Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Vizualizace obchodního centra na Střekově, s Lidlem a dalšími obchody.

Začátek stavby obchodních center na Střekově a v centru Ústí zůstává ve hvězdách

V centru Ústí nad Labem by měla vyrůst dvě nová obchodní centra: jedno místo zdemolovaného bloku domů vedle správní budovy Spolchemie, druhé na Střekově, na letité proluce vedle krajského soudu. Kdy ovšem investoři zahájí stavbu, zůstává ve hvězdách. Zatím se na budoucích staveništích dohromady nic neděje. V obou případech zůstává dořešit v projektu nějaké ty pověstné kostlivce ve skříni.

Výstava supersportů ve zlínském nákupním centru míří do finále.

FOTO: Výstava supersportů ve zlínském nákupním centru míří do finále

Jedinečné superbikové motocykly a supersportovní auta značek Ferrari, Lamborghini, Ducati či MV Augusta obsadila od pondělí prostory nákupní galerie ve zlínském obchodním centru Zlaté jablko a uzavírají tak výstavu s titulem 300km/h SHOW, která potrvá už jen do 24. července. Podívejte se v galerii i na předchozí týdny výstavy.

V kodaňském obchodním centru se v neděli střílelo.

Po střelbě v Kodani zůstalo několik mrtvých. Policie nevyloučila terorismus

Po střelbě v kodaňském nákupním centru Fields zůstalo v neděli na místě více mrtvých a také několik zraněných. Policie z činu podezřívá 22letého dánského občana, kterého krátce po činu zadržela. Šéf kodaňské policie Sören Thomassen na tiskové konferenci nevyloučil, že šlo o teroristický čin.

Zničené nákupní centrum v ukrajinském Kremenčuku v úterý 28. 6. dopoledne

Ivan David z SPD lže o Kremenčuku, prý tam byl sklad zbraní. To už vyvrátila BBC

Europoslanec a člen předsednictva hnutí SPD Ivan David opět šíří bez jakéhokoli ověřování ruské falešné narativy o válce na Ukrajině, aniž by bral na vědomí informace, jež tyto zvěsti vyvracejí. Tentokrát jde o raketový útok na nákupní centrum v ukrajinském Kremenčuku. Podle Davida centrum sloužilo jako sklad zbraní.

Hasiči prohledávají trosky nákupního střediska v ukrajinském Kremenčuku na snímku z 28. června 2022. Centrum o den dříve zasáhla ruská raketa.

Ruský útok na nákupní středisko v Kremenčuku: Počet obětí vzrostl na 18

Počet obětí ruského raketového úderu na ukrajinské město Kremenčuk, kde v pondělí nejméně jedna střela zasáhla obchodní centrum, stoupl na 18. Uvedl to dnes oblastní gubernátor Dmytro Lunin. Dalších šest desítek lidí je podle ukrajinských úřadů zraněných a přes tři desítky se pohřešují. Záchranáři pokračují v prohledávání trosek, poznamenala agentura AP. Ruské ministerstvo obrany dnes podle agentury TASS prohlásilo, že jeho vzdušné síly podnikly úder na hangáry s americkými a evropskými zbraněmi v Kremenčuku a detonace munice vedla k požáru v nedalekém nákupním centru.

Na fotografii z videa státní pohotovostní služby Ukrajiny zasahují hasiči u nákupního centra v Kremenčuku po raketovém útoku, 27. června 2022.

Raketa zasáhla nákupní centrum v Kremenčuku, řekl Zelenskyj. Zemřelo 13 lidí

Počet obětí na životech v ukrajinském městě Kremenčuk, kde dnes nejméně jedna ruská střela zasáhla obchodní centrum, stoupl na třináct. Uvedl to podle agentury Unian gubernátor Poltavské oblasti Dmytro Lunin. Čtyři desítky dalších lidí vyvázly se zraněním. Gubernátor ale varoval, že bilance se může zhoršit. Úřady nejprve potvrdily smrt dvou lidí a zranění asi 20 dalších, později informovaly o deseti obětech. Nákupní středisko podle Lunina ruské střely úplně zničily, záchranáři na místě odstraňují trosky a pátrají po obětech a přeživších.

