Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Vizualizace obchodního centra na Střekově, s Lidlem a dalšími obchody.

Střekov zuří, prý na něj všichni kašlou. Ani stavba obchodního centra nezačala

/VIZUALIZACE/ Chybějící obchody a služby. Čím dál tím víc obyvatel Střekova rozčiluje, že se všichni investoři zaměřují jen na část města za řekou. Především po zveřejnění zpráv o rozšíření obchodního centra na Severní Terase se s negativními ohlasy ze Střekova roztrhl pytel. Zároveň se zvedl zájem o doposud nejasný osud proluky vedle soudu, kde mohlo vyrůst obchodní centrum už dávno, ale investor narazil na odpor občanských aktivistů.

Česká Lípa vyřeší letitý problém se silnicí za Jyskem.

Spor je u konce. Česká Lípa získala silnici za Jyskem

Dlouhodobý spor mezi městem Česká Lípa a soukromým investorem před dvěma lety vyvrcholil uzavřením komunikace za obchodním centrem Jysk na Špičáku v České Lípě. Podobný osud potkal i zdejší chodník. Nyní se blýská na lepší časy, město získalo na základě dohody silnici do svého majetku. 

Obchodní centrum u kruhového objezdu na silnici I/34 nabídne i obchody, za kterými musí Hradečáci dojíždět do větších měst.

Nové obchodní centrum nabídne hobby market, prodejnu nábytku i myčku

Na okraji Jindřichova Hradce vyroste moderní obchodní centrum. Buduje ho soukromý investor, společnost De Linea. Komplex vzniká naproti sídlišti Hvězdárna u nedávno otevřeného kruhového objezdu. Obchodní centrum přinese také více než 200 nových pracovních míst. Otevřít by se mělo už příští rok.

Zaslepená část silnice u přejezdu na Žižkově v Poděbradech má být brzy opět průjezdná.

OBRAZEM: Zaslepený kus silnice k přejezdu na Žižkově má být opět zprůjezdněn

Zřejmě jen čtyři roky vydrží dopravní řešení situace u železničního přejezdu u skláren v Poděbradech. Ze žižkovské strany byla v roce 2018 zaslepena část silnice navazující na ulici Budovcovu a ústící přímo u přejezdu. Nyní je tento „apendix“ využíván jako parkoviště. To by se však brzy mělo změnit.

Coop Přibyslav Bechyňovo náměstí. Po přestavbě bude větší a pro zákazníky přitažlivější

Obchod v Přibyslavi se přestavuje: nákupy zajistí pojízdná prodejna

Necelé dva týdny zůstane zavřené nákupní centrum Coop, jediná velká samoobsluha v Přibyslavi na Bechyňově náměstí. Čeká ji velká rekonstrukce. V době, kdy bude centrum zavřené, zajistí prodej aspoň základních potravin pojízdná prodejna přímo před vchodem do obchodu.

Slavnostní otevření prodejny Jysk v Českém Vrbném v Českých Budějovicích.

Jysk v Budějovicích otevřel po modernizaci. Už jste tam byli?

Stovky lidí byly ve středu 9. března zvědavy na "nový" Jysk v Českém Vrbném v Budějovicích. Prodejna s nábytkem skandinávského stylu tu znovuotevřela po modernizaci. Tou podle sdělení řetězce projdou všechny ze 3000 prodejen po celém světě do konce roku 2024.

Nákupní centrum Stop Shop v Třebíči. Ilustrační foto.

V Moravských Budějovicích se rozšíří nákupní centrum. Víme kdy

Druhá etapa rozšiřování nákupního centra v Moravských Budějovicích bude pokračovat. Co za nové obchody konkrétně se v nákupním centru objeví, zatím pořádně neví ani na radnici, alespoň tak to plyne z komentáře, který zveřejnilo město jako odpověď na komentář v diskusi na sociální síti.

Vizualizace nového obchodního centra Galerie Šantovka 2 z roku 2018

Šantovka 2 dostala stavební povolení. Má ale podmínku pro kolaudaci

Galerie Šantovka 2 získala stavební povolení. Zatím nepravomocné. Rozšíření obchodního centra na druhý břeh Mlýnského potoka plánuje investor, olomoucký podnikatel Richard Morávek, již delší dobu. Stávající Šantovka je prodejní plochou 48 377 metrů čtverečních největším obchodním centrem v Olomouckém kraji a jedním z 10 největších center v České republice.

Ilustrační foto

V Úvalech vznikne velké obchodní centrum

Nové obchodní centrum vyroste v Pražské ulici v Úvalech. Několik roků jednání a nezbytných úprav územního plánu nakonec vyústilo v souhlas zastupitelů s výstavbou. Práce by měly začít ještě letos.

Obchodní centrum na Poříčí? Hlavní objekty mají stát do konce roku.

Obchodní centrum na Poříčí: hlavní objekty mají stát do konce roku

/FOTO, VIDEO/ Bagry a nákladní auta. Hromady navezené zeminy. Demolice starých skleníků a zahradnictví v blanenském Poříčí skončila. Zbývá odvést část materiálu k recyklaci. Dělníci se už na zmíněné ploše pustili do přípravy stavby obchodního centra. To má první zákazníky přivítat příští rok.

Policie Los Angeles. Ilustrační foto.

