Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Anatol Svahilec, recitátor slam poetry.

Tipy na úterý 12. září

Už máte plán, jak si zpestřit start nového týdne? Podívejte se na pár akcí, které se dnes v Praze konají.

"Sto let je jen začátek. Český rozhlas 1923-2023". Záměrem výstavy je vylíčit sto let technického i programového vývoje rozhlasu i dnešní roli moderního veřejnoprávního média.

Tipy na pondělí 11. září

Už máte plán, jak si zpestřit start nového týdne? Podívejte se na pár akcí, které se dnes v Praze konají.

Novému obchodnímu centru v Přerově musí ustoupit rozlehlý objekt bývalé lepenkárny v areálu firmy Kazeto, ale i další menší objekty. Někdejší výrobní hala se nyní vyklízí.

VIDEO: Další obchoďák v Přerově na obzoru. Vyroste u Kazeta

Pokud se podaří získat od města všechna potřebná povolení, mohlo by se už v příštím roce začít stavět nové obchodní centrum v těsném sousedství firmy Kazeto. Zastupitelé budou na jednání v pondělí schvalovat majetkoprávní vypořádání v souvislosti s infrastrukturou budoucího Retailparku v ulici Velké Novosady a investor doufá, že stavba začne už v příštím roce.

V Moravských Budějovicích rozšiřují obchodní centrum

V Budějovicích pokračuje výstavba obchodního centra. Víme, kdy prodejny otevřou

Nové obchody, velké parkoviště a toalety rozšíří nákupní centrum v Moravských Budějovicích na Třebíčsku. Čtyři prodejny už stojí a stavba plynule navazují na starší část. Ve zbývajícím čase před otevřením zbývá dokončit zbytek venkovních prací a dodělat vnitřky provozoven. Deník už ví, kdy si první zákazníci v centru nakoupí.

Eskalátory v blízkosti supermarketu Tesco u brněnského hlavního nádraží nefungují. Znovu se už nerozjedou.

Eskalátory u podchodu v Brně definitivně zavřeli. Nové? Až po zbourání Tesca

/FOTO, VIDEO/ Více úsilí stojí chodce v posledních dnech cesta z brněnského hlavního nádraží podchodem směrem k Dornychu. Zatímco dříve byli zvyklí na fungující eskalátory k nadchodu nad Úzkou ulicí kolem obchodního centra Dornych, aktuálně mohou k vystoupání nahoru využít pouze schody. Důvodem omezení je špatný technický stav eskalátorů. Opravu navíc město v dohledné době neplánuje, tamní budovy totiž v budoucnu čeká demolice.

Nové obchodní centrum by vzniklo na okraji Vamberka u průmyslových areálů.

Nové obchodní centrum by mohlo vzniknout na zelené ploše na okraji Vamberka

Na okraji Vamberka se plánuje nové obchodní centrum. Dvě jednopodlažní budovy s obchody by vyrostly na zelené ploše u okružní křižovatky silnice I/11 a ulice Janáčkova. V blízkosti jsou průmyslové areály, ale i rodinné domy a židovský hřbitov. U obchodního centra by měla vzniknout ještě čerpací stanice.

Stavba fastfoodu McDonald’s v Retail parku Ovčáry již začala.

Potvrzeno: U Kolína začala stavba McDonald’s. Otevře na konci letošního roku

/FOTOGALERIE, VIDEO/ O čem se v průběhu letošního roku v Kolíně mluvilo, je nyní oficiální. Společnost McDonald’s potvrdila otevření své nové pobočky v retail parku v průmyslové zóně u Kolína. Dělníci se již dali do práce, momentálně jsou hotové základy budovy, která bude stát ihned po vjezdu do areálu nákupního centra.

Vizualizace obchodního centra na Střekově, s Lidlem a dalšími obchody.