Ilustrační snímek

Obchodní centra spustila letní výprodeje. Očekávají vyšší zájem než obvykle

Tuzemská obchodní centra (OC) spustila letní výprodeje. Většinou potrvají zhruba do poloviny srpna a výše slev bude postupně stoupat. Snížení cen by se nemělo lišit od předchozích let. Zájem o výprodeje OC očekávají ale vyšší než obvykle, a to především z důvodu rostoucí inflace a všeobecného zdražování. Vyplývá to z ankety ČTK mezi zástupci nákupních center.

Spolu se zahájením stavby terminálu B se městu podařilo vyřešit otázku spojenou s provozem stávajícího autobusového nádraží ležícího na pozemcích společnosti Redstone House.

Autobusové nádraží bude fungovat do té doby, než se postaví terminál B

/FOTOGALERIE/ Krajskému městu se podařilo vyřešit problém stávajícího autobusového nádraží, které je v dočasném užívání na soukromém pozemku. Pardubičtí zastupitelé se dohodli se společností Redstone House, která umožní provoz nádraží minimálně další rok. Do té doby by měl vedle vlakového nádraží vyrůst nový terminál B pro regionální dopravu. Poté na místě současného "autobusáku" investor postaví obchodní centrum a byty. Stávající nádraží tak budou moci lidé využívat minimálně do června 2023.

Nákupní centrum Fontána Teplice.

Betonové Teplice. Množství marketů na počet obyvatel drtí republikové tabulky

Olympia, Galerie, Fontána, k tomu další desítka supermarketů rozrostlá v ulicích jako houby po dešti. Z Teplic se stává jedna velká obchodní zóna. Kaufland, Penny, Billa stojí prakticky na každém rohu. Marketů přesto stále přibývá. Jako poslední teď přichází nový Lidl v Proseticích. Otevře v pondělí 27. června. Podívali jsme se na místa, kde obchodní domy stojí. Pamatuje si, co tam bylo před nimi?

Výstavba obchodního centra v Moravské Třebové začíná.

Konec orby. Pole u Moravské Třebové zabere Kaufland a bytové domy

Žádné obilí nebo kukuřice, pole na jihovýchodním cípu Moravské Třebové se promění v obchodní zónu a časem přibydou také bytové a rodinné domy. Město prodalo pozemky společnosti Rent Group za 35 milionů korun. V novém Kauflandu by mohli lidé poprvé nakoupit příští rok v srpnu.

Bývalé autobusové nádraží Strakonice.

Místo starého autobusáku bude obchodní centrum a parkování

/ROZHOVOR/ Strakonická společnost ČSAD STTRANS už není od loňského roku majitelem starého autobusového nádraží ve Strakonicích. „Včetně celého inventáře – tedy autobusových stání i budovy - ho zakoupila pražská firma,“ uvedl na konci prosince 2021 ředitel ČSAD STTRANS Vladimír Warisch. Jméno nového majitele je Retail Strakonice, s.r.o. 1.

Inovativními metodami v léčbě rakoviny jsou biologická léčba a imunoterapie. Jimi léčení pacienti mají výrazně vyšší šanci, že se jim onemocnění nevrátí. 

Zázrak jménem imunoterapie. Nové typy léčby porazí rakovinu i za pět dvanáct

Máte rakovinu. Podobnou větu si každý rok v Česku vyslechne asi devadesát tisíc lidí. Byť je to stále diagnóza obávaná, díky novým možnostem v léčbě už není tak fatálním strašákem jako v minulosti. K překonání nemoci přispívá i podpora ze strany rodiny, přátel či kolegů v práci. Osvětovou kampaní „Dotek, který pomáhá“ se na to snaží upozornit onkologové i pacienti.

