Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Výsadbu šestadvaceti kusů habru obecného provedli v dubnu pracovníci v prostoru mezi zdí vyškovského hřbitova a obchodním centrem Kaufland.

Habry vytvoří zelenou bariéru. Ve Vyškově je vysázeli za obchodním centrem

/FOTO, VIDEO/ Výsadbu šestadvaceti kusů habru obecného provedli v dubnu pracovníci v prostoru mezi zdí vyškovského hřbitova a obchodním centrem. Stromy tak vytvoří zelenou bariéru, která opticky oddělí pietní prostor od komerční zóny. Dřeviny jsou vysoké mezi sto padesáti a sto pětasedmdesáti centimetry.

Obchodní centrum Palladium. Ilustrační foto

Palladium Shopping Weekend je tady. Obchodní dům láká na slevy a dárky

Druhý dubnový víkend se koná v nákupním centru Palladium tradiční nákupní akce jara nazvaná Palladium Shopping Weekend, která láká zákazníky na velké slevy, drobné dárky i hudební program. V těchto dnech lze také ve více jak dvaceti obchodech v centru nakoupit se slevami v rámci dnů Marianne.

Nové obchodní centrum v Lutíně vyroste v areálu za zdravotním střediskem a poštou

V Lutíně roste nové obchodní centrum. Podívejte se, co tam bude

V plném proudu jsou v těchto dnech stavební práce na novém obchodním centru v Lutíně na Olomoucku. První zákazníci by si v tamních prodejnách mohli nakoupit na konci letošního roku. Velké plány s okolními pozemky má také obec, chystá tam nové náměstíčko, dětské hřiště i park.

Nové obchodní centrum v Lutíně vyroste v areálu za zdravotním střediskem a poštou

V Lutíně roste nové obchodní centrum. Podívejte se, co tam bude

V plném proudu jsou v těchto dnech stavební práce na novém obchodním centru v Lutíně na rozhraní Olomoucka a Prostějovska. První zákazníci by si v tamních prodejnách mohli nakoupit na konci letošního roku. Velké plány s okolními pozemky má také obec, chystá tam nové náměstíčko, dětské hřiště i park.

Přípravy na sobotní otevření retail parku na Hájích vrcholí. Mezi tím dělníci už připravují další plochy na jeho budoucí rozšíření.

Obchodní centrum vedle lesoparku Háje ve Slaném otevřelo v sobotu

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Obchodní centrum v severní části Slaného v sousedství lesoparku Háje a tamních továren přivítalo první návštěvníky v sobotu 16. března. V ranních hodinách se poprvé otevřely brány retailového parku, který pod jednou střechou v obchodech se samostatnými vchody nabízí vše od potravin přes spotřební zboží a dalších produkty.

Květomat před Avion Shopping, 8. březen 2024, Ostrava. Majitelka Zuzana Stavinohová doplňuje květiny do automatu.

VIDEO: Boom automatů v Ostravě: koupit si v nich můžete kytku nebo med

/FOTOGALERIE/ Samoobslužné automaty se pomalu objevují na nejrůznějších místech po celé Ostravě. Kromě automatů s kiosky, kde si mohou zákazníci sami vyzvednout své balíčky od zásilkových služeb a e-shopů, se zde objevují i nejrůznější novinky. V ostravských obchodních centrech se tak v posledním půlroce objevil automat na med, na květiny nebo tři automaty na cukrovou vatu.

Nové obchodní centrum bude stát u kruhového objezdu mezi Pískovou a Přední Lhotou.

Nové nákupní centrum u Poděbrad má svoji kostru. Otevřít má ještě letos

/VIZIALIZACE, FOTO, VIDEO/ Krátce před vánočními svátky, kdy byla výstavba nového nákupního centra oficiálně oznámena, byly vedle benzinky na kraji Pískové Lhoty jen prázdné blátivé pozemky. Za necelé tři měsíce je vše jinak. Na místě je již jasně patrná kostra nového obchodního střediska do tvaru písmene L.

Areál bývalého Obchodního korza v Šumperku, nově OC Praděd.

