Folmavští hasiči loni nezaháleli
Folmava /FOTOGALERIE, přidána VIDEA/ – Valnou hromadu měli ve zmodernizované zbrojnici, kde odpracovali na čtyři tisíce hodin.
Folmava /FOTOGALERIE, přidána VIDEA/ – Valnou hromadu měli ve zmodernizované zbrojnici, kde odpracovali na čtyři tisíce hodin.
Víceměřice – Místní i přespolní návštěvníci zažili ve Víceměřicích sobotní odpoledne plné pochoutek. Pod patronací zdejšího Českého svazu zahrádkářů se zde uskutečnil čtvrtý ročník Mexické zeliády a třetí pokračování dětského ovocného mlsu.
Svitavy – Další týden v posilovně mají za sebou dámy, které se rozhodly hubnout s Deníkem.
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná dalšího vítěze, který si za své kulinářské umění z redakce Ústeckého deníku odnese šek na tři sta korun. Stala se jím čtenářka Jiřina Podrápská s receptem na bramborák bez brambor.
Hořice – Káťa, Zuzka ani oba Jirkové si už nemohou říct: „Začnu hubnout až zítra.“ Jsou v tom totiž namočení až po uši.
Víceměřice – O tom, že se lidé v této malé vísce dokáží pořádně bavit, se návštěvníci mohli přesvědčit už několikrát. Vzpomeňme třeba na úspěšnou květnovou lóbačku či červencovou pyžamovou párty. A Víceměřičtí nebudou zahálet ani v lednu.
Tábor –Vánoce a čas po nich vybízí k dobročinnosti. V táborském klubu Envy jí však meze nekladou ani přes rok. Nyní nabádají i další instituce.
Písek - Znáte to. Občas někdo něco řekne, druhý se toho chytne, třetí si přisadí, a nakonec se původně nevinná myšlenka rozvine v kolosální akci.
Zlínský kraj - Došly vám nápady, jakou pomazánkou či salátem dnes přivítat své přátele? Překvapte je celerovým třeskem, šiki–šiki či sloním mlsancem
Besednice (Českokrumlovsko) - Zaměstnankyně besednické výrobny lahůdek se nyní mají co ohánět.
Besednice - Zaměstnankyně besednické výrobny lahůdek se nyní mají co ohánět.
Slovácko - Po vánočním hodování, kdy si na své přišli všichni milovníci sladkých chutí, nastává poslední den v roce a to už budou vládnout chutě zcela jiné.
Uherské Hradiště - Jak ve Slováckém deníku děláme bramborový salát? Inspirujte se
Strakonicko – Máte chuť připravit si vánoční tabuli trochu jinak? Tady je trochu inspirace.
Most - Kuchařky chystaly pro děti vinné klobásky.
Královéhradecko – Už víte, jestli budete dělat bramborový salát sami, nebo si ho necháte připravit?
Mám rád modré nebe. A taky kuchaře Pohlreicha.
Orlickoústecko – Vánoce vám přinesly pořádný vítr do peněženek a vy se ptáte, kde ušetřit?
Zlín -Dnešní blog píšu s pohledem na louku naproti divadlu. Prohánějí se po ní dva psi. Rasa se mi těžko identifikuje, ale i v tomto případě platí, že jsou velmi podobni svým pánům.
Ústí nad Labem – V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařil, jako každý čtvrtek vítězný čtenářský recept Ústeckého deníku.
Znojmo - Ještě před měsícem trávil Zbyšek Dřevojan noc v policejní cele pro podezření z vydírání a stalkingu, nyní pózuje na titulní straně regionálního týdeníku společně se starostou Znojma.
Hlinsko – Dalšími zápasy pokračovaly futsalové soutěže na Hlinecku.
Klenčí pod Čerchovem -Co obnáší práce kuchařky, jsem si na vlastní kůži vyzkoušela v hotelu Haltrava v Klenčí pod Čerchovem. Jedničku bych asi nedostala.
Chrudim – Místní Orlice své „bratry“ z města okurek po vyrovnaném boji nakonec „překlovaly“ a opět se jim u dna tabulky lépe dýchá.HC Chrudim - Orli Znojmo 3:2 (1:1, 1:0, 1:1).
Děčín - Mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu vyhrálo netradiční pochoutkou mezi dospělými družstvo učitelů z děčínské Střední školy řemesel a služeb. Jejich žáci skončili ve své kategorii třetí.
Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
Strakonicko - Jen poctivé ruční krájení. Přesně tak, jak to dělávala moje babička, řekla k tajemství toho nejlepšího bramborového salátu Věra Šímová.
Čejetice – Věra Šímová: Jen poctivé ruční krájení. Přesně tak, jak to dělávala moje babička.
Ústí nad Labem – Vítězný recept od čtenáře Milana Tobiáše na Burské kuřecí řízky slavil mezi návštěvníky restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu úspěch.