Vizualizace chystané obchodní zóny v hradeckých Kuklenách.

Investor Nové Zelené musí dopracovat dokumentaci k EIA

Stavba nákupního centra Nová Zelená v Hradci Králové narazila na další zádrhel. Krajský úřad vrátil investorovi k dopracování dokumentaci k posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Problém je hlavně v dopravním napojení.

Britský architekt Robert Bishop je autorem obchodního centra Šantovka v Olomouci, podílí se na projektu jeho dostavby i designu chystané výškové budovy Šantovka Tower

Architekt Bishop o podobě druhé Šantovky i věži: Zaslouží si dominantu

ROZHOVOR / Britský architekt Robert Bishop je podepsán pod návrhy velkých obchodních center v Evropě i ve světě. Jeho rukopis nese londýnské Westfield nebo realitní projekty od Šanghaje přes Singapur až po Abú Dhabi. Navrhoval taky olomouckou Šantovku a nyní spolupracuje s developerem na realizaci její nové části. Zároveň promýšlí pojetí diskutované „věže“, kterou investor plánuje ve vznikající městské čtvrti. V minulém týdnu se Robert Bishop zúčastnil konference „Olomouc mezi minulostí a budoucností". Je pro uznávaného architekta soužití historické a moderní architektury velké téma? Kolik „mrakodrapů“ podle něj unese Olomouc?

Vizualizace budoucího hobbymarketu Baumax v Šumperku.

Baumax v Šumperku? Plány na stavbu hobbymarketu ožily

Další obchodní centrum patrně vyroste v Šumperku. Na okraji města se připravuje stavba hobbymarketu Baumax se stovkami parkovacích míst. Investor už má odhad, kdy by mohl nákupní areál pro kutily a zahrádkáře otevřít.

Křižovatka ulic Opavská a Martinovská, 24. května 2022 v Ostrava.

Kde se nejvíce bourá? Toto jsou nejnebezpečnější místa v Moravskoslezském kraji

/FOTOGALERIE/ Komplikované křižovatky, nepřehledné úseky, opravovaná místa, ale také výjezdy z obchodních center a zdravotnických zařízení bývají místy častých dopravních nehod. Vyplývá to z údajů České asociace pojišťoven (ČAP), které má Deník k dispozici. Obsahují informace o haváriích za loňský rok. Podrobně je mapována i situace v Moravskoslezském kraji.

Ilustrační foto

Hradec odmítne v rámci EIA stavbu Nové Zelené

Hradec Králové odmítne v rámci posouzení vlivu stavby na životní prostředí nákupní centrum Nová Zelená v Kuklenách. Rozhodlo o tom mimořádné zastupitelstvo města, které se sešlo k tomuto bodu na popud části opozice. Město by také mělo začít s investorem jednat o jiném využití pozemků.

Obchodní centrum u Alberta roste před očima. Hotovo má být v červenci.

FOTO: Obchodní centrum u Alberta roste před očima. Hotovo má být v červenci

Na části parkovišti u Alberta na Severní Terase v Ústí nad Labem můžete stále narazit na dělníky a stavební stroje. Výstavba nového obchodního centra tam je v plném proudu. Podle dokumentace má jít o jednopodlažní stavbu s plochou střechou, která bude doplňovat stávající obchodní areál. Má se tam prodávat nepotravinářské zboží.

Letní kino Heulos v Jihlavě.

Dobrá zpráva z Jihlavy: letní kino na Březinkách opět bude

Nechali jsme se ukecat. Tak okomentoval návrat letního kina do jihlavského Obchodního centra Březinky manažer Jan Holba. „Poslední tři středy v srpnu bude letní promítání. Tituly ještě nevíme. Bude to ale jedna česká klasika, jedna česká novinka a jedna hollywoodská novinka,“ poodhalil Holba. I letos budou mít návštěvníci možnost vybrat si na facebooku obchodního centra, jaký film chtějí vidět.

