Kreativ

ŠTÍTEK: obchodní centrum

Autogramiáda Karlose Vémoly v Českých Budějovicích v IGY Centru.

Vémola se v Budějovicích fotil s fanoušky, podívejte se. Byli jste tam taky?

/VIDEO/ Dlouho dopředu byla v Českých Budějovicích v multikině CineStar v obchodním centru IGY vyprodaná předpremiéra filmu Karlos. Na filmovém plakátu lze číst i známé heslo Karlose Vémoly Lvi žerou první. Už dlouho dopředu se také kolem pódia při autogramiádě scházeli zájemci o autogram před zahájením promítání.

Z nákupního centra Futurum v Ostravě zmizely lavičky.

Co nám to provedli? Zoufalí muži bloumají v nákupním centru Futurum v Ostravě

/VIDEO, FOTO/ Peklo prožívá řada mužů, kteří se svými manželkami a partnerkami v těchto dnech míří do obchodního centra Futurum v Moravské Ostravě. Že zde chybí mužský koutek, kam by je drahé polovičky během nakupování „odložily“, je letitý problém, a to nejen Futura. Nyní je to však ještě horší…

Fabrika ve Zlíně? Má to smysl. Do roka bude jasno, říká Jarolím z Creamu

Fabrika ve Zlíně? Má to smysl. Do roka bude jasno, říká Jarolím z Creamu

/PRVNÍ ČÁST ROZHOVORU/ O chystané stavbě nového polyfunkčního komplexu s obchodním centrem, multikinem a zimním stadionem v areálu Svitu ve Zlíně informovala letos na podzim společnost Cream Investments. Proč stavba doposud nezačala, i když se o ni mluví několik let, v čem je stávající koncept jiný a není už obchodních center ve Zlíně moc? O tom hovořil člen představenstva společnosti Cream Martin Jarolím.

Budoucí podoba vodního ráje.

Top 5 projektů roku 2024 na Pelhřimovsku: nová čtvrť nebo obnova poloostrova

Nová obytná čtvrť včetně parku o pěti tisících metrech čtverečních vzniká na okraji Pelhřimova. Rozsáhlá výstavba počítá nejen s bydlením, ale rovněž s kavárnami nebo výhledem na město. Jedná se o jeden z aktuálně vznikajících projektů na Pelhřimovsku, mezi které patří mimo jiné budoucí obchodní centrum v Humpolci nebo obnova poloostrova na pelhřimovském Radětínském rybníce. Deník vytipoval pět nejzajímavějších projektů, jejichž výstavba zasáhne do roku 2024.

Vizualizace obchodního centra ve Velkém Meziříčí.

Top sedm projektů roku 2024 na Žďársku: obchodní centrum, nová čtvrť, knihovna

/VIZUALIZACE, FOTO/ Několik zásadních projektů vznikne v letošním roce na Žďársku. V samotném Žďáře například začne výstavba propojky mezi Jihlavskou a Brněnskou ulicí, která bude součástí obchvatu. Ve Velkém Meziříčí dokončí stavbu nového obchodního centra. Investovat budou také v Novém Městě na Moravě.

Minuta ticha za oběti střelby. U nákupního centra v Ostravě reagoval málokdo

/VIDEO/ Českem se v sobotu v pravé poledne rozezněly kostelní zvony. Minutou ticha si republika připomenula oběti střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Mladý muž tam ve čtvrtek připravil o život 14 lidí, další zranil. Poté zbraň obrátil proti sobě. K uctění památky mrtvých se připojila také Ostrava. Někde jen symbolicky.

Lidé vyrazili na předvánoční nákupy.

Lidé na jihu Moravy nakupují na poslední chvíli: Vaňkovka praská ve švech

/FOTO, VIDEO/ Do Vánoc zbývají dva dny a lidé v nákupních centrech ještě na poslední chvíli shánějí dárky, či alespoň dokupují ještě nějaké maličkosti. Například v nákupním centru Vaňkovka v Brně bylo v pátek velmi živo i přes poledne. Parkoviště byla tak plná, že řidiči kroužili ve snaze najít si místo a nakonec parkovali i přes déšť venku.

Bitcoinmat. Ilustrační snímek.

Policista na nákupech zachránil ženě 300 tisíc. Už je vkládala do bitcoinmatu

„Mně ta dvoutisícovka tam nejde vložit“. Když policista z obvodního oddělení z Trutnova zaslechl v jednom z pardubických nákupních center tuto větu, zbystřil. Starší žena opodál držela v ruce  mobilní telefon a vkládala peníze do bitcoinmatu. Přestože byl policista na vánočních nákupech s rodinou, začal hned jednat. Ženě svou všímavostí zachránil úspory.

V přerovském obchodním centru Koloseum otevřel ve čtvrtek novou prodejnu Penny market.