Obchodní korzo v Šumperku má nové majitele. Bude zde McDonald’s nebo KFC?

/ROZHOVOR, VIDEO, FOTOGALERIE/ Společnost Prumrent Real Group (PRG) koupila spolu s dvěma partnery, firmou Macte a bratry Cekrovými, areál Obchodního korza v centru Šumperka přiléhajícího k ulicím M. R. Štefánika a Dr. E. Beneše. Na plány s areálem se Deník zeptal Martina Hájka, jednatele společnosti PRG.

Velké nákupní centrum Galeria Twierdza Kłodzko najdete nedaleko česko-polských hranic. Z Olešnice v Orlických horách je to do Kladska asi 36 km, z Náchoda 42.

Nejen kladská tvrz láká Čechy. Táhne i nákupní centrum Galeria Twierdza Kłodzko

/FOTO, VIDEO/ Turistické atraktivity Češi objevují za hranicemi s Polskem, ale i dál je sem lákají také nákupy. A už zdaleka to nejsou jen tržnice. Čeština často zní i v polském Kladsku (pol. Kłodzku). Najdete tady i velké nákupní centrum, na jehož parkovišti se poměrně v dost silném zastoupení objevují auta s českými registračními značkami. Jak napovídá jeho název Galeria Twierdza Kłodzko, architekti se nechali inspirovat nedalekou historickou pevností. Pojďte do něj nahlédnout.

Vizualizace nové Varyády.

Varyáda spustí nahrávání podcastů v nákupním centru. Hosty budou známé osobnosti

Podcasty jsou stále populárnější. Že je v nich velký potenciál, pochopili i majitelé nákupních center. Investiční skupina EPG Group, která vlastní karlovarskou Varyádu a také mostecké obchodní centrum Central, tak v nejbližší době spustí nahrávání lifestylových podcastů se známými osobnostmi. Jejich průvodcem bude herečka a moderátorka Barbora Mottlová, která má velmi blízko k módě.

Staveniště, kde vzniká obchodní centrum ve Velkém Meziříčí

Obchodní centrum v Meziříčí otevře později. Lidé brzy uvidí skelety prodejen

/VIDEO/ Komplikace pozdržely výstavbu nového obchodního centra u Velkého Meziříčí. Přesto developeři počítají s tím, že prodejny otevřou ještě letos před Vánoci. Deník zjistil, ve který konkrétní měsíc by to mohlo být. Na stavbě už začali dělníci pracovat na základech skeletů budoucích prodejen. Prohlédněte si také galerii a video, jak růst obchodního střediska pokračuje.

Bez změny. Obchodní centrum v Úpici vznikne na místě bývalého zahradnictví na Sychrově. Zatím se ale pořád čeká na zahájení stavby.

Obchodní centrum Klokan v Úpici se stále nestaví. Kde je zádrhel?

Už před dvěma lety měla začít v Úpici stavba nového obchodního centra Klokan v areálu bývalého zahradnictví na Sychrově. Poté, co projekt od moravské firmy Fuertes development z Kuřimi převzala slovenská developerská společnost KLM real estate z Bratislavy, měla odstartovat výstavba na začátku letošního roku. Zatím se ale pořád čeká na zahájení stavby.

Středeční slavnostní otevření nové prodejny Billa v nákupní zóně Vajgar.

Nová Billa na Vajgaru hlásí otevřeno. Na první nákup čekaly desítky zákazníků

/VIDEO/ V prostorách nákupního centra Vajgar v Jindřichově Hradci funguje od středečního rána nová prodejna s potravinami. Volné krajní prostory komplexu si pronajala společnost Billa. Přestavbu prodejny i její otevření stihl řetězec v poměrně krátkém čase několika měsíců. Nově otevřené potraviny doplnily stávající obchody s oblečením, obuví, drogerií, sportovními i domácími potřebami.