Před čtrnácti lety se začalo v Ústí stavět obchodní centrum Forum. Ústečané vnímali stavbu kontroverzně, protože se jim zdála obří a zakrývající kostel se šikmou věží. Jak se s OC Forum sžili a co na to říkají dnes?

Forum u šikmého kostela? Stavba nic moc, ale fajn obchody, říkají Ústečané

/ANKETA/ Před čtrnácti lety se začalo v Ústí nad Labem stavět obchodní centrum Forum. Ústečané vnímali stavbu kontroverzně, protože se jim zdála obří a zakrývající kostel se šikmou věží. Jak se s OC Forum nakonec sžili a co na to říkají dnes? Přímo na místě se deseti z nich ptala spolupracovnice Deníku Karolína Heptnerová. Svůj názor můžete napsat do diskuze a hlasovat v anketě.

Vizualizace chystané obchodní zóny v hradeckých Kuklenách.

Tři nákupní centra u sebe? Odpor proti Nové Zelené v Hradci sílí

/VIZUALIZACE/ V krajském městě sílí odpor proti stavbě obřího nákupního centra Nová Zelená, které chce developer J&T Real Estate vybudovat na okraji Kuklen. Příští úterý bude o projektu jednat mimořádné zastupitelstvo. Opozice chce, aby město odmítlo dokumentaci, kterou firma připravila k posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Pochybnosti má o především o údajích o dopravě.

Vizualizace chystané obchodní zóny v hradeckých Kuklenách.

Tři nákupní centra u sebe? Odpor proti Nové Zelené v Hradci Králové sílí

/VIZUALIZACE/ V krajském městě sílí odpor proti stavbě obřího nákupního centra Nová Zelená, které chce developer J&T Real Estate vybudovat na okraji Kulen. Příští středu bude o projektu jednat mimořádné zastupitelstvo. Opozice chce, aby město odmítlo dokumentaci, kterou firma připravila k posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Pochybnosti má o především o údajích o dopravě.

Stavba nového nákupního centra v Lipnické ulici v Přerově. 10. května 2022

V Přerově roste další nákupní areál. Do centra nikdo nechodí, zoufají obchodníci

Téměř tři desítky nových obchodních jednotek, objekt s občerstvením a velké parkoviště. Takové ambice má projekt nového nákupního centra, které nyní vyrůstá v Lipnické ulici v Přerově. Obchodníci v centru města ale stavbu nového nákupního centra sledují s rozpaky - už teď prý živoří, protože se náměstí vylidňuje. Aby upozornili na svou nelehkou situaci, uspořádali nedávno ve Wilsonově ulici módní přehlídku za záchranu obchůdků v centru.

Obchodní centrum Olympia

Olympia byla před 20 lety první obchodní vlaštovkou v širokém regionu

/DENÍK NA NÁVŠTĚVĚ/ Když před dvaceti lety začalo na zelené louce u Srbic vyrůstat první obchodní centrum na Teplicku, ťukali si lidé na čelo. „A kdo tam bude jezdit, takto mimo město?“ ptali se. Uplynuly dvě desítky let a dnes Olympia patří k největším v Ústeckém kraji. 

Nové obchodní centrum v Milevsku se otevře ve středu před Velikonocemi.

Nové obchodní centrum v Milevsku se otevře ve středu před Velikonocemi

Na Píseckém předměstí v Milevsku se pilně pracuje. Nové obchodní centrum MyBox za pár dní otevře. Obchodníci, kteří si jednotlivé prodejny pronajali, poslední týdny usilovně připravují vybavení a sortiment, aby mohli před Velikonocemi přivítat první zákazníky. Slavnostní otevření je v plánu na středu 13. dubna.