VIDEO: V Přerově otevřel Penny market, zákazníci vzali nový obchod útokem

Před obchodním centrem Koloseum ve čtvrtek ráno netrpělivě postávali první zákazníci, kteří byli zvědaví na otevření nové prodejny. Po měsících stavebních úprav zde zahájil prodej Penny market a první reakce zákazníků potvrzují spokojenost s velikostí plochy, ale i přehledností a možností samoobslužného nákupu.

Jak je to s otevírací dobou obchodů o vánočních svátcích či na silvestra? Přehled přinášíme v článku.

Obchody o Vánocích a na přelomu roku: Kde lze nakoupit, jaká je otevírací doba

Jak je to s obchody o vánočních svátcích a na přelomu roku? Obchodní centra a markety bývají plné lidí shánějících dárky pod vánoční stromek. Stejně tak probíhají nákupy surovin pro přípravu štědrovečerní večeře či silvestrovského pohoštění. Zatímco mnozí chtějí mít vše předpřipravené s předstihem, najdou se i tací, kteří vše nechávají i třeba kvůli svému zaměstnání na poslední chvíli. Sehnat suroviny nebo dárek přímo o Štědrém dni ale může být problém. V Česku totiž platí zákon upravující prodejní dobu obchodních center a obchodů. Obchody s plochou větší než dvě stě metrů čtverečních musí mít o některých svátcích zavřeno. 

Pardubice budou mít nové obchodní centrum. Pernerka získala stavební povolení

Pardubice budou mít nové obchodní centrum. Pernerka má stavební povolení

/VIZUALIZACE STAVBY/ Společnost Redstone Real Estate chce brzy začít stavět první část svého rozsáhlého developerského projektu v Pardubicích. V prostorách bývalého lihovaru Hobé před pardubickým hlavním nádražím vyroste nové obchodní centrum. Součástí objektu nebudou pouze obchodní plochy, ale i byty, kanceláře, lékařské ordinace, hotel nebo dětská zóna s jump arénou.

Situace během předposlední adventní neděle u karlovarského obchodního centra Fontána.

Nákupní horečka je tady. Podívejte se, jak to vypadalo v neděli před Tesco

Ačkoliv většina Čechů se snaží pořídit vánoční dárky pohodlně doma přes e-shopy, stejně jsou drobnosti, jídlo a spousta dalších nutností, které musí nakoupit zkrátka klasicky v běžných obchodech. A tak docházelo na předposlední adventní, tedy stříbrnou, která tentokrát připadla na 17. prosince, k menším dopravním zácpám v karlovarských Dvorech.

Parkoviště před plzeňskými nákupními centry byla o posledním předvánočním víkendu beznadějně plná

Parkoviště praskala ve švech, Plzeňané vyrazili na nákupy

Pomalu se sunoucí kolona aut, dlouhé čekání na uvolněné místo na parkovišti, troubení nervózních řidičů a lidé proplétající se mezi auty s plnými nákupními vozíky. Tak vypadala většina parkovišť před plzeňskými obchodními centry tuto sobotu i neděli. Třetí adventní víkend využila jako každoročně k předvánočním nákupům řada Plzeňanů i lidí z okolí.

Plná parkoviště před obchodními centry. Nadcházející svátky lákají do obchodu spoustu lidí, příbývá proto i dopravních nehod. Ilustrační snímek

Na parkovištích u obchodů přibývá nehod. Řidiči neřeší, že i tam platí pravidla

Obchodní centra jsou v těchto dnech plná lidí shánějících dárky, ale také suroviny pro přípravu štědrovečerní večeře. Silný provoz je i na parkovištích. A právě parkovací plochy jsou v předvánočním čase jedním z nejrizikovějších míst pro řidiče. Počet nehod tu přibývá. Šoféři totiž velmi často zapomínají na základní pravidlo silničního provozu - přednosti zprava.

Obchodním centrum Avion Shopping Park v Ostravě, ilustrační foto. Archivní snímek Deníku.

Parkoviště u Avion Shopping Parku v Ostravě patří k nejrizikovějším v republice

Obchodní centra jsou v těchto dnech plná lidí shánějících dárky, ale také suroviny pro přípravu štědrovečerní večeře. Silný provoz je i na parkovištích. A právě parkovací plochy jsou v předvánočním čase jedním z nejrizikovějších míst pro řidiče. Počet nehod tu přibývá. Parkoviště u ostravského Avion Shopping Parku je dle statistik jedno z těch vůbec nejnebezpečnějších v České republice.

Znovuotevření pobočky České pošty v Orlí ulici chystají její zástupci v příštím roce. Filiálka ve Velkém Špalíčku skončí.

Česká pošta hlásí návrat na Orlí v Brně. Pobočka ve Velkém Špalíčku skončí

/VIDEO/ Návrat zpět do Orlí ulice v Brně. Tak lze popsat změny ve fungování brněnských poboček České pošty, které státní firma plánuje se začátkem února. Nově se znovuotevřou tři přepážky na filiálce v Orlí, kterou vládní představitelé zrušili během letošního snižování počtu poboček, místo toho čeká konec filiálku v obchodním centru Velký Špalíček.

