Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Sbírka parfémů, která čítá téměř sto čtyřicet kousků.

Sbírka, která padne do oka i nosu

Český Těšín – Přesně sto třicet devět lahviček od nejrůznějších parfémů má doma pětadvacetiletá Monika Starková z Českého Těšína.

NÁCHOĎAČKA Markéta Klemmová (vlevo) s kolegyní Kristýnou na večeři během ramadánu.

12 dní ramadánu je za námi

Katar, Náchod - Pravidelné vyprávění fyzioterapeutky Markéty Klemmové z Náchoda (na snímku), která pracuje v Kataru, pokračuje.

Pouliční prodejci v centru Plzně přesvědčují kolemjdoucí, aby koupili nabízené zboží. Někdo si obchodníky vyslechne.

Pouliční prodejci zaplavili centrum Plzně

Plzeň - Mnohé lidi jejich práce obtěžuje. Na pár metrech vás zastaví a do rukou každému něco cpou nebo přesvědčují o výhodách změny zdravorní pojišťovny nebo dodavatele plynu a elektřiny. Řeč je o pouličních prodejcích, kteří s příchodem léta zaplavili ulici Bedřicha Smetany a Kopeckého sady v Plzni.

Pouliční prodejci v centru Plzně přesvědčují kolemjdoucí, aby koupili nabízené zboží. Někdo si obchodníky vyslechne.

Pouliční prodejci zaplavili centrum

Plzeň – Mnohé lidi jejich práce obtěžuje. Na pár metrech vás zastaví a do rukou každému něco cpou nebo přesvědčují o výhodách změny zdravorní pojišťovny nebo dodavatele plynu a elektřiny.

Ilustrační foto.

Celníci zabavili padělky v hodnotě více než 13 milionu korun

Jižní Čechy – Poslední červnovou středu jihočeští celníci zabavovali padělky u trhovců a prodejců ve Vyšším Brodě na Českokrumlovsku. V jedné tržnici a třech kamenných obchodech zajistili padělky zboží v hodnotě 13 127 879 korun.

Ilustrační foto

Zloději během dvou dnů vykradli pět domů, sebrali i doutníky

Olomouc – Pět případů krádeží nahlásili během pouhých dvou dnů policistům majitelé rodinných domů z Olomoucka a Uničovska. Zloději do jejich domácností vnikli nedostatečně zajištěnými okny či dveřmi. Ta jsou pro ně téměř vždy tou nejjednodušší cestou, jak se k cennostem dostat. Podle odborníků přitom není problém jakýkoliv dům elektronicky zabezpečit a zajistit si tím klidný spánek či bezstarostnou dovolenou.

Ilustrační foto

Stánek byl plný padělků zboží

Českokrumlovsko – Plný stánek padělků za téměř 4,7 milionu korun objevili celníci při razii na tržnici u fotbalového hřiště 
ve Vyšším Brodě.

Ilustrační foto

Vůně by v létě měla přinést osvěžení a dodat energii

Vlastějovice – V době letního horka řada z nás ocení osvěžení, které mu přináší vůně. Jaké vůně preferujeme? A do jaké míry náš výběr ovlivňuje počasí? A proč na druhém člověku vůně voní jinak?Na tyto otázky odpovídala Pavlína Nixbauerová z Vlastějovic, která se vůním již řadu let intenzivně věnuje.

Ilustrační foto

GLOSA: Cestování v MHD? Chce to silný žaludek a slabý čich

„Fuj, vy ale smrdíte!" Seniorka v růžové blůzičce už to včera v autobuse směřujícím na Vysočanskou nemohla vydržet. Nedivila jsem se jí. Asi padesátiletému statnému muži stékaly pramínky potu snad všude. Celé jeho černé obepnuté tričko by se dalo ždímat, toho, že asi nepoužil deodorant (nebo jen zatraceně málo), jsem si nechtěně všimla i já, když jsem kolem něj procházela.

Ilustrační foto.

Odnesl si věci za desítky tisíc

Luhačovice – Škodu přesahující sedmdesát tisíc korun způsobil zloděj hostům hotelu v Luhačovicích. Celkem si během sobotního odpoledne prohlédl tři pokoje.

Martina Ryšánková z Vyškova.

Londýn se vyplatil. Miliontou cestující lákají památky

Brno, Vyškov - Výlet do Londýna si možná neplánovaně zopakuje Martina Ryšánková z Vyškova. Ve středu se totiž stala miliontou cestující společnosti Ryanair z brněnského letiště. Jako odměnu si odnesla poukázku na zpáteční let pro dvě osoby.

Příběh Coco Chanel uvedou 13. června v divadle Semafor. Jednu z hlavních rolí, mladou módní návrhářku Coco, ztvární Michaela Dolinová.