Zemřela mi v náručí, řekla zdrcená matka dívky, kterou omylem zastřelila policie

Před útočníkem v nákupním centru v Los Angeles se schovávaly v převlékací kabince. Vyděšeně se k sobě tiskly a snažily se zůstat v klidu. Venku slyšely křik a dusot nohou. Soledad Peraltová k sobě tiskla čtrnáctiletou dceru Valentinu a modlila se, aby byly v pořádku. Její přání ovšem nikdo nevyslyšel. Vyděšená dívka se jí choulila v náručí, když se najednou sesunula k zemi. Matka si s hrůzou uvědomila, že Valentinu trefila do hrudi zbloudilá kulka. Nákup narozeninového dárku se stal největší noční můrou. Na vlastní oči musela sledovat, jak z jejího dítěte uniká život.

Takto vypadala blanenská lokalita "Skleníky" v ulici Poříčí na konci listopadu.

Blanenské „Skleníky“ z výšky. Zahradnictví vystřídá obchodní centrum

/FOTO, VIDEO/ Zchátralé skleníky a několik budov někdejšího zahradnictví jsou definitivně pryč. Na ploše u průtahu Blanskem v ulici Poříčí se nyní tyčí velké hromady zeminy a rozdrceného stavebního materiálu. Těžká technika v těchto dnech dělá na místě, kde má v budoucnu stát nové obchodní centrum, terénní úpravy.

Očkovací centrum pro neregistrované v nákupním centru Fontána.

Chcete se očkovat? Ve Fontáně v Teplicích můžete na počkání a bez registrace

Očkovací centrum bez předchozí registrace začalo v úterý 7. prosince fungovat v nákupním centrum Fontána v Teplicích. Prostory pro to od centra dostala krajská zdravotní zdarma. Očkování pro ty, kteří se předem registrují do centrálního systému, a vyčkávají na svůj termín, zůstává nadále v teplické nemocnici.

Okolí obchodního centra Forum Nová Karolina. Ilustrační foto.

Budou Vánoce v Karolině rekordní?

Čeká česká obchodní a nákupní centra nejlepší „vánoční sezona“ za několik let? Mohlo by se to podařit. Forum Nová Karolina odhaduje, že by letošní „vánoční sezona“ mohla být jedna z nejlepších za poslední roky.

Vizualizace nového obchodního centra Galerie Šantovka 2 z roku 2018

Šantovka 2 jde pro povolení, investor chystá i proměnu "jedničky"

Stavební úřad oznámil, že zahajuje stavební řízení na rozšíření olomouckého obchodního centra Galerie Šantovka. Investor má v plánu úpravy stávajícího nákupního centra a zejména přístavbu Šantovky, která je prodejní plochou 48 377 metrů čtverečních největším obchodním centrem v Olomouckém kraji a jedním z 10 největších v České republice.

Atrium Palác v Pardubicích

Nákupní centra ve vánočním hávu. Čím letos potěší napříč republikou?

Za okny máme sice ještě podzim s opadávajícím listím i nepříjemnými plískanicemi, ale Vánoce se kvapem blíží. Pro obchodní centra jde o nejlukrativnější období, kdy vyrazí nakupovat zástupy lidí. S tím souvisí i navození té správné vánoční atmosféry. Nákupní centra pojala letošní sváteční výzdobu většinou v duchu klasických českých Vánoc. Deník se pro vás předem zeptal, jak jednotlivá obchodní centra nejen v Praze, ale i v regionech, pojmou letošní Vánoce a na co se můžete těšit.

Nové nákupní centrum má vyrůst na místě budovy bývalé lepenkárny (na snímku) v části areálu přerovské firmy Kazeto.

Nové nákupní centrum vyroste v Přerově, v Kazetu zbourají několik budov

Nové nákupní centrum má vyrůst na pozemcích přerovské firmy Kazeto, která vyrábí lepenkové kufry, interiérové doplňky a úložné krabice. Obchodům má ustoupit budova bývalé lepenkárny, která už neslouží svému původnímu účelu a chátrá. Zdemolovány by měly být ale i jiné menší objekty v části areálu společnosti, která má sídlo v Husově ulici.

V Kročehlavech se za parkování u Oazy nově platí.

V Kročehlavech se za parkování nově platí, obyvatelé sídliště jsou roztrpčeni

/FOTOGALERIE/ Parkování v největším středočeském městě Kladně je čím dál obtížnější. Ačkoli se vedení Kladna snaží v husté zástavbě panelových sídlišť přidávat nové parkovací plochy, je to stále málo. Tím spíše, když se obchodní centrum Oaza v Kročehlavech v lokalitě Okrsek 4 rozhodlo po letech provozu parkoviště zpoplatnit a umístit zde závory.

V Ostravě se otevřel první second hand v obchodním centru, a to v Avion Shopping Parku.

Unikátní Moment: V Ostravě se otevřel první second hand v obchodním centru

/FOTOGALERIE/ Prodejny s módním oblečením v nejrůznějším stylu nesmí chybět v žádném obchodním centru. Prodejny nabízející oblečení "z druhé ruky" by zde ale hledal málokdo. V Ostravě se to ovšem rozhodli vyzkoušet. V obchodním centru Avion funguje second hand Moment, který je nejen v tomto směru doslova unikátní. Funguje totiž na trochu jiném principu, než je obvyklé.