Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Nákupy v Moravskoslezském kraji v době koronavirové pandemie. Ilustrační foto.

Obchody o Vánocích

Jak budou mít od Štědrého dne až do Nového roku otevřeno velká obchodní centra a supermarkety? Tady je náš přehled.

Obchodní centrum Forum Nová Karolina, prosinec 2020 v Ostravě.

Obchody o Vánocích

Jak budou mít od Štědrého dne až do Nového roku otevřeno velká obchodní centra a supermarkety? Tady je náš přehled.

Premiéra nového filmu o Valašsku s názvem Tehdy spolu ve zlínském Golden Apple Cinema

Obchody o Vánocích

Jak budou mít od Štědrého dne až do Nového roku otevřeno velká obchodní centra a supermarkety? Tady je náš přehled.

Policisté kontrolovali a radili v prostějovském nákupním centru. 18.12.2020

Policisté v Prostějově vyrazili do nákupních center

Obezřetnost především. Obdobně jako v předcházejících letech, tak i letos vyrazili policisté do nákupních center, aby v předvánočním nákupním shonu varovali nakupující před číhajícím nebezpečím v podobě kapsářů. 

Supermarket Lidl. Ilustrační foto

Lidl a nákupní centrum by do dvou let mělo vyrůst u Třeboně

Podobné obchodní centrum, které vzniklo v Českých Budějovicích na Okružní letos v létě, by mělo otevřít do Vánoc 2022 v Třeboni. Centrum by mělo vyrůst na levé straně při příjezdu do Třeboně ze směru z Českých Budějovic. Tedy mezi čerpací stanicí a bytovou výstavbou.

Zavřené obchody v Nákupních centrech v OC Atrium a OC Aupark

Úspěch pro obyvatele Kuklen. Kraj nařídil podrobné posouzení obchodního centra

Významného úspěchu dosáhli obyvatelé Kuklen společně s hradeckými zastupiteli. Krajský úřad totiž zohlednil jejich připomínky vůči chystanému projektu velkého obchodního centra Shopping Park Nová Zelená. Investor nyní musí své plány podrobně rozpracovat a na všechny připomínky adekvátně zareagovat. Následovat bude odborný posudek a veřejné projednání. Takový proces obvykle trvá minimálně rok.

Donáška nákupu do auta. Ilustrační foto.

Bitva o výši nájemného v obchodních centrech začala

Zatímco internetové obchody najímají další pracovníky, ty kamenné řeší, jak zaplatí nájem. Zvlášť palčivý je tento problém u obchodníků s módním zbožím v nákupních centrech. Tam bývají totiž nájmy nejvyšší.

9. narozeniny Olympia centra Mladá Boleslav

PŘED 10 LETY: Obchodní centrum patřilo akrobatům

Viděli jste někdy pasáž mladoboleslavského obchodního centra Olympia od stropu budovy? Tak takové „štěstí“ měli ve státní svátek před 10 lety někteří odvážlivci. Centrum totiž v rámci oslav devátých narozenin patřilo akrobatům. Někteří si tak z trampolíny vyskočili až téměř ke stropu, jiní si tam nahoru v poklidu vylezli. Nad některými kousky se přihlížejícím lidem doslova tajil dech.

Obchodní centrum. Ilustrační foto

V Kuklenách má vzniknout obří obchodní centrum

Už v roce 2022 má podle plánů investora začít stavba velkého obchodního centra Shopping Park Nová Zelená v hradeckých Kuklenách. Na 25 hektarech má vzniknout 14 hlavních komerčních objektů, parkoviště pro skoro dva tisíce aut a také městský park.

Vicepremiér a ministr dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček

Vicepremiér Havlíček: Vláda nebude příští týden rozhodovat o úplném lockdownu

Vláda v nadcházejícím týdnu nebude rozhodovat o úplném uzavření ekonomiky, tzv. lockdownu. Vláda počká na data o vývoji epidemie do 2. listopadu. V pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) to dnes uvedl vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Dodal, že čísla o vývoj epidemie se zřejmě ještě budou v následujících dnech podle očekávaní zhoršovat. Vláda se nechystá ani v předvánočním období zavírat obchodní centra a obchody, nastaví ale opatření, která by měla snížit riziko přenosu nákazy.