Herečka Michaela Dolinová: Dávám si daleko větší pozor, co, kdy a kde řeknu

Praha /ROZHOVOR/ - Její jméno nesou drahé parfémy, dodnes je považována za módní ikonu, která přišla s revolučními myšlenkami v oblékání žen, v účesech, ale i v kapitalistickém myšlení. Byla úspěšná, pracovitá, muži i ženami obdivovaná… V nitru duše však toužila po jediném po lásce a spokojeném rodinném životě. Ačkoli se jí všechno, na co sáhla, dařilo, toho, po čem opravdu prahla, se jí nikdy nedostalo.

Revizor. Ilustrační foto

Zloděj s cizí občankou si přisvojil i koloběžku

České Budějovice – Jízda načerno se před pár dny vymstila 31letému recidivistovi z Prachaticka. Ten je podle jihočeské policejní mluvčí Štěpánky Uhlířové dobře známou figurkou, s níž už měli co do činění všechna obvodní oddělení na Budějovicku.

Revizor. Ilustrační foto

Zloděj s cizí občankou si přisvojil i koloběžku

České Budějovice – Jízda načerno se před pár dny vymstila 31letému recidivistovi z Prachaticka. Ten je podle jihočeské policejní mluvčí Štěpánky Uhlířové dobře známou figurkou, s níž už měli co do činění všechna obvodní oddělení na Budějovicku.

Česká spořitelna Extraliga družstev mužů a žen - 1. kolo, Kladno 18. 5. 2013

Kladivář Melich udělal Sletiště světovým

Kladno – /FOTOGALERIE/ První kolo letošní extraligy atletických družstev měli možnost vidět diváci v Kladně. Letos je v soutěži osm týmů oproti loňským deseti. Na Sletišti domácí muži nepotvrdili svoje třetí místo. Skončili až sedmí.

Ivana Zemanová

Zemanová pro velvyslankyně uspořádala přehlídku parfémů

Praha - Prezidentova manželka Ivana Zemanová se ve středu sešla na lánském zámku s velvyslankyněmi a manželkami diplomatů působících v Česku. Navázala tak na tradici svých předchůdkyň, přičemž pozvání přijala i manželka bývalého prezidenta Livie Klausová. Netradiční součástí programu bylo představení parfémů, které byly vyrobeny speciálně pro různé historické události, oznámila mluvčí prezidentské kanceláře Hana Burianová.

Ilustrační foto.

Nevěra mi rozbila rodinu, vzala přátele a zničila iluze, říká Martina

Prostějovsko /ANKETA/ – „Začalo to jako v nějakém špatném filmu. Manžel začal chodit z práce čím dál později domů, neustále se vymlouval a měnil termíny schůzek. Protože je podnikatel, ze začátku jsem to přehlížela. Teď s odstupem času si uvědomuji, že jsem pravdu asi ani nechtěla znát. Je fakt, že mít tušení a vědět jsou zcela odlišné věci," popisuje svůj příběh dvaatřicetiletá Martina z Prostějovska.

Ilustrační foto:

Příběh kabelky nalezené na toaletě

České Budějovice – Pan Přemysl (27) podle orgánů činných v trestním řízení „klopýtl". 17. listopadu 2011 kolem 01.45 hodiny v klubu K2 v českobudějovické sokolovně v podnapilosti odcizil u stolu nedaleko parketu na zem odloženou kabelku zn. Calvin Klein v hodnotě 1500 Kč, v níž byly dva mobily, hotovost 5300 korun,  dvě platební karty, parfém v hodnotě 1500 Kč a další věci, vše celkem za 25 000 korun.

Strážníci kontrolují podomní prodejce. Ilustrační snímek.

Podomní prodejci mají ode dneška utrum

Bílovec - Podomní a pochůzkoví prodejci by se měli velkým obloukem vyhnout Bílovci a okolí. Od 1. března tam totiž bude platit nařízení města, které takový prodej zakazuje.

Ilustrační foto

Celníci na jihu našli padělky za zhruba dva miliony korun

České Budějovice - V tržnici Kravín v obci Strážný na Prachaticku se prodával falešný textil, hodinky a obuv. Jihočeští celníci našli během tří kontrolních akcí na Prachaticku a Jindřichohradecku padělky textilních výrobků a dalšího zboží. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na více než dva miliony korun, řekl mluvčí českobudějovického celního ředitelství Vladimír Pešek.

Ilustrační foto

Celníci na jihu našli padělky za zhruba dva miliony korun

Jižní Čechy - Jihočeští celníci našli při kontrolních akcích na Prachaticku a Jindřichohradecku padělky textilních výrobků a dalšího zboží. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na více než dva miliony korun, 
řekl mluvčí českobudějovického celního ředitelství Vladimír Pešek.

Iva Tajrychová.

Z Florencie vozí vůně cedru s pepřem či vlčího máku a fíku

České Budějovice - Cedr s pepřem, jasmín a zázvor, vlčí mák s fíkem, slunečnice a oliva, mandarinka a lékořice nebo květiny s chianti. Takové netradiční vůně vyrábějí mistři oboru parfumerie v italské Florencii. Lidé si k nim ale mohou přičichnout už i v Českých Budějovicích, v krámku u Ivy Tajrychové.