Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Ilustrační foto

Nákupní centra chystají slevy. Na nápor jsme připraveni, hlásí Šantovka

Na tento okamžik čekali zákazníci dlouhé dva měsíce. Od pondělí 11. května se znovu otevřou velká nákupní centra - i když zatím s omezením, která platí pro restaurace a kavárny. Na nápor nakupujících se připravují i v olomoucké Šantovce, kde se prodejny otevřou úderem deváté ráno.

Prodej z okénka Pelestrovské hospůdky při koronavirových opatřeních.

Další uvolnění pravidel. Otevřou zahrádky i největší nákupní centrum na Vysočině

Blíží se pondělí 11. května, na které se těší všichni, kdo rádi zajdou „na jedno“. Restauratéři i majitelé kaváren či hospod totiž můžou vpustit zákazníky na venkovní zahrádky. Souvisí to s vládou řízeným uvolněním pravidel v době pandemie koronaviru. Dovnitř podniků budou moci hosté podle posledních zpráv až v pondělí 25. května.

Palác Pardubice

Palác Pardubice opět otevírá

Zpráva, na kterou čeká řada milovníků nakupování. Obchodní centrum Palác Pardubice, které v posledních týdnech fungovalo jen ve výrazně omezeném režimu, opět otevře všechny obchody mimo restaurací a food courtu. Stane se tak v pondělí 11. května.

Radnice obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Ilustrační foto.

Podpora živnostníků v praxi aneb zkušenost podnikatele z Ostravy

Jmenuje se Lukáš Chlebovský a v Ostravě podniká už řadu let nejen v gastronomii. Když přišla koronavirová krize, věřil v pomoc státu. Narazil. A zdvižený prostředníček, v nadsázce řečeno, uviděl i na radnici a v obchodním centru, kde má své restaurace v nájmu.

Ilustrační foto.

Otevřely se další obchody, někdy byl značný nával

/FOTOGALERIE/ Vláda postupně uvolňuje protiepidemická opatření, a tak i na Kolínsku v pondělí 27. dubna otevřely další obchody. Jednou z prodejen, kam se zákazníci podívali po delší době, byl obchod s obuví. „Odpoledne už to bylo volnější, ale dopoledne byl opravdu nával, spousta zákazníků,“ popsali například u Bati na Karlově náměstí v Kolíně.

Ilustrační foto

Na okraji Jindřichova Hradce má vyrůst nové nákupní centrum

Během následujících dvou let má na pozemku na pravé straně příjezdu do Jindřichova Hradce od Českých Budějovic, naproti sídlišti Hvězdárna, vyrůst nové obchodní centrum. Zákazníci tu najdou mimo jiné i benzinovou čerpací stanici, myčku aut nebo rychlé občerstvení.

Interiér olomoucké Galerie Šantovka. Ilustrační foto

Šantovka nesouhlasí s rozpisem otevírání, nabízí řešení

Vládou schválený scénář, podle kterého se začnou vracet do normálního chodu obchody a služby, počítá s kompletním zprovozněním velkých obchodních center nejdříve k datu 8.června. Proti takovému „jízdnímu řádu“ se ohradila olomoucká Galerie Šantovka, která se s prodejní plochou o rozloze 46 tisíc metrů čtverečních řadí mezi deset největších center v České republice.

Obchodní centrum - ilustrační foto.

Úlevy na nájemném? Některá obchodní centra jsou zásadně proti

Obchodní centra a jejich nájemci se začínají přetahovat o placení nájemného. Vládní opatření vedla k uzavření téměř dvou milionů metrů čtverečních těchto prodejních ploch. Zejména majitelé velkých nákupních galerií nechtějí ani slyšet, že by obchodníkům slevili.

Ilustrační foto.

Lidé vzali obchodní centra útokem

Oznámení pěti případů koronaviru v Nymburce, fámy o zavírání obchodních center, vyhlášení stavu nouze. To jsou tři důvody, proč se ve čtvrtek opět zaplnila obchodní centra a lidé začali vykupovat balenou vodu a trvanlivé potraviny.

Obchodní centrum Galerie Šantovka v Olomouci zvýšila frekvenci očisty ploch, kterých se návštěvníci dotýkají nejčastěji. Sáhli po přípravcích s vyšší koncentrací dezinfekčních látek a nově budou aplikovat speciální antibakteriální nano ochranu.

V Šantovce i v tramvajích zesílili očistu

Snížit riziko přenosu respiračních infekcí, včetně nákazy novým typem koronaviru, může každý jednotlivec tím, že bude dodržovat zásady správné respirační hygieny.

Z výstavy v OC Futurum.

Výstava odhaluje svět dětí žijících na ubytovnách

/ROZHOVOR/ Unikátní výstavu Mezi snem a skutečností nabízí Obchodní centrum (OC) Futurum v Kolíně. Jak se žije dětem na ubytovnách? Obrazy odhalují skrytý svět vyloučených lokalit. „Návštěvníky možná překvapí, že všichni máme podobná přání, ale i starosti, bez ohledu na to, kde žijeme,“ řekl Miloš Březina, vedoucí služby Klubus, ve které díla vznikala.

