Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Nové tréninkové centrum Hattricku Brno v NC Královo Pole.

VIDEO: Český unikát. Rodiče do obchodů, děti na florbal. Hattrick má nové místo

Zabavit dítě při nákupech v obchodním centru je občas oříšek. I na to mysleli florbalisté Hattricku Brno, když hledali místo pro nové tréninkové centrum. To nakonec našli v Nákupním centru Královo Pole. Hrací plocha se zázemím v prvním patře je k dispozici nejen mladým florbalistům, ale taky amatérským nebo hobby hráčům.

Vánoční výzdoba Galerie Šantovka, prosinec 2022

Miliony světýlek ozdobily Šantovku, krizi navzdory. Kolik stojí jejich provoz ?

Venkovní světelný tunel s pohyblivými sněhovými vločkami, vánoční svítící zvonek nebo průchozí vláček se stromem doplněný o zvukové efekty. Největší obchodní centrum na střední Moravě, olomoucká Galerie Šantovka, letos dopřává návštěvníkům nebývale bohatou vánoční výzdobu. Energetické krizi navzdory.

Ústecká obchodní centra už se připravila na předvánoční shon. Ústečané ale zatím příliš nadšením nehýří. Drtí je starosti a drahota.

Advent je v plném proudu. Náladu ale kazí nakupujícím drahota a obavy

Vánoční výzdoba nikde nechybí. Přesto máte občas pocit, že je tu mimochodem. Zdá se, že vánoční šílení, které v období před covidem začínalo už na konci listopadu, si letos chtělo dát pohov. Vánoční songy importované do české kultury z ciziny následované koledami českými se zatím z reproduktorů v supermarketech také na zákazníky nevalí. Ani vánoční písně od světových a českých celebrit, počínaje Georgem Michaelem a konče Vánocemi na míru Ewy Farné. Prostě advent je tu, ale jakoby to ještě nikomu nedošlo.

Na autogramiádu rallyových závodníků se mohou  těšit fanoušci ve Zlíně.

Autogramiáda pilotů Mikuláš Rally již ve čtvrtek. Dorazí i fotbalista Železník

První prosincovou sobotu se uzavře letošní sezona automobilových soutěží na českém území. Dvanáctý ročník volného exhibičního podniku ve Slušovicích se pojede pod oficiálním názvem Síť21 Mikuláš Rally 2022. Fanoušci rallysportu mohou hvězdy rally vidět s předstihem. Ve čtvrtek 1. prosince od 17 hodin proběhne v Nákupním centru Čepkov ve Zlíně autogramiáda předních posádek, které se zúčastní letošní slušovické show.

Pistole, střelba, kriminalita - ilustrační foto.

U obchodního centra v ruském Krymsku se střílelo. Zahynuli čtyři lidé

Při čtvrteční střelbě u obchodního centra v ruském městě Krymsk zemřeli čtyři lidé včetně střelce, informuje agentura TASS s odvoláním na ruské bezpečnostní složky. Další člověk utrpěl zranění. Podle ruských úřadů šestašedesátiletý muž zastřelil tři lidi, než obrátil zbraň proti sobě. Příčinou podle nich mohlo být rozvodové řízení útočníka.

Vizualizace parkovacího domu na Zelené Louce na největším trutnovském sídlišti, který chce stavět město.

Plán Trutnova na stavbu parkovacího domu narazil na odpor obyvatel paneláků

/VIZUALIZACE/ Trutnovská radnice chce vybudovat parkovací dům na největším trutnovském sídlišti Zelená Louka u nákupního centra CityMarket. Měl by zvýšit kapacitu parkování o 150 míst v lokalitě, kde žije šest tisíc lidí. Parkování v něm by bylo bezplatné. Plán města však naráží na výhrady obyvatel okolních paneláků. Představenstva zastupující vlastníky bytů se postavila proti plánu výstavby.

Světelná výzdoba u Galerie Šantovka, 8. listopadu 2022

Světelný tunel u Šantovky baví. Centrum chystá novou vánoční výzdobu

U olomoucké Galerie Šantovka vyrostl světelný tunel jako součást nové vánoční výzdoby nákupního centra. Zářící atrakce udělala radost nejen dětem. Lidé se u světélkujícího průchodu i v jeho útrobách nadšeně fotí. Cestující si jeho zkoumáním krátí čas během čekání na tramvaj.

Dříve UVA, dnes optika Eiffel Optic v Brně.

Místo Cimrmana bagety: Brňané nostalgicky vzpomínají, kde před lety nakupovali

Centra měst na jižní Moravě se za poslední desítky let značně proměnila. A to nejen co se fasád domů a množství aut týče, ale i nabídky obchodů. Některé nové se objevily, jiné zase zanikly. Zejména ty tradiční. Jaké zavedené obchody v centech měst skončily a lidé na ně nostalgicky vzpomínají? Jaké obchody navštěvovali třeba před dvaceti lety? A nakupují lidé v nových obchodech na náměstích a v jejich okolí, když dnes mají k dispozici velká nákupní centra nebo eshopy?

