Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

V Plzni-Skvrňanech pokračuje přestavba obchodního centra Alice v Lábkově ulici. Dělníci teď pracují na výstavbě nových konstrukcí obchodního centra a terénních úpravách kolem budov. Stavba by měla být dokončena a zkolaudována do října 2023.

OBRAZEM: Nové obchodní centrum ve Skvrňanech už má střechu

V Plzni-Skvrňanech pokračuje přestavba obchodního centra Alice v Lábkově ulici. Dělníci teď pracují na výstavbě nových konstrukcí obchodního centra a terénních úpravách kolem budov. Stavba by měla být dokončena a zkolaudována do října 2023.

Jednou z poboček České pošty, kterou ke konci června čeká uzavření provozu, je filiálka na náměstí 28. dubna v brněnské Bystrci.

Zrušení pošty v Bystrci: 26 tisíc lidí na jednu pobočku, lidé se bojí front

/VIDEO/ Vlastní poštovní pobočku nemají, spádovou jim počínaje červencem zruší. Specifický problém nyní řeší obyvatelé brněnských Kníniček, kteří za poštovními službami aktuálně vyráží na bystrckou filiálku na náměstí 28. dubna. Ta má však svůj provoz za dva měsíce ukončit. Spádovou poštou se tak pro Kníničské stane pobočka v obchodním centru Max. Mnozí se obávají nebývalého přetlaku, dohromady ji má totiž využívat zhruba šestadvacet tisíc obyvatel Bystrce i Kníniček.

Jednou z poboček České pošty, kterou ke konci června čeká uzavření provozu, je filiálka na náměstí 28. dubna v brněnské Bystrci

Jedna pošta pro 26 tisíc lidí? Pobočka v Brně brzy zmizí, lidé se bojí přetlaku

Vlastní poštovní pobočku nemají, spádovou jim počínaje červencem zruší. Specifický problém nyní řeší obyvatelé brněnských Kníniček, kteří za poštovními službami aktuálně vyráží na bystrckou filiálku na náměstí 28. dubna. Ta má však svůj provoz za dva měsíce ukončit. Spádovou poštou se tak pro Kníničské stane pobočka v obchodním centru Max. Mnozí se obávají nebývalého přetlaku, dohromady ji má totiž využívat zhruba šestadvacet tisíc obyvatel Bystrce i Kníniček.

Před obchodním domem v Řepích srazilo auto seniora.

Seniora srazilo auto před obchodním centrem v Řepích. Utrpěl poranění hlavy

/FOTOGALERIE/ Před nedělním polednem došlo ke sražení devětasedmdesátiletého muže před obchodním centrem v Řepích na Slánské ulici. „Mohu potvrdit, že došlo ke sražení muže, který utrpěl zranění hlavy. Řidička se na místě podrobila dechové zkoušce, která byla negativní. Okolnosti případu dále šetříme,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Palubní kamery se používají při řešení dopravních nehod a škod.

Používání palubních kamer v autech: kde jsou povolené, a kde nikoliv

V Česku a na Slovensku jsou kamery do auta povolené a běžně se používají k řešení dopravních nehod. Jak je to ale s palubními kamerami v jiných zemích Evropy? Při řešení dopravní nehody mohou pomoct také kamery umístěné na veřejných místech a v soukromých objektech, jako jsou například parkoviště nákupních center. 

Problém vyčistit chodník mají někdy i technické služby. Skupinky pobudů se totiž často uvelebí přímo na chodníku.

Opilci u marketů obtěžují. Šéf strážníků: Nevidím snahu dostat je z ulice

Posedávají s krabicovým vínem u supermarketů, někdy zaberou celý chodník a lidé je musejí obcházet. Přerovská radnice si chce posvítit na skupinky bezdomovců, kteří u nákupních center obtěžují kolemjdoucí. Proměnou má projít také lokalita u „mašinky“ v blízkosti nádraží, kde pobudové přespávají ve squatech. Stavební úřad už jedná s vlastníkem o demolici zchátralého objektu, ve kterém se nejčastěji shlukují.

Problém vyčistit chodník mají někdy i technické služby. Skupinky pobudů se totiž často uvelebí přímo na chodníku.