Obchodní centrum u Stehelčevsi otevřelo oficiálně své brány zákazníkům ve čtvrtek 7. prosince.

Nákupní centrum u Stehelčevsi otevřelo. Na Popeyes a mekáč si lidé ještě počkají

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Velké nadšení a první zákazníci odvážející si plné nákupní vozíky a tašky. Tak vypadalo parkoviště před novým obchodním centrem, kde byly tento týden postupně otevřeny obchody v novém retail parku Stehelčeves, ležícím na trase dálnice D7. V nabídce nechybí potraviny ani spotřební zboží. Co nevidět otevřou i dvě rychlá občerstvení.

Pakoviště v Cityparku bývá během adventních víkendů celkem zaplněné.

Parkoviště v Cityparku o adventu praská ve švech. Roli hrají i modré zóny

Dlouhý had aut u vjezdu do Cityparku, řidiči musí čekat, až jiní z parkoviště vyjedou. Na počítadle volných míst totiž svítí nula. Obrázek, který je během roku spíše raritou, se o adventu v Jihlavě stává relativně běžnou záležitostí. Deník zjišťoval, zda nákupní centrum chystá nějaká omezení pro návštěvníky, kteří míří na parkoviště.

Otevření McDonald's v Retail parku Ovčáry, 30. listopadu 2023.

McDonald’s u Kolína má otevřeno. Restaurace se zaplnila prvními hosty

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Ve čtvrtek 30. listopadu dopoledne otevřela pro zákazníky první pobočka fastfoofového řetězce McDonald’s v okolí Kolína. Nachází se v nákupním centru Retail park Ovčáry v průmyslové zóně u města a kromě klasické nabídky nabízí i kavárnu McCafé či prodej do vozu McDrive.

Nákupní centrum S1 Krnov na jaře nabídne zákazníkům sedm obchodních jednotek na ploše přes pět tisíc metrů. Bude zde Penny, Datart, Pepco, DM drogerie, Kick, Super zoo i TEDi.

V Krnově roste nové nákupní centrum. Podívejte se

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V Krnově v Revoluční ulici na pozemcích po zbořené slévárně roste nové nákupní centrum S1 Krnov. Jde o výsledek spolupráce developera Saller Group se zhotovitelem LEKOS-STAVBY, spol. s r.o.

Areál bývalých jatek v Žatci. Archivní foto

Billa, Datart. Stavba obchodního centra v Žatci začne později, řešil se vzhled

Bývalé jatky v Žatci ustoupí nové obchodní zóně. Prostor roky uzavřeného závodu u Ohře při silnici I/27 Most – Plzeň se zásadním způsobem promění. V novém maloobchodním centru vznikne supermarket Billa, obchod s elektronikou a spotřebiči Datart, DM drogerie, nebo prodejny chovatelských potřeb Super zoo a tabákových výrobků a tisku Traficon.

Město povolilo výjezd z obchodního centra do ulice nábřeží Závodu míru.

Zákaz už neplatí. Pardubická radnice nechala znovu upravit křižovatku u zimáku

Na křižovatce Hradecké ulice a Sukovy třídy až po vjezd do podzemního parkoviště Paláce Pardubice nechala před dvěma týdny radnice umístit nový mantinel. Ten řidičům brání přímo odbočit do podzemního parkoviště u obchodního centra. Vozidla, která původně odbočovala vlevo, musí nyní pokračovat rovně na kruhový objezd, kde se otočí a následně mohou odbočit do obchoďáku. Vedení města tím chtělo odlehčit vytíženému místu u zimáku, kde odbočující řidiči často zablokovali celou křižovatku. Teď přišla další změna.

Obchodní centrum v Moravských Budějovicích

Nové prodejny a slevové akce. V Budějovicích ve čtvrtek otevřou obchodní centrum

/FOTO, VIDEO/ Nápisy se jmény obchodů už zdobí čtyři nové prodejny. A lidé v Moravských Budějovicích na Třebíčsku už nedočkavě vyhlíží, kdy si v nich nakoupí. Ve čtvrtek ráno totiž otevře přístavba s dalšími provozovnami v obchodním centrum poblíž ulice Okružní. Patří mezi ně obchody s obuví, elektrem, psacími potřebami nebo také asijská restaurace.

Potřebuje Zlín další nákupní centrum? Fabrika pohledem marketingového experta

Potřebuje Zlín další nákupní centrum? Fabrika pohledem marketingového experta

/ROZHOVOR, ANKETA/ Obchodní centrum, multikino či zimní stadion nabídne nový polyfunkční komplex Fabrika, který vyroste ve Zlíně. Objekt za 3,5 miliardy postaví ve východní části areálu Svitu do roku 2027 společnost Cream Investments. Chce tím proměnit areál Svitu v moderní centrum Zlína. Je to reálné? A uživí se ve Zlíně další nákupní centrum? Na to se Deník zeptal marketingového specialisty Vratislava Kozáka z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.