Obchodní centrum na Střekově? Ve hvězdách, stejně jako lékárna

Nejčastěji pokládaná otázka na Střekově? Jsou hned dvě. První, kdy začne stavba nového Lidlu vedle krajského soudu? Druhá, kdy se dočkáme fungující lékárny? V případě prvním městský obvod věří, že by stavba mohla začít příští rok. V tom druhém také, v projektu by měla být lékárna v nájmu. S tím souvisí připravované opětovné projednávání změny územního plánu, která by stavbu měla umožnit. Ústečtí zastupitelé sice už změnu schválili, ale kvůli některým chybějícím podkladům to musejí udělat znovu. Příprava stavby se přitom táhne už roky kvůli sporům o vzhled obchodního centra, které zde developerská společnost Saller Group plánuje postavit.

Vizualizace lokality Jihozápad

ÚOHS pokutoval Třebovou za netransparentní stavební zakázku, město zvažuje soud

/VIZUALIZACE VÝSTAVBY/ Jihozápad Moravské Třebové se už rok mění na obchodní centrum a nové parcely. Vloni město prodalo pozemky firmě Rent Group za 35 milionů korun. Ve smlouvě však podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) udělalo chybu. Ta měla stát radnici na pokutě milion korun, nakonec úřad postih snížil na 400 tisíc korun. I s tím však radnice nesouhlasí. „Zvažujeme soud,“ uvedl starosta Moravské Třebové Pavel Charvát.

Ve Slaném na Hájích vyrůstá nové obchodní centrum, poskytne široký sortiment.

Potraviny, drogerie i elektro. Ve Slaném na Hájích vyrůstá obchodní centrum

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Základy budoucího obchodního centra v lokalitě Slaný-sever na Hájích, o kterém se ve městě diskutuje několik let, se už rýsují. Stavební společnost Kapucín ze Třebíče zde staví pro společnost Saller Loan Management nové obchodní centrum v moderním designu doplněné zelení. 

Adam Dostál je zakladatelem firmy Grig, která se snaží na trhu prorazit s hmyzími produkty.

Unikátní hmyzí stánek v Olympii u Brna: bez obsluhy, hlídá ho umělá inteligence

Zářivě bílý stánek na chodbě brněnského obchodního centra Olympia. Na první pohled jeden z mnoha. Na ten druhý však zákazníka zaujme něčím netradičním. V jeho výloze se nachází široká škála produktů ze sušeného hmyzu. Červíci, cvrčci, kobylky. A nejen to. Ze cvrčků jsou tu také chipsy, boloňská omáčka nebo známý dušený kořeněný pokrm chilli con carne.

Lávka u obchodního centra? Bude později, zní z blanenské radnice.

VIDEO: Lávka u obchodního centra? Bude později, zní z blanenské radnice

/FOTO/ Nové Obchodní centrum Poříčí v Blansku slavnostně otevřelo koncem června. V provozu je většina prodejen. Mimo zatím zůstávají prostory obchodního řetězce Lidl, včetně jeho parkoviště a prodejna se značkovou obuví. Supermarket by měl otevřít během podzimu. „U obchodního centra zbývá na nábřeží právě u zmíněného supermarketu dodělat klidovou zónu se zelení,“ sdělil za investorskou společnost M. S. Blanenská projektový manažer Jan Stejskal.

Parkoviště u hypermarketu Globus se připravuje na změnu režimu.

Budějovické obchodní domy se opevňují závorami. Dostane je Globus i Čtyři Dvory

Bezplatné parkování u obchodního domu Globus v Českých Budějovicích už brzy skončí. Vedení společnosti totiž došla trpělivost s řidiči, kteří na jejím parkovišti nechávají auta i přes noc nebo ho využívají jako záchytné. Vjezdy na parkovací plochu hypermarketu proto dostanou závory. Pro stejný krok se rozhodlo i další z obchodních center v krajském městě ve Čtyřech Dvorech.

Lotyš Ivans Lukša u Okresního soudu Plzeň-město.

S nožem řádil v trolejbusu a vyděsil Olympii. Dostal podmínku a byl vyhoštěn

S nožem v ruce řádil opakovaně v Plzni Lotyš Ivans Lukša (28), který tam žil jako bezdomovec. Nejprve touto zbraní před cestujícími zastrašoval revizory v trolejbuse a krátce poté vyděsil návštěvníky obchodního centra Olympia, kde ohrožoval velkým nožem členy ochranky a jednoho z nich poté pronásledoval mezi lidmi. Někteří v panice utekli. Plzeňský městský soud v pondělí Lukšu potrestal podmínkou a vyhostil ho ze země.

