Kreativ

ŠTÍTEK: okurka

FOTO: Zeliáda a lá Mexiko nabídla 117 pochoutek

Víceměřice – Místní i přespolní návštěvníci zažili ve Víceměřicích sobotní odpoledne plné pochoutek. Pod patronací zdejšího Českého svazu zahrádkářů se zde uskutečnil čtvrtý ročník Mexické zeliády a třetí pokračování dětského ovocného mlsu.

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná dalšího vítěze, který si za své kulinářské umění z redakce Ústeckého deníku odnese šek na tři sta korun. Stala se jím čtenářka Jiřina Podrápská s receptem na bramborák bez brambor.

Víceměřičtí zvou na ples, šibřinky i zeliádu

Víceměřice – O tom, že se lidé v této malé vísce dokáží pořádně bavit, se návštěvníci mohli přesvědčit už několikrát. Vzpomeňme třeba na úspěšnou květnovou lóbačku či červencovou pyžamovou párty. A Víceměřičtí nebudou zahálet ani v lednu.

O mazlíčcích

Zlín -Dnešní blog píšu s pohledem na louku naproti divadlu. Prohánějí se po ní dva psi. Rasa se mi těžko identifikuje, ale i v tomto případě platí, že jsou velmi podobni svým pánům.

Obvinili ho z vydírání, teď se fotí se starostou

Znojmo - Ještě před měsícem trávil Zbyšek Dřevojan noc v policejní cele pro podezření z vydírání a stalkingu, nyní pózuje na titulní straně regionálního týdeníku společně se starostou Znojma.

Uvařit dvě stě obědů není legrace

Klenčí pod Čerchovem -Co obnáší práce kuchařky, jsem si na vlastní kůži vyzkoušela v hotelu Haltrava v Klenčí pod Čerchovem. Jedničku bych asi nedostala.

FOTO: Saláty trochu jinak. Přesto získaly zlato a bronz

Děčín - Mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu vyhrálo netradiční pochoutkou mezi dospělými družstvo učitelů z děčínské Střední školy řemesel a služeb. Jejich žáci skončili ve své kategorii třetí.

Tradiční i netradiční štědrovečerní vaření

Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.

Mikulov spřádá plány na otevření vlastního trhu

Mikulov – Ovoce a zelenina ze zahrádky, včelí med nebo třeba drobné zvířectvo z eko chovů. I s takovými produkty by se mělo obchodovat na plánovaném trhu v Mikulově, o jehož otevření vedení města vážně uvažuje.

Derby Měřína s Herálcem přineslo úžasný obrat

Žďársko – Podzimní derniéra I. B třídy – skupiny B přála týmům ze Žďárska. Ve 13. kole vyhrál kvintet mužstev a mohlo být ještě lépe nebýt dvou derby zápasů. V nich se dařilo domácím výběrům.

Číslo týdne: 13

Bruntál - Fóliovník využil poněkud neobvykle čtyřiapadesátiletý muž z Bruntálu. Zatímco pěstovat tady rajčata, okurky nebo další zeleninu je obvyklé, tento muž se vydal jinou cestou a v rozporu se zákony se pustil do pěstování marihuany.

Seriál Deníku Z moravské kuchyně: Hodolanská omáčka

Slovácko /FOTOGALERIE/ - V České republice máme nespočet měst, městeček, obcí a vesniček. Každé z míst je něčím unikátní. Mezi originality patří i místní recepty. V našem seriálu pátráme po historii některých z nich.

Béčko Vrchoviny tlaku domácích neodolalo

Žďársko – Bitva o dělené první místo skončila v rámci 11. kola I. B třídy – skupiny B výraznou výhrou domácího Štěpánova. Rezerva Vrchoviny přitom ještě v poločase držela bezbrankový stav. Rozsochy v „záchranářském“ duelu zvítězily na hřišti posledních Šebkovic, dvěma góly se o to postaral Bureš.Bítovčice hattrickem sestřelil Patrik Romančák.

Herálec přehrál první Štěpánov

Žďársko – Hned tři okresní derby nabídlo 10. kolo I. B třídy – skupiny B. V tom prvním překvapil jedenáctý Herálec, když jednoznačným výsledkem porazil vedoucí Štěpánov. Rozsochy se s Křižanovem rozešly nerozhodně a souboj dvou rezervních družstev divizních celků vyzněl lépe pro hosty ze Žďáru nad Sázavou.

Znojmo obhlíží výrobce sterilovaných okurek

Znojmo - Jako svůj největší předvolební trumf vytáhli ve středu odpoledne znojemští sociální demokraté společnost PT Servis Tábor. Druhý největší tuzemský zpracovatelský podnik uvažuje o obnově výroby tradiční, znojemské sterilované okurky ve Znojmě.

Hravé a snadné zavařování

Bohatá úroda je snem každého zahradníka. Stromy obalené jablky, hruškami, švestkami nebo broskvemi jsou jeho chloubou. Zprvu si každý rád utrhne ovoce přímo ze stromu, čeho je ale moc, toho je příliš. Všechno se časem přejí. Pak přichází nerudovská otázka: kam s tím? No přece do sklenic a do spíže.

FOTO: Čajot se v Určicích předváděl s jabkohruškama

Určice /VIDEO/ – Krasavci z řad ovoce, zeleniny a květin o víkendu obsadili určickou sokolovnu. Někteří si pěkně hověli v košíčcích, další se váleli po zemi nebo po svých obdivovatelích pokukovali usazeni ve vkusných vázách. Jedno měli ale společné. Všechny spatřili světlo světa díky pečlivé starosti místních pěstitelů. A protože se vyvedli, rozhodli se jimi jejich majitelé pochlubit na tradiční podzimní výstavě.

Do Vlašimi prý nepřijedou znojemské okurky, ale beton

Vlašim – Lídr fotbalové II. ligy FC Graffin Vlašim bude v sobotu od 16 hodin potvrzovat roli favorita proti nováčkovi ze Znojma, který má prozatím jen šest bodů za dvě výhry a sídlí na dvanáctém místě ze šestnáctičlenného peletonu.