Donáška nákupu do auta. Ilustrační foto.

Nový trend. Nákupy se z obchodních center přesunují na parkoviště

Právě touto dobou před třemi lety slavnostně otevřelo kompletně přebudované a rozšířené obchodní centrum Chodov, dnes Westfield Chodov. Přestavba vyšla na víc než čtyři miliardy korun. Šířící se koronavirus ale z velké části změnil podobu nakupování, a centrum tak rozjíždí službu Donáška do auta.

Výstavba obchodního centra v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry.

OBRAZEM: Obchodní centrum v kolínské průmyslové zóně se rýsuje

Obchodní centrum v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry by mělo otevřít na konci listopadu. Hotový už je kruhový objezd směrem od Ovčár, příjezdové komunikace, stavby obchodů, budují se parkovací plochy, příjezd k budoucí nákupní zóně už označují směrovky.

Ilustrační foto.

Burčák kradl přímo z cisterny u brněnského nákupního centra

Žízeň nemá prázdniny. V duchu tohoto rčení se v noci na středu vydal třiatřicetiletý muž k nákupnímu centru v brněnských Ivanovicích, kde se nacházela cisterna s burčákem. Kvašený mošt z vinné révy si začal čepovat do lahve, avšak dlouho se z alkoholu zdarma neradoval.

Referendum o obchodním centru na Střekově zbytečné nebylo

Výsledky střekovského referenda daly víc odpovědí, než jen na tu šíleně dlouhou otázku o stavbě obchodního centra. Prozradilo totiž nejen to, že obyvatelé Střekova, alespoň ti, co se o svůj domov zajímají, ve většině dávají přednost funkčnosti před estetikou. Víme už, že o osud čtvrti se stará přes čtyři tisíce lidí, což je zhruba pětatřicet procent z nějakých více, než jedenácti tisíc obyvatel obvodu, kteří mají právo hlasovat.

Chodováci hlasovali proti stavbě obchodního centra.

Chodováci hlasovali proti stavbě obchodního centra

Proti výstavbě nového obchodního centra se v sobotu v místním referendu, které se konalo současně s volbami, vyjádřili obyvatelé Chodova záporně. Centrum mělo stát na louce pod bývalým restaurantem Dukla.

Oprava Tesca v Hradci Králové

Tesco v centru Hradce se má otevřít koncem října. Po 20 měsících

 Už dlouhých 19 měsíců musí tisíce lidí, kteří byli zvyklí chodit nakupovat do obchodního domu Tesco na náměstí 28. října, volit k nákupům jinou alternativu. Rekonstrukce, která byla původně plánovaná na osm měsíců, se totiž protáhla na více než dvojnásobek.

Ilustrační foto

Obchodní centrum v Poříčí? Blanenští zastupitelé schválili další odklad

Blanenští zastupitelé schválili prodloužení termínu výstavby obchodního centra v ulici Poříčí. V uplynulých pěti letech se jedná už o šestý odklad. Investorem je společnost M.S. Blanenská. Stavební povolení musí být vydáno nejpozději do konce října příštího roku. Obchodní centru by mělo začít fungovat nejpozději v létě 2023.

Výstavba nového obchodu v OC Rybálka II v Kroměříži.

V nákupním centru v Kroměříži přibude letos další obchod

Nákupní centrum Rybálka se v nejbližší době rozroste o další prodejnu. Vedle obchodů Kik a Gate zde rostou prostory pro obchodní řetězec TEDi. Potvrdil to Patrik Bezděk ze společnosti InterCora, která nákupní centrum v Kroměříži provozuje.  

Na tomto pozemku v ulici V Olšině by měla stát prodejna Billa.

V Petřvaldu nebude Lidl, ale nakonec zřejmě Billa

Všechno je jinak. Ve městě nebude stát prodejna společnosti Lidl, ale měl by tam vyrůst supermarket konkurenční firmy Billa. Zastupitelé města ve středu těsnou většinou osmi proti sedmi neschválili záměr soukromého investora, který chtěl na svém pozemku vybudovat nákupní centrum s potravinovou prodejnou společnosti Lidl v ulici K Pískovně.