Z výstavy v OC Futurum.

Výstava odhaluje svět dětí žijících na ubytovnách

/ROZHOVOR/ Unikátní výstavu Mezi snem a skutečností nabízí Obchodní centrum (OC) Futurum v Kolíně. Jak se žije dětem na ubytovnách? Obrazy odhalují skrytý svět vyloučených lokalit. „Návštěvníky možná překvapí, že všichni máme podobná přání, ale i starosti, bez ohledu na to, kde žijeme,“ řekl Miloš Březina, vedoucí služby Klubus, ve které díla vznikala.

Primark v Londýně.

Konec cest do Vídně. V Olympii v roce 2022 otevře prodejnu řetězec Primark

Dosud za ním lidé jezdili do Vídně, kvůli nákupům v obchodním domě s levným oblečením pořádali i celé zájezdy. Zanedlouho Brňanům i lidem v kraji postačí vydat se do obchodního centra Olympia v Modřicích. Řetězec Primark zde plánuje otevřít svou druhou prodejnu v České republice. 

Brno 15.2.2020 - 25. ročník Brněnská laťka Olympia 2020 - Iryna GERASHCHENKO

Hvězdy stojí až půl milionu. O Brněnskou laťku je zájem

/FOTOGALERIE/ Získala si uznání a přivítala hvězdy světové atletiky. Už půlkulaté narozeniny oslavila Brněnská laťka, kterou na svět přivedl bývalý atlet a stále současný ředitel mítinku Ctibor Nezdařil. „Celou akci jsem vymyslel a táhnu ji v podstatě sám. Skok do výšky je srdeční záležitost,“ říká.  

Automobil jedné z obětí střelby před obchodním centrem ve městě Nakchon Rátčchasímá (Korat), kde voják zabil desítky lidí.

Thajská policie zabila útočníka, který v nákupním centru zastřelil 29 lidí

Thajská policie dnes po asi 16hodinové operaci v obchodním centru ve městě Nakchon Rátčchasímá (Korat) zabila vojáka, který v sobotu zastřelil 29 lidí a dalších 57 zranil. Informoval o tom thajský premiér Prajutch Čan-Oča. Podle něj byl motivem vojákova činu spor o majetek, před střelbou v nákupním centru voják zabil ve své posádce důstojníka a jednu ženu.  

Policejní komando před obchodním centrem Terminal 21, kde se ukryl voják, který dnes zaútočil na několika místech ve městě Nakchon Rátčchasímá na východě Thajska a zabil dvě desítky lidí.

Útok v Thajsku. Pomatený voják zastřelil dvacet lidí, 31 zranil

Voják, který dnes zaútočil na několika místech ve městě Nakchon Rátčchasímá na východě Thajska, zastřelil podle posledních informací místních úřadů nejméně 20 osob. Dalších 31 lidí utrpělo zranění. Agentura Reuters napsala, že pro Thajsko jde o neobvyklý případ, s násilím se potýkají spíše země na jih od něho. Útočníka policie zastřelila. 

Budova bývalého Prioru v Modřanech. Ilustrační foto.

Modřanský Prior je k pronájmu. Jak dopadly ty ostatní?

Praha 12 nabízí k dlouhodobému pronájmu budovu někdejšího Prioru na Sofijském náměstí, které nyní prochází revitalizací. Oživit obchodní dům, jehož značka bývala za éry socialismu symbolem moderního nakupování, se za uplynulé čtvrt století nikomu nepodařilo. 

Obchodní centrum Futurum v Kolíně.

Mládež ve Futuru oslovují děvčata z Kolárky

Klub Kolárka, který se zaměřuje na práci s mládeží, navázal spolupráci s obchodním centrem (OC) Futurum v Kolíně. To je totiž místem, kde se často schází mladí lidé, kteří prožívají období dospívání. A ne každý z mladých si najde cestu do klubu. Jeho pracovnice se tak vydaly oslovit mládež přímo ve Futuru. A už jsou na světě první výsledky.

Ostravské obchodní centrum Futurum. Ilustrační foto.

OC Futurum připravuje novinky a chce být i komunitním centrem

Venkovní odpočinková zóna se zelení, stromy a posezením, prosklená restaurace, na jejíž střeše vznikne terasa welness centra Saunie. To jsou novinky, které plánuje představit ostravské obchodní centrum Futurum v květnu při oslavě 20. výročí od svého otevření.

Ilustrační foto.

Místo řízku cizrna. Obchodní centra cílí na vegetariány

„Na vegetariánské menu jsme jako studenti chodili do Góvindy. Bylo to něco jiného než běžná jídla a obsluhovali tam členové hnutí Hare Kršna v růžových hábitech,“ vzpomíná čtyřicátnice Kateřina v obchodním centru Arkády Pankrác. Před sebou má na tácu misku s dýňovým kari. „To je tady moje neoblíbenější. Od té doby, co na podzim otevřeli, sem chodím z kanceláře na oběd skoro každý všední den,“ vypráví Kateřina.