla báječně.

Ilustrační foto.

Zlodějské trio mladíků čeká soud

Benešov – Policie zahájila trestní stíhání party pro několik kriminálních činů. Krádeže, poškození cizí věci,  porušování domovní svobody a  maření výkonu úředního rozhodnutí má na vědomí dvacetiletý mladík, který si v úterý převzal  na kriminálce  usnesení o zahájení trestního stíhání.

Jana Havlatová při rozhovoru pro Deník nemusela konzumaci zelňačky předstírat.

Hvězda televizních seriálů Jana Havlatová si oblíbila zelňačku

 Xaverov –  V obci nedaleko města Sázava vyvařuje své početné rodině Jana Havlatová, známější ze seriálů a filmů pod dívčím jménem Janatová. Od seriálu My všichni školou povinní a Cirkusu Humberto se protančila až k módě a vlastní kolekci společenských šatů

Slaný drtivým finišem přemohlo Tuchlovice, Hořejší Slánské nastartoval.

Rozhodl a nasypal si popel na hlavu

Praha – Po desetiměsíční zdravotní pauze se vrátil do fotbalového prostředí Jakub Hořejší. Nezapojil se však do přípravy svého SK Slaný, nýbrž do kádru SK Kladno, v jehož barvách nastoupil do třetího utkání.

SILNOU STRÁNKOU slatiňanského brankáře Tomáše Procházky je vybíhání na centrované míče (viz snímek).

Tomáš Procházka je Borcem podzimu

Slatiňany - Ve webové anketě Chrudimského deníku, v níž jsme hledali fotbalové Borce podzimu, zvítězil v nadokresní části 21letý brankář Spartaku Slatiňany TOMÁŠ PROCHÁZKA. Pochopitelně jsme mu v této souvislosti položili několik otázek.

Ilustrační foto

Naposledy před 43 lety byl SKR poslední

Rakovník – Právě skončila podzimní část sezony 2011 – 2012 v krajském přeboru a nejslavnější oddíl našeho okresu SK Rakovník se krčí na posledním místě v tabulce. Asi jen málo kdo si vzpomene, kdy SK Rakovník byl v krajském přeboru poslední.

Z fotbalového utkání Mladá Boleslav - Slavia Praha na turnaji v Čelákovicích

Sportovní pozvánky

Nymbursko - Fotbalová sezona sice skončila, ale sportovci rozhodně zahálet nebudou.

Ilustrační foto

Třinec vyhrál na Spartě

třinec - Rezerva Sparty Praha na jaře už není tím, čím byla na podzim. Poklesu její výkonnosti využili i fotbalisté Třince. Z hlavního města si přivezli těsnou výhru 1:2, která je posunula na čtvrté místo druholigové tabulky.

Čtvrteční trénink fotbalistů FK Baník Sokolov

Sokolov jede na béčko Sparty

Sokolov – Další pokus o zisk prvních jarních bodů budou mít v sobotu dopoledne na hřišti rezervy pražské Sparty fotbalisté druholigového Baníku Sokolov.

Ilustrační foto: Hradec Králové - Sokolov

Baník s Hradcem Králové bez branek

Praha – Ke svému čtvrtému přípravnému zápasu odcestovali fotbalisté druholigového Baníku Sokolov do Horních Počernic, kde na umělé trávě Xaverova nastoupili v sobotu proti prvoligovému Hradci Králové. Zápas přinesl velmi kvalitní fotbal, s několika brankovými příležitostmi na obou stranách. Padesátka přihlížejících diváků se ale nakonec branky nedočkala.

Ilustrační foto.

Střelecký půst: 'votroci' poprvé neskórovali

Praha, Hradec Králové - Poprvé střelecky naprázdno vyšli v přípravném období hradečtí fotbalisté, na umělém trávníku v Xaverově se s druholigovým Sokolovem rozešli bez branek.

David Kalivoda z Teplic oslavuje trefu do liberecké sítě.

Kalivoda se role lídra nezříká

Teplice - V podzimní části první fotbalové ligy se v sestavě FK Teplice zabydlel. V devíti zápasech nastoupil v základní sestavě, dvakrát naskočil jako střídající hráč. Góly dal tři - mimo jiné pražské Slavii i Brnu, tedy mužstvům, za které sám hrál. „Do sestavy jsem se dostal od čtvrtého kola a pak byl na hřišti stabilně, za to jsem rád,“ řekl 28letý šikovný záložník, který si mimo jiné zahrál třeba za Blšany, Žižkov či Xaverov. Na ligové scéně dosud nasbíral 145 startů, dal 19 branek.

Pavel Grznár odpovídá na dotazy Deníku jižní Čechy.

Na Budějovice vzpomíná Grznár v dobrém

Písek, České Budějovice – Jedenatřicetiletý Pavel Grznár začal s fotbalem jako kluk v Neratovicích, odkud se přes Xaverov a Plzeň dostal až do italského Udine a ze druholigové Triestiny před sedmi lety přestoupil na jednu sezonu do Č. Budějovic.

Ilustrační foto

Klatovská jatka jsou totální zkáza

Praha, Klatovy – Na začátku byl velkolepý projekt druhého největšího masokombinátu v západních Čechách a na konci zůstaly dluhy, insolvence, ruiny a trestní oznámení. Řeč je o Šumavském masokombinátu v Klatovech.

Ilustrační foto.

Kladno zopakovalo Zlín, opět odjíždí s prázdnou

Praha - Naposledy si fotbalisté Kladna zahráli ligu na stadionku v Horních Počernicích při slavném tažení do nejvyšší soutěže. Tehdy zde udolali Xaverov 1:0 a udělali důležitý krok k postupu. V sobotu v poledne však odcházeli ze hřiště se skloněnými hlavami.

Pavel Bartoš (vlevo) gratuluje střelci branky Františku Mašanskému. //  SK Kladno - FC Zenit Čáslav 3:0 (1:0) , 2. kolo 2. liga fotbalu, hráno 8.8.2010

Na Spartu bez Zachariáše, je po otřesu mozku

Kladno – Třetí kolo II. ligy zavede fotbalisty SK Kladno užv sobotu 14. srpnaod 10.15 hodin na hřiště Horních Počernic (Xaverova), kde jim bude soupeřem béčko pražské Sparty.

Stanislav Hejkal.

ON-LINE: Čtenáři se ptali trenéra SK Kladno

Kladno - Stanislav Hejkal Narozen 3. ledna 1970 v Kladně, kde také začínal hráčskou kariéru, původně v brance. Později se stal univerzálem, na sklonku kariéry končil na postu stopera. Hejkal hrál druhou i třetí ligu v Kladně, poté se objevil v Kralupech a Xaverově a končil v Novém Strašecí.

Ilustrační foto

Udělili Blšanům lekci z produktivity

Lovosice – Kdo neviděl střetnutí 28. kola přeboru Ústecka mezi domácím FK a hostujícím blšanským Chmelem na vlastní oči, asi suše konstatuje, že někdejším ligistům dochází v závěru jara šťáva i kyslík.