Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Sražená prodavačka.

Za podezřelým běžela prodavačka. Poslal ji k zemi

Praha /VIDEO/ - Po muži podezřelém z krádeže, která nečekaně přerostla v násilný útok šokující razance, pátrají od 19. března policisté z I. pražského obvodu. V obchodě v Rytířské ulici se jeden z návštěvníků snažil sebrat bez placení několik flakonů s parfémy – a když si personál všiml jeho počínání, i s kořistí se dal na útěk.

Zájem o internetové nakupování v České republice každoročně vzrůstá

Po internetu nakupujeme hlavně oblečení, kosmetiku a počítače

Praha - Češi nakupují na internetu nejvíce oblečení, kosmetiku a počítače. Oblečení či obuv si alespoň jednou ročně objedná v e-shopu 49 procent lidí. Kosmetický přípravek či parfém si pak objedná 39 procent zákazníků, počítače a notebooky si v e-shopech kupuje 35 procent lidí. Vyplývá to z výzkumu Asociace pro elektronickou komerci (APEK).

Zahájení výstavy Hanbaté eskapády a Hříšné opojení v Regionálním muzeu v Kladrubech

Na vůni a erotiku lákají v muzeu

Kladruby – Regionální muzeum v Kladrubech vystavuje Nepraktovy Hanbaté eskapády, které doplňuje další výstavou Hříšné opojení parfémových flakónů od soukromé sběratelky Hany Štollové ze Stříbra.

Ilustrační foto.

Drobných krádeží v obchodech neubývá

Domažlicko – Drobné krádeže v obchodech neustávají. Zloději kradou maso, parfémy i cigarety. Přidělávají starosti obchodníkům, policistům i strážníkům.

Hana Štollová

Hříšné opojení a Hanbaté eskapády míří do Kladrub

Kladruby – Erotika je společným jmenovatelem spojení kreslených obrázků spolu s parfémovým sklem, které se chystá v Regionálním muzeu Kladrubska. To totiž vystaví dvě zdánlivě nesourodá díla. V Hanbatých eskapádách to budou kresby Jiřího Wintera Neprakty a Hříšné opojení představí specifické parfémové sklo sběratelky Hany Štollové.

Parfém. Ilustrační foto.

Češi jsou ve výběru parfémů konzervativní. Trendy představuje veletrh v Praze

Praha - Češi jsou ohledně parfémů konzervativní, posledních pět let se pořadí nejprodávanějších vůní nezměnilo. V první pětce se stále objevují stejné značky - Chloé Chloé, Hugo Boss No.6, Lanvin Eclat D'Arpege, Versace Bright Crystal a Giorgio Armani Acqua di Gioia, vyplývá z údajů Heureka.cz a prodejců. V pátek začal v Praze dvoudenní mezinárodní veletrh kosmetiky, kadeřnictví a zdravotního životního stylu World of Beauty & Spa 2017 Jaro.

Padělky parfémů.

V tržnici se našly tisíce padělků vůní

Praha – Rozsáhlý úlovek odvezli pražští celníci z prodejny v tržnici v Malešicích, kde v rámci kontrolní akce objevili téměř šest tisíc balení parfémů označených světoznámými logy. Nešlo ovšem o značkové vůně, ale jejich nelegální napodobeniny. O výsledku kontroly provedené první březnový den informovala v úterý Ivana Kurková z Celního úřadu pro hlavní město Prahu. „V případě, že by se tyto falzifikáty dostaly do prodeje, škoda způsobená majitelům ochranných známek by byla téměř sedm milionů korun," konstatovala. Výše škody se v případě odhalení padělků určuje podle ceny originálních výrobků.

Pražští celníci zajistili padělky parfémů.

Stovky padělků vůní našli celníci v parkujícím autě

Praha - Padělky parfémů, jejichž prodejní cena by v případě, že by se jednalo o originály, dosahovala téměř milionu korun, odhalili pražští celníci. V úterý o tom informovala Ivana Kurková z Celního úřadu pro hlavní město Prahu. Nelegální napodobeniny žádaných vůní odhalili v Praze 4 poté, co si ve čtvrtek na parkovišti před provozovnou hojně rozšířeného obchodního řetězce na pomezí Krče a Lhotky vyhlédli ke kontrole Volkswagen Touran s polskými značkami.

Ilustrační foto.