Opilci u nákupních center obtěžují. Město jim chce vypálit rybník

Posedávají s krabicovým vínem u supermarketů, někdy zaberou celý chodník a lidé je musejí obcházet. Město si chce posvítit na skupinky bezdomovců, kteří u nákupních center obtěžují kolemjdoucí. Proměnou má projít také lokalita u „mašinky“ v blízkosti nádraží, kde pobudové přespávají ve squatech. Stavební úřad už jedná s vlastníkem o demolici zchátralého objektu, ve kterém se nejčastěji shlukují.

Výstava historických vozů Laurin & Klement /Škoda v OC Futurum.

Pokochejte se. Historické vozy Laurin & Klement /Škoda ve Futuru Ostrava

V těchto dnech probíhá v ostravském nákupním centru Futurum další ze zastávek putovní výstavy historických automobilů a motocyklů značky Laurin & Klement /Škoda. Ve Futuru nepřijdou zkrátka ani rodiny s dětmi, protože i zde je součástí doprovodný program k expozici spojený se soutěžemi o hodnotné ceny.  

V Blansku dělníci dokončují obchodní centrum v ulici Poříčí. Otevřít by mělo na začátku letních prázdnin.

VIDEO: Nové obchodní centrum v Blansku míří do finále. Otevře počátkem léta

Lékárna, potraviny, drogerie. Obchody s elektronikou, oblečením, obuví nebo potřebami pro domácnost a sport. Chybět nebude ani prodejna pro chovatele zvířat. To vše na ploše šest tisíc metrů čtverečních. První zákazníky přivítá nové obchodní centrum s několika budovami v ulici Poříčí v Blansku na začátku letních prázdnin.

Nové nákupní centrum bude ve Velkém Meziříčí do dvou let.

Nové nákupní centrum s dalším supermarketem vyroste ve Velkém Meziříčí

/VIZUALIZACE/ Nové nákupní centrum vyroste ve Velkém Meziříčí. Investor už získal stavební povolení. Výstavbu však zdrží námitka, o které na jaře rozhodne Kraj Vysočina. Celkem bude v obchodní zóně ve východní části města na Žďársku devět různých řetězců, od supermarketu přes drogerii až po obchod pro chovatele a jejich mazlíčky.

OC Frýda, 7. března 2023, Frýdek-Místek.

Teenageři ve Frýdku-Místku dál obtěžují zákazníky nákupního centra

Začátek března přinesl částečné uklidnění. Tvrdí to alespoň vedení obchodního centra (OC) Frýda ve Frýdku-Místku, kde dlouhodobě obtěžuje zákazníky i personál skupina teenagerů. Jsou hluční, vulgární, agresivní a často pod vlivem drog. Frýda-Gang, jak si říkají, však zdaleka nevyklidil pozice.

Procházka ulicemi Přerova dnes nabízí neutěšený pohled. Spousta prostorů v centru města je opuštěných. Nových obchodů je jako šafránu.

Zavřeno. Krachy provozoven v centru Přerova nekončí, ruinují je obchodní centra

Cedule na dveřích s nápisem Zavřeno. Plachta, smutně zakrývající výlohu, nebo jen strohá zpráva o tom, že se prodejna přemístila jinam. Pohled na opuštěné provozovny v centru Přerova je neradostný. Skončila restaurace ve Wilsonově ulici, pro niž se vžil název „Skleník“, zavřená je cukrárna Aida, noviny dnes neseženete ve zrušené trafice na Masarykově náměstí. Obchodníkům v centru města zasadilo tvrdou ránu otevření dalšího nákupního centra v Lipnické ulici.

Desítkami historických aut značky Škoda se lze od čtvrtka kochat v obchodním centru Olympia v Brně. K vidění je třiadvacet aut, pět motocyklů a jízdní kolo.

Historické škodovky ovládly brněnskou Olympii. Tyhle skvosty stojí za to vidět

/VIDEO/ Simply Clever a Simply the Best. To je motto unikátní výstavy, kterou můžete už jen do neděle 26. února vidět v brněnském nákupním centru Olympia. Dostaveníčko si tam dávají ty největší perly z historie automobilky Škoda. A na návštěvníky tak čeká opravdu nádherná podívaná. V březnu se pak tato výstava přesune do do pražského obchodního centra Arkády Pankrác. 

OC Frýda, 14. února 2023, Frýdek-Místek.