V Blansku ve čtvrtek otevře většina prodejen v novém Obchodním centru Poříčí. Vzniklo u řeky Svitavy na bývalých městských pozemcích. Peníze z jejich prodeje použije město jako jeden ze zdrojů při stavbě nových lázní.

Obchodní centrum Poříčí v Blansku otevírá. Lidé tam koupí boty i elektroniku

/VIDEO/ Prodavači a další personál kmitají mezi regály a hromadami naskladněného zboží. Technici dolaďují v prodejnách poslední detaily. Před výlohami se ve středu odpoledne trousí skupinky zvědavců. Ještě den si ale musejí počkat. Většina prodejen v novém Obchodním centru Poříčí v Blansku otevře až ve čtvrtek ráno.

Policisté v Přerově provedli zátah na squaty a problémové lokality ve městě, kde se zdržují bezdomovci. Ilustrační foto

Vyhláška, zakazující žebrání v Přerově, míří do zastupitelstva

Žebrání v okolí nádraží, ale i u škol nebo v městské památkové zóně zakáže v Přerově nová vyhláška. V pondělí ji schválili radní. Město chce s pomocí nové legislativy vytlačit asociály a bezdomovce z frekventovaných míst, kde obtěžují kolemjdoucí. Obecně závaznou vyhlášku musejí ještě na svém zasedání v září schválit zastupitelé.

Prodejna Albert v přerovském Koloseu končí.

Albert v Koloseu, u kterého došlo před rokem k vraždě, končí

/ANKETA/ Zákazníci, kteří byli zvyklí nakupovat v marketu Albert v přerovském Koloseu, mají od pondělí smůlu. Prodejna zde končí a provozovna, kterou Albert využíval, se znovu rozjede až v listopadu. Tentokrát ale pod jinou značkou - regály obchodu totiž obsadí Penny market.

Sdílená kola nextbike. Ilustrační foto

Kde všude najdete v Přerově sdílená kola? Tady je seznam

Stojany na sdílená kola, která jsou dnes ve většině velkých měst, dorazí od července i do Přerova a stanou se součástí ulic i cyklostezek. V Přerově se objeví u marketů i škol, ale také před nádražím či v historické části města. Zájemci si mohou nový systém otestovat na veřejné prezentaci, která se uskuteční ve čtvrtek 29. června od 15 do 16 hodin na Masarykově náměstí v Přerově.

Plán obchodního centra a jeho umístění.

Deset kilometrů od Neratovic se připravuje výstavba nového obchodního parku

Nové příměstské obchodní centrum vyroste na severním okraji Líbeznic, kde podobné nákupní centrum dosud nestojí. Zahrnovat má supermarket a několik menších obchodních jednotek. Nepochybně bude častým cílem zákazníků z Neratovic nebo Kostelce nad Labem, vzdálených od Líbeznic shodně kolem deseti  kilometrů. 

Od pondělí navštěvují Brňané novou pobočku České pošty. Moderní filiálka v Šumavské ulici nahradila původní poštu v Orlí.

Nová pobočka pošty na Šumavské v Brně: Schody jako na rozhlednu, popisují lidé

/VIDEO/ Smíšené pocity mají od pondělí mnozí Brňané, kteří míří na nově otevřenou pobočku České pošty v Šumavské ulici. Zatímco někteří chválí její moderní vzhled, jiným vadí například dlouhé schodiště, které musí před vstupem na poštu zdolat. „Přišel jsem poslat doporučený dopis, místo toho šlapu schody jako na rozhlednu. Nevím, co tady budou dělat důchodci,“ krčí rozpačitě rameny Josef Seidl.