Odhalení pamětní desky generálu Hlaďovi v Novém Jičíně, 2. listopadu 2022.

Pamětní deska generála Hlaďa v Novém Jičíně je opět tam, kde se narodil

Pamětní deska, která připomíná čestného občana Nového Jičína generála Jaroslava Hlaďa, je opět v místě, kde se kdysi pozdější pedagog a válečný letec, jenž byl příslušníkem stíhacího letectva Royal Air Force a posledním velitelem československého stíhacího křídla ve Velké Británii, narodil.

Obchodní centrum Galerie Teplice

Obchodní centra ovládla maloobchod v Teplicích, drobní prodejci v ulicích živoří

Devadesátá léta znamenala pro lidi v Česku změnu způsobu nakupování. Nastala centralizace. Mizet začaly z ulic malé obchody, drobné prodejce svým rozmachem podnikání zničily velkoobchody. To platí i pro Teplice. Vyrostla nákupní střediska Galerie či Fontána. K tomu další desítka supermarketů okolo. Z centra lázeňského města se po převratu v roce 1989 až do dneška stala jedna velká obchodní zóna. Kde jsou doby, kdy na Masarykově ulici fungovala rybárna, samostatné pekařství, uzeniny nebo mlékárna. Oděvní obchody v sousedství samostatné prodejny obuvi. Dnes už je vše minulost.

Obchody v České Lípě.

Zákazníci se musí přilákat do centra České Lípy, míní malí obchodníci

Zatímco některé obchody odvál čas a jejich výlohy se vyprázdnily, jiné se v konkurenčním prostředí stále drží. I okresní město Česká Lípa prošlo proměnou. Zatímco dříve hlavní roli v nákupech hrálo centrum města v čele s ulicí Jindřicha z Lipé, nyní zákazníci zavítají do obchodního domu Banco nebo si zajedou do Liberce či Prahy.

Okolí obchodního centra Forum Nová Karolina. Ilustrační foto.

Obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina slaví 10 let

Obchodní a zábavní centrum Forum Nová Karolina slaví v letošním roce 10 let od otevření. Na ploše bývalé koksovny Karolina v centru Ostravy vznikla v roce 2012 architektonicky velkorysá budova a odstartovala další rozvoj a modernizaci infastruktury centra Ostravy.

Obchodní centrum. Ilustrační foto.

V Humpolci vznikne obchodní centrum za dvě stě milionů korun. Víme, co tam bude

 Svého vlastního obchodního domu se dočkají lidé z Humpolce na Pelhřimovsku. Uvnitř najdou Humpolečtí obchody s oblečením, obuví i kanceláře. Prim budou hrát evropské značky. Stavba vznikne na místě bývalého autobusového nádraží v Okružní ulici. Projekt vyjde přibližně na dvě stě milionů korun. Dělníci na stavbě začnou pracovat na začátku příštího roku. Obchodní galerii by následně měla veřejnost přivítat v březnu roku 2024.

Již posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země.

Burácení motorů i hýření barev. Střechu OC Šestka opět opanují veteráni

Již posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země. Do Ruzyně se vrací Classic Drive vol. 7, přehlídka historických automobilů vyrobených v 50. až 90. letech minulého století i takzvaných youngtimerů, vozů se stářím od 25 do 29 let se sběratelským potenciálem. Akce s jedinečným geniem loci díky těsné blízkosti letiště proběhne v sobotu 10. září od 12 do 18 hodin.

Již posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země.

Burácení motorů i hýření barev. Střechu OC Šestka opět opanují veteráni

Již posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země. Do Ruzyně se vrací Classic Drive vol. 7, přehlídka historických automobilů vyrobených v 50. až 90. letech minulého století i takzvaných youngtimerů, vozů se stářím od 25 do 29 let se sběratelským potenciálem. Akce s jedinečným geniem loci díky těsné blízkosti letiště proběhne v sobotu 10. září od 12 do 18 hodin.

Kouř stoupající nad obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevanu, kterým 14. srpna 2022 otřásl výbuch

VIDEO: Obchodním centrem v Jerevanu otřásla exploze. Zemřela pětiletá dívka

Obří exploze otřásla obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevanu. Při výbuchu skladu zahynula podle zpravodajského kanálu NEXTA pětiletá dívka, dalších nejméně 45 osob utrpělo zranění, mezi nimi velké množství dětí. Počet obětí ještě může narůst, zranění jsou odváženi do několika nemocnic.