Stavba obchodní zóny Stříbrný dvůr v Havlíčkově Brodě

Místo bývalého statku roste v Brodě nákupní zóna Stříbrný dvůr

/VIDEO/ V novém obchodním centru si zřejmě koncem roku nakoupí obyvatelé Havlíčkova Brodu. Ze čtvrti na konci města se stává jedna velká nákupní zóna. Jedno obchodní centrum už stojí za hypermarketem Albert, další pomalu roste na místě bývalého statku Stříbrný dvůr. Po něm se také bude nové obchodní centrum jmenovat.

Silniční přechod a semafor v Havlíčkově Brodě u Alberta.

VIDEO: Semafor v Havlíčkově Brodě u Alberta radnice upraví. Už nebude tak chytrý

/FOTO, VIDEO/ Bezpečí nebo brzda dopravy. Chytrý semafor u obchodního centra Albert na Žižkově v Havlíčkově Brodě u výjezdu z jihovýchodního obchvatu se mezi obyvateli Brodu stává terčem kritiky. Hlavně řidiči tvrdí, že stojí na špatném místě a brzdí provoz. Připomínky se ozvaly i na posledním veřejném jednání zastupitelů. Naopak někteří z chodců si přecházení rušné silnice bez něj neumí představit.

Řetězec Billa připravuje prostory krajní prodejny na otevření.

Nová prodejna v nákupním centru Vajgar se plní vybavením. Víme, kdy si nakoupíte

/VIDEO/ V nákupním centru Vajgar v Jindřichově Hradci se už brzy otevře nová prodejna s potravinami. Doplní tak stávající obchody s oblečením, obuví, drogerií, sportovními i domácími potřebami. Volné prostory krajní prodejny komplexu si pronajala společnost Billa. Nahradí tak prodejnu Okay elektrospotřebiče, která skončila na podzim loňského roku.

Budované obchodní centrum na okraji Rychnova nad Kněžnou nabídne nové nákupní možnosti v blízkosti Billy.

Sinsay, Action a další. Nejen módu nabídne nové obchodní centrum v Rychnově

Prodejní síť v Rychnově nad Kněžnou se zanedlouho rozroste. Poblíž supermarketu Billa se již nějakou dobu buduje nové obchodní centrum, které nabídne celkem pět prodejen různých obchodních řetězců. Víme, které to budou. Za nákupy do těchto obchodů přitom lidé museli doposud cestovat třeba až do krajského města. První zákazníky mají přivítat už na jaře.

Tzv. Bílá Tepna dělá městu ostudu, kterou by radnice ráda odčinila, ale nemůže. Objekt je ve vlastnictví zahraničního soukromého investora a plánovaná přeměna na obchodní centrum s byty je ve hvězdách.

VIDEO: Bílá Tepna je černou můrou Náchoda, Protivitr asi čeká na dobrý vítr

Totálně vytlučená okna, místy opadaná omítka, neumělé sprejerské pokusy pseudo grafiťáků, zarostlé okolí několikaletým náletem, poházené odpadky. Zhruba 330 metrů od Masarykova náměstí a 400 metrů vzdušnou čarou od náchodského zámku už mnoho let chátrá největší neobydlená budova ve městě - několikapatrový areál bývalé textilky přezdívaný Bílá Tepna.

Autogramiáda Karlose Vémoly v Českých Budějovicích v IGY Centru.

Vémola se v Budějovicích fotil s fanoušky, podívejte se. Byli jste tam taky?

/VIDEO/ Dlouho dopředu byla v Českých Budějovicích v multikině CineStar v obchodním centru IGY vyprodaná předpremiéra filmu Karlos. Na filmovém plakátu lze číst i známé heslo Karlose Vémoly Lvi žerou první. Už dlouho dopředu se také kolem pódia při autogramiádě scházeli zájemci o autogram před zahájením promítání.

Z nákupního centra Futurum v Ostravě zmizely lavičky.

Co nám to provedli? Zoufalí muži bloumají v nákupním centru Futurum v Ostravě

/VIDEO, FOTO/ Peklo prožívá řada mužů, kteří se svými manželkami a partnerkami v těchto dnech míří do obchodního centra Futurum v Moravské Ostravě. Že zde chybí mužský koutek, kam by je drahé polovičky během nakupování „odložily“, je letitý problém, a to nejen Futura. Nyní je to však ještě horší…