Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Ilustrační fotografie.

Kriminalisté dopadli lupiče, který v Benešově přepadl mladou ženu

Benešovsko - Po zhruba měsíčním pátrání dopadli benešovští kriminalisté třicetiletého lupiče. Ten si ke svému činu vyhlédl spojnici mezi Tyršovou a Jiráskovou ulicí, která kdysi ani neměla jméno, ale nyní se jí říká, vzhledem k blízkosti historického objektu piaristické koleje - Piaristická.

Padělek luxusních švýcarských hodinek Richard Mille.

Milionové hodinky za 18 eur?

Střední Čechy - S padělkem pod stromečkem velkou radost neuděláte, varovala v pátek Yvona Matějková z Celního úřadu pro Středočeský kraj. „Riziko, že naletíte, je před Vánocemi výrazně vyšší,“ upozornila, že trh zaplavují nelegální napodobeniny značkových mobilních telefonů, kosmetiky, oblečení, parfémů i hraček.

Bučovice zažily koncert plný muzikáových melodií.

Koncert světových muzikálů. Slavní Bídníci, Mozart i Carmen zavítali do Bučovic

Bučovice /REPORTÁŽ/ - Je nedělní podvečer. Venku začínají padat první sněhové vločky a nepříjemná zima nutí lidi směřující do kina Brigáda zrychlit krok, aby byli co nejdříve v sále. Teplo však není hlavním důvodem jejich spěchu. Za několik málo minut začíná totiž koncert ze světových muzikálů. „Koncert pořádáme už několik let, většinou však na jaře. Tento rok jsme ho zařadili do série Bučovický podzim a proto se koná až v listopadu,“ uvádí organizátorka Martina Hašková.

Caféclub a aromabar Balzám.

Namíchejte vlastní parfém, zajděte na dobrou kávu a užijte si koncert

Písek – Pohodlná lehátka na nábřeží řeky Otavy svádějící k relaxaci při slunných letních dnech, znamenitá káva, domácí limonády a jedinečné svěží drinky – tak znají mnozí návštěvníci caféclub Balzám, který provozovatelka Sára Dudáková otevřela pod píseckou galerií Sladovna už letos v květnu.

Zloděje zachytily při krádeži bezpečnostní kamery.

Zloděj nekradl zřejmě poprvé

Hořovice – Značkové parfémy za několik tisíc korun odcizil neznámý zloděj z jedné drogerie v Hořovicích. Zloděj využil nestřežené chvíle a během několika sekund byly parfémy jeho.

Policie pátrá po zlodějích, kteří ukradli parfémy.

Když chlapi kradou parfémy: jeden obchod, dva skutky a čtyři podezřelí

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Parfumerie v Řevnické ulici v obchodním centru na pražském Zličíně jakoby darebáky přímo přitahovala. V rozmezí několika týdnů si ji za svůj cíl vybraly hned dvě dvojice zlodějů. Postup krádeže měly sice trochu odlišný, ale výsledek byl stejný. V jejich taškách skončily parfémy za desítky tisíc. Po všech aktérech nyní pátrá policie a hrozí jim až dva roky za mřížemi.

Ilustrační foto

Zmizelo třináct parfémů

Tachov – Škodu za více než devět tisíc korun způsobil neznámý pachatel v jednom obchodě v Tachově.

Ilustrační foto.

Chemik: Bez parfumace by mýdla a čistící prostředky zapáchaly

Chemici z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze (VŠCHT) pomáhají se vznikem nových parfémů a vonných látek. S firmou Aroma Praha, která se této výrobě věnuje, spolupracují od počátku 70. let. Podle profesora Libora Červeného z Fakulty chemické technologie, který stál u zrodu tohoto partnerství, hledají chemici nové látky, nové způsoby výroby těch známých a také náhrady za substance, které se projevily jako alergeny. V oblasti parfémů je podle něj tvrdý konkurenční boj a výrobce musí mít vždy v zásobě něco nového, aby se ubránil konkurenci.

Ilustrační foto.

Muž prodával po domech i přes zákaz parfémy

Klatovy – Podomní prodejci stále zkoušejí prodávat své zboží i přes zákaz, který v Klatovech platí. Jednoho takového, který nabízel parfémy, odhalila tamní hlídka městských strážníků.

Ilustrační foto.

Kradl ve zkušební době

České Budějovice – Odolat pokušení pořídit něco za pět prstů nedokázal 27letý muž z Českokrumlovska.

Ilustrační foto

Kradli v obchoďácích, lup poté prodávali kolemjdoucím

Trutnov /VIDEO/ - Dva muži ve věku 25 a 27 let si od policistů ve zkráceném přípravném řízení vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež, kterou spáchali společně, čímž způsobili poškozeným škodu ve výši přesahující 11 tisíc korun.

Ilustrační foto.

V kapse mu uvízly tři voňavky

České Budějovice – Z přečinu krádeže podezírají českobudějovičtí policisté 33letého. Lenka Krausová, mluvčí policie, uvedla, že ke skutku mělo dojít na začátku března.

Policie. Ilustrační foto.

Zloděj si políčil na kosmetiku

Možná si chtěla neznámá osoba zkrášlit svůj zevnějšek, možná prodala zboží někam dál. Jisté však je, že šlo o krádež.

Ilustrační foto

Nabídka zboží po telefonu? Okamžitě zavěšujte!

Karvinsko – Zazvoní telefon a kdosi vám v něm nabízí zaslání zboží za poštovné, či rovnou zdarma. V takovém případě telefon rovnou položte a na nic nereagujte. Z lákavé nabídky se může stát kolotoč, v podobě nekonečného zasílání stále dražšího zboží.

Přestože svůj dárek dostala paní Marta Stloukalová z Kroměříže od Ježíškových vnoučat až v lednu, na její radosti to nic nezměnilo. Teď už přemýšlí, kudy bude s novým skútrem jezdit. Ten jí usnadní cestu zejména na nákup nebo k lékaři.

Ježíškova vnoučata nadělovala také na Kroměřížsku. Mimo jiné i skútr

Ježíškova vnoučata, unikátní projekt, který se v plné síle rozběhl letos na podzim, zprostředkoval hezčí Vánoce nebo vstup do nového roku také seniorům z Kroměřížska. Zatímco některým stačila ke štěstí rychlovarná konvice, k jedné z klientek kroměřížské Charity doputoval dokonce i vysněný elektrický skútr.

Muž se ženou jsou podezřelí z krádeže parfémů

Muž se ženou zatoužili po parfémech. Zapomněli za ně zaplatit

/VIDEO/ Po neznámé dvojici, která je podezřelá z krádeže zboží v obchodě, pátrají pražští policisté a pomoc požádali veřejnost. Svým jednáním povedený páreček způsobil škodu přes pět tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení jim hrozí až dva roky vězení.