Jak se parkuje u sokolovských nákupních center, ukázal průzkum Deníku

Jak se parkuje u sokolovských nákupních center, ukázal průzkum Deníku

Prosím neviděl někdo řidiče, který mi odřel dveře? Přiznej se, máš šanci do zítra, pak jdu na policii a vyžádám si kamerový záznam. Dívejte se, jak parkují bezohlední řidiči. Takováto a mnohá další vyjádření, vzkazy či varování najdete na sociálních sítích mnoho. Jsou mezi nimi i ty, které poukazují na poškození či špatně zaparkované auta u obchodních center.

Úzká parkovací místa trápí řidiče u OC Kaskády v Tachově, mnohým nevyhovuje ani prostor u Penny či Lidlu.

Parkování u obchodního centra Kaskády v Tachově je úzké

Odřené dveře aut, vozidla parkující raději přes dvě parkovací místa. Situace běžná na parkovištích u obchodních domů. Norma praví, že parkovací místo by mělo mít šířku 2,5 m, ale řidiči s ní nesouhlasí. U obchodního centra Kaskády v Tachově povinná šíře u mnoha míst normě neodpovídá.

Parkování u nákupních center v Českých Budějovicích.

Jak se parkuje u budějovických nákupních center, ukázal průzkum Deníku

/VIDEO/ Někdo nezaparkuje ani na letišti, někdo se vejde s autem do jakékoliv mezery. Jak je kdo úspěšný při parkování, o tom ví své každá pojišťovna. V poslední době přibývá těch, kteří úspěšní nebyli. A někteří, často majitelé robustních vozů, parkují pro jistotu rovnou přes dvě místa. A kde je to vidět nejlépe? U nákupních center.

Dres brankáře Landona Bowa se na loňské aukci vyšplhal na částku šest tisíc korun.

Dražba extraligových dresů i autogramiáda. Kromě Rytířů bude v Oaze i Kincl

Hokejisté Kladna se ve středu rozloučí s další extraligovou sezonou v nákupním centru OAZA Kladno. V nově otevřeném fitness centru tam rozdají autogramy fanouškům a následně se přesunou do kasina, kde budou dražit hrané dresy z aktuálního ročníku. Kromě hokejistů by se na akci měl objevit i známý MMA zápasník Patrik Kincl, který má v sobotu na programu očekávaný duel s Karlosem Vémolou.

Policie v USA vyšetřuje kriminální čin, ilustrační foto.

Vystoupil a začal pálit. Střelec v nákupním centru u Dallasu zabil devět lidí

Při střelbě v nákupním centru poblíž texaského Dallasu zemřelo v sobotu devět lidí, uvedly v noci na neděli zdejší úřady na tiskové konferenci. Nejméně sedm dalších lidí utrpělo zranění, tři z nich jsou v kritickém stavu. Mezi mrtvými je i muž, který za útokem stál. Motiv jeho činu zatím není známý.

Na Jamské upravují vodovody. Propojka spojí průmyslovou zónu s obchodním centrem.

Opravy v Jamské ulici ve Žďáře: lidé musejí počítat s uzavřením chodníku

/VIDEO/ Mohutné stroje se zakusují do hlíny a hloubí díry pro vodovod. Ve Žďáře nad Sázavou pokračují práce na propojení Brněnské a Jamské ulice. Než bude kruhový objezd hotový, dělníci musí nejprve dokončit přeložku vodovodu. Kvůli tomu však bude následující měsíce nárazově uzavřený chodník v Jamské ulici. Cesta se tak chodcům kvůli omezením prodlouží až o stovky metrů.

Kradené šampony. Ilustrační foto.

Zloděj v Budějovicích kradl šampony, strážníci ho museli zablokovat svým autem

Dokonání krádeže v obchodním centru Mercury se v neděli dopoledne nezdařilo muži (25 let). Po krátkém pronásledování se ho strážníkům podařilo zastavit zablokováním služebním vozem. Na řadu přišly i donucovací prostředky. Ještě téhož dne, jen o několik hodin později, zasahovala hlídka městské policie proti dalšímu muži, který se snažil projít kolem pokladny supermarketu bez zaplacení. Tentokrát v Suchém Vrbném.