Žena prodávala padělky a ještě neměla živnost

Olomoucko – Byznys rozjela pětadvacetiletá žena z Olomoucka. Aniž by v oboru podnikala, začala ve velkém prodávat na internetu v říjnu 2014 nejrůznější zboží. Rok tak nabízela hračky, oblečení, parfémy či náramky. Druhý problém byl v tom, že zákazníkům odesílala padělky značek, které mají ochranné známky. A to za lákavou, asi třetinou cenu originálů.

Ilustrační fotografie.

Češi voní za 600 korun měsíčně

Praha - Češi průměrně za kosmetiku a parfémy utratí 600 korun měsíčně. Většinou nakupují v kamenných drogeriích. Kosmetické výrobky a vůně pravidelně nakupuje 69 procent lidí - devět z deseti žen a téměř polovina mužů. Vyplývá to ze studie společnosti GfK Czech.

Ilustrační foto.

Notorický zloděj kradl kosmetické balíčky a parfémy

Sokolov – Na dárkové balíčky se v sokolovském obchodě zaměřil devětačtyřicetiletý zloděj. Na vše se ale přišlo, a tak nyní muže čeká vysvětlování před soudem. Zloděj kradl během prosince a ledna nejméně třikrát.

Ilustrační foto

Zadrželi ho přímo při činu, když upíjel v hospodě kradenou vodku

Teplice - Až dva roky za mřížemi hrozí 21letému muži, který se v Teplicích po půlnoci po překonání vchodových dveří vloupal do restaurace, kde ukradl necelé dva tisíce v drobných mincích a lahev vodky. Z té si ještě uvnitř začal „přihýbat", než ji ale stačil dopít, přijeli policisté, kteří lapku na místě činu zadrželi.

Ilustrační foto.

V Paříži se otevřelo Velké muzeum parfémů

Francouzská metropole Paříž je přezdívána nejen světovým hlavním městem módy, ale také vybraných parfémů. A právě jim je zasvěcené nové muzeum, které dnes zahájilo provoz a nabízí návštěvníkům interaktivní prohlídku, při níž bude nejdůležitějším smyslem čich, napsal deník Le Parisien.

Znáte je?

Ukradli parfémy za 32 tisíc korun

Česká Kubice – Značkové parfémy za téměř dvaatřicet tisíc odcizila dvojice zlodějů v prodejně v České Kubici. Při jejich 'vánočním nákupu' je zachytila kamera.

Ze zásahu celníků.

Podvodníci nabízeli falešné zboží přes internet

Karlovarsko - Přes šest desítek poštovních zásilek obsahujících padělky značkového zboží připravené k odeslání adresátům zabavili celníci při akci s krycím názvem Wasabi. Zboží bylo zákazníkům nabízeno a prodáváno prostřednictvím internetu. Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na částku téměř 7 milionů korun.

I nakupování vyžaduje obezřetnost.

Nákupy dárků: nejen o Vánocích se dejte pozor na podvodníky

Benešovsko - Kolem vánočních svátků se to doslova hemží podvodníky. Ti se snaží oklamat lidi nejen v reálném světě, ale i v tom virtuálním. Podvodů na internetu rok od roku přibývá a trpkou zkušenost s nimi mají i obyvatelé Benešovska. Zejména při nákupu drahých vánočních dárků by se měli mít lidé na pozoru. Pomoci by jim k tomu mohl i konkrétní případ.

Ilustrační foto.

Parfémy neskryjí tělesnou vůni svědčící o některých vlastnostech

Klecany u Prahy - Tělesná vůně napovídá o některých vlastnostech člověka a neskryje je ani parfém. Vyplývá to z nové studie vědců, na které se podíleli i ti z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) v Klecanech u Prahy. Výsledky se shodují s několika předchozími studiemi, které podobně zjistily, že některé osobnostní vlastnosti, jako jsou dominance a neuroticismus (labilita), lze odhadovat i na základě tělesné vůně. Naopak to, že je člověk extrovert, se zřejmě do tělesného pachu nepromítá. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí ústavu Jan Červenka.

Chanel 5

Chanel protestuje proti rychlovlakům na jihu Francie

Paříž (Francie) - Firma Chanel protestuje proti plánům na stavbu koridoru pro francouzské rychlovlaky TGV v jižní Francii. Údajně by ohrozily její tamní květinová pole a firma by tak byla nucena "přestat podporovat řemeslné aktivity v regionu".

Dárky pod stromečkem. Ilustrační foto.