VIDEO: Omladina prý terorizuje Frýdu, strážníci ani vypnutá wifi nepomáhají

Hluční, vulgární, agresivní, arogantní, pod vlivem drog. Tak hovoří návštěvníci obchodního centra (OC) Frýda o teenagerech, kteří zde svými „volnočasovými“ aktivitami narušují veřejný pořádek a obtěžují zákazníky i personál. Pravidelně zaměstnávají policisty ve Frýdku-Místku a obchodní dům kvůli nim zavádí bezpečnostní opatření.

Vlasta Březinová z Jičína přišla s neotřelým nápadem, jak ochránit psy u nákupních center, pošt či zámků. Svoji skládací čekárnu pro čtyřnohé společníky si nechala patentovat

Ženě bylo líto psů uvázaných u obchodů. Vymyslela pro ně skládací čekárnu

Setkal se s tím snad každý. U vchodových dveří do samoobsluhy či nákupního centra pobíhá za každého počasí uvázaný pes na vodítku, a pokud zrovna neštěká na kolemjdoucí, smutně kouká dovnitř, až se mu páníček či panička vrátí. Na tento zajetý trend se už nechtěla dívat Vlasta Březinová z východočeského Jičína a pro čtyřnohé společníky spolu s manželem vyrobila skládací psí čekárnu.

Zpřístupnění komunikace i přilehlého chodníku za obchodním centrem JYSK na Špičáku v České Lípě předpokládá město v březnu letošního roku. Chystají se ale změny v režimu silničního provozu.

V Lípě se otevře silnice za JYSKem. Zprovozní ji v režimu jednosměrky

Tři roky usilovné práce a složitých vyjednávání se blíží ke konci. Město Česká Lípa nyní dokončuje proces získávání všech potřebných povolení k tomu, aby komunikaci za obchodním centrem JYSK na Špičáku v České Lípě znovu otevřelo. Silnice však nebude zpřístupněna ve stejném režimu, jako byli občané zvyklí před jejím uzavřením.

Napadení školáci utekli do této odpočinkové zóny v Avion Shopping Parku v Ostravě,

VIDEO: Brutální útok v ostravském nákupním centru. Romové zbili školáky

Děsivý zážitek si z návštěvy ostravského nákupního centra odneslo sedm školáků z Ostravy. Čtyři dívky a tři chlapci se stali terčem útoku skupiny, v níž měli četné zastoupení Romové. K incidentu došlo ve středu v podvečer v obchodním centru Avion Shopping Park v Ostravě-Zábřehu. Brutální napadení zachytily kamery. Záběry má policie k dispozici. Po pachatelích pátrá.

Obchodní dům na Floře řeší problémy s mládeží nejen zvýšenou ostrahou a represemi, ale i spoluprací s terénními pracovníky. Tento inovativní recept se daří, uvažují proto o něm i další nákupní centra

Party teenagerů se přesunuly z ulic do obchodních center. Z ostrahy mají legraci

V dobách Rychlých šípů se městské děti proháněly temnými uličkami. Když tato rejdiště vymizela nebo je obsadila auta, posedávaly v parcích, či na zídkách domů. S nástupem velkých obchodních center přišla nová éra. Nejrůznější party teenagerů se přesunuly právě sem a tráví tu značnou část svého volného času.

Nakupující lid v brněnské Vaňkovce.

Mise slevy: nákupní horečka v Brně zdaleka neskončila, podívejte se

/FOTO, VIDEO/ Jako kdyby vánoční svátky byly teprve před námi. Skoro. Kličkování mezi lidmi je o něco snazší, vzduch se dýchá o trošku lépe a zákeřná ruka vytvořená nákupním stresem jako by také povolila stisk kolem krku. Ale jen o trošku. Brněnské nákupní centrum Vaňkovka se po třídenní pauze opět hemží lidmi, kteří dovnitř a ven proudí ve zdánlivě nekonečných zástupech. Mise je jasná: povánoční slevy.

Požár auta značky BMW v garážích obchodního centra Chodov.

V garážích obchodního centra Chodov hořel motor zaparkovaného 'bavoráku'

Kouř z motoru osobního auta značky BMW zaměstnal pražské hasiče ve čtvrtek 22. prosince odpoledne v garážích obchodního centra Chodov. Byl to druhý podobný zásah v tomto týdnu. "Menší požár v motorové části byl rychle uhašen, vozidlo jsme odtáhli z garáží na volné prostranství,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.