Mikulov – Ovoce a zelenina ze zahrádky, včelí med nebo třeba drobné zvířectvo z eko chovů.
Mikulov – Ovoce a zelenina ze zahrádky, včelí med nebo třeba drobné zvířectvo z eko chovů. I s takovými produkty by se mělo obchodovat na plánovaném trhu v Mikulově, o jehož otevření vedení města vážně uvažuje.
Český Krumlov - Rajče, paprika, okurka, cibule, to vše zalité octem a olejem, posolené a posypané balkánským sýrem.
Znojmo – Přestože o rozkradení majetku bývalé okurkářské firmy Fruta píše Zbyšek Dřevojan často, o svém působení ve firmě příliš nemluví.
Východní Čechy - Deník přináší další díl pravidelného ekonomického seriálu.
Svitavy - Deník přináší další díl pravidelného ekonomického seriálu.
Žďársko – Podzimní derniéra I. B třídy – skupiny B přála týmům ze Žďárska. Ve 13. kole vyhrál kvintet mužstev a mohlo být ještě lépe nebýt dvou derby zápasů. V nich se dařilo domácím výběrům.
Bruntál - Fóliovník využil poněkud neobvykle čtyřiapadesátiletý muž z Bruntálu. Zatímco pěstovat tady rajčata, okurky nebo další zeleninu je obvyklé, tento muž se vydal jinou cestou a v rozporu se zákony se pustil do pěstování marihuany.
Slovácko /FOTOGALERIE/ - V České republice máme nespočet měst, městeček, obcí a vesniček. Každé z míst je něčím unikátní. Mezi originality patří i místní recepty. V našem seriálu pátráme po historii některých z nich.
Žďársko – Bitva o dělené první místo skončila v rámci 11. kola I. B třídy – skupiny B výraznou výhrou domácího Štěpánova. Rezerva Vrchoviny přitom ještě v poločase držela bezbrankový stav. Rozsochy v „záchranářském“ duelu zvítězily na hřišti posledních Šebkovic, dvěma góly se o to postaral Bureš.Bítovčice hattrickem sestřelil Patrik Romančák.
Chrudim - Chrudimští hokejisté chtějí navázat na výkon proti lídrovi z Chomutova i ve městě okurek.
Žďársko – Hned tři okresní derby nabídlo 10. kolo I. B třídy – skupiny B. V tom prvním překvapil jedenáctý Herálec, když jednoznačným výsledkem porazil vedoucí Štěpánov. Rozsochy se s Křižanovem rozešly nerozhodně a souboj dvou rezervních družstev divizních celků vyzněl lépe pro hosty ze Žďáru nad Sázavou.
Znojmo - Jako svůj největší předvolební trumf vytáhli ve středu odpoledne znojemští sociální demokraté společnost PT Servis Tábor. Druhý největší tuzemský zpracovatelský podnik uvažuje o obnově výroby tradiční, znojemské sterilované okurky ve Znojmě.
Odborníci z portálu pro rodiče Babyweb.cz zodpovídají dotazy čtenářů. Tentokrát se zaměřili na chutě nastávajících maminek.
Německo – Kdo by je neznal: boty Zeha, Ilmia nebo třeba spreewaldské okurky. Zatímco na západě měli Niveu, na východě si mazali ruce Florenou.
Bohatá úroda je snem každého zahradníka. Stromy obalené jablky, hruškami, švestkami nebo broskvemi jsou jeho chloubou. Zprvu si každý rád utrhne ovoce přímo ze stromu, čeho je ale moc, toho je příliš. Všechno se časem přejí. Pak přichází nerudovská otázka: kam s tím? No přece do sklenic a do spíže.
Určice /VIDEO/ – Krasavci z řad ovoce, zeleniny a květin o víkendu obsadili určickou sokolovnu. Někteří si pěkně hověli v košíčcích, další se váleli po zemi nebo po svých obdivovatelích pokukovali usazeni ve vkusných vázách. Jedno měli ale společné. Všechny spatřili světlo světa díky pečlivé starosti místních pěstitelů. A protože se vyvedli, rozhodli se jimi jejich majitelé pochlubit na tradiční podzimní výstavě.
Třemošnice - Pavel Kalina z Třemošnice zaslal Deníku zajímavé fotografie.
Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího kola v kulinářském umění se stala čtenářka Lucie Bečvářová s receptem na Babiččiny knedlíky s houbovou omáčkou.
Staré Sedliště – Tři obří dýně se urodily na zahradě Benešových ve Starém Sedlišti.
Vlašim – Lídr fotbalové II. ligy FC Graffin Vlašim bude v sobotu od 16 hodin potvrzovat roli favorita proti nováčkovi ze Znojma, který má prozatím jen šest bodů za dvě výhry a sídlí na dvanáctém místě ze šestnáctičlenného peletonu.