Dárky na Vánoce vyjdou čtyřčlennou rodinu na 11.000 korun

Praha - Běžná rodina se dvěma dětmi utratí letos za vánoční dárky zhruba 11.000 korun. Za jídlo na vánoční svátky pak vynaloží dalších 8300 korun, přičemž jen za štědrovečerní večeři nechá v obchodě čtyřčlenná rodina 2230 Kč. Vyplývá to z dat srovnávače cen internetových obchodů Zboží.cz a Kupi.cz, které provozuje společnost Seznam.

Relax ve wellnes hotelu Horal.

Věnujte k Vánocům zážitky v Resortu Valachy: 8 tipů pro náročné

Štědrý den je příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Výběr toho správného dárku ale může někdy přidělat vrásky na čele. Co dělat, když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když si nejste jistí, jestli se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky trefíte do vkusu?

Relax ve wellnes hotelu Horal.

Věnujte k Vánocům zážitky v Resortu Valachy: 8 tipů pro náročné

Velké Karlovice - Štědrý den je příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Výběr toho správného dárku ale může někdy přidělat vrásky na čele. Co dělat, když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když si nejste jistí, jestli se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky trefíte do vkusu?

Ilustrační fotografie

Celníci zadrželi v Hatích padělky za milion. Prodejcům hrozí pokuta

Chvalovice – Hatě – Zboží za více než milion korun zajistili o víkendu jihomoravští celníci na tržnici v Hatích. „Příslušníci celní správy v civilu i uniformách obsadili v sobotu v poledne několik vytipovaných prodejních stánků v tržnici a prodejce zkontrolovali. Ověřili osobní doklady, živnostenské oprávnění a označení stánku. Poté došlo na prohlídku zboží," sdělila mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Parfémy ze Stříbra jsou v plzeňské studijní knihovně

Parfémy ze Stříbra jsou v plzeňské studijní knihovně

Plzeň/Stříbro - Studijní a věděcká knihovna v Plzni hostí zajímavou výstavu. Část své sbírky parfémového skla tam zapůjčila stříbrská sběratelka Hana Štollová a slavnostní vernisáž se konala 9. listopadu 2016.

Krádež parfémů.

Vůně za dvanáct tisíc zmizely během pár chvil

Praha /VIDEO/ – K nákupu za pět prstů stačila pachateli pouhá půlminuta, za mřížemi může ale zůstat mnohem delší dobu: až dva roky. To je vztah příčiny a následku, jak jej v sobotu představil Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Informoval o počínání mladíka, který se 1. září večer přišel napakovat do prodejny s parfémy v nákupním centru na náměstí Republiky v centru metropole. Ano, přišel se napakovat – nikoli nakupovat. Je totiž zjevné, že zaplatit za vybrané zboží neměl v úmyslu hned od počátku. Policisté by mu proto rádi vystavili účet dodatečně. K tomu je ovšem potřebné jedno: neznámého muže najít.

Výstava historických flakonů potěší oko nejedné dámy.

OBRAZEM: Vyškovskou kapli zaplnily unikátní flakony od parfémů

Vyškov – Skoro tisíc kusů toaletního skla a víc než patnáct set kusů komerčního skla od 16. století po současnost. To je sbírka flakonů a toaletního skla Eriky Bubeníkové Přikrylové, která je k vidění v kapli svaté Anny v Dukelské ulici ve Vyškově.

Padělky parfémů.

Kvanta falešných vůní se k zákazníkům nedostanou

Praha /FOTOGALERIE/ – Předvánoční trh bude ochuzen o velkou zásilku padělaných parfémů. Nebo možná hned několik zásilek. Nasvědčuje tomu alespoň informace Ivany Kurkové z Celního úřadu pro hlavní město Prahu, která ve čtvrtek připomněla zátah z počátku září. Tehdy celníci vyklidili sklad v areálu tržnice Sapa v Libuši, z něhož odvezli téměř 30 tisíc padělků rozmanitých flakonů s nejrůznějšími vůněmi.

Nepoznáváte tohoto muže? Hledá ho policie...

Nepoznáváte tohoto muže? Hledá ho policie...

Ústecký kraj - Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém pachateli, který je podezřelý ze zneužití cizí platební karty. Koncem června okradl zatím neznámý zloděj v Teplicích muže, kterému v nestřeženém okamžiku odcizil z batohu peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou.

Nepoznáváte tohoto muže? Hledá ho policie...

Nepoznáváte tohoto muže? Hledá ho policie...

Teplicko - Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém pachateli, který je podezřelý ze zneužití cizí platební karty. Koncem června okradl zatím neznámý zloděj v Teplicích muže, kterému v nestřeženém okamžiku odcizil z batohu peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou.